لیست کامل دادگاه های اراک +【شماره تماس و آدرس】⚖️
تمام افراد هنگام مواجهه با مشکلات به دنبال راه حل برای رفع آن ها می باشند. برخی از مشکلات را تنها از طریق قانون می توان حل و فصل کرد. برای پیمودن این مسیر به پشت سر گذاشتن مراحل خاص نیاز دارید. یکی از این مراحل مراجعه به مراجع ذی صلاح می باشد. دادگاه ها و محاکم قضایی در حقیقت این مراجع هستند که موظف به برقراری عدالت و احقاق حقوق افراد می باشند. ریاست دادگاه را قاضی به عهده دارد و با بررسی پرونده های مراجعین با توجه به قوانین موجود، حکم نهایی را در مورد آن ها صادر می کند. در ادامه قصد معرفی دادگاه های اراک را داریم تا در صورت نیاز به این اطلاعات به این نهادها به راحتی دسترسی پیدا کنید.
لیست دادگاه های اراک
افراد برای پیگیری مشکلات حقوقی خود ممکن است به آدرس و مشخصات دادگاه های اراک نیاز پیدا کنند. در این بخش قصد داریم لیست دادگاه های اراک را همراه با آدرس و اطلاعات آن ها برای شما جمع آوری نماییم.
1. سازمان قضایی نیروهای مسلح
سازمان قضایی نیروهای مسلح یکی از دادگاه های اراک است که موظف به رسیدگی به جرایم مربوط به نیروهای مسلح می باشد. این سازمان زیرمجموعه سیستم قضایی محسوب می شود و باید به شکایات مردم رسیدگی کند. شما می توانید برای حل مشکلات خود در این مرجع قضایی با بهترین وکیل اراک مشورت نمایید و راهنمایی های لازم را در این زمینه از ایشان دریافت نمایید.
آدرس: اراک، شهرک صنایع، بلوار آقا نجفی
2. شورای حل اختلاف
از دیگر نهادهای قضایی که موظف به رسیدگی اختلافات موجود بین افراد می باشد، می توان به شورای حل اختلاف اراک اشاره کرد. شورای حل اختلاف در اراک دارای چندین شعبه است. این شورا اختلافات موجود بین افراد که قابل صلح و سازش هستند و در صلاحیت آن ها قرار دارند را مورد رسیدگی قرار می دهد.
آدرس: اراک، چشمه موشک، خیابان طالقانی، خیابان شریعتی
3. دادگاه انقلاب
ار دیگر دادگاه های اراک می توان به دادگاه انقلاب این شهر اشاره کرد. این دادگاه همچون دیگر دادگاه های اراک مسئول رسیدگی به پرونده های مربوط به موضوعات زیر می باشد:
- مواد مخدر و قاچاق آن
- مسائل امنیتی و توهین به رهبری
آدرس: اراک، شهرک مصطفی خمینی، خیابان هپکو
4. دادگاه خانواده
یکی دیگر از دادگاه های اراک که مسئولیت رسیدگی به پرونده های حوزه خانواده را به عهده دارد، دادگاه خانواده اراک می باشد. بهترین وکیل خانواده در اراک می تواند در حل این مسائل به شما کمک کند. مسائل و مشکلات موجود در حوزه خانواده که در صلاحیت این دادگاه قرار دارند، در این دادگاه مورد رسیدگی قرار می گیرند. از جمله این مسائل و مشکلات می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- طلاق
- مهریه
- حضانت فرزندان
- استرداد جهیزیه
آدرس: اراک، خیابان امام، بلوار رجایی
شما می توانید شکایت نفقه در دوران عقد را در این دادگاه مطرح نمایید و با کمک بهترین وکلای اراک این مشکل را حل و فصل کنید.
5. دادگاه تجدید نظر اراک
از دیگر دادگاه های اراک می توان به دادگاه تجدید نظر اشاره کرد. این دادگاه صلاحیت صدور حکم در رابطه با پرونده های تجدید نظر را دارد. دعاوی که در این دادگاه مورد رسیدگی قرار می گیرند دعاوی هستند که یکی از طرفین آن ها نسبت به حکم دادگاه بدوی اعتراض دارد.
آدرس: اراک، خیابان هپکو، پایین تر از مسجد الزهرا، ساختمان دادگستری استان مرکزی، شعبه 14 تجدید نظر خواهی
آشنایی با انواع دادگاه های اراک
انواع دادگاه های اراک شامل دادگاه عمومی، اختصاصی و نظامی هستند که در ادامه با هر یک از آن ها به طور مفصل آشنا می شویم.
1. دادگاه عمومی
دادگاه ها در یک دسته بندی به انواع دادگاه های حقوقی و کیفری طبقه بندی می شوند. هر یک از دادگاه ها زیرمجموعه هایی دارند. در حالی که در دسته بندی دیگر، دادگاه ها شامل دادگاه های عمومی و اختصاصی می شوند. دادگاه عمومی موظف به رسیدگی تمام پرونده ها می باشد. در حالی که دادگاه اختصاصی قادر به پیگیری دعاوی خاص می باشد و صلاحیت رسیدگی به پرونده های خاص را دارد.
2. دادگاه اختصاصی
دادگاه های اختصاصی نیز به دو دسته طبقه بندی می شوند. یک دسته از دادگاه های اختصاصی زیرمجموعه قوه قضاییه می باشند. از مهمترین دادگاه های موجود در این دسته می توان به دادگاه انقلاب، دادگاه روحانیت و نظامی اشاره کرد. دسته دیگر دادگاه های اختصاصی زیرمجموعه سیستم قضایی محسوب نمی شوند اما موظف به انجام کار قضایی هستند. از مهمترین دادگاه های اختصاصی که در این دسته بندی قرار می گیرند می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- هیات حل اختلاف کارگر و کارفرما
- کمیسیون ماده 100 شهرداری
- کمیسیون ماده 12 قانون زمین شهری
3. دادگاه نظامی
گاهی اوقات افراد مشغول در نظام ممکن است دچار اشتباهات عمدی یا سهوی شوند. این افراد مانند دیگر متخلفین باید مورد مجازات قرار گیرند. البته این موضوع در صورتی است که خطا و اشتباه ایشان ثابت گردد. برای این منظور دادگاهی با عنوان دادگاه نظامی تاسیس شد. این دادگاه به جرایم مربوط به وظایف خاص نظامی و انتظامی کارمندان ارتش، ژاندارمری، شهربانی و سپاه پاسداران رسیدگی می کند.
قوانین حاکم بر دادگاه های نظامی مانند دیگر دادگاه ها و گاهی شدیدتر و سخت گیرانه تر است. حساسیت کاری این دادگاه ها بسیار بالاست و هیچ گونه انعطافی در رابطه با افراد مجرم وجود ندارد. پرونده افراد متخلف در دادگاه های نظامی رسیدگی می شوند و در صورت اثبات بی گناهی مجازات اعمال نمی شود. در حالی که در صورت اثبات جرم، برای پرسنل دستگاه های نظامی اشد مجازات در نظر گرفته می شود. از آنجا که این افراد مسئول برقراری نظم و عدالت در جامعه هستند و انجام جرم توسط آن ها تحت هیچ شرایطی قابل بخشش نخواهد بود.
کلام آخر
قاضی دادگاه های اراک باید از سواد حقوقی کافی برخوردار باشد تا به درستی قادر به انجام امر قضاوت باشند. سواد حقوقی باعث می شود قضات حق کسی را ضایع نکنند. قاضی به عنوان رئیس دادگاه مسئول صدور حکم می باشد. به طور کلی می توان گفت صدور حکم با توجه به قوانین حقوقی و مدنی حاکم بر کشور، وظیفه دادگاه ها می باشد. امیدواریم این مقاله به افرادی که با مسائل و مشکلات حقوقی مواجه شده اند کمک کند تا راحت تر مشکلات خود را حل و فصل کنند.