تبلیغات در مستر وکیل
دانستنی‌های حقوقیطلاق

شکایت نفقه در دوران عقد چگونه است؟⚖️【 آپدیت 1403 】

در فاصله زمانی بین اجرای عقد و انجام مراسمات ازدواج، به زن نفقه تعلق نمی گیرد. اگر زن آمادگی خود را نسبت به آغاز زندگی مشترک اعلام نماید، اما مرد از بردن همسر به خانه مشترک و آغاز زندگی زناشویی خودداری نماید امکان طرح شکایت برای زن فراهم می شود. در دوران عقد احتمالا زن دوشیزه است، اما با این وجود می تواند با استناد به حق حبس و موکول تمکین به پرداخت کامل مهریه، نفقه خود را دریافت نماید. لازم به ذکر است که استناد زن به حق حبس، حق ایشان را از بین نمی برد و در این شرایط، می تواند شکایت نفقه در دوران عقد را در دادگاه مطرح نماید.

روش های طرح شکایت نفقه در دوران عقد

زوجه از زمانی که آمادگی و اراده خود برای زندگی مشترک را اعلام می کند، مستحق دریافت نفقه است. در صورت عدم پرداخت نفقه از سوی مرد، زن قادر به مراجعه به نزدیک ترین دادگاه محل سکونت خود یا همسر خواهد بود. زن سپس می تواند شکایت نفقه در دوران عقد را به صورت کتبی یا شفاهی مطرح کند. برای این منظور، زوجه باید قادر به اثبات عدم پرداخت نفقه از سوی شوهر باشد. از نظر قانونگذار عدم پرداخت نفقه جرم است و برای آن مجازات سنگین تعیین شده است. زوجه قادر به پیگیری و تعقیب این امر از لحاظ حقوقی و کیفری می باشد.

نحوه شکایت نفقه در دوران عقد

استطاعت مرد، شرط تعلق نفقه نیست، در حالی که استطاعت ایشان یکی از شرایط تحقق جرم شوهر در رابطه با عدم پرداخت نفقه محسوب می شود. زمانی زوج مرتکب جرم ترک انفاق می شود و به مجازات تعزیری محکوم می شود که با وجود استطاعت مالی از پرداخت نفقه همسر خودداری کند. دادگاه باید استطاعت مرد را در این زمینه تشخیص دهد. در صورت توان پرداخت بخشی از مهریه توسط مرد و کوتاهی در انجام آن، مرد باز هم مجرم شناخته خواهد شد.

دعوای نفقه یک دعوای مالی است از این رو، برای تعیین مبلغ نفقه شکایت مطرح گردد و تمبر هزینه دادرسی به آن پیوست شود. پرونده در نهایت به دادگاه خانواده ارسال خواهد شد و زن می تواند هزینه های دادرسی را در دادخواست خود مطرح کند. در صورت عدم توانایی زن برای پرداخت هزینه دادرسی، دادخواست اعسار باید به دادگاه تقدیم شود و در صورت اثبات اعسار، زن از پرداخت هزینه دادرسی معاف خواهد شد.

مدارک مورد نیاز شکایت نفقه در دوران عقد

شکایت نفقه در دوران عقد، به دلیل استناد به حق حبس امکان پذیر است. قانون حمایت خانواده عنوان می کند، هر کس با توجه به استطاعت و توان مالی خود در صورت تمکین زن از پرداخت مهریه ایشان خودداری نماید یا از تادیه نفقه دیگر اشخاص که نفقه به آن ها تعلق می گیرد خودداری نماید، به حبس تعزیری محکوم می گردد. تعقیب کیفری مرد، در صورت وجود شاکی خصوصی امکان پذیر است. در صورت گذشت زن از شکایت نفقه در هر زمان، اجرای مجازات و تعقیب جزایی متوقف خواهد شد. در این زمینه، شما می توانید از بهترین وکیل نفقه در تهران کمک بخواهید.

با توجه به تصویب قانون جدید، زن می تواند نفقه خود را به صورت حقوقی طلب کند و در صورت عدم پرداخت نفقه به دادگاه، شکایت نفقه در دوران عقد را مطرح نماید. در این شرایط، زن باید به نزدیک ترین مجتمع قضایی محل سکونت مراجعه کرده و درخواست خود مبنی بر دریافت نفقه را اعلام نماید. زن می تواند در این مواقع، اقدام به تنظیم استشهادیه نماید یا چندین نفر را به شهادت بگیرد.

برای طرح شکایت نفقه در دوران عقد، باید تمام مدارک و مستندات بیانگر عدم پرداخت نفقه از سوی شوهر را به دادگاه ارائه دهید. این مدارک و مستندات، باید همراه با شکواییه به پرونده شکایت پیوست شوند. برای طرح این شکایت، می توان با بهترین وکیل طلاق در تهران مشورت نمود و راهنمایی های لازم را از ایشان دریافت کرد. طبق قانون برای اثبات دعاوی مختلف امکان استفاده از اقرار، شهادت، قسامه و سوگند نیز وجود دارد. البته لازم به ذکر است که علم و آگاهی قاضی نیز در روند پرونده ها تاثیر قابل توجهی دارد. انجام مشاوره خوب و مناسب با مسیر شکایت پیش بینی شده با بهترین وکیل تهران، می تواند بهترین و منطقی ترین ادله و راهکارها را نیز برای شما مشخص سازد.

مدت زمان مورد نیاز برای طرح این شکایت

از آنجا که جرم ترک انفاق از جرایم مستمر محسوب می گردد، فرصت و زمان برای طرح شکایت نفقه در دوران عقد محدود نیست. هر زمان زوج از پرداخت نفقه خودداری نماید و عسرت و تنگ دستی زوجه را ایجاد نماید، امکان طرح این شکایت در مراجع قضایی برای زن وجود خواهد داشت. حجم زیادی از پرونده های قضایی دادگاه ها را شکایت ترک انفاق، به خود اختصاص داده است. از این رو، هر روزه شاهد طرح این شکایات در محاکم قضایی مختلف می باشیم. تخمین زمان آغاز و اتمام طرح این شکایت، به صورت دقیق غیر ممکن است. نیاز به کارشناسی های متعدد در این جرم، زمان مورد نیاز برای پیگیری آن را افزایش می دهد.

از این رو، امکان تعیین زمان مشخص برای آن وجود ندارد. به طور کلی، می توان گفت پیشگویی زمان در پرونده های حقوقی و کیفری در زمینه های مختلف اکثر مواقع دقیق نیست. کارشناسان و وکلای فعال در این حوزه با توجه به تجربه خود در پیگیری و انجام پرونده های ترک انفاق، بهترین و سریع ترین مسیر را می توانند برای شما انتخاب کنند. به منظور پیشگیری از رد شکایت، توصیه می شود قبل از طرح دعوا با بهترین وکیل حقوقی در تهران در حوزه مسائل خانواده مشورت نمایید. ایشان روند موفقیت پرونده شما را بررسی خواهد کرد.

هزینه مورد نیاز طرح شکایت نفقه در دوران عقد

دادسراهای عمومی، صلاحیت رسیدگی به شکایات ترک انفاق را دارند. هزینه دادرسی با توجه به نحوه شکایت مرجوع به این مرجع، تعیین می شود. هزینه طرح شکایات کیفری چندان بالا و سنگین نیست. به طور کلی، می توان عنوان کرد هزینه دادرسی از مرحله ثبت شکایت تا صدور رای نهایی، هزینه های مرحله اجرا و تعرفه های حق الوکاله در صورت اخذ وکیل، هزینه های کارشناسی و هزینه های ثبت شکواییه سالانه توسط سازمان برنامه و بودجه اعلام می شوند. به منظور کسب اطلاع از تعرفه خدمات قضایی، می توان به قانون بودجه کشور مراجعه نمود.

هزینه شکایت نفقه در دوران عقد

کلام آخر

تکمیل مدارک مورد نیاز برای طرح شکایت نفقه در دوران عقد، از اهمیت قابل توجهی برخوردار می باشد. در پرونده های مختلف مشاهده شده که شاکی پرونده پس از پرداخت هزینه ها و ثبت شکواییه، به دلیل نقص در مدارک و عدم توجه به محتویات پرونده برای ارائه استدلال های قوی در مقام دفاع و مطالبه حق، شکایتش رد شده است. در این مواقع، هزینه و زمان زیادی به هدر می رود.

5/5 - (2 امتیاز)

سحر تمدنی نژاد

سلام سحر هستم، از سال 1397 فعالیت مو در حوزه نویسندگی و تولید محتوای متنی یونیک شروع کردم، به حرفه تولید محتوا علاقه زیادی دارم و همواره سعی بر افزایش اطلاعاتم در زمینه سئو و تولید محتوا یونیک دارم، امیدوارم بتوانم مطالب با بهترین کیفیت را در اختیار شما عزیزان قرار دهم☘️💚

مقالات مرتبط

نظرات 3

  1. به منظور کسب اطلاع از تعرفه خدمات قضایی می توان به قانون بودجه کشور مراجعه نمود.

    خوب بود مورد فوق را نیز اضافه می کردید …نوشته های خانم سحر تمدن نژاد رسا و قابل استفاده است …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا