دانستنی‌های حقوقی

شکایت از خودروسازان چگونه است؟

یکی از رایج ترین شکایات مردمی در حال حاضر شکایت از خودروسازان می باشد. عوامل مختلف بسیار زیادی در طرح شکایت از این گروه شغلی موثر می باشند. وضعیت و جایگاه صنعت خودروسازی کشور ما در مقایسه با دیگر کشورها مناسب نیست و خودروهای داخلی مطابق با اصول و استانداردهای جهانی تولید نمی گردند. کاملا واضح و آشکار است که کیفیت خودروهای ایرانی سطح مطلوبی ندارد. تحریم های موجود در این صنعت، کیفیت محصولات را تا حد قابل توجهی کاهش داده و این صنعت را با مشکلات مختلف بسیار زیادی مواجه ساخته است.

تخلفات خودروسازان در این زمینه غیر قابل انکار هستند و اکثر افراد در حال حاضر از این صنعت ناراضی می باشند. ایران خودرو و سایپا شرکت های خودروسازی شناخته شده ایرانی هستند که فعالیت رسمی خود را در این حوزه از چند سال پیش آغاز نموده اند. شکایت از خودروسازان در حقیقت به این شرکت ها مربوط می باشد. همواره توصیه می شود برای طرح این شکایت با وکلای حرفه ای در این زمینه مشورت کنید. شما می توانید بهترین وکلا را در سایت مستر وکیل پیدا کنید.

نحوه تنظیم شکایت از خودروسازان

برای شکایت از خودروسازان روش های مختلف بسیار زیادی وجود دارند. با مراجعه به مراجع صالح می توانید اعتراض خود را در این زمینه مطرح نمایید. برای طرح شکایت خود از شرکت های خودروسازی می توانید از یکی از روش های زیر اقدام نمایید:

نحوه شکایت از خودروسازان

طرح شکایت از طریق سازمان صنعت، معدن و تجارت

رایج ترین روش طرح شکایت از خودروسازی از طریق سازمان صنعت، معدن و تجارت می باشد. به طور کلی می توان گفت بر اساس قانون این سازمان صلاحیت رسیدگی به شکایات مردمی در رابطه با صنعت خودرو را دارد. برای طرح این شکایت، شاکی باید به سازمان صنعت، معدن و تجارت مراجعه کند. لازم به ذکر است که رسیدگی به این شکایات در این سازمان اندکی زمان بر است و نیاز به طی کردن پروسه مشخص دارد. در صورت عدم رضایت مصرف کنندگان از نحوه رسیدگی به شکایات در این سازمان قادر به طرح مجدد این شکایت در سازمان صمت خواهند بود. دبیرخانه هیات اختلاف خودرویی موظف به پیگیری این مسائل می باشد.

طرح شکایت از طریق سازمان حمایت از مصرف کننده

سازمان حمایت از مصرف کننده دیگر مرجع صالح پیگیری شکایات از صنعت خودروسازی می باشد. شاکی به صورت قانونی می تواند تخلفات این صنعت را به سازمان حمایت از مصرف کننده گزارش دهد. همانطور که از نام این سازمان پیداست، هدف از ساماندهی آن حمایت از مصرف کننده در زمینه تهیه محصولات مختلف می باشد. این سازمان به منظور رسیدگی به شکایات و اثبات تخلف از سوی شرکت های خودروسازی اقدامات لازم را انجام می دهد.

طرح شکایت از طریق سازمان حمایت از مصرف کننده

به طور کلی می توان گفت این سازمان صلاحیت رسیدگی به شکایات مصرف کنندگان در رابطه با تخلفات صنعت خودروسازی را دارد. برای طرح شکایت خود از صنعت خودروسازی باید به این سازمان مراجعه نمایید. لازم به ذکر است که رسیدگی به شکایات از این طریق نیز زمان بر است و به طی کردن پروسه مشخص نیاز دارد. شما می توانید با مراجعه به سازمان استان شکایات، انتقادات و درخواست های خود را مطرح و پیگیری نمایید. برای اعلام نظر قطعی از سوی این سازمان باید مدت زمان زیادی را انتظار بکشید تا به نتایج نهایی و مطلوب دست یابید.

در صورتی که قادر به اثبات تخلف خودروسازان باشید، سازمان حمایت از مصرف کننده با خودروساز متخلف برخورد جدی خواهد داشت. برای رسیدگی به شکایات مردمی از شرکت های خودروسازی بخش های خاصی در این سازمان در نظر گرفته شده اند. شهروندان از طریق این بخش ها می توانند به راحتی شکایات خود را اعلام نمایند.

شکایت از خودروسازان از طریق سازمان تعزیرات

مراجعه به سازمان تعزیرات حکومتی از دیگر روش های شکایت از خودروسازان می باشد. شاکی با مراجعه به این سازمان قادر به ثبت شکایات خود خواهد بود. شکایات مربوط به گران فروشی اغلب به این سازمان مرجوع می شوند. در صورتی که خودروساز به صورت غیرقانونی و خارج از ضوابط مشخص خودرو را با قیمت بالاتر از حد مصوب بفروشد، این سازمان باید شکایات را پیگیری کند. صدور رای نهایی در رابطه با شکایات مطرح شده در این روش نیز زمان بر است زیرا در این حوزه بررسی های لازم به صورت دقیق انجام می گیرند. ابتدا باید تخلف را به اطلاع سازمان حمایت از حقوق مصرف کننده برسانید تا شکایت مربوطه پس از تشکیل پرونده به سازمان تعزیرات حکومتی مرجوع شود.

طرح شکایت در سامانه 124

سامانه 124 توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت به منظور ثبت شکایات مردمی راه اندازی شده است. وزارت صمت به منظور رسیدگی به تخلفات سازمان هایی که صلاحیت آن را دارد، سامانه 124 را طراحی کرده است. در صورتی که بنا به دلایل مختلف از شرکت های خودروسازی شکایت داشته باشید می توانید اعتراض خود را در این سامانه ثبت نمایید تا در کوتاه ترین فرصت ممکن در این زمینه پیگیری های لازم انجام گیرد. این سامانه برای شاکیان شرایطی را فراهم کرده تا بتوانند به صورت غیرحضوری شکایت از خودروسازان را ثبت نمایند.

طرح شکایت در سامانه 124

پس از ثبت شکایت در این سامانه مسئولان مربوطه وزارت صنعت بررسی ها و اقدامات لازم را انجام می دهند و نتایج را به شاکی اعلام می کنند. شهروندان همچنین می توانند پیشنهادات و انتقادات خود از عملکرد خودروسازان را در این سامانه مطرح نمایند.

طرح شکایت در مراجع قضایی

در صورت مواجهه با تخلف شرکت های خودروسازی یا نقض قوانین و مسائل حقوقی این کشور توسط این شرکت ها می توانید شکایت از خودروسازان را مطرح نمایید. شما می توانید در رابطه با مسائلی از قبیل آسیب سرنشینان خودرو بخاطر وجود نقص فنی، در مراجع کیفری شکایت خود را ثبت کنید. این شکایات ابتدا باید در دادسرا صالح مورد رسیدگی قرار گیرند و در نهایت برای صدور رای به دادگاه کیفری مرجوع شوند.

کلام آخر

عدم تعهد شرکت های خودروسازی نسبت به مصرف کنندگان باعث افزایش شکایت از خودروسازان تا حد قابل توجهی شده است. از دیگر دلایل طرح این شکایت می توان به کیفیت نامطلوب خودروهای داخلی، قیمت بالای آن ها، عدم تحویل خودرو در زمان مشخص و دیگر موارد اشاره کرد. در صورت مواجهه با تخلفات این شرکت ها می توان پیگیری های قانونی را انجام داد و از آن ها شکایت کرد. شما می توانید در تمام مراحل طرح شکایت خود، راهنمایی ها و اطلاعات حقوقی لازم را از بهترین وکلای فعال در این زمینه دریافت نمایید.

5/5 - (1 امتیاز)

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا