تبلیغات در مستر وکیل
دانستنی‌های حقوقی

شکایت غیر حضوری چگونه قابل انجام است؟⚖️【 آپدیت 1403 】

در سالیان اخیر ابلاغ تمام اوراق قضایی به صورت حضوری، فیزیکی و کاغذی انجام می گرفته است در حالی که امروزه تمام مراحل دادرسی و شکایات، ابلاغیه ها واخطاریه های صادر شده برای افراد به صورت الکترونیکی و غیرحضوری انجام می گیرند. پیگیری شکایات امروزه با پیشرفت تکنولوژی از طریق اینترنت امکان پذیر می باشد و به حضور شاکی و خواهان پرونده برای آغاز فرآیند دادرسی در دادگاه ها نیازی احساس نمی شود. تمام اخطاریه ها و ابلاغیه های صادر شده از مراجع قضایی در سراسر کشور در سامانه ثنا قابل مشاهده هستند. برای این منظور باید در این سامانه ثبت نام کرد و پس از دریافت کد و رمز شخصی به صفحه خود وارد شد و ابلاغیه های جدید قضایی را مشاهده کرد. از زمان شیوع کرونا امکان ثبت شکایت غیر حضوری از طریق نرم افزارهای موبایل امکان پذیر می باشد.

مطالب مشابه: جهت مشاهده 10 تا از بهترین وکیل پایه یک دادگستری در شیراز کلیک کنید

مدارک مورد نیاز برای طرح شکایت غیر حضوری

برای طرح شکایت غیر حضوری باید تمام مدارک و مستندات موجود را به متصدی دفاتر خدمات قضایی به منظور اسکن و پیوست به دادخواست یا شکایت الکترونیک ارائه داد. در صورت پیگیری دعوای خود از طریق وکیل پایه یک دادگستری، وکیل مورد نظر دلایل استنادی را به پرونده الکترونیک پیوست خواهد کرد. در این شرایط توصیه می شود با بهترین وکیل پایه یک دادگستری در تهران به مشاوره بپردازید.

مدارک شکایت غیر حضوری

غیر حضوری شدن فرآیند دادرسی و الکترونیکی شدن آن دلایل و مدارک شما را در جهت اثبات حقانیت تحت تاثیر قرار نخواهند داد. در ابتدا شکایت غیر حضوری به صورت الکترونیکی و با ارائه لایحه به مراجع قضایی ارسال می شوند و در نهایت شاهدین باید در دادگاه حضور یابند. برای طرح شکایت غیر حضوری در دیگر سامانه ها در مراحل آغازین به ارسال مدارک نیاز نخواهید داشت اما در ادامه روند رسیدگی به شکایت کارشناسان بدون شک اسناد و مدارک را از شما می خواهند. لازم به ذکر است که طبق قانون برای اثبات دعاوی می توان از اسناد، اقرار، شهادت، قسامه و سوگند استفاده کرد. البته علم و آگاهی قاضی در روند رسیدگی به پرونده ها بی تاثیر نیست. با دریافت مشاوره خوب و مناسب از بهترین وکیل تهران ادله و راهکارهای منطقی برای شما مشخص خواهند شد.

مدت زمان مورد نیاز برای رسیدگی به شکایات

شکایت غیر حضوری مواعد و مهلت طرح دعوا در محاکم را تحت تاثیر قرار نمی دهد. با توجه به موضوع دعاوی یا شکایت از وزارتخانه ها و ادارات دولتی شکایت خود را باید در زمان مشخص در سامانه های معتبر ثبت کنید. دفاتر خدمات الکترونیک قضایی معمولا مراجعه کننده را با توجه به مواعد دعاوی راهنمایی می کنند. گاهی اوقات پرونده ها به وکلای حرفه ای دادگستری مرجوع می شوند و این مزیت را برای شما به همراه خواهند داشت که شکایت و دعوای خود را در زمان مشخص مطرح کنید. این امر از عواقب احتمالی خارج از موعد جلوگیری خواهد کرد.

مدت زمان رسیدگی به شکایت

در حال حاضر  متاسفانه شاهد افزایش طرح شکایت غیر حضوری در سامانه های مختلف هستیم و تمام آن ها در فرآیندی غیر حضوری به مراجع ارسال می شوند. به طور کلی می توان گفت تخمین زمان آغاز و اتمام شکایات غیر قابل پیش بینی است و روند رسیدگی پرونده ها متناسب با موضوع آن و کارشناسی های متعدد زمان مورد نیاز افزایش می یابد. از این رو برای رسیدگی به شکایات غیر حضوری نمی توان زمانی را مشخص ساخت. پیش بینی زمان پرونده ها در زمینه های مختلف در اکثر موارد دقیق نیست اما کارشناسان و وکلای فعال در این حوزه با توجه به تجربه خود در پیگیری و انجام پرونده ها می توانند سریعترین و بهترین راهکار را برای شما انتخاب کنند.

روش های مختلف طرح شکایت

در صورت تمایل به ثبت شکایت غیر حضوری می توانید یکی از روش های زیر را انتخاب نمایید:

روش های طرح شکایت

1. دیوان عدالت اداری

یکی از مراجع صالح رسیدگی به شکایت غیر حضوری، دیوان عدالت اداری می باشد. درگاه خدمات الکترونیک دیوان عدالت اداری افتتاح شده و افراد می توانند دادخواست بدوی و تجدید نظر خود را در این مرجع از طریق اینترنت بدون حضور فیزیکی ثبت نمایند. در این روش می توان از بهترین وکیل دیوان عدالت اداری در تهران مشاوره و راهنمایی دریافت کرد. درخواست های ارباب رجوع در دیوان عدالت اداری از طریق سامانه ساجد پیگیری و ثبت می شود. در حال حاضر موارد زیر در سامانه پیگیری می شوند:

  • ثبت دادخواست بدوی و تجدید نظر
  • ثبت و پیگیری درخواست از قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری
  • درخواست ابطال مصوبات
  • ارسال پاسخ اخطار رفع نواقص، لوایح و نامه ها به بخش های مختلف در دیوان عدالت اداری

دستگاه های اجرایی پاسخگو و تجدید نظر خواهی نیز دیگر به مراجعه حضوری به دیوان عدالت اداری و دفاتر خدمات الکترونیک نیازی ندارند و می توانند دادخواست تجدید نظر را به اداره ارائه دهند. این امر سرعت و دقت پیگیری به شکایت غیر حضوری را افزایش می دهد. ثبت نام در سامانه ثنا و ساجد و دسترسی به اطلاعات کامل و جامع آن پیچیدگی های خاصی دارد. این بی اطلاعی از مسائل ممکن است در ابتدا برای شما دشواری هایی ایجاد نماید. قبل از هرگونه اقدام توصیه می شود با بهترین وکیل حقوقی در تهران مشورت نمایید.

2. سامانه 136

در صورت عدم رضایت از نحوه خدمات ادارات، وزارتخانه ها و ارگان های دولتی طرح موضوع نزد مدیران و مسئولان آن اداره بدترین انتخاب است. این نکته را به خاطر داشته باشید که در عالم همکاری به اعتراضات و شکایات ترتیب اثر داده نخواهد شد. برای رفع این موضوع و رسیدگی کامل به شکایات سازمان بازرسی کل کشور، سامانه غیر حضوری و تلفنی راه اندازی کرده است. اکثر افراد می توانند به آسانی و بی دردسر شکایات خود را در زمینه های مختلف از تمام نهادهای دولتی و کارکنان آن ها مطرح نمایند. مسئولین سازمان بازرسی کل کشور تمام تلاش خود را می کنند تا در حداقل زمان ممکن به اعتراضات رسیدگی کنند و شاکی را در جریان مراحل شکایت خود قرار دهند.

کلام آخر

طرح شکایت غیر حضوری در زمینه های حقوقی، کیفری یا اداری به پرداخت هزینه دادرسی و ثبت شکایت، هزینه کارشناسی و غیره نیاز دارد. شاکی یا خواهان پرونده پس از پرداخت تمام هزینه ها و ثبت شکواییه ممکن است به دلیل وجود نواقص در مدارک یا عدم توجه به محتویات پرونده برای ارائه استدلال های قوی در مقام دفاع و مطالبه با رد شکایت خود مواجه شوند. این امر در نهایت باعث خواهد شد تا هزینه و زمان زیادی صرف فعالیت های بیهوده گردد.

5/5 - (1 امتیاز)

سحر تمدنی نژاد

سلام سحر هستم، از سال 1397 فعالیت مو در حوزه نویسندگی و تولید محتوای متنی یونیک شروع کردم، به حرفه تولید محتوا علاقه زیادی دارم و همواره سعی بر افزایش اطلاعاتم در زمینه سئو و تولید محتوا یونیک دارم، امیدوارم بتوانم مطالب با بهترین کیفیت را در اختیار شما عزیزان قرار دهم☘️💚

مقالات مرتبط

نظرات 2

    1. آدرس سایت دیوان عدالت اداری درج شده، شماره سامانه دیگری هم برای شکایت داخل صفحه است.🙏🏻

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا