شکایت به پلیس فتا چگونه است؟

پیشرفت تکنولوژی و استفاده روزافزون از آن باعث رشد و گسترش شبکه های اجتماعی و فضاهای مجازی شده است. هرچه این دامنه وسیع تر شود جرم و تخلف نیز در این فضاها افزایش خواهد یافت. برای جرایم پیش آمده در این زمینه باید شکایت به پلیس فتا بکنیم. مهمترین اهداف پلیس فتا در این راستا تامین امنیت فضای تولید و تبادل اطلاعات کشور، صیانت از هویت ملی، دینی و ارزش های انسانی در جامعه، حفظ حریم خصوصی و آزادی مشروط و در نهایت صیانت از منافع، اسرار و اقتدار ملی در این فضا می باشد.
چگونه می توان شکایت به پلیس فتا را مطرح کرد؟
پلس فتا عملکرد مشابه پلیس معمولی دارد از این رو شکایت به پلیس فتا رسیدگی و صدور رای نهایی در رابطه با موضوع مورد شکایت شما را به همراه ندارد. به منظور پیگیری، رسیدگی و صدور رای نهایی برای شکایت خود باید به دادسرا شکایت نمایید. با این وجود در صورت مواجهه با وقوع جرم در فضای رایانه و سایبر تنها می توان از پلیس فتا درخواست کمک کرد تا موضوع مورد نظر را مورد بررسی قرار دهد. در سایت مخصوص پلیس فتا بخشی در نظر گرفته شده که گزارش خود از وقوع جرم را می توان در آن جا ثبت کرد.
روش های مختلف شکایت به پلیس فتا
شکایت به پلیس فتا از سه راه امکان پذیر می باشد. شما می توانید شکایت خود را به صورت اینترنتی و حضوری یا از طریق تلفن مطرح کنید. به طور کلی می توان گفت شکایت به پلیس فتا به صورت اینترنتی و غیر حضوری انجام می گیرد. برای انتخاب روش مناسب طرح این شکایت می توانید با وکلای حرفه ای در این زمینه مشورت کنید. با مراجعه به وب سایت مستر وکیل می توانید بهترین وکلا را در سراسر ایران پیدا کنید. در ادامه با هر یک از روش ها به طور مختصر آشنا خواهیم شد.
1. طرح شکایت به صورت اینترنتی
به منظور مطرح کردن شکایت به پلیس فتا به صورت اینترنتی باید مراحل زیر را طی کنید:
- مراجعه به سایت Cyberpolice.ir از طریق مرورگر خود
- انتخاب نوار خدمات الکترونیکی از نوار بالای صفحه، ثبت گزارش مردمی را باید در لیست باز شده انتخاب نمایید.
- گزینه ثبت نام موجود در قسمت بالای صفحه را انتخاب نمایید و در سایت پلیس فتا ثبت نام کنید. این امر به شما کمک خواهد کرد تا شکایت به پلیس فتا را مطرح نمایید.
- پس از ورود به وب سایت با توجه به موضوع شکایت خود باید یکی از موضوعات موجود در سایت را انتخاب کنید.
- در صفحه باز شده باید اطلاعات خود را وارد کرده و متن شکایت را بنویسید. در صورت در اختیار داشتن مدارک و مستندات باید آن ها را نیز ضمیمه کنید.
2. طرح شکایت به صورت حضوری
به منظور مطرح کردن شکایت به پلیس فتا به صورت حضوری باید به دادسرای جرایم رایانه ای مراجعه کرد. شکوائیه خود که مربوط به جرم صورت گرفته است را باید در آنجا ارائه نمایید.
3. طرح شکایت به صورت تلفنی
از دیگر روش های طرح شکایت به پلیس فتا می توان به صورت تلفنی اشاره کرد. با شماره گیری 096380 می توانید با مرکز فوریت های پلیس فتا ارتباط برقرار نمایید.
شکایت به پلیس فتا چگونه مورد بررسی قرار می گیرد؟
دادسرای جرایم رایانه موظف به پیگیری تخلفات و جرائم در فضای سایبری کشور و بازگرفتن حقوق شاکیان می باشد. نحوه طرح شکایت به پلیس فتا به این صورت است که پس از مراجعه به دادسرای جرائم رایانه ای در آن زمینه یک پرونده تشکیل می شود. در نهایت طبق روال قانونی رسیدگی به پرونده به جریان خواهد افتاد. دادسرای جرایم رایانه پرونده را با توجه به حساسیت موضوع آن و نیاز به بررسی بیشتر به پلیس فتا ارجاع می دهد. در مسیر پیگیری پرونده شکایت به پلیس فتا دو امکان وجود دارد:
- ممکن است در ابتدا به شخص یا اشخاص خاص مظنون باشید، در این حالت بازپرس متهم را با توجه به جریان تحقیقات مقدماتی و در صورت وجود دلایل کافی برای انتصاب جرم به دادگاه فرا می خواند. در این شرایط فرد باید پاسخگوی شکایت مطرح شده باشد.
- گاهی اوقات ممکن است ندانید چه کسی مرتکب جرم شده است که در این شرایط بررسی های تخصصی پلیس فتا راهگشای پرونده شما خواهد بود.
زمان مورد نیاز برای بررسی شکایات به پلیس فتا
حجم این پرونده ها بسیار زیاد است و روزانه شاهد بروز این حوادث در کسب و کارهای آنلاین و اینترنتی می باشیم. این نکته را به خاطر داشته باشید که تخمین زمان آغاز و اتمام طرح شکایت از مراجع قضایی و ارجاع آن ها به پلیس فتا قابل پیش بینی نمی باشد و زمان دقیق را نمی توان برای آن در نظر گرفت. زمان مورد نیاز برای رسیدگی به شکایات توسط فتا، با توجه به موضوع شکایت و دلایل آن متفاوت می باشد. کارشناسان و وکلای فعال در این حوزه با توجه به تجربه ای که در زمینه پیگیری پرونده های مختلف جرایم رایانه ای و سایبری کسب نموده اند، بهترین و سریع ترین مسیر را می توانند برای شما انتخاب نمایند.
هزینه طرح شکایات به پلیس فتا
هنگام طرح شکایت به پلیس فتا، علاوه بر ایشان مرجع تخصصی خاص صلاحیت رسیدگی به این پرونده ها را دارند. هزینه دادرسی با توجه به نحوه شکایت به پلیس فتا مشخص می شود. لازم به ذکر است که این هزینه در مسائل کیفری چندان بالا نیست. به طور کلی می توان گفت هزینه دادرسی از زمان ثبت شکایت تا صدور رای شامل هزینه های مراحل اجرایی و تعرفه های حق الوکاله وکیل در صورت دریافت کمک از ایشان، هزینه های کارشناسی و هزینه ثبت شکوائیه می باشند. این هزینه سالانه توسط سازمان برنامه و بودجه مشخص می شود. به منظور کسب اطلاع از تعرفه خدمات قضایی می توان به قانون بودجه کشور مراجعه کرد.
کلام آخر
پس از شکایت به پلیس فتا ایشان تنها می توانند اقدامات لازم را برای دستگیری مجرمین انجام دهند اما در رابطه با نحوه صحیح و درست تشکیل پرونده، اقدام به موقع، جمع آوری اسناد و روش های دستیابی به نتایج بهتر به شما مشاوره ارائه نمی دهند. به همین دلیل همواره توصیه می شود در این زمینه از یک وکیل و مشاور حرفه ای کمک بگیرید. این نکته را به خاطر داشته باشید که هر وکیل نمی تواند این پرونده ها را مورد رسیدگی قرار دهد از این رو در انتخاب وکیل باید نهایت دقت را به خرج داد.