تبلیغات در مستر وکیل
دانستنی‌های حقوقی

شکایت کارگر از کارفرما برای عدم پرداخت حقوق و مزایای حداقل وزارت کار⚖️【 آپدیت 1403 】

عدم عملکرد کارفرما به تعهدات قراردادی خود، عدم تسویه حساب با کارگر یا عدم پرداخت حقوق و مزایای کارگر به صورت کامل از جمله اتفاقات شایعی است که در زمان اتمام قرارداد با آن مواجه می شویم. در قانون کار قوانین حمایتی بسیار زیادی وجود دارند که کارگر می تواند از طریق آن ها حقوق از دست رفته خود را بازیابد. کارگران و کارفرمایان باید به خاطر داشته باشند که قوانین حمایتی کار برای پرداخت حقوق پایه کارگران تصویب نشده اند و قانونگذار برای حمایت از کارگران حقوق بگیر تحت پوشش وزارت کار، امتیازاتی برای آن ها در نظر گرفته است. کارگر برای دستیابی به حقوق خود در برخی شرایط می تواند شکایت کارگر از کارفرما برای عدم پرداخت حقوق را مطرح نماید.

در تمام کشورهای دنیا کارگران جزء اقشار کم درآمد هستند و تمامی دولت ها تلاش می کنند با وضع قوانین مربوط به حقوق کار، حداقل حقوق دریافتی این قشر جامعه را افزایش دهند.

مطالب مشابه: جهت مشاهده 10 تا از بهترین وکیل حقوقی در تهران کلیک کنید

نحوه طرح شکایت کارگر از کارفرما برای عدم پرداخت حقوق

شکایت کارگر از کارفرما برای عدم پرداخت حقوق، یکی از رایج ترین انواع شکایات از کارفرما می باشد. کارگر برای پیگیری حق و حقوق خود در این رابطه باید به اداره کار در استان محل وقوع کارگاه یا شرکت مراجعه نماید. اداره کار مرجع صالح رسیدگی به شکایت کارگر از کارفرما برای عدم پرداخت حقوق می باشد. در حالی که برای شکایت از صدمات جسمی و حیثیتی باید به دادسرای محل وقوع کارگاه مراجعه کرد. در صورت عدم پرداخت حق بیمه، کارگر می تواند به سازمان بیمه تامین اجتماعی مراجعه نماید و پیگیری های لازم را انجام دهد. برای طرح این شکایت باید مدارک مهم از قبیل قرارداد کار، استشهادیه و دیگر مدارک نمایانگر فعالیت خود برای کارفرما را به اداره کار ارائه دهید.

نحوه طرح شکایت

 با تنظیم دادخواست خوب می توان شکایت خود را رسما اعلام کرد تا پیگیری های لازم انجام گیرد و قادر به دستیابی به حق و حقوق از دست رفته خود به راحتی باشید. برای این منظور می توان با بهترین وکیل تنظیم قرارداد در تهران مشورت کرد و راهنمایی های لازم را از ایشان دریافت کرد.

طرح شکایت از طریق سامانه الکترونیک روابط کار

امکان طرح شکایت کارگر از کارفرما برای عدم پرداخت حقوق در سال های اخیر از طریق سامانه الکترونیک روابط کار وجود دارد. نحوه طرح این شکایت از طریق سامانه الکترونیک روابط کار را در این بخش بررسی خواهیم کرد.

طرح شکایت از طریق سامانه الکترونیک

  • در اولین مرحله طرح شکایت کارگر از کارفرما برای عدم پرداخت حقوق باید در سامانه جامع روابط کار ثبت نام کرد. برای ثبت نام در این سامانه به پرداخت مبلغ بابت احراز هویت، ارائه کارت ملی و شماره همراه به نام خود نیاز خواهید داشت. ثبت نام در این سامانه از طریق دفاتر پیشخوان دولت در سطح شهر امکان پذیر است. پس از ثبت نام و احراز هویت برای ورود به سامانه برای شما یک کد کاربری و رمز ورود ارسال خواهد شد.
  • برای ورود به این سایت باید عبارت سامانه جامع روابط کار را در گوگل جستجو کنید. نام کاربری و رمز عبور خود را پس از بالا آمدن صفحه سامانه باید در کادر مربوطه وارد کرد. در صورت عضو نبودن در این سامانه باید گزینه ایجاد حساب را انتخاب نموده و برای خود حساب کاربری ایجاد نمایید.
  • برای ثبت دادخواست خود مبنی بر عدم پرداخت حقوق باید گزینه پنجره خدمات را انتخاب نمایید تا وارد مرحله بعد شوید.
  • حال از پوشه اداره کل روابط کار، گزینه ثبت درخواست بدوی را انتخاب نمایید و شکایت خود را ثبت کنید. برای تنظیم دادخواست خوب به مشاوره با بهترین وکیل تهران در حوزه روابط کار نیاز خواهید داشت. پس از ثبت دادخواست از طریق پیامک مراتب به کارگر و کارفرما گزارش خواهند شد. به منظور مشاهده وقت رسیدگی باید وارد سامانه جامع روابط کار شد. برای طرح شکایت کارگر از کارفرما در صورت عدم پرداخت حق بیمه نیز می توان به همین صورت اقدام کرد.

زمان مورد نیاز برای طرح شکایت کارگر از کارفرما برای عدم پرداخت حقوق

مهلت طرح شکایت کارگر از کارفرما با توجه به نوع شکایت مشخص خواهد شد. برای طرح شکایت در رابطه با اخراج کارگر تنها 30 روز فرصت دارد برای طرح شکایت خود اقدام نماید. در قانون کار برای پیگیری حقوق معوقهریال عدم پرداخت مزایا و یا عدم پرداخت حق بیمه محدودیت زمانی خاصی وجود ندارد. پس از فوت کارگر وارثان قانونی می توانند شکایت خود را در این زمینه مطرح کرده و حقوق از دست رفته کارگر را بازیابند. از این رو می توان گفت برای طرح شکایت کارگر از کارفرما برای عدم پرداخت حقوق محدودیت زمانی وجود ندارد.

در صورت اثبات ادعای کارگر در جریان پرونده های موجود در اداره کار، طرح دعوا در مسائل مربوط به روابط کاری بین کارگر و کارفرما زمان بر است. با توجه به مراحل مختلف رسیدگی به دعاوی کاری مرحله هیات تشخیص، هیات حل اختلاف و تجدید نظر در دیوان عدالت اداری تخمین زمان آغاز و اتمام طرح شکایت کارگر از کارفرما برای عدم پرداخت حقوق به صورت دقیق غیر قابل پیش بینی است. رسیدگی به دلایل کارگران و کارفرمایان زمان مورد نیاز به این پرونده ها را افزایش نی دهد. از این رو برای رسیدگی به این پرونده ها نمی توان زمان مشخص عنوان کرد.

مدارک مورد نیاز برای طرح این شکایت

همانطور که عنوان شد تمام اسناد و مدارک که بر روابط کارگر و کارفرما دلالت دارند همچون گزارش اداره بیمه تامین اجتماعی، سند قرارداد و دیگر دلایل و مدارک را باید به پرونده شکایت کارگر از کارفرما برای عدم پرداخت حقوق باید ضمیمه کرد. در طرح دعوا و ادعا باید تمام مدارک و مستندات بیانگر حقانیت را در صورت نیاز به دادگاه ارائه دهید. در نهایت تمام این اسناد و مدارک باید همراه لایحه دفاعیه به پرونده پیوست گردند. لازم به ذکر است که طبق قانون کار برای اثبات دعاوی می توان از سند، اقرار، شهادت، قسامه و سوگند استفاده کرد. علم و آگاهی کارشناسان رسیدگی کننده در مراجع کار در بسیاری از پرونده ها تاثیر قابل توجهی دارد.

مدارک مورد نیاز برای طرح شکایت

کلام آخر

طرح شکایت کارگر از کارفرما برای عدم پرداخت حقوق نیازمند پرداخت هزینه می باشد. در پرونده های مختلف خواهان ممکن است پس از پرداخت تمام هزینه ها به دلیل وجود نقص در مدارک و عدم توجه به محتویات پرونده برای ارائه استدلال قوی در مقام دفاع و مطالبه حق شکایت ایشان رد شود. در این شرایط علاوه بر هدر رفت هزینه زمان زیادی نیز صرف فعالیت های بیهوده خواهد شد. بدون شک حضور، همراهی و پشتیبانی یک وکیل حرفه ای باعث خواهد شد نتایج پرونده شما دگرگون شوند.

4/5 - (2 امتیاز)

سحر تمدنی نژاد

سلام سحر هستم، از سال 1397 فعالیت مو در حوزه نویسندگی و تولید محتوای متنی یونیک شروع کردم، به حرفه تولید محتوا علاقه زیادی دارم و همواره سعی بر افزایش اطلاعاتم در زمینه سئو و تولید محتوا یونیک دارم، امیدوارم بتوانم مطالب با بهترین کیفیت را در اختیار شما عزیزان قرار دهم☘️💚

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا