تبلیغات در مستر وکیل
دانستنی‌های حقوقیکیفری

شکایت از چشم پزشک چگونه است؟⚖️【 آپدیت 1403 】

هر فردی در طول عمر خود بارها ممکن است بنا به دلایل مختلف از جمله بیماری ها به چشم پزشک مراجعه کند. عمل جراحی های چشم امروزه در انواع مختلف توسط چشم پزشکان انجام می گیرند. پس از گذشت مدتی به دلیل عوارض حاد بیمار ممکن است اقدام به شکایت از چشم پزشک نماید. طرح این شکایت به طور معمول به دلیل عوارضی است که پس از انجام جراحی های چشم محقق می گردند.

همواره توصیه می شود چشم پزشکان قبل از عمل جراحی، بیمار را از عوارض احتمالی عمل آگاه سازند. قبل از عمل و هنگام اخذ رضایت از بیمار، اختلالات و عوارض احتمالی بهتر است به صورت کامل توضیح داده شوند تا میزان شکایت از چشم پزشک تا حد قابل توجه کاهش یابد. اگر چشم پزشک هنگام عمل جراحی به چشم که از اعضای مهم بدن است خسارت وارد کند می توان علیه ایشان شکایت مطرح نمود.

مرجع صالح شکایت از چشم پزشک

قبل از طرح شکایت از چشم پزشک بهتر است مقدمات آن نیز فراهم شود. طرح این شکایت زمانی امکان پذیر است که جراح در انجام اعمال خود، دچار تقصیر شده باشد و در این راستا به بیمار آسیب وارد شده باشد. شکایت از چشم پزشک شباهت بسیار زیادی به شکایت از دیگر پزشکان دارد. اگر چشم پزشک هنگام عمل چشم شما مرتکب خطای پزشکی یا قصور شود و یا ضعف در دید و دیگر موارد به قوه خود باقی مانده باشند و عوارض نمایانگر حرفه ای نبودن چشم پزشک شما را نشان دهد، شما می توانید از ایشان شکایت کنید. دادسرای ویژه جرایم پزشکی و سازمان نظام پزشکی، از مراجع رسیدگی کیفری به شکایت از چشم پزشک هستند.

مرجع شکایت از چشم پزشک

این دو نهاد که یکی از آن ها زیر مجموعه قوه قضاییه و دیگری زیر مجموعه وزارت بهداشت است، علاوه بر نیاز به اخذ رای و نظر کمیسیون نظام پزشکی، موظف به انجام اقدامات قانونی لازم نسبت به اعمال مجازات برای چشم پزشک خاطی هستند. این مجازات ممکن است شامل جزای نقدی یا حبس تعزیری و پرداخت دیه از سوی مرتکب تقصیر باشند. از این رو همواره به تمام افراد توصیه می شود با کسب آگاهی و اشراف لازم شکایت از چشم پزشک را مطرح کنند. طرح این شکایت در هر دو نهاد و مرجع باعث می شود به نتایج و دستاورد بهتر دست یابید.

روش های طرح شکایت از چشم پزشک

برای طرح شکایت از چشم پزشک به طور کلی چهار روش وجود دارند. این روش ها شامل موارد زیر می باشند:

1. شکایت انتظامی در دادسرای سازمان نظام پزشکی

شکایت از چشم پزشک در دادسرای سازمان نظام پزشکی اغلب به تخلفات انتظامی چشم پزشک مربوط می باشد. این تخلفات ممکن است شامل موارد زیر باشند:

  • تجویز داروهای مشابه به جای داروی اصلی
  • عدم رعایت تعرفه های پزشکی
  • برخوردهای خلاف شان کادر پزشکی با بیمار و خودداری از پذیرش بیمار اورژانسی در مراکز درمانی

مجازات این تخلفات از نوع مجازات انتظامی هستند و در حقیقت حکم یا قرار کیفری برای متخلف صادر نمی شود.

2. شورای حل اختلاف

مجتمع شماره 29 شورای حل اختلاف در سازمان نظام پزشکی موظف به رسیدگی به اختلافات کم اهمیت و ساده تر جرایم پزشکی می باشد. قبل از آغاز شکایت کیفری و شروع فرآیند این شکایت، شاکی می تواند طبق قانون جدید آیین دادرسی کیفری ابتدا درخواست میانجی گری نماید. در نهایت تقاضای صلح و سازش شاکی باید به این مرجع ارائه گردد. پس از طرح این شکایت در این مرجع و مطالبه خسارت و دیه از چشم پزشک، شورای حل اختلاف باید وقت رسیدگی تعیین نماید و پزشک و بیمار را دعوت کند تا برای ایجاد صلح و سازش اقدامات لازم را انجام دهند. اگر صلح و سازش ایجاد نشد، طرفین برای سیر دیگر مراحل راهنمایی خواهند شد.

شکایت از چشم پزشک در شورای حل اختلاف

3. دادگاه های عمومی

اکثر جرایم پزشکی به طور معمول دارای جنبه پزشکی و حقوقی می باشند. جنبه حقوقی این شکایات در دادگاه های عمومی رسیدگی می شوند. در این شرایط می توان شکایت را با کمک بهترین وکیل حقوقی در تهران مطرح کرد. اگر پزشک در معالجاتی که انجام می دهد به بیمار صدمه بدنی وارد کند، موظف به پرداخت دیه ایشان خواهد بود. طبق ماده 496 قانون کشور، چشم پزشک در معالجاتی که دستور انجام آن را به پرستار یا مریض صادر می کند، در صورت ایجاد صدمه به بیمار، موظف به پرداخت دیه می باشد. بیمارانی که به دلیل انجام عمل های چشم متحمل ضرر می شوند برای ارائه دادخواست حقوقی و مطالبه دیه باید به دفاتر خدمات قضایی مراجعه کنند و خسارت خود را مطالبه نمایند.

پس از تشکیل جلسه و به منظور جلب نظر کارشناس رسمی دادگستری که کارشناس پزشکی قانونی است، دادگاه حقوقی باید اقدامات لازم را برای محکومیت متشاکی یا جراح و تعیین خسارت ایشان انجام دهد. در این شرایط می توان با بهترین وکیل پایه یک دادگستری در تهران مشورت نمود.

4. دادسرای جرایم پزشکی

بهترین راه شکایت از چشم پزشک، طرح شکایت در دادسرای جرایم پزشکی می باشد. یکی از دادسراهای اختصاصی رسیدگی به جرایم ارتکابی توسط پزشکان، دادسرای جرایم پزشکی می باشد. برای طرح شکایت از این روش می توان با بهترین وکیل جرایم پزشکی در تهران مشورت نمود. طرح شکایت در این دادسرا شباهت زیادی به طرح شکایت در دیگر دادسراها دارد. برای طرح این شکایت در دادسرای جرایم پزشکی ابتدا باید به دفاتر خدمات قضایی کشور مراجعه کرد و پس از ثبت نام در سامانه ثنا، شکایت خود از چشم پزشک را با ارائه شکواییه مطرح نمود.

پس از ثبت شکایت در این مرجع، موضوع به کمیسیون پزشکی دادسرا مرجوع می شود و پرونده با حضور پزشکان متخصص بررسی می شود. در صورت تشخیص قصور پزشکی، مراتب کارشناسی به شعبه رسیدگی کننده ارسال می شود و در نهایت چشم پزشک و تیم ایشان برای ادای توضیحات لازم احضار می شوند. اما در صورت عدم اثبات قصور پزشکی از سوی چشم پزشک، دادیار یا بازپرس دادسرا قرار منع یا موقوفی تعقیب را صادر می کنند. اگر ادعا ثابت شود، قرار مناسب و کیفرخواست پرونده صادر خواهند شد و در نهایت پرونده به دادگاه ارسال می شود. مطابق محتویات پرونده، نظریه کارشناسی و دفاعیات طرفین دادگاه کیفری دو رای نهایی را صادر می کند.

کلام آخر

اکثر مشکلات موجود در این حوزه به کم توجهی بیماران هنگام مراجعه به چشم پزشک معتمد و متخصص مربوط می باشد. این امر باعث می شود در حوزه پزشکی و زیرشاخه های آن جرائم مختلف روی دهند. در نهایت شکایت از چشم پزشک تا حد قابل توجه افزایش می یابد.

5/5 - (1 امتیاز)

سحر تمدنی نژاد

سلام سحر هستم، از سال 1397 فعالیت مو در حوزه نویسندگی و تولید محتوای متنی یونیک شروع کردم، به حرفه تولید محتوا علاقه زیادی دارم و همواره سعی بر افزایش اطلاعاتم در زمینه سئو و تولید محتوا یونیک دارم، امیدوارم بتوانم مطالب با بهترین کیفیت را در اختیار شما عزیزان قرار دهم☘️💚

مقالات مرتبط

یک نظر

  1. با سلام
    من چندین ساله ک داخل چشمام میسوزه احساس میکنم سنگ ریزه داخل چشمامه و یا با نوک سوزن میزنن داخل چشام همش میسوزه حتی بیرون ک باشم باد بیاد من اذیتم نور آفتاب بزنه من اذیتم.. چندین باره ک من دکتر رفتم بدونه نتیجه
    چشم پزشکی نور_و شخصی چهار طالقانی _فارابی تهران _شخصی ونک و آخریش شهرستان منو کمکم کنید حال چشام خوب بشه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا