شکایت از مالک ملک خانه اپارتمان چگونه است؟⚖️【 آپدیت 1403 】
در قانون کشور عزیز ما ایران، روابط بین موجر و مستاجر کاملا شناخته شده می باشد و در این زمینه، شرایط و ضوابط خاصی وجود دارند. مالک و مستاجر در مقابل یکدیگر وظایف قانونی دارند. در صورت مشاهده تخلف مالک ممکن است اختلاف بین مالک و مستاجر پیش آید، در این شرایط علیه مالک می توان شکایت کرد. عدم توجه به حقوق یکدیگر در روابط بین مالک و مستاجر، ممکن است در این حوزه مشکلات مختلفی ایجاد نماید. بخش عمده ای از اختلافات موجود بین مالک و مستاجر، به دلیل عدم رعایت مفاد قرارداد اجاره نامه می باشد. اگر مالک مرتکب تخلف شود، مستاجر می تواند به دلیل تخلفات شکایت از مالک ملک خانه آپارتمان را مطرح نماید.
مراحل طرح شکایت از مالک ملک خانه آپارتمان
برای طرح شکایت از مالک ملک خانه آپارتمان در دادگاه، ابتدا باید با کمک بهترین وکیل حقوقی در تهران نسبت به تنظیم دادخواست اقدام کرد. در تمام دعاوی حقوقی، دادخواست مقدمه رسیدگی به فرآیند شکایت می باشد. نگارش دادخواست، دارای اصول و مقررات خاصی است و اگر این اصول از طرف شاکی رعایت نشود، دادگاه قرار رد درخواست را صادر می کند. در صورت تنظیم دادخواست مناسب با نکات و اصول حقوقی، دادگاه در اسرع وقت به شکایت شما رسیدگی خواهد کرد. با توجه به تاثیر تنظیم دادخواست در نتیجه دعوا، بهتر است در این زمینه با بهترین وکیل پایه یک دادگستری در تهران و متخصصین حقوقی در این زمینه مشورت کرد.
اگر برای طرح شکایت از مالک تصمیم قطعی دارید و می خواهید این موضوع بدون مشکل خاص در دادگاه رسیدگی شود، می توانید تهیه و تنظیم دادخواست را به وکلای متخصص وب سایت مستر وکیل بسپارید.
مراجع پیگیری شکایت از مالک ملک خانه آپارتمان
رسیدگی به اختلافات موجود بین مالک و مستاجر، در دادگاه و گاهی اوقات در شورای حل اختلاف انجام می گیرد. به منظور طرح این شکایت در دادگاه، بهتر است ابتدا لیست کامل مجتمع های قضایی تهران را مشاهده نمایید.
دلایل شکایت از مالک ملک خانه آپارتمان
از مهمترین دلایلی که ممکن است زمینه را برای طرح شکایت از مالک ملک خانه آپارتمان فراهم سازد، می توان به بحث مالی در قرارداد اجاره اشاره کرد. رویه اجاره املاک در کشور ما به این صورت است که باید علاوه بر اجاره ماهانه، مبلغی به عنوان ودیعه توسط مستاجر پرداخت گردد. طبق این قانون، با انقضا تاریخ مدت اجاره مالک وظیفه دارد مبلغ ودیعه را بازگرداند. در این شرایط، اگر مالک قادر به پرداخت مبلغ رهن خانه در تاریخ معین نباشد می تواند با مستاجر توافق کرده و در این زمینه به ایشان مهلت داده می شود. عدم بازگشت مبلغ ودیعه، زمینه را برای طرح شکایت از مالک ملک خانه آپارتمان فراهم می سازد. اذیت و آزار مستاجر نیز ممکن است از دیگر دلایل طرح این شکایت باشد.
1. عدم استرداد مبلغ رهن
قبل از طرح شکایت از مالک ملک خانه آپارتمان به دلیل عدم استرداد مبلغ رهن در مراجع قضایی، می توان از طریق ارسال اظهارنامه اقدامات لازم را انجام داد. مستاجر باید اظهارنامه تنظیم کند و به این موضوع در آن اشاره نماید که مالک در مدت مشخص، باید مبلغ ودیعه را به ایشان برگرداند. اظهارنامه ایشان در سامانه ثنا با آدرس sana.adliran.ir ثبت می شود و در نهایت برای مالک ارسال می گردد. اگر مالک با ارسال اظهارنامه پول رهن را برنگرداند، در نهایت بحث شکایت از طریق مراجع قضایی مطرح می گردد. اگر مبلغ ودیعه از 20 میلیون تومان کمتر باشد، مستاجر باید به شورای حل اختلاف مراجعه نماید. در صورتی که این مبلغ از 20 میلیون تومان بیشتر باشد، شکایت در دادگاه حقوقی مورد رسیدگی قرار می گیرد.
2. عدم پرداخت هزینه تعمیرات ساختمان
بین مالک و مستاجر، ممکن است در رابطه با هزینه تعمیرات ساختمان مشکل ایجاد گردد. ساختمانی که مستاجر دارد اگر دچار خرابی یا نقص فنی شود، باید مالک این موضوع را پیگیری کند. اکثر اختلافات در این زمینه به این دلیل است که مالک زیر بار هزینه تعمیرات نمی رود و مستاجر برای پرداخت این هزینه وظیفه ندارد. ابتدا باید بررسی کنید که از نظر قانونی هزینه پرداخت تعمیرات با چه کسی است. برای این مورد، می توان به قانون مالک و مستاجر مراجعه کرد. مالک موظف به پرداخت هزینه تعمیرات کلی و اساسی ساختمان است و در صورت کوتاهی در این زمینه، مستاجر می تواند علیه ایشان در دادگاه شکایت طرح کند.
طرح شکایت کیفری و حقوقی از مالک ملک خانه آپارتمان
تخلفات مالک، علاوه بر زمینه حقوقی ممکن است زمینه کیفری را نیز به همراه داشته باشد. مستاجر در حقیقت می تواند علاوه بر شکایت حقوقی، شکایت کیفری را با کمک بهترین وکیل کیفری در تهران علیه مالک ملک مطرح سازد. اگر مالک مبلغ ودیعه اجاره خانه را بازنگرداند، مستاجر قادر به طرح شکایت حقوقی علیه ایشان می باشد. این شکایت در دادگاه های حقوقی و گاهی اوقات در شورای حل اختلاف، مورد رسیدگی قرار می گیرد.
1. طرح شکایت به صورت حقوقی
عدم توجه به درخواست مستاجر برای تعمیر خانه، از دلایل طرح شکایت از مالک ملک خانه آپارتمان به صورت حقوقی می باشد. تعمیرات کلی ساختمان، از وظایف اصلی مالک ساختمان است؛ از این رو، اگر در این زمینه اقدامی انجام نگیرد و اگر با توجه به تذکرات مستاجر به صورت مکرر در این زمینه عملی انجام نگیرد، مستاجر می تواند شکایت حقوقی را مطرح سازد.
2. طرح شکایت به صورت کیفری
گاهی اوقات تخلفات مالک، ممکن است زمینه را برای طرح شکایت کیفری فراهم سازد. در حقیقت مالک با رفتارهای خود، ممکن است مرتکب جرم شود و مستاجر در این زمینه، شکایت کیفری مطرح کند. یکی از تخلفات بارز با جنبه کیفری که امکان وقوع آن از سوی مالک وجود دارد، تصرف عدوانی می باشد. در این موارد، می توان شکایت از تصرف عدوانی را مطرح کرد. اگر مالک بدون دلیل منطقی به خانه ای که اجاره داده وارد شود و هدف ایشان تصرف باشد، مستاجر به دلیل این جرم می تواند علیه مالک شکایت مطرح کند.
از دیگر دلایل طرح شکایت از مالک ملک خانه آپارتمان، آزار و اذیت مستاجر می باشد. آزار و اذیت مستاجر به روش های مختلف، ممکن است توسط مالک انجام گیرد. اگر آزار و اذیت مستاجر به صورت پیوسته ادامه یابد، زمینه برای طرح شکایت کیفری فراهم می شود.
گاهی اوقات، ممکن است مالک به مستاجر توهین و فحاشی کند. در این شرایط، مستاجر قادر به طرح شکایت کیفری علیه مالک ملک می باشد. مستاجر از دیگر روش های قانونی همچون ثبت اظهارنامه، می تواند تخلفات مالک را پیگیری نماید. در صورتی که ارسال اظهارنامه به مالک بی تاثیر باشد، باید شکایت خود را در مراجع قضایی مطرح کرد.
کلام آخر
شکایت از مالک ملک خانه آپارتمان، نیازمند دانش و اطلاعات حقوقی است. اگر مراحل طرح شکایت طبق اصول و تشریفات مشخص در قانون انجام نگیرد، دادگاه به شکایت مطرح شده ترتیب اثر نمی دهد.
سلام صاحب ملک قیمت خیلی برده بالا یعنی ۵۰۰ برابر میتونم ازشون شکایت کنم…
سلام وقت بخیر من یه اپارتمان حدود ۵ ماهه اجاره کردم اما همیشه مشکل اب داشتم تو این ساختمان یا اب قطعه به طور کل یا بخاطر پوسیدگی وسایل موتورخونه سرد، یه سری مالکین هم میگن که ما میخواهیم مشارکت کنیم تعمیر نمیکنیم، این مشکل هم دوساله تو این ساختمان بوده و موقع قرارداد به من نگفتن ایا امکان شکایت و گرفتن خسارتم هس