تبلیغات در مستر وکیل
دانستنی‌های حقوقی

شکایت از سازنده ساختمان چگونه است؟⚖️【 آپدیت 1403 】

برای شکایت از سازنده ساختمان ابتدا باید متناسب با موضوع دعوا دادخواست تنظیم کرد. اکثر شکایات از سازنده ساختمان به مواردی همچون دریافت خسارت مربوط می باشد از این رو باید این دادخواست باید به دادگاه صالح ارسال گردد. در دادخواست تامین دلیل مالک باید دلیل اصلی طرح شکایت از سازنده ساختمان را مطرح کند. ارائه این دادخواست باعث می شود دلایل موجه و محکمه پسند به دادگاه ارائه گردند. برای ارائه این دادخواست می توان به شورای حل اختلاف مراجعه کرد. در این رابطه می توان راهنمایی های لازم را از بهترین وکیل پایه یک دادگستری در تهران دریافت نمود.

رسیدگی های لازم به این شکایات با پرداخت هزینه کارشناسی توسط مالک انجام می گیرد. طبق نظر کارشناس رسمی دادگستری میزان خسارت مشخص خواهد شد و در نهایت سازنده موظف به پرداخت این هزینه خواهد بود. در نهایت پرونده برای رسیدگی نهایی به دادگاه عمومی حقوقی مرجوع خواهد شد و قاضی در این زمینه رای خود را اعلام خواهد کرد.

نحوه طرح شکایت از سازنده ساختمان

برای طرح شکایت از سازنده ساختمان ابتدا باید شکایت نامه مربوط به مشکل موجود تنظیم کرد. از آنجا که عدم تنظیم شکایت نامه به صورتی اصولی و صحیح مراجع ذی صلاح به پرونده رسیدگی نخواهند کرد بهتر است برای تنظیم آن با بهترین وکیل تنظیم قرارداد در تهران مشورت نمایید. لازم به ذکر است که مهمترین و نخستین گام شکایت از سازنده ساختمان ثبت و ارائه شکایت نامه می باشد. از این رو در صورت تمایل به رسیدگی به شکایت خود در اسرع وقت بدون وجود مشکل خاص بهتر است نسبت به تنظیم شکواییه با رعایت اصول قانونی اقدام نمایید. تنظیم شکواییه اغلب به عهده بهترین وکیل حقوقی در تهران می باشد و همواره توصیه می شود تنظیم این شکواییه را به کارشناسان و وکلای حقوقی بسپارید.

نحوه شکایت از سازنده ساختمان

دلایل طرح شکایت از سازنده ساختمان

در صورتی که قصد طرح شکایت از سازنده ساختمان را داشته باشید باید دلایل قابل اثبات را ارائه دهید. از مهمترین دلایل قابل اثبات برای طرح این شکایت می توان به موارد زیر اشاره کرد:

دلایل شکایت از سازنده ساختمان

1. عدم تحویل به موقع ملک

در قرارداد مشارکت ساخت زمان آغاز و پایان قرارداد ذکر خواهد شد. برای تنظیم این قرارداد می توان با بهترین وکیل تنظیم قرارداد در تهران مشورت کرد. در قرارداد باید تاریخ تحویل و آماده شدن ملک مشخص گردد. لازم به ذکر است که تاریخ اعلامی برای تحویل ساختمان در قرارداد به صورت تقریبی مشخص می گردد. در قراردادهای ساختمان سازی احتمال توقف فرآیند ساخت و ساز برای مدت زمان مشخص وجود دارد. این موضوع باید بین طرفین قرارداد حل و فصل شود. در صورت عدم عملکرد سازنده به تعهد خود مبنی بر تحویل ساختمان در تاریخ مقرر، مالک قادر به طرح شکایت از سازنده ساختمان می باشد. در صورتی که سازنده ساختمان به مالک تاخیر در آماده سازی ساختمان و تحویل ملک در زمان مشخص و پذیرش این امر توسط مالک نیازی به طرح دعوا نخواهید داشت.

مالک زمانی قادر به طرح شکایت از سازنده ساختمان به دلیل عدم تحویل به موقع ملک خواهد بود که در تاریخ مشخص شده در قرارداد، ملک به ایشان تحویل داده نشود. اگر سازنده تاخیر در تحویل ملک را به مالک اطلاع ندهد این امر سبب ایجاد اختلاف بین طرفین خواهد شد. در صورت عدم تحویل ملک طبق توافق صورت گرفته بنا به دلایل مختلف شکایت از سازنده ساختمان مطرح خواهد شد. در این شرایط بهتر است مالک قبل از ثبت شکایت مشکل موجود را با سازنده مطرح کند و تا حد امکان این مشکل را به صورت مسالمت آمیز حل و فصل نماید. اگر قادر به حل و فصل اختلاف موجود بین سازنده و مالک به صورت مسالمت آمیز نبودید روش قانونی طرح شکایت باید ادامه پیدا کند. آماده سازی ساختمان و تحویل آن در زمان مشخص از وظایف اصل سازنده به حساب می آید.

2. وجود نواقص در ساختمان

به طور کلی می توان گفت آماده سازی و ساخت تمام بخش های یک ساختمان به عهده سازنده آن است. سازنده باید طبق توافقات موجود بین طرفین عملیات ساخت و ساز را به نحوی انجام دهد که انتظار مالک برآورده شود. در صورت استفاده سازنده از مصالح ساختمانی بی کیفیت هنگام ساخت در ساختمان نواقص ایجاد خواهد شد. ساخت و ساز نامناسب در سال های اخیر باعث شده تا بسیاری از آپارتمان ها در سال های اولیه دچار نقص فنی گردند. در صورت استفاده مصالح غیر استاندارد توسط سازنده در آینده ساختمان با مشکلات مختلف مواجه خواهد شد و در این شرایط ساختمان ناایمن خواهد بود.

طرح شکایت به دلیل وجود نواقص در ساختمان

به طور کلی می توان گفت استفاده از مصالح بی کیفیت برای ساختمان در حال ساخت مشکلات زیادی ایجاد می کند. کیفیت مصالح کاربردی در ایمن بودن ساختمان تاثیر قابل توجهی دارد. با تحویل گرفتن ساختمان ناایمن توسط مالک امکان طرح شکایت از سازنده ساختمان وجود خواهد داشت. سازنده ممکن است با دریافت هزینه بالا در نهایت آپارتمانی را به مالک تحویل دهد که مطابق میل او نباشد. طبق قرارداد مشارکت سازنده موظف است ساختمان را طبق توافقات صورت گرفته بسازد. در غیر این صورت بین طرفین اختلاف ایجاد خواهد شد.

3. اختلاف در رابطه با سهم الشرکه قرارداد

از دیگر دلایل طرح شکایت از سازنده ساختمان وجود اختلاف در میزان سهم الشرکه طرفین می باشد. سهم مالک و سازنده در پروژه ساخت و ساز باید از ابتدا مشخص گردد و در نهایت میزان آن در قرارداد عنوان شود. تقسیم سود در قراردادهای مشارکت در ساخت به طور معمول 55 درصد برای مالک و 45% برای سازنده است. برای تمامی قراردادهای ساخت و ساز این میزان ثابت نیست و ممکن است متغیر باشد. طرفین باید در رابطه با این که تقسیم سود باید به چه نحوی انجام گیرد به توافق برسند. اگر سازنده از حق قانونی خود بیشتر دریافت کند مالک قادر به طرح شکایت علیه ایشان خواهد بود.

کلام آخر

در صورت وجود اختلاف با سازنده ملک خود می توانید اقدام به طرح شکایت از سازنده ساختمان نمایید. در این مواقع می توان با بهترین وکیل ملکی در تهران به مشاوره پرداخت. بهترین وکیل ملکی می تواند در این مسیر تا حد زیادی به شما کمک کند و برای حمایت از حقوق شما به بهترین نحو راهنمایی های لازم را ارائه دهد. شما می توانید با وکلای ملکی که در این زمینه پرونده های مختلفی داشته اند و با مسائل قانونی مربوط به شکایت از سازنده ساختمان آشنایی کامل دارند مشورت کنید. بهتر است وکیلی را انتخاب نمایید که بتواند به عنوان نماینده شما در مراجع قضایی حضور یابد و به بهترین نحو ممکن از حقوق شما دفاع کند.

5/5 - (1 امتیاز)

سحر تمدنی نژاد

سلام سحر هستم، از سال 1397 فعالیت مو در حوزه نویسندگی و تولید محتوای متنی یونیک شروع کردم، به حرفه تولید محتوا علاقه زیادی دارم و همواره سعی بر افزایش اطلاعاتم در زمینه سئو و تولید محتوا یونیک دارم، امیدوارم بتوانم مطالب با بهترین کیفیت را در اختیار شما عزیزان قرار دهم☘️💚

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا