تبلیغات در مستر وکیل
دانستنی‌های حقوقی

شکایت از کارفرما در صورت ساعت کاری بیش از قانون کار چگونه است؟⚖️【 آپدیت 1403 】

طبق قوانین حاکم بر جامعه کارفرما قادر به مجبور ساختن کارگر به انجام اضافه کاری نمی باشد. این امر تنها در صورت توافق عملی خواهد بود. اضافه کار به عنوان حق و حقوق قانونی کارگر شناخته می شود و اگر کارفرما از پرداخت آن خودداری کند، در حداقل حق قانونی کارگر اجحاف کرده است. از این رو در این شرایط کارگر به آسانی قادر به طرح شکایت از کارفرما در صورت ساعت کاری بیش از قانون کار خواهد بود. با طرح این شکایت کارگر می تواند مزد و اضافه کار خود را دریافت نماید.

مطالب مشابه: جهت مشاهده 10 تا از بهترین وکیل حقوقی در تبریز کلیک کنید

نحوه طرح شکایت از کارفرما در صورت ساعت کاری بیش از قانون کار

برای طرح شکایت از کارفرما در صورت ساعت کاری بیش از قانون کار، کارگر ابتدا باید به دفاتر پیشخوان دولت مراجعه نماید. برای ثبت شکایت خود کارگر باید کد احراز هویت دریافت کند و سپس وارد سامانه جامع اداره کار شده و دادخواست خود را با عنوان مطالبه اضافه کار ثبت کند. کارگر در نهایت باید منتظر تعیین وقت رسیدگی به پرونده خود باشد. پس از این که وقت رسیدگی به پرونده مشخص شد، کارگر باید در زمان مشخص در اداره کار حاضر شده و مطالبات و دلایل خود در رابطه با عدم پرداخت اضافه کار را عنوان کند. هیات تشخیص در صورت اثبات رابطه کاری در اداره کار باید دلایل عدم پرداخت اضافه کار را رسیدگی نماید. رای قابل تجدید نظر صادر خواهد شد. البته این رای در هیات حل اختلاف قابل تجدید نظر می باشد.

نحوه شکایت از کارفرما در صورت ساعت کاری بیش از قانون کار

مدارک مورد نیاز برای شکایت از کارفرما در صورت ساعت کاری بیش از قانون کار

برای طرح شکایت از کارفرما در صورت ساعت کاری بیش از قانون کار در مراجع اداره کار، باید تمامی مدارک و اسناد اثبات کننده وجود رابطه کاری را به پرونده خود پیوست و ضمیمه کرد. از جمله این مدارک و اسناد می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • سند قرارداد
  • گزارش اداره بیمه تامین اجتماعی
  • فرم ساعت ورود و خروج از کارگاه
  • تمام دلایل و مدارک اثبات کننده این رابطه

برای طرح این شکایت و دفاع از ادعای خود باید تمام مدارک و مستندات که بر حقانیت دلالت دارند را در صورت نیاز به دادگاه ارائه دهید و همراه با لایحه دفاعیه آن را به پرونده پیوست نمایید. در این زمینه می توان با بهترین وکیل پایه یک دادگستری در تهران مشورت کرد. لازم به ذکر است که طبق قانون برای اثبات تمامی ادعاها می توان از سند، اقرار، شهادت، قسامه و سوگند استفاده کرد. این موارد ادله اثبات دعوا نامیده می شوند. علم و آگاهی کارشناسان رسیدگی کننده در مراجع کار و قاضی نیز در پرونده ها تاثیر قابل توجهی دارند.

زمان مورد نیاز برای طرح شکایت

اگر ادعای انتصابی در جریان پرونده های اداره کار ثابت شود، می توان گفت طرح شکایت در مسائل مربوط به روابط کاری اندکی زمان بر است و با توجه به مراحل مختلف رسیدگی به این دعاوی همچون هیات تشخیص، حل اختلاف و تجدید نظر در دیوان عدالت اداری تخمین زمان آغاز و خاتمه طرح شکایت به صورت دقیق غیر قابل پیش بینی است. شما می توانید در زمینه طرح این شکایت با بهترین وکیل دیوان عدالت اداری در تهران مشورت کنید. رسیدگی به دلایل کارگران و کارفرمایان زمان مورد نیاز برای طرح این شکایت را تا حد قابل توجه افزایش می دهد. از این رو مشخص کردن زمان خاص برای آن امکان پذیر نمی باشد. متخصصین این حوزه با توجه به تجربه خود در پیگیری و انجام پرونده های مختلف، قادر به انتخاب بهترین و سریع ترین مسیر برای شما هستند.

نحوه محاسبه اضافه کار طبق قانون کار

برای تعیین و محاسبه ساعت کاری طبق ماده 51 قانون وزارت کار، کارگر باید در طول هفته 44 ساعت و در طول ماه 191 ساعت برای کارفرما کار کند. این ساعات جزء ساعات کاری کارگر محاسبه می شود. اگر بیش از این میزان در مجموعه فعالیت کند، به عنوان اضافه کاری باید از کارفرما حقوق جداگانه دریافت کند. اگر کارفرما در فعالیت شغلی مربوطه به اضافه کاری کارگر نیاز داشته باشد باید با ایشان توافق کند و طبق شرایط و مقررات ماده 59 قانون وزارت کار و رفاه اجتماعی اقدامات لازم را انجام دهد. برای کارگر در این شرایط دو حالت وجود دارد:

  • کارمند یا کارگر در طول هفته و پس از ساعات کاری روزانه باید در محل کارگاه ساعات بیشتری حضور داشته باشد و کار کند.
  • کارگر یا کارمند در روز تعطیلات رسمی یا روزهای جمعه در محل کار حضور یابد و مشغول به کار شود.

محاسبه ساعت اضافه کاری

اگر کارگر بیشتر از ساعات کاری خود به کار مشغول شود و در این رابطه با کارفرما توافق کند، قادر به دریافت اضافه کاری از ایشان خواهد بود. محاسبه حقوق کارگر در اکثر شرکت ها، مجموعه ها و کارگاه ها به صورت ماهانه است و مبلغ اضافه کاری هنگام پرداخت حقوق تعیین خواهد شد. ممکن است با کارفرما توافقات دیگری صورت گرفته باشد. طبق قانون کار برای یک ساعت اضافه کاری، کارفرما موظف است 40% مزد یک ساعت کاری را به کارگر پرداخت کند.

شرایط تعلق اضافه کاری

همانطور که عنوان شد ساعت کاری در طول هفته 44 ساعت است و در طول روز کارگر نباید بیش از 8 ساعت کار کند. کارفرما نیز نباید این ساعات کاری را به کارگر تحمیل کند. اگر کارگر و کارفرما در رابطه با اضافه کاری توافق کنند، شرایط زیر باید وجود داشته باشند:

  • کارگری که برای انجام اضافه کاری با کارفرما توافق می کند نباید نوجوان باشد. سن ایشان نباید از 15 سال کمتر باشد.
  • اضافه کار باید به صورت موقت باشد و از 4 ساعت در طول روز بیشتر نشود. تحت شرایط اضطراری با توجه به قوانین امکان افزایش ساعت اضافه کاری وجود دارد.
  • در ساعات اضافه کاری کارگر نباید مجبور به انجام فعالیت های سخت کاری باشد.
  • مبلغ و هزینه اضافه کاری هنگام تعیین و محاسبه ساعت کاری باید محاسبه و پرداخت شود.
  • کارگر برای انجام اضافه کاری نباید شب کار باشد.

کلام آخر

برای طرح شکایت از کارفرما در صورت ساعت کاری بیش از قانون کار باید شکواییه یا قرارداد تنظیم شود. تمام جوانب احتیاطی باید در این قرارداد در نظر گرفته شوند. همواره توصیه می شود تنظیم این نوع قرارداد یا شکواییه را به یک وکیل یا مشاور حاذق در امور استخدامی و روابط کاری بسپارید. از مهمترین مزایای مشاوره با وکلای حرفه ای در زمینه تنظیم شکایت نامه می توان به صرفه جویی در وقت، هزینه و دستیابی به نتایج مطلوب در حداقل زمان ممکن اشاره کرد.

3/5 - (2 امتیاز)

سحر تمدنی نژاد

سلام سحر هستم، از سال 1397 فعالیت مو در حوزه نویسندگی و تولید محتوای متنی یونیک شروع کردم، به حرفه تولید محتوا علاقه زیادی دارم و همواره سعی بر افزایش اطلاعاتم در زمینه سئو و تولید محتوا یونیک دارم، امیدوارم بتوانم مطالب با بهترین کیفیت را در اختیار شما عزیزان قرار دهم☘️💚

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا