شکایت از کارفرما بابت حقوق چگونه است؟⚖️【 آپدیت 1403 】
اخرین عدم پرداخت حقوق کارگر توسط کارفرما ممکن است بسیار پیش آید از این رو قانون برای این شرایط راهکار خوبی در نظر گرفته است. کارگر می تواند با طرح شکایت از کارفرما بابت حقوق به صورت قانونی حقوق از دست رفته خود را بازیابد. به طور کلی می توان گفت بیشترین شکایتی که از کارفرماها صورت می گیرد بابت عدم پرداخت حقوق کارگران می باشد. اداره کار صلاحیت رسیدگی به این شکایات را دارد از این رو کارگر به منظور طرح شکایت از کافرما بابت عدم حقوق باید به اداره کار مراجعه نماید. برای طرح این شکایت کافی است با در دست داشتن مدارک مورد نیاز همچون قرارداد و استشهاد به اداره کار مراجعه نمایید و دادخواست خود را تنظیم نمایید تا در نهایت پرونده شما با سرعت بالا رسیدگی شود.
نحوه شکایت از کارفرما بابت حقوق
تعاریف عنوان شده در قانون کار در رابطه با کارگر و کارفرما نمایانگر این موضوع است که هر یک از آن ها نسبت به یکدیگر چه وظایفی دارند. کارگر در ازای دریافت حقوق و دستمزد مشخص باید برای کارفرما کار انجام دهند در صورتی که کارفرما نیز به عنوان شخص حقیقی یا حقوقی در مقابل دریافت کار از کارگر باید حقوق و دستمزد به ایشان پرداخت نماید. اصلی ترین وظیفه کارفرما پرداخت حقوق و دستمزد می باشد. در این صورت عدم پرداخت حقوق توسط کارفرما امری غیر قابل توجیه است و مقدمات طرح شکایت از کارفرما بابت حقوق را فراهم می کند. کارفرما گاهی اوقات بنا به دلایل مختلف ممکن است از پرداخت حقوق خودداری نماید. کارفرما در این موارد باید شرایط خود را با کارگر مطرح کرده و از کارگران بخواهد تا مدتی برای دریافت حقوق منتظر بمانند.
طرفین می توانند به صورت مسالمت آمیز این مسئله را رفع نمایند. در هر حال کارفرما موظف به پرداخت حقوق کارگر در اسرع وقت می باشد. از اصلی ترین دلایل طرح شکایت از کارفرما عدم پرداخت حقوق و دستمزد می باشد. در صورتی که کارگر شبانه روز برای کارفرما کار کند و تمام دستورات ایشان را به درستی اجرا نماید این انتظار می رود که کارفرما در زمان مشخص و طبق قانون کار، حقوق ایشان را پرداخت نماید. اگر کارفرما حقوق کارگر را پرداخت نکند، طبق قانون کار کارگر این حق را دارد تا شکایت خود را علیه ایشان مطرح کند.
عدم پرداخت دستمزد کارگران و عدم اجرای وظایف حوزه کار تخلف محسوب می شود و کارگر به راحتی قادر به طرح شکایت در این رابطه می باشد. کارفرما حتی در صورت ورشکستگی قادر به عدم پرداخت حقوق کارگر نخواهد بود. در صورت ورشکستگی کارفرما می تواند با بهترین وکیل ورشکستگی در تهران مشورت نماید. این شکایت از طرف اداره کار قابل پذیرش است و کارگر برای ارائه دادخواست خود در این زمینه باید دادخواست را تنظیم و نگارش نماید.
مراحل شکایت از کارفرما بابت حقوق
نخستین کاری که به منظور طرح شکایت از کارفرما بابت حقوق باید انجام گیرد، پیدا کردن شعبه اداره کار و امور اجتماعی می باشد. در مرحله بعد باید فرم دادخواست از اداره کار دریافت شود و تکمیل گردد. شما باید خواسته خود مبنی بر دریافت حقوق را مشخص نمایید. شما باید مدارک اثبات کننده روابط بین خود و کارفرما را به دادخواست پیوست نمایید. در صورت عدم وجود مدارک بیمه باید قرارداد خود را ارائه دهید یا بتوانید کار کردن خود را برای کارفرما ثابت نمایید.
در این مرحله اداره کار برای برقراری سازش بین شما و کارفرما نامه ای به شما ارائه می دهد که باید آن را برای کارفرما ارسال کرد. کارفرما باید از زمان برگزاری جلسات سازش اطلاع داشته باشد که ممکن است دو هفته پس از طرح شکایت از کارفرما بابت حقوق برگزار گردند. در طول جلسات سازش که در اداره کار برگزار می شوند باید بین شما و کارفرما صلح برقرار گردد و در صورت عدم برقراری صلح یا عدم حضور کارفرما در جلسه، جلسات تشخیص و شکایت از کارفرما برگزار خواهند شد.
دو هفته پس از جلسه سازش، جلسه تشخیص برگزار خواهد شد. تمام شواهد و مدارک در طول این حلسه توسط کارشناسان مورد بررسی قرار می گیرند و طبق آن رای صادر خواهد شد. رای صادر شده باید برای طرفین دعوا ارسال گردد. در صورت وجود اعتراض از سوی یکی از طرفین نسبت به رای جلسه حل اختلاف برای آن برگزار خواهد شد. آخرین جلسه اداره کار که به منظور رسیدگی به شکایت از کارفرما بابت حقوق براگزار می شود، جلسه حل اختلاف می باشد. طرفین دعوا باید در این جلسه حضور یابند و دلایل و مدارک خود را ارائه دهند تا کارشناسان رای نهایی را صادر کنند.
زمان مورد نیاز برای طرح شکایت از کارفرما بابت حقوق
برای طرح شکایت از کارفرما بابت حقوق محدودیت زمانی وجود ندارد. در صورت فوت کارگر وارثان قانونی ایشان می توانند برای شکایت از کارفرما اقدامات لازم را انجام دهند. در این زمینه می توان با بهترین وکیل انحصار وراثت در تهران مشورت نمایید و راهنمایی های لازم را از ایشان دریافت نمایید.
مراجع صالح رسیدگی به شکایت
اداره کار مرجع صالح رسیدگی کننده به دعاوی مربوط به حقوق، مزایا و سنوات می باشد. از این رو در صورت تمایل به طرح این شکایت باید به اداره کار مراجعه کرد و دادخواست تنظیم نمود. برای تنظیم دادخواست باید با مشاوره با بهترین وکیل تنظیم قرارداد در تهران مدارک مورد نیاز را فراهم کرد. لازم به ذکر است که دعاوی مربوط به عدم پرداخت حقوق را می توان در اداره کار مطرح کرد. اگر کارگر دچار آسیب بدنی و ضرر و زیان جسمی شده باشد یا حیثیت و آبروی ایشان در محل کار لطمه خورده باشد برای طرح شکایت خود باید به اداره کار مراجعه نمود. همواره توصیه می شود برای احقاق حقوق خود علاوه بر آگاهی از نحوه شکایت از کارفرما بابت حقوق با یک وکیل باتجربه مشورت نمایید.
کلام آخر
کارگر می تواند شکایت از کارفرما بابت حقوق را مطرح نماید و برای این منظور باید مقدمات لازم را فراهم کند. اگر کارگر مایل به طرح این شکایت باشد ابتدا باید دادخواست تنظیم کند. تنظیم دادخواست در حقیقت نوعی مهارت اداری محسوب می شود که انجام آن اغلب توسط وکلای اداره کار انجام می گیرد. برای نگارش دادخواست مربوط به این موضوع به بهترین نحو ممکن همواره توصیه می شود با بهترین وکیل تهران مشورت کنید. شما می توانید با مراجعه به وب سایت مستر وکیل بهترین وکلای تهران را پیدا کنید.