تبلیغات در مستر وکیل
دانستنی‌های حقوقیکیفری

نگهداری حیوان خانگی و مزاحمت مستاجر و یا مالک چه حکمی دارد؟⚖️【 آپدیت 1403 】

آرامش و آسایش ساکنین آپارتمان ممکن است بنا به دلایل مختلف سلب شود. قانون برای ثبت شکایت و پیگیری این مسائل روش های مختلفی پیش بینی کرده است. با فردی که با انجام مجموعه ای از رفتارهای خاص خود برای ساکنین آپارتمان مزاحمت ایجاد می کند باید به صورت اصولی برخورد شود تا دیگر مزاحمت فرد خاطی را مشاهده نکنیم. یکی از دلایل اصلی شکایت از همسایه مزاحم ایجاد سر و صدا می باشد. این سر و صدا ممکن است به روش مختلف ایجاد گردد که یکی از آن ها نگهداری حیوان خانگی می باشد. در صورت به هم ریختن آسایش مستاجر یا مالک از طریق سر و صدای حیوانات خانگی می توان علیه فرد خاطی شکایت تنظیم کرد. نگهداری حیوان خانگی و مزاحمت مستاجر و یا مالک چه حکمی دارد؟

نگهداری حیوان خانگی و مزاحمت مستاجر و یا مالک چه حکمی دارد؟ نحوه طرح شکایت در این شرایط

نگهداری حیوان خانگی یکی از موارد شایع ایجاد نارضایتی ساکنین آپارتما ها می باشد. سبک زندگی افراد در حال حاضر نسبت به گذشته تفاوت قابل توجهی یافته است. بسیاری از خانواده ها امروزه به حیوانات علاقه شدید پیدا کرده اند و آن ها را در منزل نگهداری می کنند. این امر باعث ایجاد مشکلات مختلف برای اهالی ساختمان می شود. یکی از اختلافات موجود بین مالکین و مستاجرین همین موضوع است. اگر مالک موافقت نماید، نگهداری حیوان در منزل از لحاظ قانونی مشکل ندارد اما اگر این امر باعث ایجاد آزار و اذیت مالک و دیگر واحدهای آپارتمانی شود، ادامه همسایگی با این اوضاع دشوار خواهد شد.نگهداری حیوان خانگی و مزاحمت مستاجر و یا مالک چه حکمی دارد؟

نحوه طرح شکایت نگهداری از حیوان خانگی در آپارتمان

گاهی اوقات این رفتار غیر قانونی است و به عنوان جرم محسوب می شود. نگهداری از حیوان خانگی در آپارتمان امروزه به امری طبیعی تبدیل شده است. در مناطق مرفه نشین شهرهای بزرگ این امر رایج است. با این وجود همواره افرادی وجود دارند که با نگهداری حیوانات همچون سگ و گربه در ساختمان مخالف هستند. در صورت وجود شرایط خاص افراد ناراضی می توانند جهت ثبت شکایت خود اقدامات لازم را انجام دهند. در صورت عدم ایجاد مزاحمت همسایگان با نگهداری حیوان خانگی در این زمینه مشکلی وجود نخواهد داشت. لازم به ذکر است که نگهداری حیوان خانگی در آپارتمان بدون مشکل نیست و ممکن است برای طرفین مشکلاتی ایجاد نماید.

نگهداری حیوان خانگی و مزاحمت مستاجر و یا مالک چه حکمی دارد؟ در بخش مشاع ساختمان

نگهداری از حیوان خانگی و مزاحمت مستاجر یا مالک چه حکمی دارد؟ در رابطه با نگهداری حیوانات خانگی در بخش مشاع، در آیین نامه اجرایی قانون تملک آپارتمان ها صحبت شده است. نگهداری حیوانات طبق تبصره ماده 3 این آیین نامه در بخش های مشترک ساختمان ممنوع می باشد. از این رو در صورت نگهداری حیوانات خانگی توسط مستاجر در بخش های مشاع آپارتمان، جرم صورت گرفته است. مطابق قانون افراد قادر به نگهداری حیوانات خانگی وحشی یا اهلی در بخش های مشترک نمی باشند. نگهداری از حیوانات خانگی در بخش هایی همچون پارکینگ و پشت بام نیز توسط مستاجر ممنوع است.

در صورت مشاهده این تخلف مالک ابتدا باید به مستاجر تذکر دهد تا از نگهداری حیوانات خانگی در بخش های مشترک آپارتمان خودداری نماید. در صورت عدم توجه مستاجر، امکان طرح شکایت از ایشان برای مالک فراهم می شود. شکایات مالک در این زمینه از طریق مراجع قضایی کیفری پیگیری می شود. علاوه بر مالک، ساکنین آپارتمان در صورت مشاهده نگهداری حیوانات خانگی در بخش های مشترک می توانند اقدامات لازم برای طرح شکایت علیه ایشان را انجام دهند. همسایگان به طور معمول به صورت مستقیم از متخلف شکایت نمی کنند. ایشان ابتدا سعی می کنند به متخلف تذکر دهند و عنوان کنند قصد رفع این مشکل به صورت مسالمت آمیز را دارند. اگر این رفتار توسط مستاجر تکرار شد، همسایگان و مالک از طریق تماس با پلیس می توانند از ایشان شکایت کنند.

روش های رایج طرح این شکایت

در رابطه با نگهداری حیوان خانگی در آپارتمان، روش های قانونی طرح شکایت در این زمینه از اهمیت ویژه ای برخوردار هستند. در صورت تمایل به طرح شکایت از فردی که حیوان خانگی در منزل نگه می دارد، بهتر است با روش های قانونی آن آشنایی داشته باشید. رایج ترین روش های طرح شکایت از نگهداری حیوان خانگی در آپارتمان شامل موارد زیر می باشند:

مراجع صالح رسیدگی به شکایات

1. کلانتری

ثبت شکایت نگهداری از حیوان خانگی در آپارتمان، یکی از روش های رایج طرح این شکایت است. در صورت مشاهده تخلف در این زمینه در کوتاه ترین زمان ممکن می توان با پلیس تماس گرفت تا اقدامات قانونی در این زمینه انجام گیرند. برای این منظور باید با همکاری بهترین وکیل تنظیم قرارداد در تهران شکایت نامه تنظیم کرد. تنها در این صورت بررسی های لازم در این زمینه انجام می گیرد. با توجه به شکایت ثبت شده توسط شاکی، ضابطین دادگستری برای انجام تحقیقات به آپارتمان مورد نظر مراجعه می کنند. پس از انجام تحقیقات لازم توسط پلیس گزارش ثبت خواهد شد. در این زمینه می توان با بهترین وکیل پایه یک دادگستری در تهران مشورت کرد.

شکایت نامه باید همراه با دلایل و مستندات قانونی تنظیم گردد. آزار و اذیت شاکی با نگهداری حیوان خانگی در آپارتمان باید ثابت گردد. از آنجا که پلیس ضابط قضایی است، گزارش تنظیمی معتبر می باشد و برای شکایت از خاطی دلیل قانونی محسوب می شود. در رابطه با این موضوع که نگهداری حیوان خانگی و مزاحمت مستاجر و یا مالک چه حکمی دارد؟ باید عنوان کرد نگهداری حیوان خانگی در صورت عدم ایجاد مزاحمت برای ساکنین ساختمانف دلیل قانونی برای طرح این شکایت نمی باشد.

2. مراجع قضایی

برای ثبت شکایت از همسایه بابت نگهداری حیوان خانگی در آپارتمان باید به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی رفت. شکایت شما در این شرایط به مراجع قضایی صالح ارسال می شود و در کوتاه ترین زمان ممکن برای رسیدگی به آن اقدامات لازم انجام می گیرند. علاوه بر ثبت شکواییه، مستندات و دلایل کافی اثبات کننده ادعای شاکی باید به پرونده پیوست شوند.

کلام آخر

نگهداری حیوان خانگی و مزاحمت مستاجر و یا مالک چه حکمی دارد؟ در این رابطه باید عنوان کرد که این اقدام در برخی مواقع جرم محسوب می گردد. از این رو برای طرح این شکایت در این شرایط می توان با بهترین وکیل کیفری در تهران مشورت کرد و راهنمایی های لازم را از ایشان دریافت کرد. این امر رسیدگی و پیگیری پرونده شکایت شما را آسان می سازد.

4/5 - (3 امتیاز)

سحر تمدنی نژاد

سلام سحر هستم، از سال 1397 فعالیت مو در حوزه نویسندگی و تولید محتوای متنی یونیک شروع کردم، به حرفه تولید محتوا علاقه زیادی دارم و همواره سعی بر افزایش اطلاعاتم در زمینه سئو و تولید محتوا یونیک دارم، امیدوارم بتوانم مطالب با بهترین کیفیت را در اختیار شما عزیزان قرار دهم☘️💚

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا