تبلیغات در مستر وکیل
دانستنی‌های حقوقیکیفری

شکایت از کارفرما در صورت عدم پرداخت حق مسکن چگونه است؟⚖️【 آپدیت 1403 】

بحث مسکن کارگران یکی از موضوعات مهمی است که مورد توجه قانون کار قرار گرفته است. در تمامی شرایط موضوع مسکن از اهمیت ویژه ای برخوردار است. با توجه به شرایط فعلی اقتصاد کشور یکی از معضلات اصلی آحاد جامعه تهیه مسکن می باشد. کارفرمایان در حال حاضر به مقررات مربوط به تامین مسکن کارگران در قانون کار توجه نشان نمی دهند. به همین دلیل کارگران همواره با مشکلات مختلف برای تهیه مسکن برای خانواده خود مواجه هستند. پرداخت حق مسکن یکی از وظایف قانونی کارفرما می باشد و ماهانه باید همراه با حقوق کارگران پرداخت شود. در صورت عدم پرداخت حق مسکن توسط کارفرما، قانون کار امکان طرح شکایت از کارفرما در صورت عدم پرداخت حق مسکن را فراهم کرده است.

نحوه طرح شکایت از کارفرما در صورت عدم پرداخت حق مسکن

عوامل مختلف بسیار زیادی ممکن است باعث ایجاد اختلاف بین کارگر و کارفرما شوند. یکی از این موارد بحث مربوط به حق مسکن می باشد. اکثر شکایات در اداره کار به مسائل مالی مربوط می باشند. امکان طرح شکایت از کارفرما در صورت عدم پرداخت حق مسکن توسط کارگر به دلیل پایمال شدن حقوق ایشان و یا تاخیر در پرداخت آن توسط کارفرما وجود دارد. بن حق مسکن یکی از مواردی است که به کارگر اجازه می دهد تا علیه کارفرما شکایت مطرح نماید. طبق قوانین حاکم بر جامعه برای رسیدگی به دعاوی کارگر و کارفرما در اداره کار، ارائه دادخواست لازم و ضروری می باشد.

نحوه شکایت از کارفرما در صورت عدم پرداخت حق مسکن

ابتدایی ترین مرحله دعاوی کار و دعاوی حقوقی، ارائه دادخواست می باشد. برای ارائه دادخواست می توان با بهترین وکیل تهران مشورت کرد و راهنمایی های لازم را از ایشان دریافت نمود. در صورت عدم تقدیم دادخواست توسط کارگر در این زمینه به اداره کار، رسیدگی به این خواسته امکان پذیر نمی باشد. تنظیم دادخواست خوب در این زمینه در نحوه رسیدگی شکایات در اداره کار تاثیر قابل توجهی دارد. برای تنظیم دادخواست در این زمینه توصیه می شود با بهترین وکیل تنظیم قرارداد در تهران مشورت کنید.

اگر آیین و مقررات در دادخواست رعایت نشود، دادخواست شما رد خواهد شد. نحوه نگارش متن دادخواست از اهمیت ویژه ای برخوردار است. در صورت عدم رعایت اصول کلی دادخواست در آن، مرجع رسیدگی به دادخواست شما ترتیب اثر نخواهد داد. نحوه نگارش دادخواست باید طبق شرایط و مقررات ماده 51 قانون آیین دادرسی انجام گیرد. موارد زیر باید در متن دادخواست عنوان شوند:

  • تعیین هزینه خواسته
  • درخواست خواهان از اداره کار
  • ذکر دلایل کافی برای اثبات ادعای مطرح شده توسط مدعی
  • شرح خواسته
  • امضاء خواهان
  • مشخصات خوانده و خواهان

نگارش مشخصات طرفین دعوا

برای رسیدگی شکایت از کارفرما در صورت عدم پرداخت حق مسکن، تمام کلیات دادخواست باید به بهترین نحو ممکن باید تنظیم شوند. برای نگارش دادخواست و طرح این شکایت ابتدا باید مشخصات طرفین دعوا نوشته شوند. اطلاعات کارگر باید در ستون خواهان و مشخصات کارفرما در ستون خوانده ذکر شوند. اطلاعاتی همچون نام و نام خانوادگی، اقامتگاه، شغل و دیگر موارد در متن دادخواست باید عنوان شوند. از آنجا که کارگر باید دادخواست را ارائه دهد، اطلاعات مربوط به ستون خواهان باید کاملا صحیح و اصولی تکمیل شوند. وجود نواقص در این بخش ممکن است باعث رد دادخواست شوند.

تعیین خواسته

پس از تکمیل اطلاعات باید بخش تعیین خواسته را نوشت. کارگر باید آنچه از اداره کار می خواهد را در این بخش ذکر کند. پرداخت حق مسکن در این جا خواسته کارگر در ارتباط با شکایت از کارفرما در صورت عدم پرداخت حق مسکن می باشد. اگر کارفرما حق مربوط به مسکن کارگر را در دستمزد ماهانه ایشان در نظر نگرفته باشد، کارگر می تواند این شکایت را مطرح نماید. در ستون تعیین خواسته، کارگر باید تقاضای رسیدگی به تخلف کارفرما در مورد عدم پرداخت حق مسکن و پرداخت معوقات مربوط به چندین ماه اخیر را به اداره کار ارائه دهد.

دلایل و ضمائم

مرحله بعد تنظیم دادخواست و طرح شکایت از کارفرما در صورت عدم پرداخت حق مسکن، درج دلایل و ضمائم است. نگارش این بخش به طور کامل در تمامی درخواست ها لازم و ضروری است. تمامی ادعاهای مطرح شده باید از طریق دلایل و مدارک اثبات شوند. کارگر در این زمینه باید ادعا کند کارفرما حق مسکن ایشان را پرداخت نکرده است. دلایل عنوان شده باید قادر به اثبات ادعای مطرح شده به خوبی باشند. دلایل و مدارک کارگر برای اثبات ادعای خود باید به دادخواست پیوست شوند و به اداره کار ارائه داده شوند. بر اساس دلایل ارائه شده توسط کارگر اداره کار باید حکم مقتضی را صادر نماید. از این رو دلایل و مدارک استنادی کارگر از اهمیت ویژه ای برخوردار هستند.

شرح خواسته

پس از تکمیل مراحل مهم دادخواست، مرحله تنظیم شرح خواسته آغاز می گردد. ستون شرح خواسته باید با استناد به مواد قانونی نگارش شود. در حقیقت درخواست کارگر باید به صورت صریح و دقیق در بخش مربوط به دادخواست عنوان شوند. کارگر با نگارش کامل دادخواست باید متن آن را امضا کند تا تنظیم دادخواست توسط ایشان تایید گردد.

هزینه طرح شکایت از کارفرما در صورت عدم پرداخت حق مسکن

هزینه طرح شکایت از کارفرما در صورت عدم پرداخت حق مسکن و نگارش دادخواست تا حد زیادی به اخذ وکیل برای تنظیم آن وابسته می باشد. در صورتی که خواهان شخصا نسبت به نگارش دادخواست اقدام کند بدون شک هزینه طرح شکایت کمتر خواهد بود. در صورت اخذ وکیل توسط کارگر برای طرح این شکایت، هزینه نگارش دادخواست به عنوان بخشی از حق الوکاله ایشان محاسبه می شود. سابقه وکیل مورد نظر در هزینه طرح شکایت تاثیر قابل توجهی دارد. اگر به دنبال نگارش دادخواست با هزینه مناسب و کیفیت مطلوب هستید، وکیل آنلاین می تواند انتخاب مناسبی برای شما باشد. انواع اوراق قضایی به صورت تخصصی در این سامانه انجام می گیرند.

هزینه طرح شکایت

کلام آخر

دلایل اصلی شکایت از کارفرما در صورت عدم پرداخت حق مسکن ممکن است شامل عدم پرداخت مبلغ تعیین شده توسط قانون کار به عنوان حق مسکن یا پرداخت کمتر از میزان مصوب باشد. به طور کلی می توان گفت بروز تخلفات از سوی کارفرما در رابطه با پرداخت حق مسکن امکان طرح این شکایت را برای کارگر فراهم می سازد. کارگر برای طرح این شکایت خود باید دلایل موجه ارائه دهد. در صورت ارائه دلایل موجه و قابل قبول اداره کار در نهایت مجبور به صدور حکم به نفع کارگر خواهد بود.

4.3/5 - (3 امتیاز)

سحر تمدنی نژاد

سلام سحر هستم، از سال 1397 فعالیت مو در حوزه نویسندگی و تولید محتوای متنی یونیک شروع کردم، به حرفه تولید محتوا علاقه زیادی دارم و همواره سعی بر افزایش اطلاعاتم در زمینه سئو و تولید محتوا یونیک دارم، امیدوارم بتوانم مطالب با بهترین کیفیت را در اختیار شما عزیزان قرار دهم☘️💚

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا