تبلیغات در مستر وکیل
دانستنی‌های حقوقی

شکایت کارمند از کارفرما جهت عدم پرداخت حق سنوات پایان کار⚖️【 آپدیت 1403 】

یکی از حقوق کارمندان که توسط قانونگذار تعیین شده است، سنوات و مزایای پایان کار می باشد. کارفرما موظف است هنگام اتمام قرارداد کاری و در زمان قطع همکاری با کارمند یا کارگر خود، به طور کامل سنوات ایشان را حساب کرده و آن را پرداخت نماید. در صورت عدم تمایل کارفرما برای پرداخت حق سنوات، کارگر به منظور دریافت مبلغ پرداختی در رابطه با سنوات می تواند از روش های قانونی، شکایت کارمند از کارفرما جهت عدم پرداخت حق سنوات پایان کار را مطرح کند. برای طرح این شکایت، کارمند باید دعوا مورد نظر را در اداره کار مطرح کند. بر این اساس، باید دادخواست با موضوع عدم پرداخت حق سنوات تنظیم شود و در اختیار اداره کار قرار گیرد تا به طور کامل بررسی شود.

مطالب مشابه: جهت مشاهده 10 تا از بهترین وکیل حقوقی در شیراز کلیک کنید

شرایط طرح شکایت کارمند از کارفرما جهت عدم پرداخت حق سنوات پایان کار

اگر کارمندی هستید که مزایای کار خود را به صورت کامل دریافت نکرده اید، وقت آن فرا رسیده تا از طریق روش های قانونی به دنبال دستیابی به حقوق از دست رفته خود باشید. در صورت خودداری کارفرما از پرداخت حقوق کارمند، شرایط برای طرح شکایت کارمند از کارفرما جهت عدم پرداخت حق سنوات پایان کار فراهم می شود. لازم به ذکر است که قانون پشتیبان کارگری است که حقوق و مزایای کار خود را دریافت نکرده است. برای این منظور، بهترین روش مشورت و درخواست کمک از بهترین وکیل تهران می باشد که در این زمینه تجربه کافی داشته باشد. همچنین برای این منظور، می توان با یک وکیل اداره کار مشورت کرد تا متوجه شوید که از کجا باید کار خود را شروع کنید و چه مسیری را باید برای آن طی نمایید تا در پرونده خود به موفقیت دست یابید.

شرایط شکایت کارمند از کارفرما جهت عدم پرداخت حق سنوات پایان کار

مراحل طرح شکایت کارمند از کارفرما جهت عدم پرداخت حق سنوات پایان کار

برای طرح این شکایت از کارفرما، باید مراحل زیر را با دقت طی کرد:

  • ابتدا باید شعبه بیمه گذار تامین اجتماعی خود را پیدا کنید.
  • سپس باید به اداره کار مراجعه نموده و برای شعبه بیمه گذار خود از واحد ارجاع آن نامه دریافت کنید.
  • پس از دریافت نامه، باید به کارگزاری بیمه تامین اجتماعی که ثبت نام خود را در آنجا تکمیل کرده اید بروید و سوابق بیمه خود را جمع آوری نمایید.
  • سوابق خود را به اداره کار واحد ارجاع برده و فرم های دادخواست را دریافت نمایید.
  • با توجه به دادخواست شما، اداره کار نامه ای به عنوان سازش به شما ارائه خواهد داد و از شما می خواهد تا آن را برای کارفرما ارسال نمایید. کارفرما باید در جلسه سازش که به طور معمول 2 هفته پس از تنظیم دادخواست برگزار می شود، شرکت کند.
  • لازم به ذکر است که جلسه سازش در اداره کار برگزار می گردد و طرفین دلایل و مدارک خود را با توجه به دادخواست کارگر ارائه می دهند. در صورت دستیابی به نتیجه، دامنه شکایت از کارفرما بابت حقوق به پایان خواهد رسید. اگر بنا به دلایل مختلف، کارفرما در جلسه سازش حضور پیدا نکرد یا سازش حاصل نشد، کار به جلسه تشخیص و شکایت از کارفرما بابت حقوق خواهد رسید.
  • دو هفته پس از جلسه سازش، جلسه تشخیص برگزار می شود. نامه تشخیص به کارگر و کارفرما توسط اداره کار ابلاغ خواهد شد. در صورتی که یکی از طرفین اعتراض داشته باشد و به توافق دست نیابند، پرونده به جلسه حل اختلاف مرجوع می شود.
  • آخرین جلسه ارائه شکایت در اداره کار، جلسه حل اختلاف می باشد.  رای نهایی در آخر صادر خواهد شد.

مدارک مورد نیاز طرح شکایت کارمند از کارفرما

به منظور پیگیری این شکایت، به مدارکی نیاز خواهید داشت که روابط بین شما و طرف مقابل دعوا را اثبات نماید. هر مدرکی که بتواند این رابطه را ثابت کند، در حل مسئله تاثیر قابل توجهی خواهد داشت. از مهمترین مدارک اثبات کننده این رابطه، می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • بیمه تامین اجتماعی
  • قرارداد کاری
  • اسناد پرداختی ماهیانه

مدارک مورد نیاز طرح شکایت

حتی اگر بین شما قرارداد یا بیمه وجود نداشته باشد، باز هم دریافتی حقوق در حل این مشکل به شما کمک خواهد کرد. در صورت عدم توانایی برای ارائه شواهد و مدارک مورد نیاز، می توان از مواردی همچون شهود، استشهاد محلی و مدارکی از این قبیل استفاده کرد. به این صورت می توانید ثابت کنید که برای کارفرمای خود کار می کردید و قادر به دریافت مزایای کاری خود نبوده اید.

نحوه پیگیری طرح شکایت کارمند از کارفرما جهت عدم پرداخت حق سنوات پایان کار

در صورت تمایل به پیگیری پرونده شکایت کارمند از کارفرما جهت عدم پرداخت حق سنوات پایان کار، باید به دفاتر پیشخوات دولت مراجعه کرد و کد احراز هویت را از ایشان دریافت نمود. سپس باقی مراحل را باید به صورت قانونی طی کرد. پس از دریافت کد، می توان وارد سایت اداره کار شد و دادخواست خود را تنظیم کرد. برای این منظور، می توان با بهترین وکیل تنظیم قرارداد در تهران مشورت کرد و راهنمایی های لازم را از ایشان دریافت نمود.

در دادخواست تنظیم شده باید توضیح داده شود که بابت عدم دریافت عیدی و سنوات پایان کار قصد طرح شکایت از کارفرمای خود را دارید. پس از این که شکایت خود را ثبت نهایی کردید، باید تا زمان تعیین وقت رسیدگی به پرونده خود منتظر بمانید. زمان تعیین شده به طرفین اطلاع داده خواهد شد تا در زمان مقرر در دادگاه حضور یابند و از حقوق خود به بهترین نحو ممکن دفاع کنند. در مرحله نهایی، هیئت تشخیص اداره کار پرونده شما را بررسی خواهد کرد و رای نهایی صادر خواهد شد. طرفین می توانند نسبت به رای صادره اعتراض کنند تا هیئت حل اختلاف به عنوان مرجع تجدید نظر آن را مورد بررسی قرار دهد.

کلام آخر

اغلب اوقات کارگران از حقوق، مزایای خود و قوانین مربوط به آن بی اطلاع هستند. کارفرما می تواند از این بی اطلاعی سوء استفاده کند. کارفرما ممکن است مزایای کارگر خود همچون عیدی یا سنوات را پرداخت نکند. در صورت اثبات دریافت حقوق از فردی بابت انجام کار، می توانید شکایت کارمند از کارفرما جهت عدم پرداخت حق سنوات پایان کار</strong> را در اداه کار مطرح کنید. در این مسیر، می توان از مشاوره و کمک وکیل اداره کار استفاده نمود.

4/5 - (3 امتیاز)

سحر تمدنی نژاد

سلام سحر هستم، از سال 1397 فعالیت مو در حوزه نویسندگی و تولید محتوای متنی یونیک شروع کردم، به حرفه تولید محتوا علاقه زیادی دارم و همواره سعی بر افزایش اطلاعاتم در زمینه سئو و تولید محتوا یونیک دارم، امیدوارم بتوانم مطالب با بهترین کیفیت را در اختیار شما عزیزان قرار دهم☘️💚

مقالات مرتبط

نظرات 2

  1. سلام وقت بخیر
    من از سال ۹۰ در یک شرکت خصوصی مشغول به کار هستم و عیدی و سنوات بصورت ماهانه به حساب واریز میگردید
    آیا در صورت شکایت امکان دریافت عیدی و سنوات مطابق با آخرین حقوق وجود داره؟

  2. با سلام آیا کارگر می تواند تقاضای سنوات و عیدی و پاداش ده سال قبل را از کارفرما شکایت کند دقیقا از سال ۸۲ تا ۹۲. البته لازم به ذکر است ده سال بعد کار گاه خانوادگی شد و از قانون کار معاف شده کار گر فرزند کارفرما بود اما از سال هشتاد و دو تا نود و دو شخص دیگر نیز بیمه بود به همین خاطر فقط ده سال تقاضای سنوات کرده و نکته بعدی اینکه کار فرما سال ۴۰۲ فوت شده و این فرزند که بیمه بود علیه ورثه شکایت کرد. خواهشمندم راهنمایی بفرمایید ممنون

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا