تبلیغات در مستر وکیل
دانستنی‌های حقوقی

مجازات حمل سلاح گرم چیست؟⚖️【 آپدیت 1403 】

سلاح گرم، در حقیقت سلاحی است که با شعله، صدا و حرارت همراه می باشد و اصابت آن به بدن باعث خونریزی، از کار افتادگی و نقص دائم یا موقت اعضای بدن می شود. به طور کلی، می توان گفت تخریب و آسیب سلاح گرم به دلیل سوخت باروت اتفاق می افتد. این نوع سلاح، اغلب برای جرایمی همچون تهدید، اخاذی و سرقت کاربرد دارد. حمل غیر مجاز اسلحه گرم، نظم و امنیت اجتماعی را به هم می ریزد. به همین دلیل است که قانونگذار، مجازات حمل سلاح گرم را در نظر گرفته است، اما این مجازات سنگین شامل چه مواردی می باشد؟

مطالب مشابه: جهت مشاهده 10 تا از بهترین وکیل کیفری در مشهد کلیک کنید

انواع مجازات حمل سلاح گرم

با استناد به انواع سلاح های گرم، حمل، نگهداری، ساخت و مونتاژ آن ها مطابق ماده 6 قانون مجازات حمل سلاح گرم، شامل موارد زیر می باشند:

مجازات حمل انواع سلاح گرم

سلاح گرم سبک غیر خودکار

مجازات حمل سلاح گرم سبک غیر خودکار، قطعات موثر و مهمات آن شامل حبس از شش ماه تا دو سال می باشد. همچنین این مجازات، ممکن است شامل جزای نقدی 20 میلیون تا 80 میلیون ریال باشد.

سلاح گرم سبک خودکار

مجازات حمل سلاح گرم سبک خودکار، قطعات موثر و مهمات آن شامل حبس از دو تا پنج سال می شود.

مجازات حمل سلاح گرم سنگین و نیمه سنگین

حمل سلاح گرم سنگین و نیمه سنگین، قطعات موثر و مهمات آن ها نیز شامل مجازات حبس از 5 تا 10 سال می شود.

در ماده 5 قانون مجازات اسلامی، مسئله قاچاق سلاح گرم بررسی شده است. در رابطه با این مسئله، باید به خاطر داشته باشید که مجازات حمل سلاح گرم در قانون مجازات اسلامی از مواردی محسوب می گردد که امکان تعویق و تعلیق حکم و اجرای مجازات آن پس از صدور وجود ندارد. طبق ماده 47 قانون مجازات اسلامی با بررسی فعالیت های مختلف، همچون حمل سلاح گرم مشخص شده است که جامعه و اجرا کنندگان قانون در چه مواردی باید به پیگیری جرم سرعت عمل ببخشند. مسئله قدرت نمایی، ایجاد مزاحمت با چاقو و دیگر اسلحه ها از مهمترین موارد مذکور در این قانون می باشند.

طبق ماده 280 قانون مجازات اسلامی، فرد یا گروهی که به منظور دفاع و مقابله با محارب از اسلحه گرم استفاده می کنند، محارب نیستند. هنگام اجرای حکم مجازات حمل سلاح گرم، باید اثبات شود که این امر برای دفاع از خود صورت گرفته و استفاده کننده محارب نمی باشد. برای اثبات این موضوع، می توان از بهترین وکیل تهران کمک گرفت. افرادی که با اراده و نیت شخصی روی دیگر افراد اسلحه می کشند، محارب هستند.

مجازات حمل اسلحه شوکر و اسپری فلفل

برخی از افراد به منظور دفاع از خویش، اسپری فلفل و شوکر حمل می کنند و اقدامات لازم را برای دفاع از خود با استفاده از این وسایل انجام می دهند، اما حمل این موارد به صورت غیر مجاز طبق قانون، مجازات تعزیری را به همراه خواهد داشت. بر اساس قانون، نگهداری از این وسایل به صورت غیر مجاز حتی به قصد دفاع جرم محسوب می شود.

آیا این نوع مجازات شامل تخفیف می شود؟

لازم به ذکر است که تمام موارد قابل مجازات طبق قانون، شامل تخفیف می شوند. میزان همکاری فرد متخلف برای تخفیف مجازات حمل سلاح گرم در قانون، مورد توجه قرار گرفته است. طبق تبصره 2 ماده 16 قانون مجازات قاچاق اسلحه، در صورتی که پس از مدت مشخص در جرائم تعزیری درجه یک تا شش فرد به طور داوطلبانه سلاح خود را تحویل دهد دو درجه تخفیف خواهد گرفت. این مورد در جرائم تعزیری درجه 7، شامل یک درجه تخفیف خواهد شد. برای دریافت تخفیف این مجازات، توصیه می شود با بهترین وکیل حقوقی در تهران مشورت نمایید.

طبق ماده 17 این قانون نیز همکاری متهمان و محکومان جرائم حمل سلاح گرم با ماموران نظامی، انتظامی و امنیتی کشور به منظور کشف اسلحه، مهمات، اقلام، مواد تحت کنترل، شناسایی و تعقیب معاون و شرکا به تشخیص مراجع قضایی رسیدگی کننده به مجازات های تعزیری درجه یک تا شش، یک درجه تخفیف مجازات را به همراه خواهد داشت، در صورتی که مجازات تعزیری درجه هفت و هشت شامل معافیت از این مجازات می شوند.

حمل سلاح گرم دارای مجوز چه مجازاتی دارد؟

سلاح شکاری، یکی از انواع سلاح گرم می باشد که می تواند مجوزهای لازم را داشته باشد. برای استفاده از این تجهیزات نیز قوانین خاصی، تصویب شده است که باید مورد توجه قرار گیرند. مهمترین شرط حمل سلاح شکاری، دارا بودن مجوز با تاریخ معتبر می باشد. اگر این تاریخ تمام شود، فرد برای تمدید آن باید اقدامات لازم را انجام دهد.

حمل سلاح گرم دارای مجوز

موضوع تمدید پروانه، از اهمیت قابل توجهی برخوردار است به حدی که قانون مجازات قاچاق اسلحه، مهمات و دارندگان سلاح و مهمات غیر مجاز در ماده 9 عنوان کرده است، صاحب پروانه حمل سلاح شکاری موظف است پس از اتمام مدت پروانه نسبت به تمدید آن اقدام نماید. اگر نسبت به تمدید آن تا سه ماه پس از اتمام اعتبار پروانه اقدام نکنید، سلاح شما غیرمجاز محسوب می شود و موظف به پرداخت جزای نقدی 10 تا 20 میلیون ریال خواهید بود.

اجرای قصاص به عنوان مجازات

طبق ماده 287 قانون مجازات اسلامی، قیام مسلحانه در مقابل نظام جمهوری اسلامی ایران و استفاده از سلاح باعث می شود تا به مجازات اعدام محکوم گردید. در این شرایط اعضایی که قیام می کنند، یاغی محسوب می شوند.

حکم کشیدن سلاح روی فرد و فوت آن

طبق ماده 501 قانون مجازات اسلامی، این مسئله با قصاص و دیه همراه می باشد. در صورت کشیدن اسلحه روی فرد دیگر و ایجاد صدمه، ارعاب و فوت شخص در اثر آن مجرم بر اساس تعاریف انواع جنایت به دیه یا قصاص محکوم خواهد شد.

کلام آخر

قانونگذاران در هر جامعه موظف به حفظ امنیت و نظم می باشند. قانونگذاران کشور عزیزمان ایران نیز با تدوین قانون مجازات قاچاق اسلحه و مهمات غیر مجاز، این مسئله را به طور کامل بررسی کرده است. همچنین مجازات حمل سلاح گرم یا سرد را مشخص نموده اند. با توجه به این قانون، حمل و نگهداری اسلحه بدون مجوز جرم محسوب می گردد و در صورت ثبت شکایت حقوقی مجازات خواهید شد. قانونگذاران با خاطیان در این زمینه به صورت قاطعانه برخورد می کنند. اکثر افراد با هدف قاچاق و تشویش اذهان عمومی، از سلاح گرم استفاده می کنند. قانون از رفتار این افراد چشم پوشی نمی کند.

4.3/5 - (3 امتیاز)

سحر تمدنی نژاد

سلام سحر هستم، از سال 1397 فعالیت مو در حوزه نویسندگی و تولید محتوای متنی یونیک شروع کردم، به حرفه تولید محتوا علاقه زیادی دارم و همواره سعی بر افزایش اطلاعاتم در زمینه سئو و تولید محتوا یونیک دارم، امیدوارم بتوانم مطالب با بهترین کیفیت را در اختیار شما عزیزان قرار دهم☘️💚

مقالات مرتبط

نظرات 2

    1. ابتدا مجوز سلاح باید به اسم خودش باشه
      دروحله دوم دفاع هم قاعده خودشو داره باید متناسب با حمله باشه باید طرف توانایی اعلام به ماموران انتظامی نداشته باشه راهی برای فرار نباشه وشرایط جسمی متخاصم در نظر گرفته بشه و…..
      پس دفاع مشروع هم به همین راحتی نیست سعی کنید در حد ممکن دست به اسلحه نبرید ..اصلا …اصلا …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا