تبلیغات در مستر وکیل
دانستنی‌های حقوقی

شکایت اینترنتی در شورای حل اختلاف چگونه است؟⚖️【 آپدیت 1403 】

شورای حل اختلاف برای حذف تشریفات و کاهش هزینه های دادرسی در مقایسه با دیگر مراجع قضایی تشکیل شده است. مراحل ثبت شکایت اینترنتی در شورای حل اختلاف به این صورت است که شاکی، ابتدا باید در این شورا شکایت خود را مطرح کند و سپس شورای حل اختلاف به بررسی آن بپردازد. در نهایت با توجه به موضوع پرونده، گزارش اصلاحی یا رای نهایی صادر می شود. هزینه دادرسی در شورای حل اختلاف در دعاوی مالی، 5% هزینه دادرسی در دیگر دادگاه های کشور می باشد.

مطالب مشابه: جهت مشاهده 10 تا از بهترین وکیل حقوقی در شیراز کلیک کنید

مراحل ثبت شکایت اینترنتی در شورای حل اختلاف

برای طرح شکایت در مراجع قانونی، باید ابتدا پرونده تشکیل گردد. برای آغاز کار، ابتدا باید دادخواست شما برای مشکل موجود به مرجع مورد نظر ارسال شود. ثبت شکایت اینترنتی در شورای حل اختلاف در ابتدا به صورت غیرحضوری انجام می گیرد. برای آغاز شکایت خود، باید در سامانه ثنا ثبت نام کرد. با مراجعه به یکی از دفاتر الکترونیکی قضایی، می توان شکایت اینترنتی در شورای حل اختلاف را ثبت کرد. برای این منظور، باید شکایت نامه تنظیم کرد که این کار را می توان با مشورت بهترین وکیل تنظیم قرارداد در تهران انجام داد.  قبل از انجام هر کاری، باید شورای حل اختلاف منطقه خود را پیدا کنید. برای حل اختلاف موجود، نیازی به پیمودن مسافت زیادی نخواهید داشت.

ثبت شکایت اینترنتی در شورای حل اختلاف

به منظور تسریع اختلافات موجود باید آن ها را در شورای حل اختلاف منطقه مورد نظر خود مطرح کرد. هزینه دادرسی پس از ثبت دادخواست تعیین خواهد شد. برای طرح شکایت اینترنتی در شورای حل اختلاف، باید هزینه مورد نظر پرداخت شود. شما می توانید در این مسیر، از بهترین وکیل تهران کمک بگیرید. سالانه دولت تعرفه این دادرسی ها را مشخص می سازد. پس از پرداخت هزینه، باید منتظر بمانید تا نوبت پرونده شما فرا رسد. لازم به ذکر است که تمام مراحل پرونده، از طریق ابلاغیه به طرفین دعوا اطلاع داده می شود. در سالیان اخیر، این اطلاعات از طریق پست ارسال می شد در حالی که با پیشرفت تکنولوژی این امر از طریق سامانه ثنا امکان پذیر است.

مراحل پیگیری شکایت اینترنتی در شورای حل اختلاف

برای پیگیری شکایت اینترنتی در شورای حل اختلاف، می توان از روش های زیر استفاده کرد:

  • هنگام ثبت نام در سامانه ثنا، در گام نخست رمز شخصی خود را دریافت خواهید نمود. این رمز از طریق پیام کوتاه به شماره موبایل شما ارسال خواهد شد. این پیام کوتاه ممکن است حاوی اطلاعات از قبیل رمز مختص پرونده، شعبه رسیدگی کننده، آدرس شعبه و خلاصه پرونده شما باشد.
  • با ارسال اعداد تعریف شده به شماده 500049، می توان به اطلاعات مهم در رابطه با پرونده دست یافت. برای استفاده از این سامانه، باید با اعداد تعریف شده آشنا باشید. راهنمای دریافت خلاصه پرونده عدد 1، راهنمای دریافت رمز پرونده عدد 2، راهنمای دریافت شعبه رسیدگی کننده و آدرس عدد 3 و راهنمای ارسال پیشنهاد یا انتقاد عدد 9 می باشند.

به خاطر داشته باشید که امکان دریافت این خدمات، تنها برای شماره تلفن آن ها در سیستم مدیریت پرونده قضایی ثبت شده وجود دارد.

نحوه رسیدگی به شکایت اینترنتی در شورای حل اختلاف

پس از ثبت شکایت اینترنتی در شورای حل اختلاف، به عنوان شاکی به شورا فرا خوانده خواهید شد. طبق ماده 3 قانون شورای حل اختلاف، هر شورا از سه عضو اصلی و دو عضو علی البدل تشکیل می شود. این افراد برای انجام وظایف خود، یک دفتر دارند و مسئول آن توسط ریاست شورا پیشنهاد خواهد شد. در نهایت رئیس کل دادگستری استان یا معاون ذی ربط وی، ابلاغیه تعیین مسئول شورای حل اختلاف را صادر خواهد کرد. فرد ذی ربط بررسی کننده پرونده شما موظف است در رابطه با صحت شکایت شما به تحقیق و تفحص بپردازد و به این صورت پرونده شما را پیش ببرد. در نهایت، پرونده شما با صدور رای نهایی خاتمه پیدا می کند.

هزینه شکایت اینترنتی در شورای حل اختلاف

هدف از تشکیل شورای حل اختلاف، کاهش هزینه های دادرسی و حذف تشریفات دادگاه ها می باشد. به همین دلیل است که هزینه طرح شکایت اینترنتی در شورای حل اختلاف در مقایسه با دیگر مراجع قضایی، کمتر است. در برخی موارد، طرفین دعوا به پرداخت هزینه دادرسی نیاز ندارند. میزان هزینه طرح شکایت اینترنتی در این شورا در رابطه با موضوعات مختلف، به صورت خلاصه شامل موارد زیر می باشند:

  • هزینه دادرسی دعاوی مالی در شورای حل اختلاف نسبت به هزینه دادرسی دیگر مراجع قضایی، 5% می باشد. هزینه دادرسی یک دعوای 20 میلیون ریالی که سقف رسیدگی پرونده در شورای حل اختلاف می باشد، در محاکم دیگر دادرسی حدود 10 میلیون ریال است. در حالی که هزینه دادرسی این دعوا در شورای حل اختلاف 5% این هزینه، یعنی پانصد هزار ریال می باشد.
  • هزینه رسیدگی به دعاوی کیفری و غیرمالی در مقابل دادگاه ها، حدود 100 هزار ریال می باشد.
  • برای طرح و رسیدگی دعاوی با هدف صلح و سازش طرفین، نیازی به پرداخت هزینه دادرسی نخواهید داشت. هزینه دادرسی این پرونده ها، کاملا رایگان است.
  • هزینه تجدید نظر خواهی در این شورا، معادل هزینه تجدید نظر خواهی در دیگر دادگاه ها و مراجع دادرسی است.

هزینه ثبت شکایت اینترنتی در شورای حل اختلاف

در صورت وجود اختلاف بین طرفین در رابطه با بهای خواسته، قبل از آغاز دادرسی در این شورا، ابتدا بهای خواسته توسط کارشناس مشخص خواهد شد و پس از اعلام قیمت آن دادرسی آغاز خواهد شد. لازم به ذکر است که بهای مورد نظر معادل قیمت واقعی است نه آنچه که طرفین سر آن به توافق رسیده اند.

دلایل طرح شکایت اینترنتی در شورای حل اختلاف

از ابتدای حیات بشر اختلافات وجود داشته اند؛ اما یافتن روش مناسب برای حل این تعارض و اختلافات همیشه سوی دیگر این اختلافات است. به منظور بررسی مسائل در ابعاد کوچک در ایران، همچون مسائل غیر مالی و مسائل مالی تا سقف 20 میلیون تومان، از شورای حل اختلاف استفاده می شود. استفاده از این مرجع مزایا و دلایل بسیار مهمی دارد. سهولت مراحل ثبت شکایت اینترنتی در شورای حل اختلاف، در ابتدا نظر افراد را جلب می کند. در صورت طرح مشکل در این شورا، برای دستیابی به حقوق خود نیازی به قرارگیری در صف طولانی پرونده های بزرگ نخواهیم داشت. از دیگر دلایل مراجعه به این شورا، می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • انعطاف پذیری بالای این شورا در حل مسائل
  • احترام به حریم خصوصی و رازداری افراد
  • شورا همواره تلاش می کند تا حق مظلوم را به ایشان بازگردد. این شورا از متن قانون تبعیت می کند.
  • مشخص بودن نحوه عملکرد آن برای افراد به صورت شفاف
  • دستیابی افراد به نتایج سریع تر با صرف هزینه کمتر

کلام آخر

یکی از مراجع قضایی تحت نظارت دادگستری، شورای حل اختلاف است که پرونده ها با سقف مالی کم و دعاوی غیر مالی مشخص در قانون را رسیدگی می کند. ثبت شکایت اینترنتی در شورای حل اختلاف، پیچیدگی و سختی طرح شکایت در دادگاه ها را ندارد و نسبتا ساده تر است. طرح شکایت در شورا از طولانی شدن روند رسیدگی به اختلافات پیشگیری می کند.

4.7/5 - (3 امتیاز)

سحر تمدنی نژاد

سلام سحر هستم، از سال 1397 فعالیت مو در حوزه نویسندگی و تولید محتوای متنی یونیک شروع کردم، به حرفه تولید محتوا علاقه زیادی دارم و همواره سعی بر افزایش اطلاعاتم در زمینه سئو و تولید محتوا یونیک دارم، امیدوارم بتوانم مطالب با بهترین کیفیت را در اختیار شما عزیزان قرار دهم☘️💚

مقالات مرتبط

نظرات 2

  1. آدم پشیمون میشه توی دادسرا و شورای حل اختلاف بره. یه موقع به خودم میگم برم کلاهبرداری کنم خیلی به نفع منه. چون طرف شاکی بره شورای حل اختلاف مثل توپ پاس کاریش میکنند یا جوابشو نمیدم. جوری هم رفتار میکنند که انگار غلط کردی اومدی شکایت کردی.

    1. دقیقا همینطوره و شوربختانه قوانین این حکومت بر اساس قوانین بدوی چهارده قرن پیش هستن و سیستم فاسد قضایی هم که نانوشته از مجرم دفاع میکنه و شاکی رو در حد توان اونقدر اذیت میکنه که از شکایت صرفنظر کنه .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا