تبلیغات در مستر وکیل
دانستنی‌های حقوقی

شکایت طلاق توافقی چگونه است؟⚖️【آپدیت 1403】

قانون به منظور ایجاد نظم عمومی برای نکاح و ازدواج قوانین و مقرراتی وضع کرده است. این موضوع نیز در قانون پیش بینی شده است که زوجین گاهی ممکن است پس از مدت کوتاه یا طولانی با مشکلات و درگیری ها مواجه شوند و تمایل به ادامه زندگی در کنار یکدیگر نداشته باشند. در برخی شرایط نیز ممکن است عدم تمایل به ادامه زندگی و تصمیم جدایی از طرف یکی از زوجین مطرح گردد و گاهی نیز این تصمیم دو طرفه است. به این منظور که طرفین با توافق و رضایت یکدیگر تصمیم به جدایی می گیرند که در این شرایط طلاق، توافقی نامیده می شود. طرفین در این حالت می توانند شکایت طلاق توافقی را مطرح نمایند. قانون گذار امر طلاق قوانین و مقررات برای این امر تصویب کرده است.

مطالب مشابه: جهت مشاهده 10 تا از بهترین وکیل طلاق در تهران کلیک کنید

نحوه ثبت شکایت طلاق توافقی

برای ثبت طلاق توافقی همچون دیگر طلاق ها به سپری کردن مراحل خاص نیاز دارید. مهمترین مراحل شکایت طلاق توافقی مراجعه به دفاتر خدمات قضایی، ثبت دادخواست و پرداخت هزینه هستند . لازم به ذکر است که برای ثبت این شکایت باید طرفین در دفاتر خدمات قضایی حضور یابند. در حالی که در دیگر انواع طلاق نیازی به حضور دو طرف نمی باشد و دادخواست طلاق ممکن است از سمت یکی از زوجین ثبت شود. برای ثبت این شکایت تمام حق و حقوق مالی زوجه باید به ایشان پرداخت گردد. در صورت عدم پرداخت حقوق مالی، زوجه باید نسبت به آن رضایت داشته باشد. دادگاه صالح رسیدگی به طلاق توافقی دادگاه خانواده می باشد. از لحاظ صلاحیت محلی، محل سکونت شوهر ملاک می باشد.

نحوه ثبت شکایت طلاق توافقی

شما می توانید با بهترین وکیل طلاق توافقی در تهران مشورت کنید و راهنمایی های لازم را در رابطه با نحوه ثبت و رسیدگی شکایت طلاق توافقی از ایشان دریافت نمایید.

روند رسیدگی به شکایت طلاق توافقی

در طلاق توافقی داور مشخص نخواهد شد و طرفین باید به مراکز مشاوره خانواده مراجعه نمایند. مرکز مشاوره خانواده پس از ارائه مشاوره های لازم، گواهی مبنی بر عدم انصراف طرفین از طلاق را صادر خواهد کرد. در نهایت این گواهی باید به دادگاه صالح ارسال شود. برای ثبت شکایت طلاق توافقی از ابتدا تقاضا در مراکز مشاوره مطرح خواهد شد در حالی که در دیگر انواع طلاق دادگاه موضوع را به یک داور صالح ارجاع می دهد. در تمامی انواع طلاق به جز طلاق توافقی دادگاه باید موضوع را به منظور ایجاد صلح و سازش به داوری ارجاع دهد. دادگاه در این شرایط با توجه به نظر داوران رای صادر می کند. در صورت عدم پذیرش رای داوران دادگاه باید نظر آن ها را با ذکر دلیل رد نماید.

در رابطه با طرح شکایت طلاق توافقی زوجین باید حتما به مراکز مشاوره مراجعه کنند. این موضوع روند رسیدگی به این شکایات را طولانی کرده است. اما نیازی به نگرانی نیست زیرا در مقایسه با دیگر شکایات و پرونده های قضایی روند رسیدگی به پرونده های طلاق توافقی با سرعت بیشتری انجام می گیرد. پس از این که بررسی های مورد نیاز انجام شد و رای طلاق توافقی یا گواهی عدم امکان سازش صادر شد با گذشت زمان مشخص در قانون دفاتر ثبت ازدواج و طلاق، صیغه طلاق را جاری خواهند کرد. این مدت به توافق طرفین و این که حق تجدیدنظر خواهی و فرجام خواهی را از خود سلب کنند وابسته می باشد.

مدارک مورد نیاز برای ثبت این شکایت

ثبت شکایت طلاق توافقی و رسیدگی به آن همچون دیگر شکایات نیازمند ارائه مجموعه ای از مدارک قانونی می باشد. در صورت عدم وجود مدارک قانونی یا ناقص بودن آن ها دادگاه توانایی رسیدگی به شکایت شما را نخواهد داشت. از مهمترین مدارک مورد نیاز برای طرح شکایت طلاق توافقی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • ثبت دادخواست طلاق توافقی در یکی از دفاتر خدمات قضایی و امضای آن توسط طرفین
  • صدور گواهی عدم انصراف از طلاق در مراکز مشاوره خانواده
  • اصل و کپی مدارک شناسایی از جمله شناسنامه و کارت ملی
  • اصل و کپی عقدنامه ازدواج یا سند ازدواج
  • گواهی سلامت زن یا باکره بودن ایشان
  • گواهی عدم بارداری در صورت باکره نبودن

هزینه ثبت این شکایت

نخستین و رایج ترین سوالی که زوجین با قصد طلاق توافقی می پرسند در رابطه با هزینه های دادرسی می باشد. شکایت طلاق توافقی مانند دیگر دعاوی از ابتدا تا صدور رای نهایی و اجرای آن نیازمند پرداخت هزینه هایی می باشد.

هزینه های طرح این شکایت شامل موارد زیر می باشد:

هزینه ثبت شکایت طلاق توافقی

1. پرداخت هزینه مشاوره

در حال حاضر برای طلاق توافقی مراجعه به مرکز مشاور خانواده و دریافت گواهی عدم انصراف اجباری است. این امر باعث شد تا هزینه مراجعه به مراکز مشاوره به هزینه های ثبت شکایت طلاق توافقی اضافه شود. جلسات مشاوره متعدد است از این رو برای هر جلسه باید هزینه جداگانه ای پرداخت شود.

2. هزینه ثبت دادخواست

شکایت طلاق توافقی در حقیقت یک نوع دعوای غیر مالی است از این رو هزینه مورد نیاز برای آن معادل دعوای غیر مالی می باشد که سازمان برنامه بودجه سالانه آن را مشخص می سازد. دفاتر خدمات قضایی بابت خدمات خود هزینه دریافت می کنند.

3. هزینه های مشاوره که دادگاه ارجاع می دهد

در صورت درخواست زوجین برای طلاق توافقی دادگاه موضوع را به مرکز مشاوره خانواده ارجاع می دهد. طرفین می توانند در این موارد تقاضای طلاق توافقی خود را از ابتدا در مراکز مشاوره مطرح نمایند. دادگاه باید موضوع پرونده های طلاق توافقی را به مشاوره ارجاع دهد. مشاوره در همان روز رسیدگی باید ارائه شود.

4. هزینه ثبت طلاق توافقی در دفترخانه

در رابطه با هزینه ثبت طلاق در دفترخانه نرخ مشخص و معینی وجود ندارد. دفترخانه ها در این موارد سلیقه ای عمل کرده که تا حد زیادی به انصاف آن ها وابسته می باشد.

هزینه ثبت طلاق توافقی در دفترخانه

هزینه آزمایشگاه به منظور اخذ گواهی سلامت بکارت یا گواهی عدم بارداری نیز برای محاسبه هزینه شکایت طلاق توافقی در نظر گرفته می شوند. این هزینه کاملا متغیر بوده و به صورت پیوسته در حال نوسان می باشد.

کلام آخر

در رابطه با شکایت طلاق توافقی در نگاه نخست این گونه به نظر می رسد که چون همه اوامر مبنی بر رضایت و توافق زوجین صورت گرفته به حضور وکیل نیازی نیست. این تصور کاملا اشتباه است زیرا یک وکیل متخصص در زمینه حقوق خانواده در بسیاری از مسائل می تواند به شما کمک کند.

4.3/5 - (3 امتیاز)

سحر تمدنی نژاد

سلام سحر هستم، از سال 1397 فعالیت مو در حوزه نویسندگی و تولید محتوای متنی یونیک شروع کردم، به حرفه تولید محتوا علاقه زیادی دارم و همواره سعی بر افزایش اطلاعاتم در زمینه سئو و تولید محتوا یونیک دارم، امیدوارم بتوانم مطالب با بهترین کیفیت را در اختیار شما عزیزان قرار دهم☘️💚

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا