تبلیغات در مستر وکیل
دانستنی‌های حقوقیکیفری

شکایت از لوازم خانگی فروش چگونه است؟ ⚖️【 آپدیت 1403 】

بر اساس قوانین حمایت از مصرف کنندگان، مصرف کننده پس از خرید لوازم خانگی از مغازه، در صورت وجود مشکلات مختلف قادر به مرجوع نمودن کالا می باشد. خریدار در صورت عدم پذیرش فروشنده قادر به مراجعه به مرجع صالح برای رسیدگی به شکایت از لوازم خانگی فروش می باشد. حمایت از حقوق مصرف کنندگان در کشور عزیز ما ایران به تحولات بنیادی و توسعه روز افزون نیاز دارد، با این وجود چندین نهاد وجود دارند که در صورت آشنایی با روش اقدامات و فعالیت آن ها می توان حقوق از دست رفته خود را به دست آورد. از آنجا که ثبات در قیمت کالاها در ایران وجود ندارد قبل از خرید لوازم خانگی توصیه می شود در رابطه با کیفیت کالا، قیمت محصول و خدمات پس از فروش آن تحقیقات لازم را انجام دهید.

مدارک مورد نیاز برای شکایت از لوازم خانگی فروش

برای طرح شکایت از لوازم خانگی فروش باید تمام اسناد و مدارک بیانگر تخلف صورت گرفته همچون قرارداد، رسید، فاکتور و رسیدهای واریز وجه، عکس، فیلم و اسامی شاهدین را باید همراه لایحه تنظیم شده و نوع دقیق خواسته به پرونده پیوست کنید. به طور کلی می توان گفت برای طرح انواع شکایات یا دعاوی باید تمام مدارک و مستندات بیانگر حقانیت در صورت نیاز به دادگاه، سازمان تعزیرات یا صنف مربوطه ارائه شوند. تمام این مدارک باید همراه با لایحه دفاعیه به پرونده پیوست شوند.

مدارک مورد نیاز شکایت از لوازم خانگی فروش

لازم به ذکر است که طبق قانون برای اثبات دعاوی مختلف می توان از سند، اقرار، شهادت، قسامه و سوگند استفاده کرد. علم و آگاهی قاضی در پرونده های مختلف تاثیر قابل توجهی دارد. انجام مشاوره خوب و مناسب با بهترین وکیل حقوقی در تهران در مسیر شکایت، ادله و راهکارهای منطقی را برای شما مشخص می سازد.

زمان مورد نیاز طرح شکایت از لوازم خانگی فروش

اوضاع نامطلوب اقتصادی حاکم بر جامعه باعث شده روزانه شاهد طرح شکایات مختلف از تمامی اصناف باشیم. همه روزه حجم زیادی از این شکایات در سازمان تعزیرات، اتحادیه اصناف و دادگاه ها ثبت می شوند. پیگیری های لازم نیز از طریق این مراکز صورت می گیرند. به طور کلی می توان عنوان کرد پیش بینی دقیق زمان آغاز و اتمام شکایات با توجه به موضوع آن ها امکان پذیر نمی باشد. نیاز به کارشناسی های متعدد در طول مراحل ثبت این شکایات، زمان مورد نیاز برای پیگیری آن ها را افزایش می دهد.

متبحرترین وکلای کشور در مسائل حقوقی و قضایی با توجه به پیچیدگی های کار قضایی نهایت تلاش خود را به کار می گیرند تا از اعلام زمان نهایی پایان کار خودداری کنند. کارشناسان و وکلای شاغل در زمینه شکایات صنفی با توجه به تجربه خود در پیگیری و انجام پرونده های مختلف در این زمینه بهترین و سریع ترین مسیر را می توانند برای شما انتخاب کنند.

مراحل طرح این شکایت

قوانین حاکم بر کشور از جنبه های مختلف از حقوق مصرف کنندگان حمایت می کند. از مهمترین این قوانین می توان به مقررات مربوط به موسسه استاندارد اشاره نمود. استاندارد اجباری تمامی کالاها اصلی ترین سیاست این موسسه می باشد. در صورت عدم رعایت استانداردهای اجباری کالای مذکور ضبط می شود. قانون تعزیرات نیز در این رابطه وجود دارد که اعمالی همچون احتکار و گران فروشی را تحت نظارت قرار می دهد. این قانون در سال های اخیر مقوله قاچاق کالا و ارز را نیز در بر گرفته است. قانون نظام صنفی از دیگر قوانین موجود در این حوزه است. قوانین حمایتی متعدد دیگری نیز در قانون مجازات اسلامی وجود دارند.

یکی از سخت ترین قوانین موجود در این حوزه، قانون تشدید مجازات کلاهبرداری و قانون اجرای سیاست های کلی اصل 44 قانون اساسی است. شورای رقابت در نتیجه این قانون ایجاد شده است. در حمایت از مصرف کننده تمهیدات مهمی در نظر گرفته شده اند.

1. ثبت شکایت در سازمان حمایت از حقوق مصرف کننده

حقوق خاصی برای تمام مصرف کنندگان لوازم خانگی در نظر گرفته شده اند. در صورت ورود لطه به لوازم خانگی شکایت از لوازم خانگی فروش را می توان نزد مراجع صالح مطرح کرد تا نتایج نهایی توسط آن ها پیگیری شوند. در صورت تمایل به طرح شکایت از ایجاد نقص یا عیب در کالا در مراجع صالح، ابتدا باید به سازمان حمایت از مصرف کننده مراجعه نمود. اشخاص حقوقی و حقیقی قادر به طرح شکایت و مطالبه حقوق خود در این سازمان می باشند. امروزه ثبت شکایت از طریق سامانه های فعال و وابسته به این سازمان وجود دارد. یکی از مسیرهای طرح این شکایت از طریق این سامانه است. بازرسان این سازمان در نخستین فرصت ممکن شکایت شما را پیگیری می کنند تا رای نهایی زودتر صادر گردد.

2. بررسی شکایت در سازمان حمایت

یک نهاد واسطه برای حل اختلافات موجود بین مصرف کننده، تولید کننده و عرضه کننده سازمان حمایت از مصرف کننده می باشد. این سازمان به منظور ایجاد صلح و سازش بین طرفین شکایت تلاش خود را به کار می گیرد. خسارات مالی ارتکاب این تخلف توسط این سازمان محاسبه می شود و ظرف 15 روز از تاریخ دریافت شکایت، اقدامات لازم برای رفع اختلافات موجود انجام می گیرند. در صورت تمایل طرفین به سازش در سازمان، مفاد سازش در جلسه سازمان صورت جلسه می شود و طرفین موظف به عملکرد مطابق مفاد سازش نامه هستند. در نهایت نتایج بررسی و دلایل عدم توافق و سازش به سازمان تعزیرات ارسال می گردد.

مراجع صالح رسیدگی به شکایات

در صورت عدم دستیابی به نتایج مطلوب از طرح شکایت از لوازم خانگی فروش در سازمان حمایت از حقوق مصرف کننده و عدم تمکین فروشنده به این سازمان، پس از گذشت 10 روز کاری می توان پرونده شکایت را به سازمان تعزیرات حکومتی ارسال کرد. رسیدگی به شکایت در این سازمان حدود دو هفته تا یک ماه طول می کشد. طبق قوانین حاکم بر کشور، سازمان تعزیرات حکومتی موظف به تخلفات اتحادیه های صنفی همچون فروشندگان لوازم خانگی می باشد. این سازمان نباید به عنوان مرجع قضایی محسوب شود. در صورت مواجهه با تخلفات صنفی طبق قانون مسئولیت مدنی و در صورت وقوع خسارت، مردم و متضررین می توانند از طریق محاکم دادگستری اقدامات قضایی را انجام دهند. در این شرایط در رابطه با پیگیری دادخواست، طرح دعوا، تعیین و مطالبه خسارت از بهترین وکیل پایه یک دادگستری در تهران کمک گرفت.

مراجع صالح رسیدگی به شکایت

کلام آخر

دلیل اصلی این که اکثر پرونده های موجود در مراجع حل اختلاف اصناف و دادگاه های عمومی در طرح شکایت از لوازم خانگی فروش به موفقیت دست نمی یابند، عدم توجه آن ها به مقررات و اصول صحیح تنظیم دادخواست و شکایت می باشد. در این زمینه و موارد مشابه باید از تخصص وکیل آنلاین استفاده کرد. برای انتخاب بهترین وکلای آنلاین می توانید به وب سایت مستر وکیل مراجعه نمایید.

4.5/5 - (2 امتیاز)

سحر تمدنی نژاد

سلام سحر هستم، از سال 1397 فعالیت مو در حوزه نویسندگی و تولید محتوای متنی یونیک شروع کردم، به حرفه تولید محتوا علاقه زیادی دارم و همواره سعی بر افزایش اطلاعاتم در زمینه سئو و تولید محتوا یونیک دارم، امیدوارم بتوانم مطالب با بهترین کیفیت را در اختیار شما عزیزان قرار دهم☘️💚

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا