شکایت از دفتر اسناد رسمی چگونه است؟⚖️【 آپدیت 1403 】
وظایف اصلی دفاتر اسناد رسمی شامل ثبت رسمی اسناد است. سردفتر وظیفهی ثبت داراییها و اموال افراد را بر عهده دارد و در صورت تخلف، امکان شکایت از دفتر اسناد رسمی برای افراد فراهم میشود. تمامی اموال منقول و غیرمنقول در این دفاتر قابل انتقال است و عدم ثبت معاملات، قراردادها و اسناد مختلف در دفاتر رسمی، اعتبار قانونی آنها را از بین میبرد. مراجعه به دفترخانه برای تنظیم اسناد، به دلیل معتبر شناخته شدن این اسناد در چارچوب قانونی است. در صورتی که سردفتر یا کارکنان دفترخانه در انجام وظایف خود مرتکب تخلف شوند، امکان طرح شکایت از دفتر اسناد رسمی وجود دارد.
نحوه شکایت از دفتر اسناد رسمی
امکان بروز تخلفات و امور غیر قانونی از سوی مراکز و ارگان های مختلف وجود دارد. دفاتر اسناد رسمی از این قضیه مستثنی نیستند. نمی توان عنوان کرد که دفاتر اسناد رسمی مرتکب تخلف نمی شوند و در طول سالیان اخیر از سوی سردفتران شاهد تخلفات مختلف بوده ایم. عدم انجام امور محوله به نحو صحیح در حدود صلاحیت قانونی توسط دفاتر اسناد رسمی نارضایتی شهروندان و طرح شکایت از دفتر اسناد رسمی از طریق مراجع قانونی را به همراه دارد. اکثر افراد برای تنظیم سند و به رسمیت شناخته شدن اعمال حقوقی خود به دفترخانه مراجعه می کنند. در صورت مواجهه با مشکل در این زمینه ابتدا می توان از دفترخانه ای که سند شما را تنظیم کرده، شکایت نمود. پیشنهاد می کنیم از لیست بهترین وکلای جعل اسناد در تهران نیز دیدن کنید.
بیشترین تخلفات ثبتی در حوزه معاملات ملکی مشاهده می شود. گاهی ممکن است دفتر اسناد رسمی مرتکب تخلف شود. در رابطه با موضوعاتی که دفترخانه و سردفتر در هنگام تنظیم و انتقال ملک تخلف می کنند، می توان به معامله معارض اشاره کرد. اگر مالک، ملکی را با سند رسمی به چند نفر بفروشد دفترخانه تنظیم کننده اسناد مقصر شناخته می شود. امکان طرح شکایت از دفتر اسناد رسمی وجود دارد و شاکی برای طرح این شکایت باید مدارک و مستندات کافی ارائه دهد. شاکی برای طرح این شکایت باید تخلف صورت گرفته را ثابت نماید. برای تنظیم این شکایت نامه می توان با بهترین وکیل تهران مشورت کرد.
مراجع صالح رسیدگی به شکایت از دفتر اسناد رسمی
تعیین مراجع صالح رسیدگی به شکایت از دفتر اسناد رسمی تا حد زیادی به موضوع شکایت وابسته می باشد. تخلفات این حوزه به مباحث کیفری و حقوقی ارتباط دارند. برای ثبت شکایت از دفتر اسناد رسمی چندین روش مختلف وجود دارند که از مهمترین آن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
1. اداره ثبت اسناد و املاک
تیم نظارتی پس از ثبت شکایت در این سامانه، تحقیقات مورد نیاز در زمینه شکایات را انجام می دهد. در صورت اثبات تخلف، برای دفترخانه متخلف در این زمینه پرونده تشکیل می شود. برای پیگیری و صدور رای پرونده به مرجع صلاحیت دار مرجوع می شود. اگر تخلف از صلاحیت قانونی مراجع ثبتی فراتر باشد، به مراجع قضایی برای رسیدگی ارسال می شود. اگر تخلف به موضوع جعل اسناد مربوط باشد پس از انجام نظارت توسط بازرسان اداره ثبت، پرونده به دادسرای محل وقوع جرم ارسال می گردد. در این شرایط می توان با بهترین وکیل پایه یک دادگستری در تهران مشورت کرد و راهنمایی های لازم را از ایشان دریافت کرد.
2. کانون سردفتران و دفتریاران
کانون سردفتران و دفتریاران یکی از مراجع رسیدگی به شکایات از دفاتر اسناد رسمی است. بر اساس بند ۶ ماده ۶۶ قانون دفاتر اسناد رسمی، این کانون موظف به همکاری با سازمان ثبت اسناد و املاک کشور است، که عمدتاً به منظور بازرسی و نظارت بر عملکرد دفاتر اسناد رسمی انجام میشود. در صورت اطلاع کانون از تخلف یا سوء شهرت سردفتران، پس از بررسی و بازرسیهای لازم، نتایج به اداره ثبت اعلام میشود. این کانون وظیفه بازرسی، نظارت و رسیدگی به شکایات مردمی از دفاتر اسناد رسمی در سراسر کشور را دارد و افراد میتوانند برای طرح شکایت به کانون سردفتران و دفتریاران استان خود مراجعه کنند.
3. دادسرای انتظامی سردفتران
روش دیگری برای رسیدگی به تخلفات و شکایات مردمی از دفاتر اسناد رسمی، دادسرای انتظامی سردفتران است. در ابتدا، شکایات و گزارشهای تخلفات سردفتران و دفتریاران در اداره ثبت اسناد و املاک بررسی میشوند و پس از پایان تحقیقات مقدماتی، پرونده به دادسرای انتظامی سردفتران ارجاع میشود. جهت محاکمه سردفتران متخلف، دادگاه بدوی در اداره ثبت استان تشکیل میگردد، و در صورت اعتراض به حکم دادگاه بدوی، دادگاه تجدیدنظر در سازمان ثبت تشکیل میشود.
روند رسیدگی به شکایات از طریق این روش به این صورت است که ابتدا تحقیقات مقدماتی در خصوص تخلف انجام شده و سپس پرونده به دادگاه بدوی اداره ثبت ارجاع میگردد. در صورت اعتراض به حکم نهایی، پرونده برای بررسی مجدد به دادگاه تجدیدنظر ارسال شده و رأی نهایی صادر میشود.
کلام آخر
بروز تخلف و جرم در زمینه ثبت اسناد، امری واضح است و شاکی قادر به انجام اقدامات مورد نیاز می باشد. شکایت از دفتر اسناد رسمی ممکن است بنا به دلایل مختلف از قبیل ثبت سند مالکیت، اصلاح تغییرات در سند مالکیت و دیگر موارد باشد. برای طرح این شکایت می توان به مراجع صالح همچون دادسرا انتظامی سردفتران و اداره ثبت اسناد و املاک مراجعه کرد. در صورت نیاز به مشاوره حقوقی در این زمینه می توان با وکیل آنلاین مشورت کرد.
بادرود وعرض خسته نباشید.واقعیت امر اینه که من وسه تن از همسایگان همجوار تجمیع کردیم خانه های کلنگیمان را به یک سازنده قراردادبستیم که بدیم بسازن متاسفانه سازنده ما کلاهبردار از آب درآمد با جعل کردن در قرارداد اینارا گفتم فقط به اینجا برسم سازنده با این که حتی با املاکی هم همدست است وحتی ایشان را در بدون اجازه ما در قرار داد داور اضافه کردن الانم در دادگاه کیفری شکایت ما بعد از ۳سال ادامه دارد فقط میخوام بگم آقای محترم مردمو الکی به آدرس غلط نفرستین من هم دفتر اسناد املاک کل کشور رفتم وهم کانون بازرسی هردو جوری شد منو بیرون کردن اصلن نگاه نمیکنن من با تمام وجود اینجا می گویم درست سازنده کلاهبرداری کرده ولی اگر محضر دار همکاری نمیکرد هیچ کاری نمیتوانست بکند محضر دار ازما بدون اجازه وکالت بدون عزل بدون تاریخ وهمه اختیارات تقسیم واینجور چیزا را گرفته بدون اینکه ما چنین وکالتی داده باشیم هرجا هم رفتم گفتم همشون گفتن میخوای قبل ازاینکه امضا کنی بلی من خوندم ولی محضردار اونیکه من خوندم را ازمن امضا نگرفت اونی که خودشون درست کرده بودن را امضاگرفتن
سامانه ها وسیستم که در دادگاه واداره ثبت اسناد راه اندازی شده جز اطاله دادرسی و بهونه دادن دست کارمندان که سیستم قطعه کار پیش نمیره . قبل پرونده بود مدیر ومسولین کارامدی کارمند متوجه میشدند الان کار مردم از کارتابل بدون اقدام خارج میکنن خود کارمندهم نمیفهمه چقدر کار انباشته شده داره چه ب سه به مدیرش . مردم از این سامانه های بی سامان خسته وناراضی هستن
سلام اگر دفتر داری با وکالت کاری بدون حق فروش؛وکالت فروش بدون رضایت زمین تهیه و زمین را بفروشند. به کجا شکایت کنیم. وکیل لطفا نگید که ۶۰۰۰۰۰۰۰ ت گرفت و شد وکیل متشاکی و کاری کرد که من دردادگاه حضورنیابم و قاضی فقط باشنیدن دفاعیه از دفتر دار حتی وکیل هم نرفته بود حقم را ضایعکردند
م
بندە 4روزە ارومیە از ساعت 8 تا 2،5 تو یکی از دفتر اسناد بست نشستم جواب استعلام بیاد ینیاگە با سوار قاطر میرفتم کرمانشا اینقد طول نمی کشید هنوزم در روز چهارم بدستم نرسیدە رو سیستم شون ننشصتە
بابا جمع کنید با این سیستم اداری 4روز علافی واسە یە تائیدیە وکالت این ینی چی بکجا باید گفت اصلا همچین مرجعی دارین واسە رسیدگی یە استعلام از ارومیە بە کرمانشا 4روز طول بکشە کسی هم جواب گو نباشە برین کشک بصابی با این سیستم اداری تون