تبلیغات در مستر وکیل
دانستنی‌های حقوقیکیفری

شکایت از روانشناس چگونه است؟⚖️【 آپدیت 1403 】

تخلفات کاری در تمام مشاغل به چشم می خورد، شغل روانشناسی نیز از این قاعده مستثنی نیست. در طول سالیان اخیر شاهد تخلفات گسترده در حوزه روانشناسی بوده ایم. اکثر افراد بنا به دلایل مختلف از نحوه عملکرد روانشناسان رضایت کافی ندارند. تخلف روانشناس به معنای انجام امور غیر قانونی نیست بلکه گاهی اوقات وظایف قانونی این حوزه نیز می تواند مشکلاتی را ایجاد نمایند. در صورت عدم عملکرد روانشناس به وظایف خود یا کوتاهی در انجام آن ها، زمینه ایجاد اختلافات فراهم می شود و در نهایت فرد می تواند شکایت از روانشناس را مطرح نماید. نارضایتی افراد از نحوه ارائه خدمات روانشناسی باعث شده آمار شکایت از آن ها افزایش یابد. روانشناس متخلف در اکثر مواقع با شکایات مردمی مواجه می شود. این موضوع در نهایت به مراجع ذی ربط اطلاع داده می شود.

مراحل شکایت از روانشناس

در صورت عدم رضایت از نحوه عملکرد روانشناس بنا به دلایل مختلف، شکایت از روانشناس را می توان در این سازمان مطرح نمود. پس از ثبت شکایات، مراجع صالح در سازمان نظام روانشناسی اقدامات لازم را برای رسیدگی به شکایات مطرح شده انجام می دهند. برای طرح این شکایت، شاکی باید به صورت حضوری به مرجعه مراجعه نماید و در نهایت با رعایت موازین خاص شکایت ثبت خواهد شد. شاکی برای ثبت این شکایت باید در سازمان مراحلی را طی نماید تا در نهایت تقاضای ایشان مورد رسیدگی قرار گیرد. رسیدگی به شکایت از روانشناس دارای پروسه نسبتا طولانی می باشد که باید به نحو صحیح انجام گیرد.

مراحل شکایت از روانشناس

سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور مرجع صالح است که باید به شکایات از روانشناسان به صورت تخصصی رسیدگی نماید. این سازمان ابتدا چندین کار گروه تشکیل داده و تخلف موجود در صنف روانشناسی را بررسی می کند. در آخر تصمیم نهایی در رابطه با تخلف اخذ خواهد شد. شکایاتی که بیماران از روانشناسان دارند به طور معمول در این مرجع ثبت می شوند و در نهایت این سازمان برای رسیدگی به شکایات اقدامات قانونی را انجام می دهد.

نحوه رسیدگی به شکایت از روانشناس

سازمان نظام روانشناسی و مشاوره دارای بخش های مختلفی است که به صورت تخصصی به شکایات عمومی رسیدگی می کنند. ادارات و بخش های مختلف در این سازمان وجود دارند که وظایف آن ها طبق قانون مشخص شده اند. ممکن است بخش های متعدد به شکایت از روانشناس بپردازند. رسیدگی به تخلفات صنفی و حرفه ای و حمایت از حقوق مراجعین، اعضا، روانشناسان و مشاوران به عهده اداره ارزیابی و رسیدگی به شکایت در سازمان می باشد.

هیات مرکزی رسیدگی به تخلفات صنفی و حرفه ای با هدف رسیدگی به تخلفات صنفی شاغلین روانشناسی در سازمان مرکزی و هیات های بدوی در مناطق تشکیل شده اند. روانشناسان از اعضای رسمی سازمان نظام روانشناسی کشور هستند که در صورت انجام تخلفات، مراجع صالح به این تخلفات رسیدگی می کنند:

  • تخلف از شئون حرفه ای و صنفی به معنای عدول از اصول نظام نامه اخلاق حرفه ای مشاوره و روانشناسی
  • عدم رعایت موازین شرعی، قانونی، مقررات دولتی و سهل انگاری در انجام وظایف قانونی

مسئولیت رسیدگی به تخلفات صنفی و حرفه ای شاغلین روانشناسی و مشاوره چند منطقه توسط هیات مرکزی رسیدگی به تخلفات به عهده هیات بدوی واگذار شده است. هیات مرکزی سازمان نظام روانشناسی به صورت تخصصی تخلفات روانشناسان کل کشور را رسیدگی می کند. شکایات ثبت شده در این سازمان توسط مراجعین، به منظور رسیدگی و بررسی تخصصی به هیات مرکزی مرجوع می شوند. پس از انجام تحقیقات لازم توسط هیات و تشکیل جلسات مختلف با حضور شاکی و روانشناس، در نهایت رای صادر می شود. در صورت داشتن اعتراض نسبت به رای صادره توسط هیات مرکزی سازمان نظام روانشناسی، امکان طرح این شکایت در دادگاه وجود دارد.

روش های ثبت این شکایت

امکان طرح شکایت از روانشناس به صورت حضوری و غیر حضوری برای افراد وجود دارد. در ادامه به تفصیل با هر یک از این روش ها آشنا خواهیم شد.

روش های طرح شکایت

1. طرح شکایت به صورت حضوری

در صورت بروز تخلف از سوی روانشناس، برای طرح شکایت از روانشناس باید مجموعه ای از مراحل را بدون مشکل خاص انجام داد. طرح این شکایت دارای مراحل مختلف است از این رو آشنایی با فرآیند قانونی آن از اهمیت ویژه برخوردار است. عدم آشنایی با مراحل طرح این شکایت روند رسیدگی به آن را دشوار می سازد. برای طرح این شکایت می توان به صورت حضوری به سازمان مربوطه مراجعه کرد و شکایت خود را به صورت رسمی ثبت کرد. ثبت شکایت از روانشناس به صورت غیر حضوری نیز امکان پذیر است.

به منظور طرح این شکایت به صورت حضوری باید به مراجع صالح یا سازمان نظام روانشناسی مراجعه کرد و شکایت خود را کتبا به اداره ارزیابی و رسیدگی به شکایات تحویل داد. در حقیقت مدارک و مستندات را باید به شکایت نامه پیوست نمایید و در نهایت از طریق سازمان شکایت خود را ثبت کنید. سالانه حجم زیادی از شکایات عمومی از روانشناسان در این سازمان مطرح می شوند از این رو برای رسیدگی به شکایت باید مدت زمان مشخصی را انتظار بکشید. شکایت شاکی در زمان مشخص توسط هیات مرکزی رسیدگی می شود و پس از پایان بررسی ها، رای مقتضی صادر خواهد شد. در صورت اعتراض به رای صادره، می توان از طریق مراجع قضایی اعتراض خود را ثبت کرد. فرآیند رسیدگی به شکایت در این صورت مجدد در دادگاه آغاز می شود و مراحل و فرآیند دشوارتر می گردد.

2. طرح شکایت به صورت غیر حضوری

تخلفات در حوزه روانشناسی از اهمیت ویژه ای برخوردار هستند و برای کاهش وقوع آن ها راهکارهای گوناگونی وجود دارند که در اکثر موارد کارساز هستند. در صورت عدم انجام وظایف روانشناس به وظایف خود و ارتکاب تخلف، بیمار از لحاظ قانونی حق دارد از طریق سازمان نظام روانشناسی تخلف موجود را پیگیری نماید. شکایت خود را می توان در صورت نیاز در مراجع قضایی مطرح کرد. در این موارد می توان با بهترین وکیل پایه یک دادگستری در تهران مشورت نمود. راهنمایی های لازم را از ایشان دریافت کرد. سامانه ای توسط سازمان برای این منظور طراحی شده تا مردم انتقادات و اعتراضات خود را به راحتی ثبت کنند.

کلام آخر

در صورت وجود اعتراض شاکی به رای صادره، شکایت از روانشناس به دادگاه ارسال می گردد. اگر تخلف روانشناس جنبه حقوقی داشته باشد می توان از بهترین وکیل حقوقی در تهران کمک گرفت. در این شرایط شکایت در محاکم حقوقی رسیدگی می شود. اگر تخلف روانشناس جنبه مجرمانه داشته باشد، دادسرا و دادگاه های کیفری صلاحیت رسیدگی به پرونده را دارند. در این موارد نیز می توان راهنمایی های لازم را از بهترین وکیل کیفری در تهران دریافت کرد.

5/5 - (1 امتیاز)

سحر تمدنی نژاد

سلام سحر هستم، از سال 1397 فعالیت مو در حوزه نویسندگی و تولید محتوای متنی یونیک شروع کردم، به حرفه تولید محتوا علاقه زیادی دارم و همواره سعی بر افزایش اطلاعاتم در زمینه سئو و تولید محتوا یونیک دارم، امیدوارم بتوانم مطالب با بهترین کیفیت را در اختیار شما عزیزان قرار دهم☘️💚

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا