تبلیغات در مستر وکیل
دانستنی‌های حقوقی

ماده 704 قانون مجازات اسلامی چیست؟ ⚖️【آپدیت 1403】

طبق ماده 704 قانون مجازات اسلامی افرادی که مراکز شرب خمر تاسیس و دایر می کنند یا دیگران را به این مراکز دعوت می کنندبه مجازات محکوم می شوند. بر اساس نکات حقوقی و تفاسیر ماده 704 در صورتی که فرد به هر دو جرم متهم شود، به اشد مجازات محکوم خواهد شد. دین اسلام همواره تمام تلاش خود را می کند تا با تکیه بر احادیث و آیات قرآنی و تعیین مجازات سنگین از گسترش شرب خمر جلوگیری کند. برای رفع این اتهامات می توان از وکیل آنلاین کمک گرفت. آیا می دانید این مجازات شامل چه مواردی می شود؟

ماده 704 قانون مجازات اسلامی چه می گوید؟

طبق حقوق حاکم بر کشور عزیز ما ایران نگهداری، خرید و فروش، حمل، تولید و مصرف مشروبات الکلی جرم محسوب می شود. برای تمام این جرایم مجازات خاص وجود دارند. بخشی از این مجازات در فصل 28 قانون مجازات اسلامی و بخش تعزیرات وجود دارند. در این فصل احکام تجاهر، استعمال مشروبات الکلی، ولگردی، برد و باخت یا به عبارتی قمار، شرط بندی و بخت آزمایی مطرح شده اند. ماده 704 قانون مجازات اسلامی یکی از مهمترین مواد این فصل است که در آن مجازات افرادی که محل شرب خمر را دایر کرده اند، تعیین شده است. در متن این ماده موارد زیر عنوان شده اند:

ماده 704 قانون مجازات اسلامی چیست؟

در صورتی که برای شرب خمر محلی را دایر کنید یا دیگر افراد را به این اماکن دعوت کنید محکوم به مجازات خواهید شد. این مجازات شامل سه ماه تا دو سال حبس، 74 ضربه شلاق، یک میلیون و پانصد هزار تا 12 میلیون ریال جزای نقدی یا هر دو می باشد. اگر مرتکب هر دو جرم شوید به اشد مجازات محکوم می شوید. نکته مهم در رابطه با این ماده این است که طبق مصوبه به تاریخ 25/12/1399 هیات وزیران میزان جزای نقدی این ماده 60 میلیون تا 200 میلیون ریال می باشد.

ماده 704 قانون مجازات اسلامی چگونه تفسیر می شود؟

نخستین نکته در رابطه با تفسیر و شرح ماده 704 قانون مجازات اسلامی این است که طبق این ماده، دایر کردن مراکز شرب خمر و دعوت مردم به این اماکن دو جرم مجزا محسوب می شوند. در صورت ارتکاب هر دو جرم، فرد در حقیقت مرتکب دو جرم شده است که از لحاظ قانونی، تعدد مادی محسوب می شود.

در صورت ارتکاب هر دو جرم، تاسیس محل برای شرب خمر و دعوت مردم به آنجا، طبق متن ماده فرد به اشد مجازات محکوم خواهد شد. همچنین طبق این ماده، برای تاسیس محل شرب خمر و دعوت افراد به این اماکن دو نوع مجازات وجود دارند. نخستین مجازات طبق این ماده 3 ماه تا دو سال حبس و 74 ضربه شلاق است. مجازات نوع دوم این جرم نیز پرداخت 60 تا 200 میلیون ریال می باشد. گاهی اوقات فرد ممکن است به هر دو نوع مجازات محکوم گردد.

نکات حقوقی این ماده قانون مجازات اسلامی

از مهمترین نکات حقوقی مربوط به ماده 704 قانون مجازات اسلامی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

یکی از مهمترین نکات حقوقی ماده 704 قانون مجازات اسلامی این است که در صورت ارتکاب هر دو جرم مذکور در این ماده، به اشد مجازات محکوم خواهید شد. اشد مجازات در این ماده به معنای تحمل دو سال حبس و 74 ضربه شلاق می باشد. البته گاهی ممکن است فرد به پرداخت 200 میلیون ریال جزای نقدی محکوم گردد.

از دیگر نکات حقوقی این ماده می توان به این مورد اشاره کرد که اگر فرد در مجاورت و همسایگی اشخاص دایرکننده اماکن شرب خمر قرار داشته باشد و یا از وجود این اماکن اطلاع داشته باشد، به منظور حفظ آرامش و امنیت خود و دیگران باید اقدام به تنظیم شکواییه نماید. در این شرایط می توان برای تنظیم شکواییه مربوط به تاسیس محل شرب خمر و دعوت مردم به این اماکن از بهترین وکیل تنظیم قرارداد در تهران کمک گرفت.

نخستین گام تنظیم و ثبت شکواییه در این مورد ثبت نام در سامانه ثنا می باشد. شما باید برای این منظور یک حساب کاربری ایجاد نمایید. متقاضی ثبت شکایت در مرحله بعد باید تمام مدارک مورد نیاز ثبت شکواییه را تهیه کند. در نهایت همراه با این مدارک باید به دفاتر خدمات قضایی مراجعه نمود تا کارشناس، شکواییه شما را در این سامانه ثبت کند.

پس از اتمام مراحل ثبت شکایت در دفاتر خدمات قضایی و پرداخت هزینه های مربوطه، شکایت حقوقی و دادخواست شما توسط کارشناس دفاتر خدمات قضایی به مراجع صالح ارسال می گردد. پس از ارسال پرونده شما به مراجع صالح پیگیری های بعدی از طریق سامانه ثنا و شعبه مربوطه پیگیری می شود.

مصداق های شرب خمر

برخی از افراد تصور می کنند تنها آب انگور مست کننده است. در حالی که به عقیده قانون گذار هر ماده ای که مستی فرد را به دنبال دارد شامل مجازات قانون اسلامی می باشد. شراب گندم، جو، ارزن، خدما، کشمش، برنج و سیب از مصادیق خمر محسوب می شوند. خرید، فروش و مصرف این مواد پیگرد قانونی دارند. مایعات الکلی که به روش شیمیایی همچون وودکا، ویسکی، لاگر و شامپاین تهیه شده اند از دیگر مصادیق خمر محسوب می شوند و مصرف آن ها حرام می باشد. خالص بودن یا ترکیب این مایع به دیگر مواد تفاوتی در میزان مجازات ایجاد نمی کند. همین که مصرف این مایعات مستی فرد را به دنبال دارد جرم محسوب می شود.

مصادیق شرب خمر

با بررسی این محتوا به این نتیجه دست یافتیم که شرب خمر، تهیه و نگهداری آن مجازات سنگینی دارد. در این موارد مجرم حتما باید با وکیل پایه یک دادگستری در تهران مشورت نماید. در صورت لزوم می توان به وب سایت مستر وکیل مراجعه نمود و بهترین وکیل پایه یک دادگستری در تهران را پیدا کرد. پس از یافتن وکیل مورد نظر می توان با ایشان تماس گرفت و مشاوره رایگان دریافت کرد.

کلام آخر

دین مبین اسلام در رابطه با جرم شراب خواری دارای رویکرد تحریمی است. در کتب اسلامی تفاسیر قرآنی و احادیث پیامبران همواره تلاش می کنند تا از شرب خمر پیشگیری شود. با توجه به نکات این محتوا شرب خمر به معنای نوشیدن موادی است که عقل را از بین ببرد و حواس و هوش فرد را زایل کند. بر این اساس ماده 704 قانون مجازات اسلامی با رویکرد تحریمی تصویب شده است.

4.3/5 - (7 امتیاز)

سحر تمدنی نژاد

سلام سحر هستم، از سال 1397 فعالیت مو در حوزه نویسندگی و تولید محتوای متنی یونیک شروع کردم، به حرفه تولید محتوا علاقه زیادی دارم و همواره سعی بر افزایش اطلاعاتم در زمینه سئو و تولید محتوا یونیک دارم، امیدوارم بتوانم مطالب با بهترین کیفیت را در اختیار شما عزیزان قرار دهم☘️💚

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا