تبلیغات در مستر وکیل
دانستنی‌های حقوقی

شکایت نفقه در شورای حل اختلاف چقدر طول می کشد؟⚖️【 آپدیت 1403 】

پس از انعقاد عقد دائم مرد موظف به پرداخت مالی به عنوان نفقه به همسر خود می باشد. البته مرد موظف به پرداخت نفقه فرزندان خود نیز پس از تولد آن ها می باشد. در صورت عدم پرداخت نفقه زن و فرزند توسط شوهر، خانم قادر به طرح شکایت نفقه در شورای حل اختلاف خواهد بود. برای طرح این شکایت همواره توصیه می شود با بهترین وکیل خانواده در تهران مشورت کنید و راهنمایی های لازم را در این زمینه از ایشان دریافت نمایید. اما آیا می دانید طرح این شکایت چقدر طول می کشد؟ در ادامه به این سوال که ذهن بسیاری از خانم ها را طلاق به خود مشغول کرده پاسخ خواهیم داد و یا می توان از بهترین وکیل طلاق در تهران کمک خواست.

مدن زمان رسیدگی به شکایت نفقه در شورای حل اختلاف

رسیدگی به شکایت نفقه تنها در صورتی به عهده شورای حل اختلاف خواهد بود که میزان نفقه حدود 20 میلیون باشد. شورای حل اختلاف نیز مانند دیگر مراجع صالح فضایی تنها در صورت رعایت موارد قانونی هنگام ارائه دادخواست به پرونده شکایت نفقه رسیدگی می کند. شورای حل اختلاف از سه عضو اصلی و 2 عضو علی البدل تشکیل شده است. در صورت عدم حضور یکی از اعضای اصلی بنا به دلایل مختلف عضو جایگزین مسئول رسیدگی به پرونده شکایت نفقه در شورای حل اختلاف خواهد بود.

مدت زمان رسیدگی به شکایت نفقه

مدت زمان مورد نیاز برای رسیدگی به شکایت نفقه در شورای حل اختلاف به عوامل مختلف بسیار زیادی وابسته می باشد. در صورت کامل بودن مدارک و مستندات پرونده و عدم نیاز به تحقیقات بیشتر مدت زمان رسیدگی به شکایت نفقه در شورای حل اختلاف کمتر خواهد بود. اگر بنا به دلایل مختلف پرونده ناقص باشد یا طرفین برای ادای توضیحات بیشتر حضور نیابند بدون شک روند رسیدگی به پرونده طولانی تر خواهد بود. لازم به ذکر است که همکاری و توافق طرفین در مدت زمان مورد نیاز برای رسیدگی به پرونده نیز موثر می باشد. در صورت دستیابی به صلح و سازش طرفین در خلال رسیدگی به پرونده، شورای حل اختلاف گواهی عدم سازش را صادر خواهد کرد. در این شرایط رسیدگی به پرونده در مدت زمان کوتاه تر امکان پذیر خواهد بود.

اگر در طول رسیدگی به پرونده طرفین به صلح و سازش دست نیابند شورای حل اختلاف رای نهایی را صادر خواهد کرد. در اکثر موارد رای نهایی به نفع یک طرف و به ضرر طرف مقابل می باشد. در صورت توافق طرفین نسبت به رای صادر شده روند رسیدگی کوتاه تر خواهد شد. اگر صدور رای به مرحله تجدید نظر موکول شود روند دادرسی طولانی تر خواهد شد.

شرایط طرح شکایت نفقه

با شروع زوجیت و تمکین زوجه، مرد موظف به پرداخت نفقه خواهد بود. در صورت عدم تمکین زن نسبت به زوج بدون عذر موجه، مرد می تواند از پرداخت نفقه خودداری کند. در این شرایط امکان طرح شکایت نفقه برای زوجه وجود نخواهد داشت.

شرایط شکایت نفقه

مرجع صالح رسیدگی به شکایت نفقه

اختلافات و مشکلات در طول زندگی زوجین گاهی اوقات بنا به دلایل مختلف ایجاد می گردد و مرد ممکن است بنا به دلایل مختلف از پرداخت نفقه زن و فرزندان خودداری نماید. در این شرایط امکان طرح شکایت نفقه برای زوجه وجود دارد. طرح دعوا از جهت حقوقی یا کیفری دادگاه صالح رسیدگی به این شکایات را مشخص خواهد کرد. در صورتی که دعوا خود را از جهت حقوقی و مطالبه نفقه مطرح نمایید، با توجه به مبلغ نفقه دادگاه صالح تعیین خواهد شد. کارشناس مربوطه میزان نفقه مناسب و متعارف را با توجه به وضعیت زن مشخص خواهد کرد. در صورت تعیین مبلغ 20 میلیون تومان برای نفقه شورای حل اختلاف موظف به رسیدگی پرونده می باشد. این در شرایطی است که دادگاه خانواده ضمن صدور رای طلاق در رابطه با پرداخت نفقه تعیین و تکلیف نکرده باشد.

در صورتی که مبلغ نفقه بیش از 20 میلیون تومان باشد دادگاه صالح رسیدگی به شکایت نفقه، دادگاه خانواده خواهد بود. اما اگر بخواهید شکایت نفقه را از لحاظ کیفری مطرح کنید باید متناسب با موضوع ترک انفاق شکواییه ای تنظیم شود تا در دادگاه کیفری مورد رسیدگی قرار گیرد.

هزینه مورد نیاز برای طرح این شکایت

شورای حل اختلاف موظف به ایجاد صلح و سازش می باشد. هزینه مورد نیاز برای طرح شکایت نفقه در شورای حل اختلاف نسبت به دیگر محاکم کمتر است. رسیدگی به دعاوی که با صلح و سازش حل و فصل می شوند رایگان است و نیازی به پرداخت هزینه دادرسی نخواهید داشت. با توجه به نوع دعوای مطرح شده هزینه دادرسی متفاوت می باشد.

هزینه مورد نیاز برای طرح دعاوی مالی 5 % خواسته می باشد. لازم به ذکر است که هزینه شکایت نفقه نیز مانند دیگر شکایات سالانه توسط سازمان برنامه و بودجه مشخص می گردد. هزینه دادرسی در شکایت نفقه تنها شامل ثبت دادخواست نخواهد بود و زوجه باید به کارشناسی که میزان نفقه را مشخص می کند حق الزحمه پرداخت نماید. تمام هزینه های دادرسی را می توان پس از محکوم کردن زوج از ایشان دریافت نمود.

مطالب مشابه: جهت مشاهده 10 تا از بهترین وکیل پایه یک دادگستری در تهران کلیک کنید

مدارک مورد نیاز برای شکایت نفقه در شورای حل اختلاف

برای طرح شکایت نفقه در شورای حل اختلاف باید مدارک و مستنداتی را به پرونده ضمیمه کرد که در ادامه به آن می پردازیم:

مدارک مورد نیاز شکایت نفقه

از آنجا که دعوای نفقه یکی از دعاوی نشات گرفته از روابط خانوادگی می باشد باید مدارک ثابت کننده ازدواج خود را به دادگاه صالح ارائه دهید. از دیگر مدارک مورد نیاز برای طرح این دعوا می توان به مدارک شناسایی از قبیل کارت ملی و شناسنامه اشاره کرد. در صورتی که قصد طرح شکایت کیفری را داشته باشید باید برای طرح آن دو شاهد به دادگاه صالح معرفی کنید.

کلام آخر

برای سرعت بخشیدن به روند رسیدگی و دادرسی شکایت نفقه در شورای حل اختلاف همواره توصیه می شود با بهترین وکیل فعال در این زمینه مشورت نمایید. از آنجا که دعاوی خانوادگی از لحاظ روحی به طرفین آسیب فراوان ایجاد می کند حضور وکیل باتجربه و حرفه ای در کنار زوجه تا حدودی می تواند التیام بخش و قوت قلب باشد. اگر قصد طرح دعوا علیه همسر خود داشته باشید ممکن است با روش موثر و نتیجه بخش آشنایی نداشته باشید اما وکلای باسابقه با توجه به تجربه خود می توانند روش مناسب برای دستیابی به نتایج مطلوب با سرعت بیشتر را به شما نشان دهند.

4.2/5 - (4 امتیاز)

سحر تمدنی نژاد

سلام سحر هستم، از سال 1397 فعالیت مو در حوزه نویسندگی و تولید محتوای متنی یونیک شروع کردم، به حرفه تولید محتوا علاقه زیادی دارم و همواره سعی بر افزایش اطلاعاتم در زمینه سئو و تولید محتوا یونیک دارم، امیدوارم بتوانم مطالب با بهترین کیفیت را در اختیار شما عزیزان قرار دهم☘️💚

مقالات مرتبط

یک نظر

  1. با سلام بنده در جلسه شورای حل اختلاف که خواهان همسرم بود به دلیل فراموشی تاریخ نتوانستم شرکت کنم با اینکه در جلسه قصد حضور داشتم چون همسرم عدم تمکین از من کرده و طبق قانون اسلامی به ایشان نفقه تعلق نمیگیرد حال میتوانم اظهارات خود را تقدیم شورا کنم آیا از من قبول خواهند کرد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا