شکایت کارگر علیه کارفرما برای عدم پرداخت ذخیره مرخصی⚖️【 آپدیت 1403 】
موضوعات مختلف بسیار زیادی باعث ایجاد اختلاف بین کارگر و کارفرما می شوند اما یکی از مواردی که به کرات مشاهده می شود شکایت کارگر علیه کارفرما برای عدم پرداخت ذخیره مرخصی می باشد. طبق قانون برای شاغلین انواع مرخصی ها در نظر گرفته شده اند که ممکن است با حقوق و مزایا یا بدون آن ها می باشد. گاهی اوقات ممکن است کارگر از مرخصی های خود در طول سال استفاده نکند، در نهایت مرخصی ها ذخیره خواهند شد. عدم رعایت قوانین مربوط به مرخصی ممکن است شکایت کارگر از کارفرما را به دنبال داشته باشد.
پس از اتمام قرارداد کاری اگر کارگر از مرخصی های ذخیره شده خود در طول مدت قرارداد استفاده نکند، کارفرما باید ذخیره مرخصی ایشان را حساب کند و با کارگر به طول کامل تسویه کند. رسیدگی به شکایت کارگر در اداره کار به این موضوع بستگی دارد که دادخواست مربوط به موضوع خواسته کارگر به صورت اصولی و صحیح تنظیم شود.
نحوه شکایت کارگر علیه کارفرما برای عدم پرداخت ذخیره مرخصی
کارفرما نمی تواند کارگر را مجبور به اضافه کار کند و در صورت توافق برای انجام این کار، اضافه کار به عنوان بخشی از حق و حقوق قانونی کارگر محسوب می شود. در صورت عدم پرداخت اضافه کار توسط کارفرما به این معناست که حقوق قانونی کارگر ضایع شده است. کارگر در این شرایط به راحتی می تواند با مراجعه به مراجع قانونی شکایت کارگر علیه کارفرما برای عدم پرداخت ذخیره مرخصی را مطرح کند. این شرایط در رابطه با مانده مرخصی نیز صدق می کند و از آنجا که به عنوان حق کارگر محسوب می شود امکان طرح شکایت و مطالبه حقوق از کارفرما وجود دارد.
برای طرح این شکایت کارگر ابتدا باید به دفاتر پیشخوان دولتی مراجعه کند و کد احراز هویت دریافت کند. سپس باید وارد سامانه جامع اداره کار شد و دادخواست خود با عنوان مطالبه اضافه کار کارگر را ثبت کند. در نهایت باید منتظر تعیین وقت رسیدگی بماند. پس از آغاز فرآیند رسیدگی و مشخص شدن وقت کارگر باید در موعد مقرر در اداره کار حضور یابد و مطالبات خود در رابطه با عدم پرداخت اضافه کار یا ذخیره مرخصی را مطرح کند.
پس از اثبات رابطه کاری در اداره کار، هیات تشخیص رسیدگی های لازم را نسبت به عدم پرداخت اضافه کار و ذخیره مرخصی کارگر را انجام می دهد. در نهایت رای قابل تجدید نظر صادر می گردد. لازم به ذکر است که این رای در هیات حل اختلاف قابل تجدید نظر می باشد. در صورت طرح این شکایت در صورت اثبات موضوع، کارفرما موظف به پرداخت تمام موارد ذکر شده و دیگر حقوق کارگر می باشد. طبق آخرین مصوبه سالانه وزارت کار، اضافه کار باید پرداخت شود در غیر این صورت بابت عدم پرداخت جریمه محکوم خواهد شد.
مدارک مورد نیاز طرح شکایت کارگر علیه کارفرما برای عدم پرداخت ذخیره مرخصی
برای طرح شکایت کارگر علیه کارفرما برای عدم پرداخت ذخیره مرخصی در اداره کار، باید تمام مدارک و اسناد بیانگر وجود رابطه کارگری را ارائه دهد. توصیه می شود برای این منظور با بهترین وکیل شیراز مشورت نمایید. از مهمترین این مدارک می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- سند قرارداد
- گزارش اداره بیمه تامین اجتماعی
- فرم ساعات ورود و خروج از کارگاه
همچنین شما باید تمام دلایل و مدارک اثبات کننده این رابطه و گره گشای موضوع دعوای خود را به پرونده شکایت خود پیوست نمایید. برای طرح دعاوی یا دفاع از ادعای خود باید تمام مدارک و مستندات بیانگر حقانیت را در صورت نیاز به دادگاه ارائه دهید. بهتر است این مدارک را همراه با لایحه دفاعیه به پرونده پیوست نمایید. این موضوع را به خاطر داشته باشید که طبق قانون، برای اثبات دعاوی مختلف می توان از سند، اقرار، شهادت، قسامه و سوگند استفاده کرد. علم و آگاهی قاضی یا کارشناس رسیدگی کننده در مراجع صالح کار نیز در روند پرونده ها تاثیر قابل توجهی دارد.
زمان مورد نیاز برای پیگیری این پرونده
در صورت اثبات ادعای خود در جریان پرونده های اداره کار می توان عنوان کرد که طرح دعوا در مسائل مربوط به روابط کارگر و کارفرما اندکی زمان بر است. با توجه به مراحل مختلف رسیدگی به این دعاوی همچون مرحله هیات تشخیص، هیات حل اختلاف و مرحله تجدید نظر در دیوان عدالت اداری می توان بیان کرد که تخمین زمان آغاز و اتمام طرح این شکایت تحت هیچ شرایطی به صورت دقیق قابل پیش بینی نیست. رسیدگی به دلایل کارگران و کارفرمایان زمان مورد نیاز برای پیگیری این شکایات را افزایش می دهد. از این رو تعیین زمین مشخص برای آن غیر ممکن است. بهترین وکیل حقوقی در شیراز که در این زمینه تخصص دارد با تجربه خود در امر پیگیری و انجام پرونده های مختلف می تواند سریع ترین و بهترین راهکار را برای شما انتخاب کند.
تنظیم دادخواست برای طرح شکایت
برای طرح شکایت کارگر علیه کارفرما برای عدم پرداخت ذخیره مرخصی باید دادخواست تنظیم کرد. یک دادخواست شامل بخش های مختلف می باشد که باید آن ها را به صورت دقیق نگارش کرد. همچنین توصیه می شود مقاله شکایت پیمانکار از کارفرما چگونه است را نیز مطالعه کنید تا با روش های قانونی طرح شکایت آشنا شوید.
1. نگارش مشخصات شاکی و متشاکی
هنگام نگارش دادخواست، ابتدا باید مشخصات طرفین دعوا، کارگر و کارفرما به صورت دقیق درج شوند. اطلاعات کارگر باید در بخش شاکی و اطلاعات شخصی کارفرما در بخش متشاکی باید درج شوند. این اطلاعات ممکن است شامل نام، نام خانوادگی، محل اقامت، شغل و شماره تماس باشند.
2. نحوه نگارش تعیین خواسته
تقاضای کارگر از اداره کار باید در این بخش به صورت کامل درج شود. کارگر باید در رابطه با این موضوع تعداد روزهای مرخصی ذخیره شده و پرداخت آن را محاسبه کند.
3. نگارش ادله
بخش بعدی تنظیم دادخواست شکایت کارگر علیه کارفرما برای عدم پرداخت ذخیره مرخصی به دلایل و ضمائم اشاره می کند. تمام ادعاهای مطرح شده در این بخش را از طریق ادله و ضمائم موجود ثابت کرد. کارگر باید ادله ای که از طریق آن ها می تواند ادعای خود بابت عدم پرداخت ذخیره مرخصی را ثابت کند در این بخش ارائه دهد.
4. نگارش شرح خواسته
آخرین بخش تنظیم دادخواست به نگاری شرح خواسته مربوط می باشد. با استناد به مواد قانونی این بخش باید به صورت صریح و دقیق نگارش شود. پس از تکمیل این بخش کارگر باید دادخواست را امضا کند.
کلام آخر
یکی از حقوق طبیعی کارگران، مرخصی است. کارگران می توانند از مرخصی های خود به طور کامل استفاده کنند یا برخی از آن ها را ذخیره نمایند. کارفرما موظف است در پایان سال ذخیره مرخصی کارگران را محاسبه کند و آن را پرداخت نماید. اگر کارفرما از پرداخت آن خودداری کند، کارگر می تواند شکایت کارگر علیه کارفرما برای عدم پرداخت ذخیره مرخصی را مطرخ نماید. این شکایت یکی از دعاوی قانونی است که برای طرح آن می توان با وکیل آنلاین مشورت کرد.