تبلیغات در مستر وکیل
دانستنی‌های حقوقی

شکایت کارگر از کارفرما در مدت تعلیق قرارداد چگونه است؟⚖️【 آپدیت 1403 】

در صورت اهمال و کوتاهی کارگر و کارفرما در وظایف قانونی خود، طرف مقابل قادر به طرح شکایت علیه ایشان می باشد. کوتاهی در انجام وظایف قانونی زمینه بروز تخلفات از سوی طرفین را ایجاد می کند. از لحاظ قانونی طرفین این حق را دارند تا با هدف دستیابی به حق و حقوق خود شکایت را طرح نمایند. یکی از موارد بسیار مهم در روابط کاری انعقاد قرارداد بین کارگر و کارفرما می باشد. برای انعقاد قرارداد کاری به صورت قانونی شرایط و ضوابط خاص مشخص شده است و طرفین در زمان تنظیم قرارداد باید توجه ویژه ای به آن بکنند. بنا به دلایل خاص امکان طرح شکایت کارگر از کارفرما در مدت تعلیق قرارداد وجود دارد.

به منظور طرح این شکایت همواره توصیه می شود با بهترین وکیل تنظیم قرارداد در تهران مشورت کنید تا در این زمینه به اطلاعات کامل و جامع دست یابید.

شرایط مورد نیاز طرح شکایت کارگر از کارفرما در مدت تعلیق قرارداد

شرایط و اوضاع کارگر یا شرایط کارگاه ممکن است باعث تعلیق قرارداد شود. اگر تعلیق قرارداد بنا به دلیل وضعیت کارگر باشد امکان طرح شکایت کارگر از کارفرما در مدت تعلیق قرارداد وجود ندارد. در صورتی که کارفرما بنا به دلایل مختلف باعث تعلیق قرارداد شود کارگر قادر به طرح این شکایت خواهد بود. در صورت تعلیق قرارداد به دلیل حوادث قاهره و عدم تمایل کارفرما به شروع مجدد روابط کاری، کارگر قادر به انجام اقدامات قانونی به منظور طرح شکایت می باشد.

شرایط شکایت کارگر از کارفرما در مدت تعلیق قرارداد

دلایل شکایت کارگر از کارفرما در مدت تعلیق قرارداد

امکان طرح شکایت کارگر از کارفرما در مدت تعلیق قرارداد بنا به دلایل مختلف وجود دارد. از مهمترین این دلایل می توان به موارد زیر اشاره کرد:

1. حوادث غیرمنتظره

گاهی اوقات ممکن است سیل یا زلزله باعث تخریب بخش هایی از کارگاه شود که در این شرایط کارگر قادر به ادامه فعالیت خود در کارگاه نخواهد بود. در این شرایط کارفرما وظیفه دارد به منظور بازسازی کارگاه اقدامات لازم را انجام دهد. در صورت تعلل کارفرما نسبت به بازسازی کارگاه و تاخیر در انحام آن کارگر می تواند این شکایت را مطرح نماید. کارگر برای این منظور باید موضوع را به اداره کار اطلاع دهد و در نهایت شکایت از کارفرما را مطرح نماید.

در صورت طولانی بودن تعلیق قرارداد به دلیل وضعیت کارگاه بدون شک طرفین متحمل ضرر و زیان فراوان خواهند شد. در این شرایط معمولا کارگر متحمل ضرر و زیان بیشتر خواهد بود. کارگران در این مواقع نگران از دست دادن کار خود هستند و ممکن است موقعیت شغلی آن ها در معرض خطر قرار گیرد. لازم به ذکر است که برخی از کارگران قادر به تحمل طولانی بودن تعلیق قرارداد را ندارند. در این صورت کارگران پس از گذشت مدت زمان مشخص اقدام به فسخ قرارداد کاری خود می نمایند.

2. عدم پرداخت حقوق و مزایای قانونی کارگر

از دیگر دلایل طرح شکایت کارگر از کارفرما در صورت تعلیق قرارداد می توان به عدم پرداخت حقوق و مزایای قانونی کارگر اشاره کرد. کارفرما قادر به امتناع از پرداخت دستمزد کارگر به دلیل تعلیق قرارداد نخواهد بود و باید مثل گذشته حقوق کارگران را پرداخت نماید. حتی در صورت قرار داشتن کارگر در بازداشت به دلیل شکایت کارفرما باز هم باید 50% حقوق ماهیانه خود را دریافت نماید. در این شرایط کارفرما باید حقوق ایشان را پرداخت نماید.

برای طرح این شکایت دلایل مختلف بسیار زیادی وجود دارند که کارگر باید در هر صورت قادر به ارائه دلایل قابل قبول برای اثبات ادعای خود باشد.

مراجع صالح رسیدگی به شکایت

در تعلیق قرارداد کاری عوامل مختلف بسیار زیادی موثر می باشند که مهمترین دلیل آن به وضعیت کارگر و کارگاه مربوط می باشد. تحت هیچ شرایطی کارفرما قادر به عدم پرداخت حقوق قانونی کارگران در مدت تعلیق قرارداد نخواهد بود. در صورت مواجهه با این امر از سوی کارفرما کارگر قادر به طرح شکایت کارگر از کارفرما در مدت تعلیق قرارداد خواهد بود. تنها در این صورت است که کارگر می توان به حق و حقوق خود دست یابد. به طور کلی می توان گفت شکایات کارگر و کارفرما در اداره کار مورد رسیدگی قرار می گیرند. پس بدون شک شکایت کارگر از کارفرما در مدت تعلیق قرارداد نیز در اداره کار پیگیری و رسیدگی می شود.

مراجع طرح شکایت

طبق قانون کار، صلاحیت رسیدگی به این دعاوی به هیات تشخیص و حل اختلاف داده شده است. در مراحل بدوی هیات تشخیص و در مرحله تجدید نظر نسبت به دعاوی کاری هیات حل اختلاف می توانند ورود کنند. به طور کلی می توان گفت شکایت کارگر از کارفرما در مدت تعلیق قرارداد ابتدا به عهده هیات تشخیص و در نهایت وظیفه هیات حل اختلاف باشد.

نحوه تنظیم شکواییه برای طرح این شکایت

در صورت تمایل کارگر به طرح شکایت کارگر از کارفرما در مدت تعلیق قرارداد شکواییه مناسب با موضوع دعوا باید تنظیم گردد. در حقیقت یکی از مراحل اصلی طرح این شکایت تنظیم شکواییه و ارائه آن به مراجع قانونی می باشد. بدون ارائه شکواییه مناسب رسیدگی به این شکایت در هیات تشخیص و حل اختلاف غیر ممکن می باشد. تنظیم شکواییه مناسب برای این نوع دعاوی در حقیقت نوعی مهارت محسوب شده که نیازمند رعایت تمام نکات حقوقی و ضوابط مربوطه می باشد. در صورت تمایل به تنظیم این شکواییه توصیه می شود در این زمینه با متخصصین حقوقی مشورت نمایید.

تنظیم شکواییه برای طرح شکایت

وکلا و کارشناسان اصولا موظف به تنظیم شکواییه می باشند و همواره توصیه می شود تنظیم شکواییه را به اشخاص متخصص در حوزه حقوق کار بسپارید. از این رو برای تنظیم شکواییه شکایت کارگر از کارفرما در مدت تعلیق قرارداد می توان از وکلای حرفه ای و باتجربه کمک گرفت.

کلام آخر

در صورت تمایل به طرح شکایت کارگر از کارفرما در مدت تعلیق قرارداد، مناسب ترین راهکار برای شما استفاده از خدمات و سرویس های متنوع وب سایت مستر وکیل می باشد. وکلای حرفه ای این وب سایت در تمام مراحل طرح این شکایت راهنمایی های لازم را به شما ارائه می دهند. طرح این شکایت در مراجع قانونی زمان بر است و به رعایت مجموعه ای از موارد قانونی نیاز دارد. بدون استفاده از نظر کارشناسان و مشاوران حقوقی مجرب رسیدگی به این پرونده ها دشوار است.

5/5 - (1 امتیاز)

سحر تمدنی نژاد

سلام سحر هستم، از سال 1397 فعالیت مو در حوزه نویسندگی و تولید محتوای متنی یونیک شروع کردم، به حرفه تولید محتوا علاقه زیادی دارم و همواره سعی بر افزایش اطلاعاتم در زمینه سئو و تولید محتوا یونیک دارم، امیدوارم بتوانم مطالب با بهترین کیفیت را در اختیار شما عزیزان قرار دهم☘️💚

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا