تبلیغات در مستر وکیل
دانستنی‌های حقوقی

شکایت متهم از شاکی چگونه است؟⚖️【 آپدیت 1403 】

در صورت وقوع جرم در جوامع مختلف، دستگاه های انتظامی و قضایی جامعه موظف به انجام اقدامات لازم برای کشف جرم هستند. لازم به ذکر است که کشف جرم به تنهایی باعث بازگشت نظم به جامعه و جبران خسارات وارده به متضررین نخواهد بود. بلکه زمانی به نتایج مطلوب دست خواهیم یافت که مرتکب جرایم دستگیر شود و به مجازات برسد. مجازات متهمان بلافاصله پس از دستگیری آن ها امکان پذیر نمی باشد زیرا جرم به اثبات نرسیده است. توجه بیش از اندازه به حقوق متهم طبق قوانین، محاکم را نباید از حقوق شاکی غافل سازد. گاهی اوقات شاکی ممکن است به متهم اتهامات ناروا وارد سازد و شکایت خود را با این دیدگاه مطرح نماید. در این شرایط طبق قوانین کیفری حاکم بر جامعه و به منظور پیشگیری از دست رفتن حقوق متهم زمینه شکایت متهم از شاکی فراهم می شود.

مطالب مشابه: جهت مشاهده 10 تا از بهترین وکیل حقوقی در کرج کلیک کنید

شرایط شکایت متهم از شاکی

در صورتی که فردی با ادعای دروغین حرمت شما را هتک نماید و آبروی شما را از بین ببرد، می توانید برای اعاده حیثیت خود از ایشان شکایت متهم از شاکی را مطرح نمایید. از آنجا که این شکایت کیفری محسوب می شود برای تنظیم شکایت نامه بهتر است با بهترین وکیل کیفری در تهران مشورت نمایید. ادعای شرف به شاکی خصوصی نیاز دارد. برای طرح این شکایت، شاکی باید به دادسرا مراجعه کند و شکایت خود علیه افترا زننده را مطرح نماید. در صورتی که فردی با طرح شکایت آبرو، شخصیت اجتماعی و حیثیت شما را از بین ببرد می توانید شکایت متهم از شاکی را علیه ایشان مطرح نمایید.

شرایط شکایت متهم از شاکی

به عنوان مثال اگر متهم به ارتکاب جرمی شوید و در ادامه ثابت شود که این جرم رخ نداده، به منظور هتک حیثیت و احیای آبروی از دست رفته خود می توانید از فرد مقابل که با طرح شکایت غیر واقعی باعث از بین رفتن آبروی شما شده شکایت و دادخواست اعاده حیثیت را مطرح نمایید. به منظور تحقق این جرم، اتهام ناروا باید به متهم وارد شده باشد و انتساب جرم به ایشان کاملا مشخص باشد. همچنین فردی که به ایشان اتهام وارد شده باید معین و مشخص باشد.

اگر شاکی پس از رسیدگی به پرونده قادر به اثبات اتهامات وارد شده به متهم نباشد قرار منع تعقیب از سوی دادسرا یا دادگاه صادر می شود. اگر شکایت حیثیت و آبروی متهم را از بین برده باشد، متهم قادر به طرح شکایت متهم از شاکی برای اعاده حیثیت از دست رفته خود خواهد بود. این شکایت را می توان در دادگاه عنوان کرد و در رابطه با آن با بهترین وکیل پایه یک دادگستری در تهران مشورت کرد.

زمان مورد نیاز برای شکایت متهم از شاکی

طبق قانون برای طرح شکایت متهم از شاکی مهلت و زمان خاصی تعیین نشده است. به منظور پیشگیری از تضییع حقوق فرد آسیب دیده در نخستین فرصت ممکن و بلافاصله پس از تبرئه اتهامات وارده بهتر است برای طرح شکایت افترا اقدامات لازم را انجام داد. همواره توصیه می شود برای طرح این شکایت با یک وکیل باتجربه و متخصص امور کیفری مشورت نمایید. اثبات افترا پیچیدگی های خاصی دارد و بی اطلاعی به برخی مسائل موجب رد شکایت یا محکومیت احتمالی فرد می شود. از این رو همواره توصیه می شود قبل از انجام هر گونه اقدامی با وکیل متخصص مشورت نمایید.

متاسفانه هر روز شاهد طرح شکایات مختلف در محاکم قضایی می باشیم. برخی از افراد پس از صدور حکم برائت شان در محاکم تلاش خود را برای بازگشت حیثیت و آبروی خود می کنند. در این شرایط می توانند با عنوان افترا شکایت خود از شاکی را مطرح می کنند. تخمین زمان آغاز و اتمام طرح شکایت اعاده حیثیت غیر قابل پیش بینی است از این رو برای طرح این شکایت نمی توان زمان مشخص بیان کرد. کارشناسان و وکلای شاغل در این زمینه با تجربه خود در پیگیری و انجام پرونده های کیفری مختلف قادر به انتخاب بهترین و سریع ترین مسیر برای شما خواهند بود.

مدارک مورد نیاز برای طرح این شکایت

مهمترین مدرک مورد نیاز برای طرح شکایت متهم از شاکی، حکم یا قرار مبنی بر برائت می باشد. دیگر دلایل را بهتر است پس از مشورت با وکیل دادگستری تهیه نمایید و به پرونده خود پیوست کنید. برای طرح شکایت خود باید تمام مدارک و مستندات در دسترس را ارائه دهید و همراه طرح شکواییه به پرونده ضمیمه کنید. لازم به ذکر است که برای اثبات دعاوی مختلف می توان از اقرار، شهادت، قسامه، سوگند و اسناد استفاده کرد. البته علم و آگاهی قاضی نیز در جریان پرونده های کیفری موثر است. مشورت با وکلای متخصص وب سایت مستر وکیل نیز تا حدودی شما را در اطلاع نحوه تکمیل مدارک و ضمائم مورد نیاز قرار می دهد.

مدارک مورد نیاز طرح شکایت

هزینه طرح شکایت

مراجع صالح رسیدگی به شکایت متهم از شاکی دادسراهای عمومی هستند. از این رو هزینه دادرسی با توجه به نحوه طرح شکایت در این مرجع تعیین می شود. هزینه طرح دعاوی کیفری چندان زیاد نیست. اما به طور کلی هزینه دادرسی از مرحله ثبت شکایت تا صدور رای و هزینه مرحله اجرا و تعرفه حق الوکاله وکیل، هزینه های کارشناسی و ثبت شکواییه سالانه توسط سازمان برنامه و بودجه اعلام می شود. به منظور کسب اطلاع از تعرفه خدمات قضایی می توان به قانون بودجه کشور مراجعه کرد.

مجازات جرم افترا

طبق ماده 697 قانون مجازات اسلامی، مرتکب افترا ممکن است توسط مراجع قضایی به یک ماه تا یک سال حبس و یا 74 ضربه شلاق محکوم گردد. اگر موضوع افترا به دلیل نشر اکاذیب باشد و به متهم ضرر مادی و معنوی وارد شود، دادگاه مرتکب را از دو ماه تا دو سال به حبس تعزیری با 74 ضربه شلاق محکوم خواهد کرد.

کلام آخر

اگر مایل به رسیدگی پرونده شکایت متهم از شاکی با سرعت بالاتر و دستیابی به نتایج مطلوب برای اعاده آبروی از دست رفته خود هستید، بهتر است با وکلای حرفه ای مشورت کنید. توصیه می شود با بهترین وکیل تهران که در زمینه عنوان اتهامی تجربه دارد مشورت نمایید. برخی مسائل و موضوعات ممکن است از نظر شما عادی باشند در حالی که از اهمیت ویژه برخوردار هستند. این مسائل در طرح شکایت و اثبات آن موثر می باشند. وکلای باتجربه و صادق در این زمینه می توانند شما را آگاه سازند.

4.5/5 - (2 امتیاز)

سحر تمدنی نژاد

سلام سحر هستم، از سال 1397 فعالیت مو در حوزه نویسندگی و تولید محتوای متنی یونیک شروع کردم، به حرفه تولید محتوا علاقه زیادی دارم و همواره سعی بر افزایش اطلاعاتم در زمینه سئو و تولید محتوا یونیک دارم، امیدوارم بتوانم مطالب با بهترین کیفیت را در اختیار شما عزیزان قرار دهم☘️💚

مقالات مرتبط

یک نظر

  1. بنام خدا بنده حقیر در سال ۱۴۰۱ با خودروی رانا با خانمی تصادف کردم که گوشه خطر و مقداری جمعی سپر شکست افسر تصادفات کروکی صادر نکرد و گفت تصادف چیزی نیست توافقی حل کنید مدارک به همدیگر دادیم فردای تصادف به واحد خسارت بیمه معلم رفتم و با زیاندیده تماس گرفتم آمد و بعد از تهیه عکس بیشترین مبلغ ۵۴/۰۰۰/۰۰۰﷼ به زیاندیده پرداخت شد و با رضایت کامل مدارک مرا دادند ولی بعد از ۲۰ روز با دادخواست تامین دلیل و کارشناسی با پارتی بازی بدون حضور این جانب مبلغ ۳۳۸/۶۴۰/۰۰۰﷼بی گناه محکوم شده ام در صورتی که واحد خسارت بیمه نوشته سپر قطعه دفاعی و خطر خودرو تزئینی میباشد و افت قیمت تعلق نمی‌گیرد و عکس داده است که کاملا مشخص است چکار کنم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا