شکایت ورود به عنف چگونه است؟⚖️【 آپدیت 1403 】
خانه و مسکن اشخاص، به عنوان حریم خصوصی ایشان محسوب می شوند. خانه و مسکن، باید در امان باشند تا فرد بتواند در آن احساس آرامش داشته باشد. دیگر افراد بدون اجازه صاحب خانه نباید به منزل ایشان وارد گردند. طبق قانون اساسی کشور، این حق به رسمیت شناخته می شود و بر اساس آن حیثیت، جان، مال، حقوق، مسکن و شغل افراد باید دور از تعرض و تجاوز باقی بمانند. ورود به خانه افراد، تنها در صورتی امکان پذیر است که قانون این مجوز را صادر کرده باشد. اگر فرد بدون اجازه صاحب خانه و رضایت ایشان وارد خانه او گردد، طبق قانون مجازات اسلامی مرتکب جرم ورود به عنف شده و مجازات برای ایشان تعیین می گردد. در این شرایط، شاکی می تواند شکایت ورود به عنف را مطرح نماید.
از آنجا که این عمل در قانون مجازات اسلامی جرم محسوب می شود و برای آن مجازات در نظر گرفته شده، امکان طرح شکایت در این شرایط وجود دارد. برای طرح این شکایت، باید شکواییه به صورت اصولی تنظیم گردد. در این مسیر از دریافت راهنمایی بهترین وکیل پایه یک دادگستری در شیراز غافل نشوید.
مراحل طرح شکایت ورود به عنف
قبل از تاسیس دفاتر خدمات الکترونیک قضایی، افراد برای ثبت شکایت ورود به عنف باید به دادسرای محل وقوع جرم مراجعه می کردند. با مراجعه به دادسرا، باید شکایت خود را به صورت کتبی نگارش کرده و آن را تقدیم نمایید. پس از راه اندازی دفاتر خدمات الکترونیک قضایی دیگر نیازی به مراجعه به دادسرا ندارید و شکایت ورود به عنف یا دیگر جرایم را می توان در این دفاتر ثبت کرد.
نخستین گام طرح این شکایت کیفری، تنظیم شکواییه می باشد. هرچند تنظیم شکواییه امری ساده به نظر می رسد، اما اشتباه کوچک و ریز ممکن است شاکی را از حق خود دور کند و شما را از اثبات جرم ناتوان سازد. شما می توانید تنظیم شکواییه را به کارشناسان و وکلای وب سایت مستر وکیل بسپارید. این سایت، تحت نظر افراد متخصص و مجرب برای شما در این زمینه شکواییه تنظیم می کند. این سایت از شکواییه تنظیم شده شما پشتیبانی می کند.
دفاتر خدمات قضایی، شکواییه را برای رسیدگی به دادسرا صالح ارسال می کنند. دادسرا، شکایات را مورد بررسی قرار می دهد و تحقیقات مقدماتی در این زمینه آغاز می گردد. در صورت عدم اثبات جرم متهم، دادسرا قرار منع تعقیب صادر خواهد کرد و متهم مورد تعقیب کیفری قرار نخواهد گرفت. اگر مدارک کافی برای اثبات وقوع جرم وجود داشته باشد، دادسرا قرار جلب دادرسی صادر می کند و در نهایت پرونده به دادگاه صالح مرجوع می شود. پس از ارجاع پرونده به دادگاه، وقت رسیدگی تعیین خواهد شد. پس از ارائه اظهارات طرفین دعوا، حکم مقتضی صادر می شود. برای صدور حکم دادگاه دو حالت وجود دارد:
در صورت اثبات جرم متهم برای قاضی، به جرم ورود به عنف محکوم خواهد شد و مجازات برای ایشان تعیین می گردد. اگر جرم متهم ثابت نشود، حکم برائت برای ایشان صادر خواهد شد.
مرجع پیگیری شکایت ورود به عنف
شکایت ورود به عنف، ابتدا در دادسرا مورد رسیدگی قرار می گیرد و در صورت اثبات وقوع جرم برای دادسرا، پرونده برای رسیدگی به دادگاه کیفری 2 ارسال خواهد شد.
مدارک شکایت ورود به عنف
برای اثبات شکایت ورود به عنف، می توان از ادله مختلف استفاده کرد. از مهمترین مدارک مورد نیاز برای طرح این شکایت، می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- در صورت وجود شاهد هنگام تحقق جرم، امکان استفاده از شهادت ایشان وجود دارد.
- آثار تخریب روی در و پنجره ها اثبات کننده ورود غیر قانونی به عنف هستند.
- اگر در محل دوربین مداربسته وجود داشته باشد، برای اثبات وقوع جرم می توان از فیلم های آن استفاده کرد.
- اقرار متجاوزان به ارتکاب جرم خود
- انجام تحقیقات محلی به قاضی کمک خواهد کرد تا جرم ورود به عنف را ثابت نماید.
نحوه پیگیری شکایت ورود به عنف
شاکی با مراجعه به دفاتر خدمات قضایی، می تواند در رابطه با جرم ورود به عنف دادخواست کیفری تهیه کند. می توان با دریافت راهنمایی های لازم از بهترین وکیل کیفری در شیراز، این دادخواست را ثبت کرد. ثبت دادخواست به صورت آنلاین و اینترنتی امکان پذیر است. سپس دادخواست به دادسرای محل وقوع جرم ارسال می شود.
پس از بررسی دادخواست توسط دادسرا و انجام تحقیقات مقدماتی، قرار به دو صورت صادر خواهد شد. در صورت عدم اثبات جرم برای قاضی، قرار منع تعقیب صادر می شود و تعقیب کیفری متهم متوقف می شود. اگر جرم متهم برای قاضی اثبات نشود، جلب به دادرسی صادر می شود و باید قرار همراه با پرونده به دادگاه صالح ارسال گردد. دادگاه کیفری دو در این شرایط، دادگاه صالح رسیدگی به این جرم می باشد. پس از دریافت پرونده، قاضی وقت رسیدگی تعیین می کند و طرفین را به جلسه دعوت می کند. پس از بررسی اظهارات طرفین دعوا، رای نهایی صادر می شود. در صورت عدم اثبات جرم، متهم رای برائت دریافت می کند؛ اما اگر جرم متهم ثابت شود، به 6 ماه تا 3 سال حبس محکوم خواهد شد.
اگر مجرمین دو نفر یا بیشتر باشند و یکی از آن ها سلاح داشته باشد، حبس 1 تا 6 سال برای ایشان تعیین می شود. در صورت وجود اعتراض، مرجع تجدید نظر در دادگاه تجدید نظر استان، حکم را مورد تجدید نظر قرار می دهد.
هزینه مورد نیاز برای طرح شکایت ورود به عنف
برای طرح شکایت ورود به عنف، باید مبلغی تحت عنوان هزینه دادرسی پرداخت شود. این هزینه، در مراجع مختلف متفاوت می باشد. در صورت تمایل به کسب اطلاع از هزینه طرح شکایت ورود به عنف به صورت دقیق، می توان با کارشناسان وب سایت مستر وکیل ارتباط برقرار کرد. این کارشناسان راهنمایی های لازم را در این زمینه به شما ارائه می دهند.
کلام آخر
پروسه شکایت ورود به عنف، ممکن است اندکی پیچیده به نظر برسد. همچنین ممکن است با موانع و مشکلات متعدد در مسیر این پرونده مواجه شوید. در صورت مشورت با وکیل آنلاین باتجربه در این زمینه هنگام طرح این شکایت، می توانید از راهنمایی های ایشان بهره مند شوید. این امر به حل مشکلات و موانع موجود کمک می کند.