تبلیغات در مستر وکیل
دانستنی‌های حقوقیطلاق

شکایت طلاق از طرف مرد چگونه است؟⚖️【 آپدیت 1403 】

طبق قوانین ایران، طلاق همواره حق مرد بوده است. ماده 1131 قانون مدنی به این امر با صراحت اشاره کرده است. مرد با رعایت شرایط مقرر در این قانون می تواند با مراجعه به دادگاه شکایت طلاق از طرف مرد را ارائه دهد. طبق ماده مذکور مرد با توجه به شرایط مقرر در قانون می تواند هر زمان بخواهد همسر خود را طلاق دهد. به خاطر داشته باشید که طلاق به عقد دائم اختصاص دارد و در صیغه موقت طلاق معنا و کاربردی ندارد. در رابطه با پایان روابط در عقد موقت، بذل مدت یا اتمام مدت محقق می شود.

شرایط طرح شکایت طلاق از طرف مرد

هرچند حق طلاق با مرد می باشد اما لازم به ذکر است که هر مردی با هر شرایطی قادر به طرح شکایت طلاق از طرف مرد نمی باشد. طبق قانون مدتی تنها افرادی می توانند همسر خود را طلاق دهند که شرایط لازم را دارا باشند. از مهمترین این شرایط می توان به اهلیت، عقل، بلوغ، قصد و اختیار اشاره کرد. مرد هنگام طلاق باید تمام شرایط را داشته باشد. مرد که به بلوغ نرسیده باشد و یا عاقل نباشد و دیوانه محسوب شود برای طلاق اراده واقعی ندارد. حکم طلاق اگر در صورت عدم وجود شرایط مذکور صادر گردد، طلاق صحیح و شرعی محسوب نمی شود.

شرایط شکایت طلاق از طرف مرد

مدارک لازم طرح شکایت طلاق از طرف مرد

طرح تمامی دعاوی به ارائه مدارک برای اثبات نیاز دارد. بدون شک شکایت طلاق از طرف مرد نیز از این قاعده مستثنی نمی باشد. مرد به منظور اثبات زوجیت خود باید مدارک زیر را به کمک بهترین وکیل خانواده در شیراز تهیه نموده و به دادگاه خانواده آن ها را ارائه دهد:

  • شناسنامه مرد
  • کارت ملی مرد
  • اصل سند ازدواج

این اسناد و مدارک را باید در بخش منضمات دادخواست طلاق بارگذاری نمایید و رونوشت آن ها را به دادگاه خانواده ارائه دهید. در صورت عدم در اختیار داشتن مدارک بنا به دلایل مختلف با مراجعه به مرجع صادر کننده می توان سند المثنی را تقاضا کرد. پس از دریافت سند المثنی نسبت به ثبت طلاق به ترتیب فوق باید عمل کنید.

زمان مورد نیاز برای طرح این شکایت

مدت زمان مورد نیاز برای صدور حکم طلاق با ارائه شکایت طلاق از طرف مرد به عوامل مختلف بسیار زیادی وابسته می باشد. پس از ثبت دادخواست طلاق توسط مرد با توجه به شرایط دادگاه و تعداد پرونده ها ممکن است زمان تشکیل جلسه مدت زمان زیادی طول بکشد. پس از تشکیل اولین جلسه رسیدگی موضوع توسط قاضی مورد بررسی قرار خواهد گرفت و در نهایت حکم طلاق صادر خواهد شد. حکم در مرحله بدوی قرار دارد. اگر زوجه نسبت به رای صادر شده اعتراض کند، پرونده وارد مرحله تجدید نظر می شود. پس از صدور رای دادگاه تجدید نظر در صورت وجود اعتراض زوجه به رای صادره پرونده به دیوان عالی کشور مرجوع می شود. لازم به ذکر است که تمام مراحل طلاق از طرف زوجه( مراحل بدونی تا مرحله دیوان عالی کشور) یک سال طول می کشد.

مراحل طرح این شکایت

گاهی اوقات شرایط زندگی برای زوجین بسیار دشوار می شود به نحوی که زن و مرد دیگر قادر به زندگی در کنار یکدیگر مثل سابق نیستند. در این شرایط ممکن است مرد تصمیم بگیرد همسر خود را طلاق دهد. اما مراحل طرح شکایت طلاق از طرف مرد شامل چه مواردی می باشد:

  • در نخستین مرحله طرح این شکایت باید به وکیل مراجعه نمود. البته امکان طرح این شکایت از طرف خود شخص با مراجعه به دفاتر خدمات قضایی امکان پذیر می باشد.
  • پرونده شکایت سپس به دادگاه خانواده ارسال می گردد.
  • دادگاه های خانواده به طور معمول ابتدا تمام تلاش خود را برای برقراری صلح و سازش بین طرفین به کار می گیرد. قبل از صدور رای طلاق طبق قانون موضوع به داوری ارجاع داده می شود.

نظر داور هرچند در رای دادگاه تاثیری ندارد اما این امر قانونی است و دادگاه موظف هستند قبل از صدور رای طلاق موضوع را به داوری مرجوع کنند. پس از اعلام اظهار نظر داور در خصوص موضوع ارجاع شده، دادگاه می تواند حکم طلاق را صادر کند. موضوع تنها در مواردی به داوری ارجاع می شود که طلاق توافقی نباشد.

هزینه طرح این شکایت

هزینه دادرسی سالانه توسط قوه قضاییه بر اساس نوع دعوا مالی یا غیر مالی تعیین می شود. از آنجا که شکایت طلاق از طرف مرد یک دعوای غیر مالی است برای تعیین هزینه مورد نیاز آن باید به قوه قضاییه مراجعه کرد. با مراجعه به این قوه می توان بررسی کرد که هزینه دعوای طلاق از طرف مرد چقدر می باشد.

مرجع صالح رسیدگی به شکایت

در صورت طرح شکایت طلاق از طرف مرد دادگاه خانواده صلاحیت رسیدگی به دعوا را دارد. رسیدگی به دعاوی خانوادگی طبق قانون حمایت خانواده مصوب سال 1391، به عهده دادگاه خانواده محل سکونت زن می باشد. از این رو باید دادخواست طلاق را در دادگاهی مطرح کرد که زن در آن حوزه سکونت می کند.

اهمیت اخذ وکیل در طرح این شکایت

اخذ وکیل در تمام دعاوی همچون دعوای طلاق از طرف مرد مزایای بسیار زیادی به همراه دارد. از جمله این مزایا می توان به این موضوع اشاره کرد که مرد با وکالت دادم به وکیل دادگستری دیگر نیاز به حضور در جلسات دادگاه و داوری نخواهد داشت. از این رو توصیه می شود برای پیشبرد مراحل این دعوا با بهترین وکیل پایه یک دادگستری در شیراز مشورت نمایید. وکیل پایه یک دادگستری می تواند به وکالت از موکل خود در تمام جلسات دادگاه و داوری حضور یابد. این مورد آرامش خاطر مرد و صرفه جویی در زمان را به همراه دارد.

اهمیت اخذ وکیل برای طرح شکایت

با دریافت کمک از بهترین وکیل طلاق در شیراز به حضور در دادگاه و اجرای صیغه طلاق نیاز نخواهید داشت. در دعاوی خانوادگی مربوط به طلاق، کشمکش و درگیری های زیادی رخ می دهد و با دریافت وکیل می توان این درگیری ها را به حداقل رساند. بهترین وکیل شیراز می تواند به وکالت از مرد تمام حقوق زن را برای رعایت مصلحت مرد پرداخت کند. عدم دیدار زوجین درد دادگاه و جلسات داوری تا حد زیادی تنش ها را کاهش می دهد.

کلام آخر

طرح شکایت طلاق از طرف مرد یکی از روش های اتمام زندگی مشترک می باشد و گاهی اوقات با توجه به شرایط موجود بین زوجین، بین راهکار برای آن ها می باشد. به خاطر داشته باشید که دادخواست طلاق از طرف مرد ممکن است تاثیرات روانی و اجتماعی زیادی برای همسر و فرزندان ایشان به همراه داشته باشد از این رو قبل از اخذ تصمیم در این زمینه باید شرایط و مقررات مربوط به طلاق را با دقت بررسی کرد و در صورت نیاز با وکیل متخصص مشورت کرد.

5/5 - (1 امتیاز)

سحر تمدنی نژاد

سلام سحر هستم، از سال 1397 فعالیت مو در حوزه نویسندگی و تولید محتوای متنی یونیک شروع کردم، به حرفه تولید محتوا علاقه زیادی دارم و همواره سعی بر افزایش اطلاعاتم در زمینه سئو و تولید محتوا یونیک دارم، امیدوارم بتوانم مطالب با بهترین کیفیت را در اختیار شما عزیزان قرار دهم☘️💚

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا