لیست کامل دادگاه های لرستان +【شماره تماس و آدرس】⚖️
مهمترن ارگان دستگاه های قضایی کشور، دادگاه ها هستند که مسئول رسیدگی به پرونده های حقوقی و کیفری مختلف و صدور حکم برای آن ها می باشند. دادگاه های مختلفی در شهرها و مراکز استان ها وجود دارند که با توجه به صلاحیت خود دعاوی مختلف را مورد رسیدگی قرار می دهند. یکی از شهرهای غربی کشور که حدود یک میلیون و هفتصد هزار نفر جمعیت دارد، لرستان می باشد. ساکنین این شهر ممکن است در امور خود با اختلافات و مشکلات مختلف مواجه شوند. در این شرایط باید ساکنین این شهر به دادگاه های لرستان مراجعه نمایند تا اختلافات خود را حل و فصل نمایند.
در این شهر دادگاه های بسیار زیادی فعالیت می کنند از این رو آشنایی با اطلاعات و آدرس آن ها از اهمیت ویژه برخوردار است. همواره توصیه می شود قبل از مراجعه به دادگاه های مختلف برای طرح شکایات خود از جمله شکایت از موبایل فروشی در رابطه با آدرس آن اطلاعات کامل و جامع دریافت نمایید. این امر از سردرگمی هنگام مراجعه به آن ها پیشگیری می کند.
لیست دادگاه های لرستان
ساکنین شهر لرستان هنگام مواجهه با مشکلات حقوقی و مدنی باید به دادگاه های لرستان مراجعه نمایند. بهتر است در رابطه با صلاحیت دادگاه های مختلف برای رسیدگی به دعاوی و پرونده ها آشنایی داشته باشید. لیست دادگاه های این شهر را برای شما تهیه کرده ایم تا با مراجع قضایی این استان آشنا شوید.
1. دادگاه کیفری یک
دادگاه کیفری یک از مهمترین دادگاه های لرستان می باشد. این دادگاه صلاحیت رسیدگی به پرونده هایی را دارد که مجازات آن ها قصاص عضو یا اعدام است. دادگاه کیفری یک استان لرستان در شهرهای مختلف این استان دارای چندین شعبه فعال می باشد. از مهمترین ویژگی های پرسنل این مجموعه می توان به انصاف و عدالت آن ها اشاره کرد. بهترین وکیل کیفری در لرستان و قضات در این مجتمع قضایی خدمات مختلف را به مردم شهر ارائه می دهند.
آدرس: لرستان، خرم آباد، خیابان امام، میدان عدالت، دادگستری کل استان لرستان
2. اجرای احکام مدنی
از دیگر دادگاه های لرستان که در دستگاه قضایی قرار گرفته می توان به اجرای احکام مدنی اشاره کرد. این دادگاه تحت نظر قوه قضاییه فعالیت می کند. 5 شعبه فعال این دادگاه در استان لرستان موظف به اجرای احکام مدنی صادر شده می باشند. از مهمترین ویژگی های پرسنل این مجموعه می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- عدالت خواهی
- برخورد مناسب با مراجعین
آدرس: لرستان، خیابان ولیعصر، انتهاب بلوار پژوهنده، روبروی تامین اجتماعی
3. اجرای احکام کیفری
اجرای احکام کیفری از دیگر مراجع قضایی لرستان می باشد که موظف به اجرای احکام دادگاه های کیفری است. این مجموعه 5 شعبه فعال دارد که همگی تحت نظر قوه قضاییه فعالیت می کنند. پیش از طرح مشکل خود در این دادگاه بهتر است با بهترین وکیل لرستان مشورت نمایید و راهنمایی های لازم را از ایشان دریافت کنید.
آدرس: لرستان، خرم آباد، گلدشت شرقی، خیابان ایران زمین، دادسرای عمومی و انقلاب خرم آباد
4. دادگاه انقلاب لرستان
از دیگر دادگاه های لرستان می توان به دادگاه انقلاب آن اشاره کرد. این دادگاه مسئول رسیدگی به دعاوی تحت صلاحیت خود می باشد. شعبه های این دادگاه در شهرهای زیر واقع شده اند:
- خرم آباد
- بروجرد
- پل دختر
- کوهدشت
- الیگودرز
آدرس: لرستان، خرم آباد، خیابان امام، میدان عدالت، دادگستری کل استان لرستان
نحوه تشخیص صلاحیت دادگاه های لرستان
برای تعیین صلاحیت دادگاه ها، ضوابط مختلفی وجود دارند. شایستگی دادگاه ها برای رسیدگی به دعاوی مختلف از طریق این ضوابط مشخص می شوند. از مهمترین این ضوابط می توان به موارد زیر اشاره کرد:
هر کشوری برای تعیین صلاحیت دادگاه های خود قواعد و قوانین مختلفی دارد. قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب امور کیفری در کشور ما در حقیقت همین قواعد می باشند. محل وقوع جرم، محل کشف جرم، محل دستگیری متهم با توجه به این قوانین در تعیین صلاحیت دادگاه های لرستان نیز موثر هستند. با توجه به اصل زیر می توان گفت دادگاه ها صلاحیت رسیدگی به چه نوع پرونده هایی را دارند:
- جرم در حوزه قضایی دادگاه رخ داده باشد.
- جرم در حوزه قضایی دیگر اتفاق افتاده باشد اما در حوزه قضایی این دادگاه کشف شود.
- جرم در حوزه دیگری رخ داده باشد اما محل اقامت متهم یا مجرم در حوزه قضایی دادگاه مورد نظر باشد.
پرونده به دادگاه صالح ارسال می شود اما اگر دادگاه پرونده را در صلاحیت خود نداشته باشد آن را به دادگاه صالح ارسال می کند. دادگاه جدید باید به این پرونده خارج از نوبت رسیدگی کند. پرونده در صورت تشخیص عدم صلاحیت برای تشخیص دادگاه صالح به دادگاه تجدید نظر ارسال می گردد. رای این دادگاه لازم الاجراست.
صلاحیت دادگاه های لرستان
دادگاه های لرستان با توجه به صلاحیت خود قادر به رسیدگی به دعاوی مختلف می باشند. صلاحیت دادگاه ها به دو دسته ذاتی و محلی طبقه بندی می شوند. نوع ذاتی صلاحیت دادگاه به این معناست که شایستگی دادگاه ها برای رسیدگی به پرونده ها به نوع، صنف و درجه آن ها وابسته می باشد. صلاحیت ذاتی دادگاه ها در حقیقت با نظم عمومی پیوند خورده و امکان جابجایی آن ها وجود ندارد.
در حالی که موقعیت مکانی یک دادگاه تعیین کننده صلاحیت محلی دادگاه مورد نظر می باشد. صلاحیت محلی به این معناست که دادگاه به دلیل قرارگیری در مکان مشخص، صلاحیت رسیدگی به پرونده های آن حوزه خاص را دارد. تمام دادگاه ها طبق این تعریف صلاحیت رسیدگی به پرونده ها و جرایم موجود در حوزه قضایی مربوطه را دارند. پرونده ها، موضوعات و شرایط دادگاه های خاص تعیین کننده صلاحیت محلی یا ذاتی آن ها می باشد. یک دادگاه ممکن است صلاحیت ذاتی رسیدگی به یک پرونده را داشته باشد در حالی که در پرونده دیگر صلاحیت محلی ملاک عمل قرار می گیرد.