شکایت از سازمان غذا و دارو چگونه است؟

کیفیت محصولات غذایی و دارو باید مورد تایید یکی از ارگان های مهم کشور، سازمان غذا و دارو قرار گیرد. تنها در این صورت است که می توان از بروز مشکل برای مصرف کنندگان پیشگیری کرد. سازمان غذا و دارو وظایف مختلف بسیار زیادی به عهده دارد که از مهمترین آن ها می توان به نظارت بر نحوه تولید و عرضه مواد غذایی و محصولات دارویی اشاره کرد. اصلی ترین وظیفه این سازمان نیز حمایت از سلامت عموم جامعه در رابطه با مصرف مواد غذایی و دارو می باشد. در صورتی که این سازمان به وظایف خود به خوبی عمل نکند امکان طرح شکایت از سازمان غذا و دارو برای شما وجود خواهد داشت.
سازمان غذا و دارو در رابطه با دارو و مواد غذایی برنامه های کلی دارد و مراجع ذی ربط باید با توجه به این برنامه ها اقدامات لازم را انجام دهند و وظایف خود را به درستی انجام دهند.
چه زمانی شکایت از سازمان غذا و دارو مطرح می شود؟
گفتنی است که این سازمان تنها مرجع رسیدگی کننده به امور مرتبط با تولید محصولات غذایی و دارویی و تعیین سیاستهای کلی در این زمینه نیست بلکه ارگانهای دیگری نیز در این زمینه ایفای نقش میکنند. از دیگر وظایف این سازمان می توان به دریافت مجوزهای لازم برای تولید، واردات، نگهداری غذا و دارو اشاره کرد. با توجه به وظایف گسترده این سازمان در صورت مشاهده تخلف امکان پیگیری و شکایت از سازمان غذا و دارو برای شما وجود دارد. در صورتی که این سازمان اموری که طبق مصوبات مربوطه به عهده گرفته را به درستی انجام ندهد و یا در این زمینه مرتکب تخلفات مختلف شود، بحث شکایت از سازمان غذا و دارو پیش می آید. به منظور طرح شکایت از این سازمان می توان به مراجع ذی ربط مراجعه کرد و اقدامات لازم را انجام داد.
شکایت از سازمان غذا و دارو اغلب از طریق نهادهای نظارتی محصولات غذایی و دارویی انجام می گیرد و به ندرت پیش می آید شکایت از طریق اشخاص حقیقی و افراد جامعه صورت گیرد. به طور کلی می توان گفت تمام فعالیت های این سازمان تحت نظارت وزارت بهداشت انجام می گیرند و از این طریق می توان شکایت خود را علیه این سازمان مطرح کرد. البته لازم به ذکر است امکان طرح این شکایت از طریق سامانه های اینترنتی نیز وجود دارد.
دلایل شکایت از سازمان غذا و دارو
تمامی سازمان ها با توجه به صلاحیت کاری خود مجموعه ای از وظایف مشخص را به عهده دارند. رویه سازمان غذا و دارو نیز به این صورت است. در صورت عدم انجام وظایف این سازمان به نحو صحیح امکان طرح شکایت علیه آن برای شما وجود دارد. بر اساس مصوبات مربوطه مجموعه ای از وظایف به عهده سازمان غذا و دارو می باشد که در صورت عدم انجام آن ها زمینه شکایت علیه سازمان فراهم خواهد شد. سیاست های کلی خدمات دارویی و غذایی کشور توسط این سازمان تعیین می گردند و در صورت بروز تخلف در این زمینه اقدامات لازم جهت ثبت شکایت را می توان انجام داد. بنا به دلایل مختلف ممکن است با کمبود دارو در کشور مواجه شویم که در این صورت این سازمان باید پیگیری های لازم را انجام دهد. مسئولیت مربوط به کمبود داروها در درجه اول با این سازمان می باشد.
بروز مشکلات در زمینه تولید و عرضه خدمات غذایی و دارویی شکایت از سازمان غذا و دارو را به همراه دارد. این سازمان باید محصولات دارویی و غذایی را به طور کامل تحت نظارت قرار دهد. کوتاهی در انجام این امور شکایت علیه سازمان را به همراه دارد. این سازمان در صورت بروز مشکلات در زمینه خدمات دارویی و پزشکی باید پاسخگو باشد. برای این سازمان مسئولیت های حساسی تعیین شده و در صورت بروز کوچک ترین خطا در این زمینه سلامت عموم جامعه به خطر خواهد افتاد. در این شرایط است که شکایت از سازمان غذا و دارو مطرح می شود.
روش های مختلف طرح این شکایت
روش های مختلف بسیار زیادی برای طرح شکایت از سازمان غذا و دارو وجود دارد که در ادامه چندبن روش کلی و مرسوم آن را بررسی خواهیم کرد. عدم انجام وظایف مربوط به خدمات دارویی و غذایی از مهمترین دلایل شکایت از سازمان غذا و دارو محسوب می شوند. امکان طرح این شکایت از روش های مختلف زیر برای شما امکان پذیر می باشد:
1. طرح شکایت از طریق معاونت وزارت بهداشت
یکی از روش های رایج طرح شکایت از سازمان غذا و دارو، معاونت وزارت بهداشت می باشد. این سازمان به صورت مستقیم در رابطه با وزارت بهداشت فعالیت می کند و مسئولیت پیگیری امور آن به عهده معاونت وزارت بهداشت می باشد. این سازمان تحت نظر معاونت وزارت بهداشت عمل می کند و از این رو می توان این مرجع را به عنوان مبنای شکایت معرفی کرد.
2. طرح شکایت از طریق سامانه 190
سامانه 190، روش دیگر طرح شکایت از سازمان غذا و دارو می باشد. وزارت بهداشت این سامانه را طراحی کرده است تا امکان طرح شکایت به صورت آنلاین را برای شما فراهم سازد. با طراحی این سامانه افراد برای طرح شکایت خود از این سازمان دیگر نیازی به مراجعه حضوری ندارند. طراحی این سامانه به نحوی است که امکان طرح این موضوع به راحتی در آن برای شما وجود دارد. این سامانه به منظور رسیدگی به شکایات مطرح شده در صلاحیت قانونی وزارت بهداشت طراحی شده و امکان طرح شکایت از سازمان غذا و دارو در این سامانه وجود دارد.
پس از ثبت شکایت شما در این سامانه، شکایت برای بررسی به واحد مربوطه ارجاع داده می شود. در این زمینه برای رسیدگی به شکایات، واحدهای تحقیقاتی مختلفی در نظر گرفته شده اند که شکایات مطرح شده علیه این سازمان را به صورت تخصصی مورد بررسی قرار می دهند. شکایات زیادی در این سامانه ثبت می شوند از این رو امکان پاسخگویی به آن ها در همان لحظه وجود ندارد و رسیدگی نهایی آن برای مدت زمان مشخصی طول می کشد. در صورت داشتن اعتراض در رابطه با عرضه دارو و محصولاتی همچون شیر خشک شکایت خود را می توان در این سامانه ثبت کرد تا در نهایت شکایت شما به معاونت وزارت بهداشت مرجوع شود.
آیا برای ثبت این شکایت به مشاوره حقوقی نیاز داریم؟
در صورتی که بنا به دلایل مختلف قصد طرح شکایت از سازمان غذا و دارو را دارید مناسب ترین راهکار استفاده از راهنمایی ها و مشاوره های وکلای فعال در این زمینه می باشد. بهترین و حرفه ای ترین وکیل در این زمینه را می توان در سایت مستر وکیل پیدا کرد. تیم تخصصی مشاوره به منظور ارائه اطلاعات مورد نیاز برای طرح شکایت از این سازمان در این سایت مشغول به فعالیت می باشد و در تمام مراحل شکایت از این سازمان می تواند راهنمایی های لازم را به شما ارائه دهد. شما می توانید اطلاعات کافی در این زمینه را از آن ها دریافت نمایید.
کلام آخر
امور مربوط به سازمان غذا و دارو با سلامت مردم ارتباط نزدیک دارد. از این رو کوچک ترین خطا در این زمینه شکایت از سازمان غذا و دارو را به همراه دارد. طرح شکایت از این سازمان به دلیل تخلفات به مجموعه ای از شرایط قانونی نیاز دارد. بدون مشاوره با کارشناسان حقوقی مجرب قادر به رسیدگی به این پرونده نخواهید بود. مناسب ترین راهکار برای طرح و پیگیری این شکایت مشاوره با وکلای فعال در این زمینه می باشد.