تبلیغات در مستر وکیل
دانستنی‌های حقوقی

شکایت به دیوان عدالت اداری چگونه است؟⚖️【 آپدیت 1403 】

دیوان عدالت اداری مرجعی است که تمام افراد قادر به طرح شکایت خود از دولت، نزد آن می باشند. به طور کلی می توان گفت دیوان عدالت اداری به عنوان دادگاه اداری شناخته می شود. در صورت داشتن شکایت از تصمیمات اخذ شده و اقدامات صورت گرفته توسط دولت و ماموران آن، می توان به دیوان عدالت اداری مراجعه کرد. این دیوان پس از بررسی پرونده با دقت تمام، باید رای نهایی خود را صادر کند. به منظور ثبت شکایت به دیوان عدالت اداری بهتر است با روند پیگیری شکایت در این مرجع آشنایی داشته باشید. تنها در این صورت است که می توان از پروسه و پیشرفت پرونده مطلع شد.

مطالب مشابه: جهت مشاهده 10 تا از بهترین وکیل پایه یک دادگستری در شیراز کلیک کنید

مراحل ثبت شکایت به دیوان عدالت اداری

به منظور ثبت شکایت به دیوان عدالت اداری باید مراحل خاصی را طی نمایید. نحوه ثبت این شکایت به صورت زیر می باشد:

  • مراجعه به سامانه ثنا با آدرس (sana.adliran.ir) در وهله نخست و ثبت نام در این سایت
  • اطلاعات مورد نیاز خود را باید در سامانه ثنا ثبت کنید تا احراز هویت شما انجام گیرد. پس از ورود اطلاعات کامل رمز عبور خاص در اختیار شما قرار خواهد گرفت.
  • پس از دریافت رمز عبور باید به سامانه ساجد مراجعه نمود و روی گزینه ثبت نام کلیک کرد.
  • پس از ورود اطلاعات و ثبت کد دریافتی از سامانه ثنا، عملیات ثبت نام با موفقیت به پایان خواهد رسید.
  • در این مرحله باید مجدد به سامانه ساجد وارد شد. پس از ورود نام کاربری و رمز عبور به بخش ثبت شکایت به دیوان عدالت اداری هدایت خواهید شد.

ثبت شکایت به دیوان عدالت اداری

به منظور تنظیم دادخواست شکایت به دیوان عدالت اداری باید شرح کامل اعتراض خود، دلایل و مدارک موجود را ارائه دهید. به منظور ثبت شکایت در سامانه ساجد باید هزینه مشخصی را پرداخت نمایید. هرچند پروسه طرح این شکایت چندان پیچیده و دشوار نیست اما به جزئیات نیاز دارد. در صورت عدم رعایت این جزئیات اعتراض شما رد خواهد شد. به منظور دستیابی به نتایج بهتر توصیه می شود راهنمایی های لازم را از بهترین وکیل دیوان عدالت اداری در تهران دریافت نمایید.

روش های مختلف طرح شکایت به دیوان عدالت اداری

درخواست شما به منظور انجام بررسی های بیشتر برای قاضی دیوان عدالت اداری ارسال خواهد شد. بر خلاف دادگاه های عمومی شما اجازه ورود به دادگاه های دیوان عدالت اداری را نخواهید داشت. در گذشته به منظور کسب اطلاعات در رابطه با پرونده ها در دیوان عدالت اداری باید به صورت حضوری به یکی از شعبه های این دادگاه مراجعه می کردید. با توجه به پیشرفت علم و تکنولوژی برای پیگیری شکایت به دیوان عدالت اداری روش های مختلفی مطرح شدند. به منظور پیگیری شکایات خود در دیوان عدالت اداری می توان یکی از روش های زیر را انتخاب کرد:

1. مراجعه حضوری

به منظور پیگیری شکایت به دیوان عدالت اداری به صورت حضوری، باید به یکی از شعبه های این دیوان مراجعه کرد. مهمترین معایب پیگیری شکایات مطرح شده به این روش می توان دشواری رفت و آمد و هزینه های سنگین آن اشاره نمود. کمک گرفتن از وکیل دیوان عدالت اداری در این موارد برای شما مزایای بسیار زیادی به همراه خواهد داشت.

2. از طریق سامانه ثنا

سامانه ابلاغ که توسط قوه قضاییه طراحی شده است، سامانه ثنا sana.adliran.ir می باشد. یکی از روش های طرح شکایت به این دیوان، سامانه ثنا می باشد. ابتدا باید مراحل عضویت و ثبت نام در این سامانه را بپیمایید و پس از دریافت رمز و پسورد وارد آن شوید. اطلاعات مختلف در رابطه با شکایت خود به این دیوان را می توان با در اختیار داشتن شماره پرونده کسب کرد. با استفاده از این سامانه علاوه بر پیگیری شکایات در این دیوان می توان دیگر ابلاغیه های خود را نیز مشاهده کرد.

3. از طریق سامانه ساجد

علاوه بر سامانه ثنا، سامانه الکترونیکی دیگری طراحی شده که امکان پیگیری شکایات به این دیوان را برای تمام شهروندان فراهم کرده است. این سامانه الکترونیکی با نام سامانه ساجد sajed.divan-edalat.ir شناخته می شود. این سامانه خدمات متنوع بسیار زیادی را به شهروندان ارائه می دهد. با ثبت نام در این سامانه علاوه بر پیگیری شکایات خود به این دیوان می توانید دادخواست خود را نیز ثبت کنید.

4. از طریق ارسال پیامک

یکی دیگر از روش های پیگیری این شکایات، ارسال پیامک می باشد. ارسال پیامک تنها برای افرادی امکان پذیر می باشد که شماره تماس آن ها از قبل در سیستم مدیریت قضایی دیوان عدالت اداری ثبت شده باشد. به منظور پیگیری شکایات از طریق پیامک باید طبق فرمول زیر شماره پرونده، شماره فرعی و رمز شخصی خود را به شماره 1000493 ارسال نمایید:

رمز شخصی# شماره فرعی پرونده# شماره پرونده# 1

در صورت گم یا فرامش کردن رمز شخصی خود و یا عدم دسترسی به آن کافی است به جای عدد 1، عدد 2 را به این شماره ارسال نمایید. شما می توانید از طریق این سامانه همچنین شماره پرونده خود را دریافت نمایید.

مهلت طرح شکایات در دیوان عدالت

در این بخش به بررسی نکات مهم مهلت قانونی طرح این شکایت خواهیم پرداخت.

مدت زمان ثبت شکایت به دیوان عدالت اداری

  • در صورت ارائه شکایت شخص در مرحله بدوی و صدور رای بدونی، افراد مقیم ایران 20 روز و افراد خارج از ایران 2 ماه فرصت دارند دادخواست خود با موضوع تجدید نظر را مطرح نمایند.
  • در صورت وجود جهات و موارد اعاده دادرسی طبق قوانین مشخص در قانون دیوان عدالت اداری در رای صادر شده، امکان طرح درخواست تجدید نظر یا اعاده دادرسی برای افراد به مدت 20 روز وجود خواهد داشت.
  • شاکی قادر به طرح درخواست دستور موقت در دیوان عدالت اداری می باشد. شخص باید قبل از اتمام دادرسی تقاضای دستور موقت خود را به این این دیوان ارائه دهد.
  • در صورتی که شاکی غیر از طرف شکایت، شخص ثالثی را  برای دادرسی بخواهد تا 1 ماه پس از ثبت درخواست اصلی می تواند شکایت جلب شخص ثالث را مطرح کند.
  • یک ماه فرصت دارید تا شکایت ورود شخص ثالث به دیوان عدالت اداری را مطرح نمایید. این شکایت در مواردی مطرح خواهد شد که شخص ثالث حضور خود در دادگاه را در دستیابی طرفین شکایت به حقوق خود موثر بداند.

کلام آخر

ثبت شکایت به دیوان عدالت اداری مانند تمامی مراجع قضایی، نیازمند پرداخت هزینه است. این هزینه تا حد زیادی به موضوع شکایت، مرحله ای که دعوی در آن قرار دارد و حقوقی یا کیفری بودن شکایت وابسته می باشد.

4.6/5 - (9 امتیاز)

سحر تمدنی نژاد

سلام سحر هستم، از سال 1397 فعالیت مو در حوزه نویسندگی و تولید محتوای متنی یونیک شروع کردم، به حرفه تولید محتوا علاقه زیادی دارم و همواره سعی بر افزایش اطلاعاتم در زمینه سئو و تولید محتوا یونیک دارم، امیدوارم بتوانم مطالب با بهترین کیفیت را در اختیار شما عزیزان قرار دهم☘️💚

مقالات مرتبط

نظرات 14

  1. سلام با25سال پیش از موعد با۲۵روزحقوق بازنشست شدم باتوجه به قانون توسعه ششم وهفتم جانبازان می توانند بازگشت به کار شوند سازمان بازنشستگی مانع شده ومی گوید بعد از بازنشستگی جانبازی اعمال نمی شود پشت پرده چه خبر هست ماجانباز هشت سال دفع مقدس هستیم بعد از ۳۰سال حالا مدارک جانبازی ما تایید کردن خود وفرزندانمان تاکنون از ازاثرات جنگ بیش از حد خسارت دیده ایم وحتی تا کنون یک ریال بهره نبرده ایم چراحالا قانون رازیرپا می گذارند ماتازه که جانباز نشده ایم تمام غرامت ها که گرفته اید شامل حال ماهم باید بشود بنیاد شهید وآموزش وپرورش باید حق مارابدهند وسلام

  2. باعرض سلام و خسته نباشید بنده اسحاق رضایی فرزند امین متاهل دارای چهارفرزندوبرادرشهیدکه نزدیک به ده سال در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به عنوان بسیج مشغول خدمت بودم که در حین مرخصی تصادف کردم پای راست شکست،فک ودندانم شکست ،به خاطردردشدیدقرص ترامادول ومتادون مصرف کردم وترک کردم و سپاه بنده رابازخریدکردوهیچ حق و حقوقی بهم ندادن ازشماعاجزانه می‌خوام کمکم کنید به سرکاربرگردم بچهام چه گناهی دارند

  3. سلام من به عنوان یه قبول شده آزمون کتبی تامین اجتماعی برای قسمت اداری در سال1403،رقیبانی داریم که در یه شهرستان کوچک با توجه به آشناهایی که در بهداشت منطقه دارند فرم مربوط به امتیاز کرونا پر کرده و امتیاز آن که 20امتیاز است و با نمره ی کتبی جمع شده استفاده کرده اند،در صورتی که وزرات بهداشت ای امتیاز را برای داوطلبان استخدامی خود تصویب کرده بود اما این افراد برای یه سازمان دیگه و شغلی در سازمان ت.اج که در آن ارتباطی با بیمارستان و بخش درمان ندارن استفاده کرده اند،چگونه میتوان علیه این موضوع شکایت طرح کرد؟

  4. با سلام ..برادر من متولد ۱۳۵۶ دارای دو تا بچه می باشد..در سازمان آب اهواز مشغول به کار شد..حقوقشون اداره کاری حساب نمیشد و ماهیانه ۵ الی ۶ میلیون بهشون میدادن و ازشون امضا میگرفتن که باهاتون تسویه حساب شده ..مجبور شدن شکایت کنند و الان اخراجشون کردن ..کشوری که با عدالت علی بچرخه این بهش رواست؟؟ الان با این سن و سال کجا کارکنه؟؟ شکایتش رو به کی ببره؟؟ فریادرسی هست؟؟ لطفا کمکش کنید

  5. احمد علی بخشی هستم. فرزند جانباز ۲۵درصد هستم. سال ۹۶و اول سال۹۷ به عنوان سرایدارکه کارخدمات وتاسیسات واموردفتری در امورآب نهاوند استان همدان مشغول کارشدم .برخلاف قولی که مسئولان استان دادن هیچ قراردادی نبستن حتی بیمه نشدم .وکمترین حقوق را دریافت می کردم.تاریخ ۱۴۰۱/۷/۱باقرارداد پیمانکاری وتأمین حقوق وبیمه ازپروژه سدگرین نهاوند موافقت شد.اما این قرارد دوامی نداشت ودرتاریخ۱۴۰۲/۱۲/۲۸همراه حدود۲۰نفرتعدیل شدیم .اعتراض ما به جایی نرسید..لطفا به درخواست بنده رسیدگی وراهنمایی کنید.

    1. با داشتن قرارداد مستقیم در صورت داشتن مستندات و جانبازی پدرت می توانی رسمی بشی

  6. سلام علیکم ۲۱ماه جبهه سربازی دارم طبق قانون تصویب شد سه چهارم جبهه سربازان پایور داوطلبانه تصویب شد به سازمان تامین اجتماعی مراجعه نمودم جهت ثبت سابقه گفته اند به بیمه خویش فرما که شما راننده هستید تعلق نمیگیرد این درستی قانون را درنظرندارد و اگر خدمت است خویش فرما وشرکتی ندارد خواهشمندم راهنمایی واحقاق حق نمائید متشکرم

  7. سلام افراد باتراز بالا ولی به دلیل دو ماه که از 24 سال بیشتر میشن نمی تونن ثبت نام کنن چرا اخر در ازمونهای استخدامی تا 40سال میتونن معلم بشن ولی بالای24 سال نمیتونه

  8. سلام طباطبائی از سیستان و بلوچستان،زابل هستم نمرات و ترازهای کنکور فرهنگیان که اومده متاسفانه دانش آموزان با تراز و نمرات پایینتر مجاز و دعوت به مصاحبه شده اند و خیلی از دانش آموزان بانمرات بهتر دعوت به مصاحبه نشدن ضمنا نمرات امتحان نهایی و سوابق تحصیلی که هنوز تصحیح نشده هم که قرار بود لحاظ شود و حق دانش آموزان زیادی ضایع شده واین دور از عدالت هست و هیچ عجله ایی در اعلام نتایج نیست تقاضای بررسی داریم ممنون

  9. سلام من پرستار پیمانی علوم پزشکی اهواز هستم ازمون استخدامی تامین اجتماعی شرکت کردم و قبول شدم
    الان دانشگاه گفته چونکه من پیمانی هستم بهم امتیاز کرونا تعلق نمیگیره منی که ۴سال تمام تو بخش کرونا کار کردم و چندبار بیمار شدم حالا حقم اینه که امتیاز شاملم نشه؟؟ این عدالته؟؟ شاید من نخام تو بیمارستان دولتی مشغول باشم زوری ک نمیشه نیرو رو نگه داشت به این طریق… کجا باید پیگیری کنم که زود پاسخگو باشن لطفاا کمک کنید تایمی به زمان مصاحبه نمونده اینجور نفرات بعدی دعوت میشن و من حذف میشم

    1. سلام، من یک دانش آموز فارغ التحصیل رشته تجربی هستم و امسال به خاطر رای دیوان عدالت مبنی بر ابطال شرط سنی نشستم و بکوب برای کنکور فرهنگیان خوندم و بعد از چند ماه شورای انقلاب فرهنگی با بی اعتنایی کامل به رای دیوان دوباره سن رو به ۲۴ برگردوند بخدا ظلمه ما که بازیچه دست شما نیستیم هر دفعه به میل خودتون یه چیزی میگید الانم به خاطر این موضوع نمیتونم تو سایت مدارکم رو بارگذاری کنم لطفا هر چه سریعتر پیگیری کنید و انقد با آینده ی جوونا بازی نکنید!

  10. سلام
    زهرا سجادی زاده هستم متقاضی وشرکت کننده ازمون سراسری وفرهنگیان ازاستان ایلام الان که ترازها ونمرات کنکور امده متاسفانه افرادی با تراز بالا ودارای شرایط را بدون دلیل از دعوت به مصاحبه فرهنگیان محروم وافرادی را با ترازهای منفی دعوت به مصاحبه به هسته های گزینش معرفی کرده اند این درد دل وشکایت دانش اموزان علاقه مند به فرهنگیان وترازهای بالاتر است که متاسفانه دعوت ها را از ترازهای پایین انجام دادن لطفا اگر امکان دارد یک بررسی انجام دهید با تشکر

    1. عزیزم در آموزش و پرورش به بحث اعتقادی فقط توجه دارند اگر از نظر آنها شما دارای صلاحیت عمومی نباشید چه از نظر خانوادگی چه شخصی اصلا به تراز مدرک شما یا آزمونتان اهمیت نمیدهند اگر امتیاز خانواده شهدا یا جانبازان داشته باشید پذیرفتن شما تا حدودی حتمی خواهد بود

      1. سلام من ساکن کرمانشاه هستم متاهل و دارای فرزند
        استخدامی اموزگاری ماده ۲۸ شرکت کردم و در مرحله نهایی قبول نهایی نشدم
        علتش هم نمره کم در بخش ارزیابی هست
        با‌اینکه من مطمینم این قسمت عالی بودم
        الان من اونجا ویس ظبط شده دارم و درخواست دارم مجددا بررسی بشه
        نمره من ۶۳۱ هست نمره قبولی ۶۸۳
        علت این ۵۲ نمره نمره کم از ارزیابی هست
        ممنون میشم راهنمایی کنید چطور شکایت کنم
        پذیرش ۸۳ نفر هست و کامل تکمیل نشده ظرفیت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا