تبلیغات در مستر وکیل
دانستنی‌های حقوقی

شکایت از پزشک چگونه است؟⚖️【 آپدیت 1403 】

پزشکان با جسم و جان انسان سر و کار دارند از این رو کار آن ها در قانون از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد. پزشکان باید در انجام وظایف خود نهایت دقت را به کار گیرند. به طور کلی می توان گفت تخلف، قصور یا عمل عامدانه پزشک که منجر به ضرر شود با ضمانت اجراهای قانونی مواجه خواهد شد. دولت و نهادهای ذی صلاح امکان شکایت از پزشک را برای بیماران فراهم ساخته اند و در این رابطه تمهیدات لازم را در نظر گرفته اند. در صورتی که قصد شکایت از تخلفات صنف پزشکان یا قصور و تقصیر آن ها را داشته باشید باید با مراحل و نحوه شکایت از پزشک آشنایی داشته باشید.

مطالب مشابه: جهت مشاهده 10 تا از بهترین وکیل کیفری در تهران کلیک کنید

نحوه تنظیم شکواییه برای شکایت از پزشک

نخستین مرحله شکایت از پزشک تنظیم شکواییه علیه ایشان می باشد. این مرحله به عنوان مهمترین مرحله شکایت از پزشک محسوب می شود. بیمار باید با تنظیم شکواییه شکایت خود را علیه پزشک مورد نظر اعلام کند. برای تنظیم شکواییه باید از فرم های از پیش آماده استفاده نمایید. بیمار باید موارد زیر را در این فرم ها وارد نماید تا شکایت ایشان در سامانه ثبت گردد.

  • اطلاعات خود
  • اطلاعات پزشک معالج
  • موضوع مورد بحث
  • محل طبابت و دیگر اطلاعات مورد نیاز

تنها در این صورت است که آسیب وارده به بیمار مورد پیگیری و بررسی قرار خواهد گرفت.

مراحل شکایت از پزشک

برای ثبت این شکایت باید تمام مراحل زیر را با دقت طی کنید. به منظور آشنایی با مراحل ثبت شکایت از پزشک می توانید با بهترین وکیل جرایم پزشکی در تهران مشورت نمایید و از راهنمایی های ایشان بهره ببرید.

  • پس از مراجعه به مرجع صالح برای طرح این شکایت باید دادخواست مبنی بر موضوع و شرح شکایت را همراه با تمام مستندات و مدارک را به آن ها ارائه دهید.
  • پس از این که شکایت شما ثبت شد، تاریخ رسیدگی به شکایت شما از طریق ابلاغیه به شما اطلاع داده خواهد شد. به منظور ارائه توضیحات باید در تاریخ مشخص در شعبه مورد نظر حضور یابید.
  • مدارک مربوط به ادعای شما در رابطه با مراکز درمانی مربوطه توسط قاضی استعلام خواهند شد. برای افزایش سرعت روند استعلام مدارک می توان شخصا آن ها را به مراکز درمانی برد.

مراحل شکایت از پزشک

به منظور تکمیل مستندات پرونده قاضی ممکن است یکی از دستورات زیر را صادر کند:

  • به پزشک یا بیمارستان مربوطه دستور صادر می شود تا در صورت وجود نقص مدارک پرونده را تکمیل نمایند.
  • برای ارائه توضیحات بیشتر و درج توضیحات در پرونده شاهدان را احضار خواهد کرد.
  • برای ارائه توضیحات خوانده احضار خواهد شد.
  • برای مشخص شدن میزان آسیب وارده بیمار به پزشکی قانونی ارجاع د اده خواهد شد.
  • به منظور اظهار نظر تخصصیف پرونده به کمیسیون پزشکی مرجوع می شود. برای ارائه توضیحات بیشتر کمیسیون، بیمار و پزشک را احضار خواهد کرد.

روش های مختلف طرح این شکایت

علاوه بر سازمان تعزیرات حکومتی چندین مرجع قضایی صلاحیت رسیدگی به جرائم پزشکی را دارند. از جمله این مراجع می توان به موارد زیر اشاره کرد:

روش های شکایت از پزشک

1. دادگاه عمومی

یکی از شایسته ترین مراجع برای رسیدگی به شکایت از پزشک، دادگاه عمومی می باشد. تمام اموری که انجام یا عدم انجام آن ها در قوانین مدنی و جزایی کشور به عنوان جرم در نظر گرفته می شوند و برای آن ها مجازات مشخص شده در صلاحیت دادگاه عمومی قرار دارند. از این رو امکان طرح این شکایت از جنبه های جزایی و حقوقی در دادگاه های عمومی امکان پذیر می باشد. رسیدگی به دعاوی پزشکی تخصصی می باشد از این رو به بررسی های کارشناسان و متخصصان این حوزه نیاز دارد. دادسرای جرایم پزشکی توسط قوه قضاییه به طور ویژه به جرایم پزشکی و دارویی اختصاص دارد.

2. دادسرای جرایم پزشکی

رسیدگی به پرونده های تخلفات و قصور پزشکی در صلاحیت شعبه اصلی دادسرای جرایم پزشکی قرار دارد. پس از این که شکایت در این مرجع ثبت شد در کمیسیون های پزشکی این دادسرا موضوع مورد بررسی قرار خواهد گرفت. در صورت اثبات قصور کادر درمانی و پزشک تیم پزشکی برای ارائه توضیحات بیشتر به دادسرا احضار می شوند. تصمیم نهایی در رابطه با پرونده در دادسرا به دو صورت گرفته خواهد شد:

  • در صورت اثبات عدم قصور پزشکی برای قاضی، قرار منع یا موقوفی تعقیب برای پزشک مورد نظر صادر خواهد شد.
  • در صورت اثبات تخلف پزشکی و درمانی، حکم کیفرخواست صادر خواهد شد و پرونده به دادگاه ارسال می گردد. بر اساس محتویات پرونده و با توجه به نظر کارشناس و دفاعیات طرفین دادگاه عمومی رای نهایی را صادر خواهد کرد و برای ایشان جزای مشخص در نظر خواهد گرفت.

3. شورای حل اختلاف

یکی دیگر از مراجع صالح برای رسیدگی به شکایات مطرح شده علیه پزشکان، شورای حل اختلاف ویژه امور پزشکی می باشد. این شوراها از کارشناسان و متخصصان رشته های پزشکی و مورد تایید سازمان نظام پزشکی تشکیل شده اند. پرونده های مرجوع به این شوراها باید دارای مبلغ خواسته کمتر از 5 میلیون تومان باشند یا طرفین پرونده باید موافقت کنند که موضوع شکایت در این شورا مورد رسیدگی و پیگیری قرار گیرد. اکثر پرونده هایی که در شورای حل اختلاف پزشکی مورد بررسی قرار می گیرند به امور دندانپزشکی یا دیه کمتر از 5 میلیون تومان مربوط می باشند. شورای حل اختلاف امور پزشکی صلاحیت رسیدگی به موارد زیر را دارد:

  • پیگیری اختلافات اعضای جامعه پزشکی با یکدیگر
  • اختلافات جوامع پزشکی با دیگر اشخاص حقیقی و حقوقی

4. سازمان تعزیرات حکومتی

در برخی از موارد، شکایت از پزشک در سازمان تعزیرات حکومتی امکان پذیر می باشد. سازمان تعزیرات حکومتی با توجه به قانون صلاحیت رسیدگی این موارد را در امور بهداشتی و درمانی دارد:

  • تاسیس موسسات غیر مجاز توسط افراد بدون صلاحیت
  • تاسیس موسسات پزشکی توسط متخصصین بدون پروانه
  • خودداری بیمارستان از پذیرش و ارائه خدمات اولیه مورد نیاز بیماران اورژانسی

طرح شکایت در سازمان تعزیرات حکومتی

کلام آخر

تمام مراحل شکایت از پزشک بر اصول حقوقی خاصی استوار هستند و باید توسط افراد کاردان پیش برده شوند. دریافت مشاوره از وکلای جرایم پزشکی در تنظیم شکواییه، ارائه توضیحات و سپری شدن دیگر مراحل به بهترین نحو به شما کمک خواهد کرد. با استفاده از دانش و راهنمایی های وکلای جرایم پزشکی حرفه ای با دشواری کمتری در پرونده قضایی خود به نتایج مطلوب دست خواهید یافت.

5/5 - (1 امتیاز)

سحر تمدنی نژاد

سلام سحر هستم، از سال 1397 فعالیت مو در حوزه نویسندگی و تولید محتوای متنی یونیک شروع کردم، به حرفه تولید محتوا علاقه زیادی دارم و همواره سعی بر افزایش اطلاعاتم در زمینه سئو و تولید محتوا یونیک دارم، امیدوارم بتوانم مطالب با بهترین کیفیت را در اختیار شما عزیزان قرار دهم☘️💚

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا