تبلیغات در مستر وکیل
دانستنی‌های حقوقیکیفری

شکایت از بیمه تامین اجتماعی چگونه است؟⚖️【 آپدیت 1403 】

در حال حاضر افراد تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی از نحوه ارائه خدمات این سازمان رضایت کافی ندارند. مهمترین دلیل نارضایتی مردم از این سازمان عدم آگاهی کارکنان آن از قوانین موجود می باشد. بی دقتی و سهل انگاری نیروی کاری دولت در ارائه خدمات به افراد زمینه را برای طرح شکایت از بیمه تامین اجتماعی فراهم ساخته است. این شکایات را می توان در مراجع قضایی مطرح نمود. در برخی مواقع این اقدامات خسارات مالی را برای افراد به همراه دارد. تعداد بالای افراد تحت پوشش سازمان تامین اجتماعی باعث شده شکایات علیه این سازمان به سمت تعیین حقوق بازنشستگی، پرداخت بیمه و مزایای بازنشستگی سوق پیدا کند.

مرجع شکایت از بیمه تامین اجتماعی

آشنایی با مرجع صالح پیگیری شکایت از بیمه تامین اجتماعی باعث می شود تا پرونده در مسیر صحیح و روی روال قانونی قرار گیرد. نهاد دیوان عدالت اداری توسط قانونگذار در ماده 10 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری به عنوان مرجع صالح پیگیری شکایت از بیمه تامین اجتماعی شناخته می شود. در بخش الف بند 1 این ماده در رابطه با رسیدگی به شکایات افراد حقوقی و حقیقی از سازمان هایی که پیگیری آن ها به عهده دیوان عدالت اداری است:

مرجع شکایت از بیمه تامین اجتماعی

تصمیمات و اقدامات وزارتخانه ها، سازمان ها، موسسات، شرکت های دولتی، شهرداری ها، سازمان تامین اجتماعی، تشکیلات و نهادهای انقلابی به عهده دیوان عدالت اداری می باشد. برای طرح این شکایت در دیوان عدالت اداری می توان با بهترین وکیل حقوقی در کرج مشورت کرد. شما می توانید راهنمایی های لازم را از ایشان دریافت نمایید.

نحوه طرح شکایت از بیمه تامین اجتماعی

برای آغاز فرآیند شکایت از بیمه تامین اجتماعی طبق ماده 16 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری، شاکی باید روی برگه های مخصوص دادخواست تنظیم نماید. در رابطه با ارسال پرونده از دیگر نهادهای قضایی به دیوان عدالت اداری باید عنوان کرد که پرونده هایی که با صدور قرار عدم صلاحیت، از دیگر مراجع قضایی به دیوان عدالت اداری ارسال می گردند به پرداخت هزینه دادرسی و تقدیم دادخواست نیاز ندارند. طبق ماده 18 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری در رابطه با نحوه ثبت شکایت ، دادخواست تنظیمی باید شامل موارد زیر باشد:

  • مشخصات شاکی که باید شامل نام، نام خانوادگی، نام پدر، تاریخ تولد، کد ملی، شغل، تابعیت و اقامتگاه برای اشخاص حقیقی، شماره ثبت، اقامتگاه اصلی، شماره تماس برای اشخاص حقوقی باشند.
  • مشخصات متشاکی که باید شامل نام، نام خانوادگی، سمت، نشانی دقیق محل کار مامور دولت در صورت امکان، نام کامل دستگاه های موضوع ماده 10 قانون باشد.
  • نام، نام خانوادگی، اقامتگاه وکیل، قائم مقام یا نماینده قانونی شاکی در صورتی مورد نیاز هستند که دادخواست توسط آن ها تنظیم شده باشد.
  • موضوع شکایت و خواسته
  • شرح شکایت
  • مدارک و دلایل مورد استناد
  • امضاء و اثر انگشت شاکی، وکیل، قائم مقام یا نماینده قانونی ایشان، امضاء و مهر شخص حقوقی تحت دادخواست
  • مدارک اثبات کننده سمت برای اشخاص حقوقی و نمایندگان قانونی ایشان

مدارک مورد نیاز شکایت از بیمه تامین اجتماعی

برای طرح شکایت از تامین اجتماعی تنها تنظیم و تسلیم دادخواست به شعب دیوان عدالت کشور کفایت نمی کند. مدارکی که در ماده 20 قانون آمده اند را بابد با کمک بهترین وکیل کرج به این پرونده پیوست کرد. شاکی باید رونوشت یا تصویر خوانا از اسناد و مدارک خود را به دادخواست تنظیمی پیوست نماید. افراد و نهادهایی همچون وکیل شاکی، دفتر اسناد رسمی و دفاتر شعب دیوان عدالت اداری باید این مدارک را تصدیق نمایند. قانونگذاران برای این منظور راهکارهای متعددی در نظر گرفته اند. طبق تبصره 2 ماده 20 قانون دیوان عدالت اداری موظف به مطالبه اسناد و مدارک مورد نیاز می باشد.

مدارک مورد نیاز طرح شکایت

 

هزینه مورد نیاز طرح این شکایت

علاوه بر تنظیم دادخواست همواره در رابطه با میزان هزینه مورد نیاز برای طرح شکایت از بیمه تامین اجتماعی در دیوان عدالت اداری سوال و دغدغه وجود دارد. هزینه مورد نیاز برای طرح این شکایت توسط قانونگذاران مشخص شده است. طبق ماده 19 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری هزینه دادرسی در شعب بدوی صد هزار ریال و در شعب تجدید نظر 200 هزار ریال است. برای تعیین این هزینه نرخ تورم به عنوان مرجع در نظر گرفته می شود. تغییرات هر سه سال یک بار به پیشنهاد رئیس دیوان عدالت اداری و پس از تایید رئیس قوه قضاییه و تصویب در هیئت دولت، توسط بانک مرکزی اجرا می شوند.

نحوه رسیدگی به شکایت در دیوان عدالت اداری

پس از آماده سازی پرونده و ارائه دادخواست مربوط همراه با مدارک پیوستی و پرداخت حق دادرسی، پرونده مربوطه به جریان می افتد. دیوان عدالت اداری به دو صورت به پرونده ها رسیدگی می کند.

  • دسته اول دعاوی هستند که به بیمه شدگان و دیگر افراد ذی نفع در امر شکایت از بیمه تامین اجتماهی مربوط می باشد. این دسته از دعاوی به طور معمول در شعب دیوان عدالت اداری بررسی می شوند. اگر با آرا نهایی صادره تضاد داشته باشند یا بنا به دلایل مختلف بین شعب مختلف در رابطه با تفسیر قانون اختلاف وجود داشته باشد، پرونده مربوطه طبق بند 2 ماده 12 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری به هیئت عمومی دیوان عدالت اداری مرجوع می شود. در نهایت پروسه صدور رای وحدت رویه به سرانجام خواهد رسید.
  • دسته دوم این شکایات شامل صدور بخش نامه های خلاف قانون اساسی و شرع هستند. بنا بر ادعای افراد و اشخاص حقیقی و حقوقی این بخش نامه ها فراتر از محدوده اختیارات سازمان تامین اجتماعی هستند. در این موارد پرونده ها مستقیم برای تعیین تکلیف به هیئت عمومی دیوان عدالت اداری مرجوع می شوند.

دلایل طرح این شکایت

گستردگی اختیارات سازمان تامین اجتماعی در رابطه با مسائل مربوط به بیمه و پرداخت حقوق به افراد تحت پوشش بسیار زیاد است. از این رو عنوان می شود در اثر رابطه همه جانبه این سازمان با افراد، شکایات زیادی در این زمینه مشاهده می شوند. شناخت دلایل شکایت از بیمه تامین اجتماعی باعث می شود تلاش ها برای رفع نواقص و کمبودها افزایش یابد. این امر رابطه بین افراد و سازمان را بهبود می بخشد. از مهمترین این دلایل می توان به تاخیر در ارائه خدمات این سازمان به افراد اشاره کرد.

کلام آخر

اگر کارمندان سازمان تامین اجتماعی در اثر سهل انگاری در خلاف قوانین اقدامی انجام دهند یا در خلاف موازین شرعی و قانونی آیین نامه ای انجام گیرد، می توان با طی کردن مراحل قانونی و با دریافت کمک از وکیل آنلاین نسبت به شکایت از بیمه تامین اجتماعی اقدامات لازم را انجام داد.

4/5 - (3 امتیاز)

سحر تمدنی نژاد

سلام سحر هستم، از سال 1397 فعالیت مو در حوزه نویسندگی و تولید محتوای متنی یونیک شروع کردم، به حرفه تولید محتوا علاقه زیادی دارم و همواره سعی بر افزایش اطلاعاتم در زمینه سئو و تولید محتوا یونیک دارم، امیدوارم بتوانم مطالب با بهترین کیفیت را در اختیار شما عزیزان قرار دهم☘️💚

مقالات مرتبط

نظرات 5

  1. آیا امکان احتساب سوابق دانشجویی سال های گذشته با پرداخت هزینه حق بیمه از طرف خودمان در سوابق تامین اجتماعی وجود دارد؟
    در صورت عدم امکان ، راه حل حقوقی از طریق اقدام قضایی وجود دارد؟

  2. سلام کودک زیر دوسال رو بردم برای معاینه پیش پزشک تامین اجتماعی با اینکه کودک از وضعیت خوبی برخوردار نبود کارکنان وقت نمیدادند و پزشک رسیدگی نمی کند پس وظیفه ی یک پزشک چیه به جز خدمت رسانی صحیح به بیماری که کودک است و مریض واقعا متاسفم

  3. سلام
    برای سابقه کارم شکایت کردم تامین اجتماعی کمیته تشکیل داد و سابقه کارمو نپذیرفت و اجراییه رای هیات حل اختلاف اداره کار را که دادگستری صادر کرده را قبول نکرد
    شکایت کردم ‌دیوان تامین اجتماعی را ملزم به پذیرش رای هیات حل اختلاف کند
    رای زیر را داده

    الان این رای یعنی چی

    من چیکار کنم الان ؟؟؟؟
    لطفا راهنمایی کنید
    آیا لازم هست تجدید نظر بزنم و رای قطعی الزام تامین اجتماعی به پذیرش و اجرای رای هیات حل اختلاف را بگیرم .

    رای دیوان
    در خصوص شکایت مطروحه به شرح موصوف نظر به اینکه مطابق ماده 157 قانون کار هر گونه اختلاف فی ما بین کارگران و کارفرمایان در صلاحیت هیات های تشخیص و حل اختلاف بوده و مطابق ماده 166 همان قانون آرای قطعی صادره از مراجع حل اختلاف لازم الاجرا می باشد هم چنین بر اساس دادنامه های شماره 853 مورخ 1387/12/11 و 29و 30و مورخ 1386/1/26 و 438_437 مورخه 1393/3/19 هیات عمومی دیوان عدالت اداری سازمان تامین اجتماعی مکلف به تبعیت از آراء مراجع حل اختلاف کار شده است فلذا با توجه به اینکه
    هیات تشخیص اداره کار و رفاه اجتماعی ….. در رای صادره به شماره …….به مورخ ….. کارفرما را مکلف به بیمه نمودن کارگر نموده است و مطابق مواد 30و 40 قانون تامین اجتماعی سازمان مکلف به مطالبه و وصول حق بیمه از کارفرما شده است . فلذا شکایت مطروحه وارد تشخیص و مستند به مواد 10و 65 دیوان عدالت اداری حکم به ورود شکایت را صادر و اعلام می دارد رای صادره ظرف بیست روز قابل تجدید نظر …..

    1. اینکه سازمان تامین اجتماعی به رای دیوان اعتراض نموده (نه شما
      ) که پس از تبادل لایحه به تجدید نظر فرستاده می شود و رای صادره بدوی را تایید می نماید که این رای قطعی و لازم الاجراست .

  4. باسلام،لطفا بفرمایید طبق کدام قواعد واصول کسی که مسعمری بگیر سازمان تامین اجتماعی است. بخاطر اختلاف خانوادگی، حق همسر را قطع می کنند. درصورتی که زوجه از کل مزایای بیمه ای من استفاده می کند و طلاقی هم صورت نگرفته است. ضمنا از مزایای بیمه تکمیلی اینجانب نیز بطور کامل برخورداراست وهزینه آن از اینجانب کم می کنند.لطفا بفرمایید بنده راج به مسایل فوق مراجعه کنم. باتشکر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا