تبلیغات در مستر وکیل
دانستنی‌های حقوقی

مجازات فحاشی به کارمند دولت چیست؟⚖️【 آپدیت 1403 】

توهین به عملی گفته می شود که باعث آزار فرد مقابل شود. در فرهنگ لغت منظور از توهین، خوار و خفیف شمردن می باشد. به طور کلی می توان گفت تفاوتی ندارد که توهین لفظی باشد یا فعلی، تمام فعالیت هایی که باعث شود فرد احساس ناامنی و بی احترامی کند، توهین محسوب می شود. اگر با قصد و اراده از رفتار، گفتار و اشارات خود برای توهین به دیگران استفاده کنیم، دو عنصر مادی و معنوی، عناصر اصلی توهین هستند. برای اثبات توهین و فحاشی به کارمند دولت باید این دو عنصر اصلی را در رفتار فرد تشخیص داد. همچنین باید اثبات گردد که با نیت و اراده فرد این رفتار انجام گرفته است. اما مجازات فحاشی به کارمند دولت شامل چه مواردی می شود؟

مطالب مشابه: جهت مشاهده 10 تا از بهترین وکیل حقوقی در مشهد کلیک کنید

فحاشی به کارمند دولت و مجازات آن

در کتاب پنجم قانون مجازات اسلامی در رابطه با مجازات فحاشی به کارمند دولت بحث شده است. مطابق با مفاد این کتاب اهانت و فحاشی به کارمند دولت در قانون مذکور دارای مجازات مختص به خود می باشد. طبق ماده 608 استفاده از الفاظ رکیک و فحاشی به اشخاص اگر باعث قذف نشود، 74 ضربه شلاق و پنجاه هزار تا یک میلیون ریال جزای نقدی دارد. در این ماده قذف به معنای نسبت دادن زنا و لواط به کارمندان دولت می باشد. در صورت اعطای این نسبت به دیگر افراد، به معنای توهین کردن به ایشان می باشد و طبق ماده 253 قانون مجازات اسلامی با ایشان برخورد می شود.

فحاشی به کارمند دولت و مجازات آن

طبق این ماده نسبت دادن زنا یا لواط به دیگری که موجب حد نمی باشد همچون زنا یا لواط در حال اکراه و عدم بلوغ به دیگری، 31 تا 70 ضربه شلاق تعزیری درجه شش به همراه دارد. همچنین لازم به ذکر است که مجازات فحاشی به کارمند دولت طبق ماده 609 قانون تعزیرات و مجازات بازدارنده، 3 تا 6 ماه حبس و 74 ضربه شلاق یا 50 هراز تا یک میلیون ریال جزای نقدی می باشد. در صورت ختم شدن این اهانت به ضرب و جرح کارمند دولت، مجازات فحاشی به کارمند دولت با توجه به میزان اثر رفتار ایشان مشخص خواهد شد.

در صورتی که هدف خاطی در این شرایط اختلال در نظم عمومی باشد، مجازات ایشان 2 تا 5 سال حبس می باشد. اگر این ضرب و جرح منجر به شکستگی، کبودی یا سرخی بدن فرد شود، طبق ماده 614 قانون تعزیرات و مجازات بازدارنده فرد خاطی مجازات خواهد شد.

نکات مهم مجازات فحاشی به کارمند دولت

style=”text-align: justify;”>در رابطه با مجازات فحاشی به کارمند دولت می توان عنوان کرد که توهین به پیامبر اسلام، مساوی با سب النبی است و در این شرایط فرد خاطی قصاص خواهد شد. لازم به ذکر است که شرط این مجازات، عمدی بودن این امر می باشد. در صورتی که فرد این کار را از روی ناآگاهی انجام دهد برخورد قانونی با ایشان صورت نخواهد گرفت. اگر فرد مست عمل خود را تکرار نماید، رفتار ایشان دیگر جنبه ناآگاهی نخواهد داشت.

شرایط اثبات توهبن و فحاشی

برای کسب اطلاعات در رابطه با مجازات فحاشی به کارمند دولت باید شرایط اصلی زیر را در نظر گرفت:

  • قرار داشتن کارمند در محل کار خود
  • کارمند دولتی در حال انجام وظیفه باشد.

اگر توهین در خارج از این وضعیت انجام گیرد، شکایت به عنوان توهین ساده مورد بررسی قرار می گیرد. در صورت لحاظ شدن فحاشی به کارمند دولت یا توهین، با فرد خاطی طبق قوانین برخورد می شود. اگر این بی احترامی علنی انجام گیرد، به منظور حضور در دادگاه و پیگیری این مجازات باید قادر به اثبات این مسئله باشیم. در این رابطه می توان با بهترین وکیل پایه یک دادگستری در مشهد مشورت کرد.

آشنایی با انواع توهین و فحاشی به کارمند دولت

طبق قانون انواع توهین وجود دارند. هدف از انجام این دسته بندی ها اهمیت ایجاد آرامش در جامعه و حفظ آن برای قانونگذار می باشد. قانون گذار با دسته بندی انواع توهین و توجه به جزئیات سعی می کند نظم را در جامعه برقرار کرده و امنیت افراد را حفظ کند. برای درک بهتر مجازات فحاشی به کارمند دولت باید دسته توهین و فحاشی را بدانید. انواع توهین و فحاشی به کارمند دولت شامل موارد زیر می باشند:

انواع توهین به کارمند دولت

1. توهین حدی

مجازات فحاشی به کارمند دولت و توهین به ایشان ثابت است. در صورت انجام عملی توسط فرد با آگاهی کامل که از طرف قانونگذار قابل بخشش نمی باشد سب النبی است. این مجازات توسط دولت مقدس است. لازم به ذکر است که قذف ائمه معصومین و حضرت فاطمه یا دشنام به ایشان حکم سب النبی است. توهین حدی زمانی انجام می گیرد که با استفاده از عناصر اصلی این کار انجام گیرد. فرد باید این کار را کاملا آگاهانه انجام دهد و بداند که فحاشی و توهین خطاب به چه فردی انجام گرفته است.

اگر این موضوع سهوی باشد یا با لغزش زبانی انجام گیرد، سب النبی نیست. با توجه به ماده 263 قانون مجازات اسلامی، مجازات صورت خواهد گرفت. طبق این ماده اگر متهم ادعا کند اظهاراتش از روی اکراه، غفلت، سهو یا در حالت مستی، غضب، سبق لسان یا بدون توجه به معانی کلمات و نقل قول از دیگری است سب النبی محسوب نخواهد شد.

2. توهین تعزیری

توهین تعزیری دارای دو حالت می باشد. برای درک مجازات فحاشی به کارمند دولت باید دسته نوع توهین را بدانیم.

3. توهین ساده

منظور از توهین ساده رفتاری است که حیثیت یک فرد را خدشه دار کرده و به ایشان لطمه وارد می سازد. مجازات فحاشی به کارمند دولت در این نوع 74 ضربه شلاق و جریمه به مبلغ 50 هزار تا یک میلیون ریال می باشد.

4. توهین مشدد

مجازات فحاشی به کارمند دولت در این نوع به جایگاه افراد و جنسیت آن ها وابسته می باشد.

کلام آخر

برقراری نظم و سلامت رفتاری در جامعه به عهده قانون گذار است. برقراری نظم و سلامت رفتاری جامعه در جوانب مختلف مورد بررسی قرار گرفته و در مصادیق مختلف توسط قانون حمایت شده است. یکی از این موارد هتک حرمت اشخاص است که قانون به آن ها در دو حالت ساده و مشدد توجه می کند. مجازات فحاشی به کارمند دولت خاص می باشد. برای تبرئه خود از این موضوع می توانید با بهترین وکیل مشهد مشورت کنید.

5/5 - (1 امتیاز)

سحر تمدنی نژاد

سلام سحر هستم، از سال 1397 فعالیت مو در حوزه نویسندگی و تولید محتوای متنی یونیک شروع کردم، به حرفه تولید محتوا علاقه زیادی دارم و همواره سعی بر افزایش اطلاعاتم در زمینه سئو و تولید محتوا یونیک دارم، امیدوارم بتوانم مطالب با بهترین کیفیت را در اختیار شما عزیزان قرار دهم☘️💚

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا