تبلیغات در مستر وکیل
دانستنی‌های حقوقیکیفری

مجازات شرب خمر خوردن مشروب الکلی چیست؟⚖️【 آپدیت 1403 】

طبق قانون مجازات اسلامی، مجازات شرب خمر خوردن مشروب الکلی، 80 ضربه شلاق می باشد. البته حد شرب مسکر تنها در سه بار اول 80 ضربه شلاق است و در صورت تکرار این جرم برای بار چهارم، محکوم به مجازات اعدام خواهید شد. علاوه بر این مجازات، ممکن است حاکم جزای تکمیلی را نیز برای مجرم در نظر بگیرد. لازم به ذکر است که این جرم، شامل سوء سابقه نمی شود و امکان طرح شکایت در این زمینه، برای افراد وجود دارد؛ البته طرح شکایت در زمینه های حقوقی یا کیفری نیازمند پرداخت هزینه است. حضور و همراهی وکیل مانند بهترین وکیل سمنان در تغییر نتیجه پرونده تاثیرگذار خواهد بود.

مجازات شرب خمر خوردن مشروب الکلی طبق قانون تعزیرات

قانون تعزیرات در رابطه با مجازات شرب خمر خوردن مشروب الکلی، در سال 1387 اصلاح شد. در حال حاضر مصرف مشروبات الکلی، مجازات شدیدی به همراه دارد. طبق تبصره ماده 703 قانون مجازات اسلامی، تحت هیچ شرایطی دادگاه نمی تواند حکم تعلیق اجرای مجازات مصرف مشروبات الکلی را صادر نماید. مصرف مشروبات الکلی، جرم حدی محسوب می شود، اما اقداماتی همچون حمل، نگهداری، عرضه و فروش جرایم تعزیری هستند. در صورت ارتکاب این جرم در ملا عام، ضابطین دادگستری به سرعت شما را تحت تعقیب قرار می دهند.

مجازات شرب خمر در قانون تعزیرات

امکان توقف خودرو به منظور جستجو بخش های مختلف آن، به منظور تفتیش نشانه های جرم مشروبات الکلی وجود ندارد. البته اگر حکم قضایی برای جستجوی خودروی خاص وجود داشته باشد، تفتیش آن مجاز می باشد. از این رو می توان عنوان کرد بین جرایم مشهود و غیر مشهود مربوط به مشروبات الکلی، تفاوت قابل توجهی وجود دارد و تنها در جرایم مشهود، ضابطین دادگستری می توانند اقدامات لازم را برای کشف جرم و تعقیب مجرم انجام دهند.

اجرای مجازات حدی و تعزیری نیز با یکدیگر تفاوت دارند. اگر شلاق هنگام اجرای جرم حدی به بخشی از بدن جانی بخورد، تازیانه زننده هیچ مسئولیتی ندارد، اما در اجرای حکم شلاق در مجازات تعزیری، در صورت اصابت شلاق به بخشی از بدن جانی و بروز صدمه، فردی که حکم را اجرا می کند مسئول خواهد بود. گاهی اوقات ممکن است تازیانه زننده، مجبور به پرداخت دیه به جانی شود.

مجازات شرب خمر خوردن مشروب الکلی در اماکن و معابر

طبق ماده 701 قانون مجازات اسلامی، مجازات شرب خمر در اماکن و معابر، اگر علنی باشد علاوه بر اجرای مجازات حدی، شامل 2 تا 6 ماه حبس تعزیری می باشد. در صورت شرب خمر توسط فرد غیر مسلمان به صورت علنی و متجاهرانه، علاوه بر مجازات حدی، فرد به دو تا شش ماه حبس تعزیری محکوم می گردد. البته در رابطه با مجازات تعزیری، اختلاف نظر بسیار زیادی وجود دارد. طبق ماده 835 قانون، اگر کسی این جرم را در انظار و اماکن عمومی انجام دهد، علاوه بر حبس از 10 روز تا 2 ماه، به 74 ضربه شلاق نیز محکوم می شود. در صورت ارتکاب عملی که نفس آن کیفری نباشد، اما عفت عمومی را جریحه دار نماید، مجرم به حبس از 10 روز تا 2 ماه یا 74 ضربه شلاق محکوم می گردد.

مجازات پیروان دیگر ادیان برای خوردن مشروبات الکلی

لازم به ذکر است که در ایران، افراد با مذاهب و ادیان مختلف زندگی می کنند. طبق قانون اساسی ایران، این ادیان به رسمیت شناخته می شوند. طبق اصل 13 قانون اساسی در این رابطه، ایرانیان زرتشتی، کلیمی، مسیحی اقلیت های دینی هستند که در حدود قانون برای برگزاری مراسم دینی خود، آزاد هستند. پیروان این ادیان می توانند در احوال شخصیه و تعلیمات دینی، طبق آیین خود عمل کنند.

مجازات پیروان دیگر ادیان

از این رو در دیگر مذاهب که شرب خمر حرمت ندارد، پیروان آن ادیان که اقدام به شرب خمر نموده اند نباید طبق قوانین و مقررات اسلامی مجازات شوند. طبق ماده 266 قانون مجازات اسلامی، غیر مسلمان تنها در صورت تظاهر به مصرف مسکر، به مجازات حد محکوم می گردد. اگر غیر مسلمان صراحتا نزد قاضی به شرب خمر اعتراف کند، نباید به 80 ضربه شلاق محکوم شود. غیر مسلمان طبق دین خود می تواند مشروبات الکلی بنوشد، اما اگر این عمل به صورت علنی انجام گیرد یا به این عمل تظاهر شود، برای ایشان مجازات تعیین می شود. اگر غیر مسلمان به صورت علنی اقدام به مصرف مشروبات الکلی نماید و در حالت مستی در انظار عمومی حاضر گردد، به این مجازات محکوم می شود.

مجازات فرد مسلمان برای خوردن مشروبات الکلی

مجازات شرب خمر در شرع اسلام، هشتاد ضربه شلاق می باشد. قانونگذار به پیروی از شرع مقدس، در فصل ششم قانون مجازات اسلامی، تحت عنوان مصرف مسکر این رفتار را به عنوان جرم محسوب می کند. از این رو برای این رفتار، مجازات تعیین کرده است. قانونگذار در ماده 264 قانون مجازات اسلامی، اقسام مسکرات و نحوه مصرف آن را بررسی کرده است. طبق این ماده  مصرف، تزریق و تدقین مسکر موجب حد است. مهم نیست که میزان این مصرف کم، زیاد، جامد و مایع، خالص یا مخلوط باشد یا مست کند یا نکند. لازم به ذکر است که مصرف آب جو مسکر، حتی اگر مستی نیاورد موجب حد است. ماده 265 قانون مجازات، مجازات این عمل را بررسی کرده است. طبق این ماده مصرف مسکر، هشتاد ضربه شلاق می باشد.

آیا امکان تخفیف در مجازات شرب خمر خوردن مشروب الکلی وجود دارد؟

دادگاه قادر به تغییر کیفیت، نوع و میزان حدود شرعی نمی باشد. همچنین دادگاه قادر به کم، زیاد، تبدیل یا حذف این مجازات نمی باشد، مگر این که متهم توبه کند یا با توجه به ماده 219 قانون مجازات اسلامی شامل عفو شود. به طور کلی می توان گفت برای تخفیف مجازات شرب خمر، فرد باید توبه کند. لازم به ذکر است که هر توبه ای، شامل تخفیف نمی شود. در جرایم با مجازات حدی، توبه اگر قبل از اثبات انجام گیرد، تخفیف این مجازات را به همراه دارد. قانونگذار در قانون جدید تاکید می کند که در صورت اثبات جرم با اقرار، مرتکب پس از ارتکاب جرم با توبه می تواند از دادگاه و رئیس قوه قضاییه بخواهد، ایشان را عفو کند. برای دریافت عفو در این زمینه، می توان از بهترین وکیل کیفری در سمنان کمک خواست.

کلام آخر

مجازات شرب خمر خوردن مشروب الکلی، در دین اسلام تعیین شده است. مستر وکیل برای طرح شکایت در تمام مسائل کیفری یا دفاع از شکایات مطرح، بستری فراهم کرده تا به راحتی بتوانید با بهترین وکیل آنلاین مشورت نمایید و بهترین عملکرد را در برابر موقعیت داشته باشید و به حق و حقوق خود برسید.

4/5 - (5 امتیاز)

سحر تمدنی نژاد

سلام سحر هستم، از سال 1397 فعالیت مو در حوزه نویسندگی و تولید محتوای متنی یونیک شروع کردم، به حرفه تولید محتوا علاقه زیادی دارم و همواره سعی بر افزایش اطلاعاتم در زمینه سئو و تولید محتوا یونیک دارم، امیدوارم بتوانم مطالب با بهترین کیفیت را در اختیار شما عزیزان قرار دهم☘️💚

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا