شکایت مهریه بعد از طلاق چگونه است؟⚖️【 آپدیت 1403 】
مالی که به زن تعلق دارد و در سند نکاح مرد متعهد به پرداخت آن می باشد، مهریه است. مهریه ممکن است پول نقد، سکه یا مالی باشد که ارزش اقتصادی دارد. از آنجا که مهریه دینی بر عهده مرد می باشد، زن هر زمان بخواهد می تواند آن را طلب کند. گاهی اوقات، ممکن است شرایط زندگی زن به قدری سخت شود که ترجیح دهد طلاق بگیرد و پس از طلاق مهریه را طلب نماید. در این شرایط، می توان شکایت مهریه بعد از طلاق را مطرح کرد.
مراحل طرح شکایت مهریه بعد از طلاق
زن برای مطالبه مهریه خود نیازی به ارائه دادخواست طلاق ندارد؛ از این رو اگر مهریه زن عندالمطالبه باشد بدون مراجعه به دادگاه می توان آن را از مرد مطالبه کرد. اگر مرد از پرداخت مهریه خودداری نماید، زن با تنظیم دادخواست شکایت مهریه می تواند آن را مطالبه نماید. در این شرایط، دادخواست زن باید از طریق دفاتر خدمات قضایی به دادگاه خانواده ارسال گردد. به منظور افزایش سرعت روند پرونده خود، می توانید با بهترین وکیل خانواده در مشهد مشورت نمایید و راهنمایی های لازم را از ایشان دریافت کنید. شرایط گاهی ممکن است برای زن بسیار سخت باشد، به نحوی که ابتدا تقاضای طلاق را مطرح نماید و پس از طلاق برای مطالبه مهریه خود، اقدامات لازم را انجام دهد. از این رو، می توان گفت شکایت مهریه بعد از طلاق نیز امکان پذیر می باشد.
آقایان به طور معمول پس از طرح شکایت مهریه، ادعای ناتوانی مالی و اعسار می کنند. در این شرایط، زنانی که در طول مدت زندگی از اموال همسر خود اطلاع دارند با مراجعه به دادگاه یا اجرای ثبت می توانند تقاضای توقیف اموال ایشان را مطرح نمایند. معرفی اموال مرد و توقیف آن ها نیز دارای شرایط و تشریفات خاص است.
شرایط طرح شکایت مهریه بعد از طلاق
پس از آغاز کشمکش و مشکلات زندگی، دغدغه خانم ها معمولا این است که چطور می توان مهریه را دریافت کرد؟ آیا امکان طرح شکایت مهریه بعد از طلاق وجود دارد؟ برای دریافت مهریه قانونگذار چه شرایطی را در نظر گرفته است. طبق ماده 1092 هر گاه شوهر قبل از نزدیکی زن خود را طلاق دهد، زن تنها قادر به دریافت نصف مهریه خواهد بود. اگر شوهر بیش از نصف مهریه را قبلا پرداخت کرده باشد، این حق را دارد بیش از نصف را عینا استرداد نماید. طبق ماده 1093 هرگاه مهریه در عقد ذکر نشده باشد و مرد قبل از نزدیکی و تعیین مهر زن را طلاق دهد، زن حق دریافت مهرالمتعه می باشد. اگر پس از نزدیکی حکم طلاق اجرا گردد، زن مستحق مهرالمثل خواهد بود.
مرد در طلاق موظف است اگر مهریه را تا بعد از طلاق پرداخت نکرده باشد، هنگام طلاق با تصمیم طرفین نسبت به پرداخت آن اقدام کند. اگر زن مهریه خود را بخشیده باشد، می تواند در مدت عده رجوع کرده و برای دریافت مهریه بعد از طلاق به دادگاه دادخواست ارائه دهد. در این شرایط، می توان با بهترین وکیل پایه یک دادگستری در مشهد مشورت کرد. اگر مدت عده تمام شود، دیگر امکان تنظیم دادخواست برای دریافت مهریه وجود ندارد. در طلاق خلع که زن مهریه خود را می بخشد تا قادر به گرفتن طلاق توافقی باشد، پس از طلاق امکان دریافت مهریه وجود ندارد.
مدارک مورد نیاز طرح شکایت مهریه بعد از طلاق
برای دریافت مهریه پس از طلاق در دوران عقد، زمانی که زن باکره است و مقاربتی با همسر نداشته، زن تنها قادر به دریافت نصف مهریه می باشد. اگر قصد گرفتن طلاق نداشته باشند، زن می تواند تمام مهریه را طلب کند. اقدام به دریافت مهریه پس از طلاق، زن می تواند نصف مهریه دریافتی را به مرد بازگرداند. اگر زن بخواهد پس از طلاق، دادخواست مهریه در طلاق در دوران عقد را ارائه دهد، تنها قادر به دریافت نیمی از آن می باشد.
بر اساس این مفاد، می توان متوجه شد که ملاک دریافت مهریه به صورت کامل پس از طلاق، نزدیکی زوجین می باشد. اگر مهر در عقد ذکر نشود و مرد قبل از نزدیکی و تعیین مهر زن خود را طلاق دهد، زن قادر به دریافت مهریه بعد از طلاق خواهد بود. البته در این شرایط، میزان مهریه متفاوت می باشد. برای طرح شکایت مهریه بعد از طلاق در دادگاه خانواده یا اجرای ثبت، باید مدارکی را ارائه داد. این مدارک شامل موارد زیر می باشند:
- ارائه مدارک شناسایی همچون کارت ملی و شناسنامه
- سند نکاح و حکم طلاق
هزینه مورد نیاز شکایت مهریه بعد از طلاق
برای ثبت شکایت مهریه بعد از طلاق، باید مبالغی به عنوان هزینه های رسیدگی و دادرسی پرداخت شوند. با توجه به این موضوع که شکایت خود را در کدام مرجع مطرح می کنید، هزینه متفاوت می باشد. در صورت تمایل به ثبت دادخواست مطالبه مهریه در دادگاه خانواده، هزینه آن سالانه توسط سازمان برنامه و بودجه مشخص می گردد. اگر قصد طرح شکایت برای مطالبه مهریه در اجرای ثبت داشته باشید، باید 5% هزینه اجرایی را پرداخت نمایید. نکته دیگری که می خواهیم به آن اشاره کنیم، این است که می توانید از وکیل کمک بگیرید، اما اگر وکیل بر علیه شما کاری انجام داد، امکان شکایت وچود دارد؛ اما شکایت از وکیل چگونه است؟
کلام آخر
آقایان به طور معمول راضی یا حاضر به پرداخت مهریه نیستند. علت این امر متفاوت می باشد. برخی از مردان به دلیل لجبازی و برخی دیگر به دلیل عدم استطاعت مالی، از انجام این کار خودداری می کنند. از این رو زن برای طرح شکایت مهریه بعد از طلاق اگر اطلاعات و تخصص حقوقی نداشته باشد، ممکن است در روند دادرسی و رفت و آمدهای مکرر دچار آسیب شود. برخی افراد ممکن است موفق به دریافت حق خود و دریافت مهریه نشوند. اینجاست که حضور بهترین وکیل مهریه در مشهد توانمند و حاذق که سال ها در پرونده های خانواده کار کرده، می تواند در احقاق حق و پیشگیری از تضییع آن نقش مهمی ایفا نماید. همواره توصیه می شود قبل از انجام هر اقدامی با یک وکیل حرفه ای و کارکشته در این زمینه، مشورت نمایید تا روند پرونده شما با سرعت بالاتری پیش رود.
سلام من ۵ سال از طلاقم میگذره و هنوز مهریه مو اجرا نزاشتم ..تا چه زمانی میتونم مهریه مو اجرا بزارم؟
واقعاً این همه حقوق دان در این سایت، از حقوق مردان در طلاق ، چرا چیزی نمی گویند ؟
قانون عملا به نفع آقایون هست این خانمها هستند که باید حقشونو بگیرند و احتیاج به راهنمایی دارند
کجای این قانون به نفع مردان هست؟ عملا مردان پس از امضای عقد نامه به یک ابر بدهکار بانکر تبدیل میشن