چگونه از گمرک شکایت کنم؟⚖️【 آپدیت 1403 】
یکی از مهمترین مسائلی که تاجران در راستای تجارب بین المللی خود به صورت مداوم با آن سر و کار دارند، گمرک می باشد. تاجران در زمینه صادرات یا واردات کالا یا ورود و خروج کالاهای خود از کشور باید از این سازمان عبور نمایند. از این رو کسب اطلاع تاجران از تمام قوانین و مقررات مربوط به اداره گمرک از اهمیت ویژه برخوردار است. کسب اطلاع از این قوانین و مقررات باعث می شود خلاف قوانین فعالیت انجام نگیرد و مجبور به پرداخت جریمه نشوند. این اطلاعات به تاجران کمک خواهد کرد تا با حد و حدود فعالیت های مجاز خود آشنا شوند و از وظایف گمرک نیز مطلع شوند. در این شرایط با مشاهده تخلف و کم کاری از سوی گمرک قادر به طرح شکایت از گمرک خواهید بود. برای سرعت بخشیدن به روند پیگیری این شکایت می توان با بهترین وکیل مشهد مشورت کرد.
نحوه ثبت شکایت از گمرک
یکی از روش های رایج طرح شکایت از گمرک به صورت الکترونیکی می باشد. طرح شکایت به صورت الکترونیکی از این سازمان به معنای ارائه شکایت مربوط به امور گمرکی به صورت آنلاین و از طریق پلتفرم ها و سامانه های مختلف می باشد. شما می توانید بنا به دلایل مختلف از قبیل تاخیر در ترخیص کالا، عدم رعایت قوانین گمرکی، عدم ارائه اطلاعات کافی در رابطه با روند ترخیص، اشتباهات مربوط به گمرک و دیگر مسائل مربوط به امور گمرکی شکایت از این سازمان را مطرح نمایید.
مراحل شکایت از گمرک
مراحل زیر برای طرح شکایت از گمرک باید طی شوند:
1. شناسایی سامانه مربوط به گمرک
قبل از انجام هر گونه اقدامی لازم است سامانه الکترونیکی مربوط به سازمان گمرک کشور را بشناسید. ادارات گمرک وابسته به دولت در برخی از کشورها سامانه های آنلاین راه اندازی نموده اند. این سامانه ها امکان ثبت شکایات مربوط به گمرک را به صورت آنلاین در اختیار افراد قرار می دهند.
2. ورود به سامانه و ثبت نام
برای ثبت شکایت از گمرک به صورت الکترونیکی به ثبت نام و ایجاد حساب کاربری در سامانه نیاز پیدا خواهید کرد.
3. تکمیل فرم شکایت
فرم مربوط به شکایت پس از ورود به سامانه باید تکمیل گردد. برای تکمیل این فرم می توان از بهترین وکیل آنلاین کمک گرفت. اطلاعات مربوط به شکایت باید در این فرم به صورت دقیق و کامل وارد شوند.
4. ثبت شکایت
پس از تکمیل فرم شکایت باید آن را ثبت کرد تا بررسی های لازم توسط اداره مربوطه انجام گیرند.
5. پیگیری شکایات
شامانه های مربوط به گمرک به طور معمول امکان پیگیری وضعیت شکایت را در اختیار افراد قرار می دهد. این امر به شما کمک می کند تا از مراحل پیشروی شکایت خود اطلاع کسب نمایید.
دلایل طرح این شکایت
اداره گمرک مجموعه ای از قوانین و مقررات را دارد و هدف از وضع این قوانین مشخص نمودن حد و مرز فعالیت مجاز برای تاجران و سازمان گمرک است. با توجه به این قوانین در صورتی که هر یک از طرفین فرآیند تجارت به وظایف خود عمل نکنند، به صورت قانونی با آن ها برخورد می باشد. تاجران در این شرایط می توانند شکایت از گمرک را به صورت الکترونیکی مطرح نمایند. از مهمترین وظایف اداره گمرک که در راستای تجارت بین الملل باید به آن ها عمل شود می توان به موارد زیر اشاره نمود:
- اداره گمرک موظف است طبق قوانین وضع شده کالاهای وارداتی به کشور را ترخیص نماید. در صورت تکمیل مدارک صاحب کالا، محموله وارده به گمرک در زمان مشخص و بدون فوت وقت به صاحب محموله باید تحویل داده شود.
- سازمان گمرک باید تمام قوانین مربوط به وارادات و صادرات کالا را در رابطه با محموله وارداتی و صادراتی رعایت نماید. سیاست های دولت در این زمینه نیز باید به نحو احسنت اجرا شوند.
- روند ورود و خروج کالا از مرز باید توسط این سازمان به صورت جدی و دقیق تحت نظارت قرار گیرد.
- گمرک موظف است تمام مدارک که باید توسط تاجر به منظور ترخیص کالا به این سازمان ارائه شوند را به صورت تمام و کمال و بدون کاستی از تاجر بخواهد.
- تهیه گزارش از روند ورود و خروج کالا به داخل و خارج از کشور از دیگر وظایف این سازمان می باشد. این گزارشات باید به سازمان هایی که بر عملکرد سازمان نظارت دارند تحویل داده شوند.
- کنترل ورود و خروج کالا از انجام قاچاق یا احتکار کالا پیشگیری می کند.
- به منظور کمک به تولید ملی و افزایش رونق اقتصادی به صورت جدی باید ممنوعیت های وارداتی و ورود کالاهایی که به تولید ملی را تحت تاثیر قرار می دهند، اعمال شوند. با نظارت دقیق و اعمال این ممنوعیت ها می توان از بروز مشکلات احتمالی در این زمینه پیشگیری کرد.
شرایط طرح این شکایت
در صورت کوتاهی سازمان گمرک در انجام وظایف خود در قبال تاجران و دولت، اداره گمرک توسط سازمان هایی که بر عملکرد آن نظارت دارند بازخواست خواهد شد. تاجران در این شرایط می توانند شکایت از گمرک به صورت الکترونیکی را مطرح نمایند. در این شرایط می توان از بهترین وکیل حقوقی در مشهد کمک خواست تا راهنمایی های لازم را در اختیار شما قرار دهد. تاجران باید شکایت الکترونیکی خود را در راستای تخلف صورت گرفته از طرف گمرک مطرح سازند.
روش های ثبت شکایت از اداره گمرک
در صورت مواجهه تاجران با تخلف از سوی گمرک در روند تجارت، برای طرح شکایت از گمرک می توان به دو صورت عمل کرد. برای ثبت شکایت در این سامانه دو روش رایج وجود دارد. از مهمترین روش های طرح شکایت از این سازمان می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- ثبت شکایت از این سازمان به صورت الکترونیکی و با استفاده از شماره سریال اظهارنامه روش اول است. تاجران در این روش با ورود به بخش مربوط به اظهارنامه، فرآیند شکایت خود در این سامانه را تکمیل کرده و شکایات خود را ثبت می کنند.
- در روش دوم برای ثبت شکایت از این سازمان به صورت الکترونیکی به شماره سریال اظهارنامه نیاز نخواهید داشت. تاجران در این روش باید نام گمرک را در سامانه مربوط به ثبت شکایات الکترونیکی وارد کنند تا فرآیند ثبت شکایت آن ها تکمیل گردد.
کلام آخر
در صوزت ثبت شکایت از گمرک به صورت الکترونیکی ثبت آن به آسانی و با سرعت بالا انجام می گیرد. از مهمترین مزایای طرح این شکایت به این صورت می توان به کاهش هزینه ها، رفع نیاز به حضور در دفاتر گمرکی، امکان پیگیری وضعیت شکایت به صورت آنلاین و کاهش زمان پاسخگویی به شکایت اشاره کرد. استفاده از این سامانه ها همچنین باعث شفاف سازی امور گمرکی می شود و امکان ارتباط مستقیم و مستند با ادارات گمرک را فراهم می سازد.
با سلام خدمت ریاست کل گمرک اینجانب عبدالحمید رضاییان بازنشسته گمرک ایران سوالم برای چندبار پیام خود را به ریاست کل ارسال کردم ولی جوابی نگرفتم لذا کسی که ۳۰ سال برای گمرک خدمت کرده ایا این امتیاز ندار حداقل یک فرزند خودش به تعاونی خدمت کند که در گمرک انزلی دست معافیا وفرزندان سپاه که هر کدام ۵ الی ۷ نفر جذب تعاونی کردن وخودم نامه بیناد شهید خدمت آقای رضوانفر ارسال کردیم وفرمودن دستور جذب تعاونی ولی حال حدود ۲ سال میگذرد نتیجه صورت نگرفته ایا این حق ما نیست خواهشمندم حداقل جواب ما را بدهید تشکر