تبلیغات در مستر وکیل
دانستنی‌های حقوقی

شکایت فرار از دین چگونه است؟⚖️【آپدیت 1403】

در صورتی که شخصی از پرداخت بدهی خود فرار کند یا با تنظیم معامله صوری با هدف فرار از دین تمام یا بخشی از اموال خود را به نام دیگر افراد انتقال بدهد، مرتکب جرم شده است. در این شرایط، امکان تنظیم شکواییه برای شکایت از فرار دین برای افراد وجود دارد. بر اساس قانون مدنی، ذکر هدف معامله ضرورتی ندارد. اگر هدف، انگیزه و جهت طرفین در یک معامله ذکر شود، باید هدف ایشان قانونی و مشروع باشد؛ در غیر این صورت، معامله باطل محسوب خواهد شد. در صورت انجام معامله با هدف فرار از دین، معامله باطل خواهد بود. در صورتی که اشخاص اموال خود را با هدف فرار از دین به دیگری فروخته یا واگذار کرده باشند، می توان شکایت فرار از دین را علیه آن ها به روش های مختلف مطرح کرد.

یکی از انواع شکایت فرار از دین، فرار زوج از پرداخت مهریه به زوجه می باشد. در این شرایط، می توانید از بهترین وکیل خانواده در تهران کمک بخواهید تا راهنمایی های لازم را به شما ارائه دهد.

مراجع صالح رسیدگی به شکایت فرار از دین

یکی از مراجع صالح رسیدگی به شکایت فرار از دین، دادسرای محل وقوع جرم می باشد. محل وقوع جرم در طول این شکایت، جایی است که معامله با هدف فرار از دین در آنجا انجام شده باشد. این مکان ممکن است محل اقامت یکی از طرفین دعوا باشد. برای برخی عناوین حقوقی همچون باطل کردن معامله صوری نیز می توان به دادگاه محل وقوع جرم یا محل اقامت مجرم مراجعه نمود. به عنوان مثال اگر ساکن منطقه کریم خان تهران هستید، با مراجعه به دادگاه این منطقه می توانید با بهترین وکیل کریم خان تهران در این زمینه مشورت کنید.

نحوه شکایت فرار از دین

در صورتی که طلبکار بتواند ثابت کند بدهکار با هدف فرار از دین اموال خود را به نام دیگری انتقال داده است یا قصد فروش اموال خود را داشته، دادگاه قادر به صدور حکم توقیف و بازداشت اموال وی تا میزان بدهی ایشان می باشد. بدهکار در این شرایط، بدون اجازه دادگاه قادر به فروش اموال خود نخواهد بود. همواره توصیه می شود برای طرح شکایت فرار از دین، با وکیل باتجربه و متخصص در زمینه وصول مطالبات مشورت کنید. از آنجا که این امر جرم محسوب می شود، پیچیدگی های زیادی دارد و بی اطلاعی از برخی مسائل باعث تبدیل آن به موضوع حقوقی می شود، بهتر است قبل از انجام هر اقدامی با وکیل متخصص به مشورت بپردازید.

مدارک مورد نیاز شکایت فرار از دین

شاکی باید مدارک و دلایل خود همچون اسناد انتقال یا شهادت شهود را به منظور اثبات فرار از دین به مراجع صالح ارائه دهد. برای طرح این شکایت، باید تمام مدارک و مستندات خود را به دادگاه ارسال کنید و شکواییه را به پرونده خود پیوست کنید. به خاطر داشته باشید که با توجه به قانون مجازات اسلامی برای اثبات دعاوی می توان از اقرار، شهادت، قسامه، سوگند و اسناد استفاده کرد. لازم به ذکر است که علم و آگاهی قضات نیز در روند پرونده تاثیر قابل توجهی دارد. مشورت با وکلای متخصص در زمینه تکمیل مدارک، ضمائم مورد نیاز و دلایل مورد استناد تا حد زیادی به شما کمک می کند.

زمان مورد نیاز برای رسیدگی به شکایت فرار از دین

طرح شکایت فرار از دین، حجم زیادی از پرونده های قضایی دادگاه ها را به خود اختصاص داده و بخش زیادی از این پرونده ها در رابطه با فرار از پرداخت مهریه در محاکم در حال رسیدگی هستند. متاسفانه هر روزه در محاکم قضایی شاهد طرح این دعوا هستیم؛ از این رو، باید عنوان کرد تخمین زمان آغاز و پایان طرح شکایت غیر قابل پیش بینی است و امکان تعیین زمان مشخص برای آن وجود ندارد. پیشگویی زمان پرونده های حقوقی و کیفری در زمینه های مختلف در اکثر مواقع دقیق نمی باشد، اما کارشناسان و وکلای فعال در این حوزه با توجه به تجربه خود در پیگیری و انجام این پرونده ها می توانند بهترین و سریع ترین راهکار را به شما معرفی نمایند.

هزینه های طرح شکایت فرار از دین

همانطور که عنوان شد دادسراهای عمومی، صلاحیت رسیدگی به شکایت فرار از دیون را دارند. از این رو، هزینه دادرسی نیز با توجه به نحوه شکایت مرجوع به این مرجع تعیین خواهد شد. لازم به ذکر است که در مسائل کیفری نیاز به پرداخت هزینه بالا نخواهید داشت. سازمان برنامه و بودجه هر سال هزینه های زیر را تعیین می کند:

  • هزینه دادرسی از مرحله ثبت شکایت تا صدور رای
  • هزینه های مرحله اجرا
  • تعرفه های حق الوکاله وکیل
  • هزینه های کارشناسی
  • هزینه های ثبت شکواییه

زمان مورد نیاز برای طرح شکایت

به منظور کسب اطلاع از تعرفه خدمات قضایی در ۱۴۰۲، می توان به قانون بودجه کشور مراجعه کرد.

مجازات فرار از دین

با توجه به قوانین حاکم بر کشور، مجازات حقوقی و کیفری برای معاملات با هدف فرار از دین در نظر گرفته شده اند. در صورتی که با هدف فرار از دین اموال خود را به فرد دیگری انتقال دهید و باقیمانده اموال کفاف بدهی شما را ندهد، مرتکب جرم شده اید. در این شرایط، برای شما مجازات حبس تعزیری یا جزای نقدی درجه ۶ مشخص می شود. لازم به ذکر است در صورتی که انتقال گیرنده از هدف شما آگاه باشد، در جرم شما شریک خواهد بود. در این شرایط، مال از انتقال گیرنده به عنوان جریمه دریافت خواهد شد.

کلام آخر

در صورت تمایل به پیشبرد سریع شکایت فرار از دین، دستیابی به نتایج مطلوب و کسب حقوق خود توصیه می شود به مشاوره با یک وکیل حرفه ای و خبره بپردازید. گاهی اوقات ممکن است با مسائلی مواجه شوید که از نظر شما عادی هستند، اما برعکس از اهمیت ویژه ای برخوردار باشند. این مسائل ممکن است در به دام انداختن مدیون به شما کمک کنند. یک وکیل صادق و باتجربه در رابطه با این مسائل، می تواند شما را آگاه سازد. وکلای دادگستری نیز در رابطه با کم و کیف جرم مورد نظر و چگونگی تنظیم شکایت نامه و دادخواست حقوقی، می توانند راهنمایی های لازم را به شما ارائه دهند. همچنین این وکلا می توانند بررسی کنند که آیا ادله و مدارک ارسالی شما برای اثبات شکایت کافی هستند.

در صورتی که با توجه به حکم مسلم و قطعی دادگاه به پرداخت دین محکوم شوید و نسبت به انتقال اموال خود به صورت صوری یا واقعی به دیگری اقدام نمایید، طرف مقابل می تواند شکایت فرار از دین را علیه شما مطرح نماید.

 

3.6/5 - (5 امتیاز)

سحر تمدنی نژاد

سلام سحر هستم، از سال 1397 فعالیت مو در حوزه نویسندگی و تولید محتوای متنی یونیک شروع کردم، به حرفه تولید محتوا علاقه زیادی دارم و همواره سعی بر افزایش اطلاعاتم در زمینه سئو و تولید محتوا یونیک دارم، امیدوارم بتوانم مطالب با بهترین کیفیت را در اختیار شما عزیزان قرار دهم☘️💚

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا