تبلیغات در مستر وکیل
دانستنی‌های حقوقی

شکایت علیه قاضی چگونه است؟⚖️【 آپدیت 1403 】

بررسی پرونده توسط قاضی از تاثیرگذارترین مراحل رسیدگی و صدور رای در مراجع قضایی می باشد. با توجه به قانون، قاضی باید واجد صلاحیت باشد و برای قضاوت کردن پرونده ها شرایط مهمی را احراز نماید. قاضی نیز مانند دیگر افراد ممکن است مرتکب خطا و لغزش شود. در صورت مواجهه با زیان بر اثر قصور یا تقصیر قاضی هنگام رسیدگی به پرونده و صدور رای، این زیان باید جبران گردد. به همین دلیل امکان طرح شکایت علیه قاضی پیش بینی شده است. در صورت مشاهده تخلفات قاضی که پرونده شما را رسیدگی می کند امکان طرح شکایت علیه قاضی برای شما وجود دارد. قبل از طرح شکایت بهتر است با مراحل و نحوه ثبت آن آشنا شوید.

مراحل شکایت علیه قاضی

یکی از روش های طرح شکایت علیه قاضی این است که شاکی با توجه به تخلفات انتظامی قضات، اشتباهات و تقصیرهای وی هنگام صدور حکم در دادگاه و دادسرای انتظامی قضات شکایت خود را مطرح نماید. برای طرح این شکایت در نخستین گام به تنظیم شکواییه نیاز داریم. برای تنظیم شکواییه می توان با وکلای حرفه ای و باتجربه در این زمینه به مشورت پرداخت. امکان یافتن بهترین وکیل فعال در این حوزه با مراجعه به وب سایت مستر وکیل برای شما وجود دارد.

نحوه شکایت علیه قاضی

مراحل طرح شکایت علیه قاضی شامل موارد زیر می باشند:

  • در نخستین مرحله طرح شکایت علیه قاضی باید به دفتر نظارت و ارزشیابی رفتار و عملکرد قضات که در دادگستری استان مربوطه قرار دارد، مراجعه کرد.
  • در مرحله بعد باید به دادسرای انتظامی قضات واقع در شهر تهران مراجعه نمایید. در هر حال مطابق قانون، دادسرای انتظامی قضات موظف به پیگیری پرونده پس از دریافت شکایت یا اعلام مراجع ذی صلاح می باشد.

در صورت احراز تخلفات صورت گرفته توسط قاضی از منظر مقامات دادسرای انتظامی، پرونده برای صدور رای در رابطه با شکایت علیه قاضی به دادگاه انتظامی قضات مرجوع می شود. دادگاه انتظامی قضات، صلاحیت صدور رای مربوط به تخلفات قاضی و رسیدگی به ادعای اشتباه یا تقصیر قضات را دارد.

مدارک مورد نیاز برای طرح شکایت علیه قاضی

شکایت علیه قاضی متخلف در دادسرا و دادگاه انتظامی قضات، رسیدگی می شود. به طور کلی می توان گفت دادگاه انتظامی قضات صلاحیت رسیدگی به تخلفات قضات، از وظایف شغلی و ارتکاب جرایم را دارد. برای طرح این شکایت باید مدارک مورد نیاز را به پرونده ضمیمه نمایید. از مهمترین مدارک مورد نیاز برای طرح این شکایت می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • مدارک هویتی همچون شناسنامه و کارت ملی
  • مستندات مربوط به شکایت علیه تقصیر و اشتباه قاضی
  • تلفن و آدرس شاکی
  • سمت شاکی انتظامی در پرونده قضایی باید ذکر گردد.
  • شماره پرونده قضایی مربوط به شکایت مطرح شده
  • مشخص کردن هویت قاضی در رابطه با شکایت
  • روشن بودن تخلف نسبت به مقررات قانونی
  • پیوست مستندات مورد شکایت از قبیل تصویر دادنامه، اخطاریه، احضاریه یا اجرائیه
  • امضای شاکی یا نماینده قانونی ایشان( در صورت عجز از امضا باید اثر انگشت ایشان ارائه گردد.)
  • ابطال تمبر دادرسی با توجه به تعرفه خدمات قضایی

مدارک مورد نیاز شکایت علیه قاضی

این اشتباهات ممکن است شامل دادنامه، اخطاریه یا احضاریه ای باشند که قاضی متخلف صادر کرده است. تمام اسناد و مدارکی که در اختیار دارید و موضوع شکایت را اثبات می کند باید به نمونه شکواییه خود ضمیمه کنید تا در دادگاه انتظامی قضات، پیگیری شوند.

زمان مورد نیاز برای طرح شکایت علیه قاضی

پس از راه اندازی سامانه خدمات قضایی https://adliran.ir و امکان طرح و پیگیری شکایات در این سامانه، تسریع و تسهیل طرح شکایت از تخلفات قاضی شکایات ارسالی به دادسرای انتظامی قضات تا حد قابل توجهی افزایش یافته است. از این رو باید به خاطر داشته باشید که پیش بینی زمان مورد نیاز برای طرح این شکایت غیر ممکن است. از آنجا که طرح این شکایات و لزوم پیگیری آن ها به صورت موشکافانه و دقیق از حساسیت نسبتا بالایی برخوردار می باشد، روند پیگیری این پرونده ها نسبتا طولانی می باشد.

لازم به ذکر است که حتی باتجربه ترین وکلای کشور در موارد حقوقی و قضایی از پیش بینی نهایی زمان اتمام کار خودداری می کنند. کارشناسان و وکلای متخصص در زمینه شکایات صنفی می توانند پرونده های مختلف در این زمینه را پیگیری کنند و اقدام به حل و فصل آن ها نمایند. وکلای باتجربه می توانند بهترین و کوتاه ترین مسیر پیگیری پرونده را به شما ارائه دهند.

مراجع صالح رسیدگی به شکایات علیه قاضی

در صورتی که قصد طرح شکایت علیه قاضی در رابطه با عملکرد و حکم صادره توسط ایشان را داشته باشید باید به مراجع صالح که امکان رسیدگی به این پرونده ها را دارند، مراجعه نمایید. یکی از این مراجع، دادگاه عالی انتظامی قضات می باشد. برای طرح شکایت از قاضی در رابطه با کلاهبرداری ایشان باید به دادسرای کارکنان دولت مراجعه نمود. دادسرای کارکنان دولت صلاحیت رسیدگی به پرونده های قاضی که مرتکب جرم شده است را دارد. قانونی تحت عنوان قانون نظارت بر رفتار قضات تصویب شده که باید بر رفتار و عملکرد قضات نظارت داشته باشد. وظیفه دریافت شکایات انتظامی مردم در مقابل قضات به عهده روسای دادگستری می باشد. پس از ثبت شکایت علیه قاضی، روسای دادگستری موظف هستند در مدت یک هفته شکایت مطرح شده را به سمع دادسرای انتظامی قضات برسانند.

نحوه رسیدگی به تخلفات قاضی

قضات دادسرا قادر به دریافت توضیحات لازم از قاضی متخلف در رابطه با تخلفات انتظامی می باشند. پس از این که دادسرا بررسی های مورد نیاز را انجام داد و در صورت تشخیص دادیار قاضی باید تحت پیگرد قانونی قرار گیرد. اگر پس از اعلام این موضوع دادستان با این امر موافق باشد کیفرخواست در این رابطه صادر خواهد شد. پس از رسیدگی به پرونده توسط دادیار و صدور حکم، تحت تعقیب قانونی قرار گرفتن قاضی متخلف و وجود رضایت دادستان به این امر، کیفر خواست توسط دادستان صادر خواهد شد. در نهایت پرونده به دادگاه عالی قضات مرجوع می شود تا رسیدگی نهایی به پرونده صورت گیرد.

کلام آخر

قضات مراجع قضایی کشور همچون دیگر افراد جامعه ممکن است مرتکب جرم یا تخلف شوند. در صورت بروز تخلفات شغلی توسط قاضی و یا قصور ایشان هنگام صدور رای نهایی، امکان طرح شکایت علیه قاضی برای شما وجود خواهد داشت. در این شرایط دادسرا و دادگاه انتظامی قضات باید پرونده را مورد رسیدگی و پیگیری قرار دهند.

4/5 - (11 امتیاز)

سحر تمدنی نژاد

سلام سحر هستم، از سال 1397 فعالیت مو در حوزه نویسندگی و تولید محتوای متنی یونیک شروع کردم، به حرفه تولید محتوا علاقه زیادی دارم و همواره سعی بر افزایش اطلاعاتم در زمینه سئو و تولید محتوا یونیک دارم، امیدوارم بتوانم مطالب با بهترین کیفیت را در اختیار شما عزیزان قرار دهم☘️💚

مقالات مرتبط

نظرات 14

  1. پرونده من بعد دوسال پیگیری که چند بار متهم را جلب کردن گرفتم اوردم شاهد و اعتراف متهم و مدارک کامل بود کیفر خواست هم صادر شد رفت دادگاه که حکم بده حکم تبریه داد آزادش کردن رفت چون پول داره و رشوه میده و قاضی هم که رشوه بگیر هستن این وضعیت قانون جمهوری اسلامی هست خدا به حق امام حسین این قاضی های فاسد را نابود بکنه

  2. سلام
    دوستانی که در اینجا از دست قضات شاکی و عصبانی هستند، کاملا حق دارند، چون الان وضعیت طوری شده که اصلا مهم نیست، شاکی پرونده مستندات یا شاهد یا فیلم یا استعلام از ادارات داشته باشه یا نه چون هیچ مستندی برای اثبات حقانیت نیاز نیست فقط باید دعا کنی که پرونده ت به آن شعبه ای که قاضی رشوه گیر هست، ارجاع داده نشه، اگر به آن شعبه ارجاع شد، شما دیگه از پیش باخته هستی.
    دوستان سعی کنید نسبت به بعضی موضوعات کوچک یا کم اهمیت اصلا شکایت نکنید، چون این قضاتی که با دلال ها یا کار چاق کن ها زد و بند دارند، یک طوری رای صادر میکنند، متهم محکوم که نمی شود به کنار ، حتی با حکم ناعادلانه حقی هم به متهم داده میشود، که شاکی بدبخت! حالا با متهمی باید طرف شود که رای دادگاه را هم به نفع خود گرفته است.
    در دادگاه تجدید نظر هم که پرونده را نمی خوانند فقط رای تایپ می کنند و در آخر می نویسند دادنامه استوار می شود.
    ولی اگر حق و حقوتان ضایع شده حتما به مراجع بالاتر مثل دادستانی کل کشور، یا دادگستری کل استان با مدارک و مستندات مراجعه کنید، دست خالی بر نمی گردید. آدم های خیلی خوبی هستند، من خودم رفتم با دلیل و مدرک نشان دادم که قاضی تخلف کرده و وقتی ایشان متوجه شد که حق با من است بدون درنگ به دادستان همان دادسرا زنگ زد گفت فردا یکی میاد پیشت، حرف داره، حق داره، پرونده را دوباره رسیدگی کنید، البته دادستان همان دادگاه حودشان انسان بسیار پاکی هستند، من صبح رفتم ماده ۲۷۸ ق، آ، د، ک را که یک بار رد شده دوباره نوشتم الان پرونده دوباره داره رسیدگی میشه

    در مجموعه بگم با اینکه زد و بند زیاده و رشوه خواری دیگه عادی شده ، ولی باز پی گیری کنید بالاخره میشه نتیجه گرفت
    خدا انشالله ریشه آدمهایی که با گرفتن پنج یا ده میلیون رشوه، تمام سرمایه و دارایی یه خانواده را نابود میکنند، از بین ببره

    1. دمت گرم واقعا خدا ازشون نگذره بعضی قاضی ها واقعا حرام خور ‌نامرد هستن

  3. سلام،یه روزی کارفرما ی من بخاطر اینکه حق وحسابم رو میخواستم با ماموران کلانتری محل تبانی کردند بجرم دزدی منو بازداشت کردند حالا بماند که چقدر کتکم زدند!!!رفتم دادگاه عمومی شکایت کردم هم کارفرما هم مأموران روتبریه کردند،جالب اینکه تو دادگاه نظام مأموران رو محکوم کردند، قاضی دادگاه نظام گفت بروشکایت کن و ماموران خلاف کارهم باید بیایند شهادت بدهند که خلاف قانون منودستگیرکردند،اما دادگاه دوباره دوتاکارفرمای من که معدن دارهستند رودوباره تبریه کرد،یعنی یه دادگاه مجرم کرده یه دادگاه تبریه،حالا خودتون ببینید چه خبره!!!؟

  4. باسلام طبق پرونده و رای صادره و تحقیقات انجام شده پرونده در شعبه 103دادگاه رفسنجان مطرح رسیدگی موضوع مدارک توسط بنگاه‌دار جعل به فروخته شده چهارنفره کارشناس تایید کردن که جعل انجام شده اما بعداز شش ماه معطلی قاضی با گرفتن رشوه وپارتی بازی طرفین رای برائت صادر کرده چه کسی الان رسیدگی می‌کند نود درصد قضات دزد و رشوه ای هستن اگر خدایی وجود داشته باشه باید ازسر بچه های دربیاید من فکرکنم خدا هم طرف همان دزدها هست 1369

      1. قاضی اگه از گشنگی هم داره می میره اگه شرافت و یک پدر داشته باشه و احساس عزت نفس داشته باشه راضی نمیشه حق و ناحق رو جابجا کنه و نجاسترشوه و هر نجاست و ناپاکی دیگه خودش بخوره و ببره برای زن و بچش. چه زن و بچه ای بشن تو خیابونا زن و بچه قاضی فاسد!……..!!!!

  5. خدا کنه امام زمان سریعتر ظهور کنه تا ریشه ظلم بکنه ده سال در واحد امنیتی همش به مردم گفتیم جمهوری اسلامی انقلاب اسلامی ولی یکباره قاضی برای چی نمیدونم باج گرفت رشوه گرفت نمیدونم ولی یه خبری بدر رای ناحق وبر بی حقی بنده داد بعد سه سال مارو متضرر کرد یعنی قاضی تجدید نظر اینقدر از قاضی شعبه بیشتر میدونه که رای را ۱۸۰ درجه میچرخونه

    1. همتون خسته نباشید بنده ۴۰ سالم بدون سابقه کیفری چون در شهر اهواز سرشناسیم برام پاپوش درست کردن حالا بماند اخه کدوم قاضی ۳ تا شاهد و باهم تو اتاقش احضار می کنه اینم بدرک به یکی از شاهدا که خاله شاکی میشه میگم من کی هستم یه فامیل اشتباه میگه بعد احساس می کنم که شاکی داره اشاره میده برگشتم دیدم بله جلو خود قاضی بعد نزاشتم گفتم خو چه تاریخی جنس بردم گفت یادم نیست گفتمش اتومبیل من یه ماشین خیلی خاصه حتی اگه اسمشو نمیدونی خانوم شکلشو تعریف کنی قبول دارم نفهم تر از نفهم میگه ۲۰۶ گفتمش من موستانگ دارم تو عمرمم ۲۰۶ نه سوار شدم و نه به نامم بوده میتونید استعلام بگیرید بعدش فاکتور طلایی که تو پرونده هست کپی هست نه اصلی بعدش که چون تاریخش مال قدیم بود یعنی بدون مهر بودن و خاک تو طرشون حتی امضاهاش نمیخوندن باهم شما دیگه چی میگید وقتی بلند شدم به قاضی گفتم من بیشتر بهت میدادم ۶ ماهمو کرد یک سال با اینکه وکیل من فقط مورد قتل می گرفت کردش ۶ ماه بعد از یک ماه رای باز ازاد شدم وقتی مملکی که شخصی ۴۰ سالش تا حالا یه لحظه بازداشت نرفته بعد قاضی خدانشناس این کارو می کنه انسان میگه قربون هر چی کافره

  6. سلام آخه این چه قانون غیر عقلانی هست که داره اجرا میشه شهادت دادن دروغین جزو دلایل استناد به حکم قاضی محسوب میشه ولی فیلم دوربین مداربسته اعتباری در دادگاه نداره .
    با این قضات بی وجدان که خدایی میکنن.
    بیچارم کردین

  7. قاضی های کرج رشوه بگیرن روز روشن به رای به دزد بساز بفروش خونه های پدرم ازش گرفتن مالک زمین باشی بعد سازنده خیلی راحت با استفاده از وکالت خونه هات از چنگت در بیاره متاسفم برای جامعه اسلامی که هر چی دزد راس کار خدا براتون نسازه 😔😔😔

    1. فقط‌گفتی قاضی های کرج وبس؟؟؟تموم املاک شوهرم ازجمله یه ملک معروف وارزشمنددراهوازوشخصی که سرکرده یه باند کلاهبرداره وبالغ بر ۷۰پرونده کلاهبرداری داره باتهدیدوترساندن وخوراندن داروهای مخدروآدم ربایی وگرفتن چندین برگه سفید امضا بامبلغ ناچیزی به نام خودشون کردن وهمون پولم از حسابان خالی کردن،،جرم پولشوییشون ثابت شده،بی اعتباری ونداشتن کد رهگیری وثبت نشدن درسازمان املاک ثابت شده وووو…به چندین دلیل کیفرخواستشون به جرم اختلاس،ارتشاه وکلاهبرداری با سواستفاده از ضعف نفس صادرشده ولی درکمال ناباوری دردادگاه بدوی قاضی حکم بر برائتشون داد ودر ۴خط قید کرده بود بدلیل اینکه شاکی در زمان معامله محجور نبوده ومعاملات توی بنگاهی صورت گرفته واصلا به تخلفات بنگاهی هم که ثابت شده بود توجهی نکرد…اینطور که پیداست اینا زنجیره وار رآی های همو تایید میکنن وتو تجدید نظر هم رآی میارن وچه بسا توی دیوان….الان دیگه کسی که مظلوم واقع میشه زیر پاله میکنن وکلاهبردارا رو که جیبشون پرپول شده تحویل میگیرن،،،توهمچین مملکتی ماداریم نفس میکشیم

    2. محمد شهر کرج قاضی و دادیار فاسد زیاد داره متاسفانه. من رفتم با مستندات راجع به خیانت دادیار با معاون دادستان محل فوق گفتگو کنم آن هم با شرایط عجیب و غریب موفق به گرفتن وقت شدم دیدم ریشه فساد در این دادسرا خود اوست به همراه دو نفر دیگر. خدایا تو می دانی طی چهار سال یک پرونده با مستندات روشن را چند سال طول دادند تا مرا وادار به ترک شکایت کنند . مضحک این که معاون دادستان طلبکارانه گفت مقصر تویی که شکایت کردی کار را به اینجا رساندی!!!!! که در نهایت……

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا