تبلیغات در مستر وکیل
دانستنی‌های حقوقی

شکایت عدم تعویض پلاک چگونه است؟⚖️【 آپدیت 1403 】

شکایت عدم تعویض پلاک شرایط، مراحل و قوانین خاص خود را دارد. اگر قصد طرح شکایت از خریدار به دلیل عدم تعویض پلاک را داشته باشید باید تمام این مراحل و شرایط را بدانید. گاهی اوقات خریدار از فروشنده وکالت تعویض پلاک را دریافت می کند اما با گذشت مدت زمان زیاد برای تعویض پلاک خودرو اقدامی انجام نمی دهد. رفت و آمد خریدار با پلاک قبلی که به نام فروشنده است، ممکن است برای خریدار و فروشنده مشکلاتی ایجاد نماید. در این شرایط تخلفات صورت گرفته توسط خریدار به اسم فروشنده تمام خواهند شد زیرا پلاک تعویض نشده است. پلیس راهنمایی و رانندگی همواره توصیه می کند طرفین برای تعویض پلاک پس از اتمام معامله اقدامات لازم را انجام دهند تا از بروز مشکلات احتمالی آینده پیشگیری شود.

مطالب مشابه: جهت مشاهده 10 تا از بهترین وکیل حقوقی در کرج کلیک کنید

مراحل طرح شکایت عدم تعویض پلاک

بهترین کار برای طرح شکایت عدم تعویض پلاک، تنظیم اظهرنامه مبنی بر تعویض پلاک خودرو و ارسال آن برای خریدار می باشد. در صورت عدم توجه خریدار به اظهارنامه، می توان شکایت خود را مطرح کرد. گاهی اوقات فروشنده برای تعویض پلاک خودرو اقدام نمی کند. در این شرایط فروشنده به صورت حضوری به مرکز تعویض پلاک مراجعه نکرده و برای انجام این کار به خریدار نیز وکالت نمی دهد. این امر بیشتر زمانی مشاهده می شود که پس از فروش قیمت خودرو تا حد قابل توجهی افزایش می یابد. در این شرایط خریدار باید شکایت عدم تعویض پلاک را مطرح کند. در این مسیر وب سایت مستر وکیل تا حد زیادی می تواند به شما کمک کند.

نحوه شکایت عدم تعویض پلاک

نخستین گام طرح شکایت عدم تعویض پلاک مراجعه به دفاتر خدمات قضایی و تنظیم دادخواست شکایت می باشد. برای تنظیم شکایت نامه، می توان با بهترین وکیل تنظیم قرارداد در تهران مشورت نمود. پس از تنظیم شکایت نامه باید مدارک مورد نیاز را به دادخواست پیوست کرد. در نهایت هزینه های مربوط به ثبت دادخواست باید پرداخت گردند. مراحل طرح این شکایت شامل موارد زیر می باشند:

  • تقدیم دادخواست
  • بررسی شکایت
  • صدور حکم
  • تجدید نظر
  • اعتراض به حکم

مرجع صالح رسیدگی به شکایت عدم تعویض پلاک

برای طرح این شکایت قبل از هر چیز به یک شکواییه نیاز خواهید داشت. هر فردی از پس تنظیم شکواییه بر نمی آید و در این زمینه به مهارت و تجربه نیاز خواهد داشت. در صورت عدم تمایل به اخذ وکیل در این مسیر، می توان با کارشناسان مجموعه مستر وکیل ارتباط برقرار کرد و موضوع شکایت را عنوان کرد. کارشناسان تحت نظر افراد متخصص و مجرب شکواییه را تنظیم می کنند. شماره پلاک خودرو معیار تعیین دادگاه یا مرکز راهنمایی و رانندگی صالح رسیدگی به شکایت شما می باشد. شماره پلاک خودرو به هر شهری تعلق داشته باشد، شکایت عدم تعویض پلاک خودرو نیز باید در مرکز راهنمایی و رانندگی یا دادگاه همان شهر مطرح گردد. در این زمینه می توان با بهترین وکیل پایه یک دادگستری در تهران مشورت کرد.

مرجع شکایت عدم تعویض پلاک

مدارک مورد نیاز طرح شکایت از عدم تعویض پلاک

برای طرح شکایت عدم تعویض پلاک، باید تمام مدارک و اسناد ثابت کننده ادعای خود مبنی بر عدم تعویض پلاک را به پرونده پیوست کنید. مدارک و اسناد مورد نیاز برای طرح این شکایت شامل موارد زیر می باشند:

  • کپی برابر اصل مبایعه نامه فروش خودرو
  • کپی برابر اصل اظهارنامه فک پلاک خودرو
  • کپی برابر اصل سند مالکیت خودرو
  • کپی برابر اصل کارت ملی صاحب پلاک خودرو

هزینه طرح شکایت عدم تعویض پلاک

پرداخت هزینه های مربوط به شکایت تعویض پلاک یکی از مسائل مهمی است که باید توسط شاکی پرداخت گردد. این نوع شکایت از انواع شکایات غیر مالی می باشد از این رو هزینه دادرسی طبق مبلغ و ارزش خودرو تعیین نمی شود. هربنه طرح این شکایت متغیر خواهد بود و شاکی موظف به پرداخت این هزینه می باشد. هزینه های جانبی دیگر همچون هزینه تنظیم اظهارنامه علاوه بر هزینه دادرسی باید در سامانه ثبت گردند. در صورت اخذ وکیل، دستمزد وکیل نیز محاسبه خواهد شد و شاکی موظف به پرداخت تمام این هزینه ها می باشد.

نکات مهم طرح شکایت عدم تعویض پلاک

خریدار باید تمام مراحل فک پلاک خودرو را طی کند. فروشنده طبق عرف معمول باید به خریدار در این زمینه وکالت دهد تا ایشان به مراجع لازم رجوع کرده و مراحل لازم را طی کند. طبق قانون صاحب پلاک خودرو مسئول تخلفات ثبت شده این پلاک می باشد. از این رو پس از فروش خودرو اقدامات لازم برای تعویض پلاک باید صورت گیرند. فروشنده ممکن است برای تعویض پلاک به خریدار وکالت مهلت دار بدهد. در نهایت خریدار باید اقدامات لازم را در مهلت مقرر انجام دهد.

در صورت انقضا مهلت و عدم انجام اقدامات لازم برای تعویض پلاک، فروشنده قادر به طرح شکایت عدم تعویض پلاک یا فک پلاک می باشد. اگر هنگام فروش، فروشنده برای تنظیم سند رسمی خودرو اقدام نکرده باشد خریدار قادر به طرح دادخواست الزام به تنظیم سند رسمی علیه ایشان می باشد. هنگام تنظیم قولنامه خودرو همواره توصیه می شود چندین شاهد زیر آن را امضا کنند تا از این طریق امکان وقوع اختلافات و اشکالات احتمالی در آینده پیشگیری شود. این امر در پیشگیری از تحمیل ضرر و زیان موثر عمل خواهد کرد.

اگر قصد خرید خودرو را دارید در گام نخست باید پلاک خودرو را تعویض کنید و اقدام به فک پلاک کنید. در غیر این صورت فروشنده قادر به طرح شکایت تعویض پلاک علیه شما خواهد بود. فروشنده نیز در ابتدای امر باید همراه خریدار به مرکز تعویض پلاک برود و از فک پلاک مطمئن شود. زیرا این امر ممکن است توسط خریدار پشت گوش انداخته شود و پس از هر تخلف با ماشین مسئولیت آن را به عهده شما بگذارد.

کلام آخر

عدم تعویض پلاک برای طرفین معامله، مشکلات زیادی به همراه دارد. این موضوع که با وجود این که خریدار از فروشنده برای تعویض پلاک وکالت دارد اما برای انجام این کار اقدام نمی کند بسیار مشاهده شده است. در این شرایط خریدار با پلاک قبلی خودرو که به فروشنده تعلق دارد رفت و آمد می کند. در این شرایط فروشنده قادر به طرح شکایت عدم تعویض پلاک علیه خریدار خواهد بود.

4.1/5 - (8 امتیاز)

سحر تمدنی نژاد

سلام سحر هستم، از سال 1397 فعالیت مو در حوزه نویسندگی و تولید محتوای متنی یونیک شروع کردم، به حرفه تولید محتوا علاقه زیادی دارم و همواره سعی بر افزایش اطلاعاتم در زمینه سئو و تولید محتوا یونیک دارم، امیدوارم بتوانم مطالب با بهترین کیفیت را در اختیار شما عزیزان قرار دهم☘️💚

مقالات مرتبط

نظرات 9

  1. سلام من موتوری خریدم ک بصورت وکالتی تا چندین دست خرید وفروش شده و مستقیم مالک رو پیدا کردم ولی متاسفانه کلیه مدارک با ترفند تعویض پلاک ازم گرفتن و من موتور وکارت موتور دستمه.گفتم رسید مدارک بهم بدین ندادن زنگ زدم ۱۱۰گزارش نوشت کار دیگه ای نکرد ۶۰م موتور رو خریدم تروخدا راهنماییم کنین ممنون

  2. سلام.
    بنده ماشینی را از شخصی خریداری کردم تمام مبلغ هم پرداخت کردم .بعد از چند ماه که پیگیر فروشنده شدم جهت تعویض پلاک متوجه. شدم که هیچ اثری از آن نیست .از همساده هاشون پرسیدم یه عده گرفتند کارتون خواب دشده یه عده هم گفتند مرده .
    الان باید چیکار کنم من

  3. من‌یک.موتور‌فروختم ‌وکالت تعویض ‌پلاک.دادم ‌ومهلتش‌تموم‌شده واینکه بر‌گه کمپانیش‌دستم به خاطر‌ده‌ملیون که‌مونده‌الان‌میتونم‌شکایت‌کنم وصولی که داده بدم بهش‌‌‌موتور پس بگیرم

  4. الان من فروشنده وکالت بهم نمیده و گرفتارم کرده هر چند بهش اطلاع میدم میگم لطفا وکالت بده جوابم نمیده پیام میدم میخونه ولی جواب نمیده چکار باید کنم راهنمایی کنید

  5. ماشین خریدم ۱سال میشه وانت پیکان بار و هر چند به فروشنده میگم که پیام میدم زنگ میزنم جوابم نمیده و وکالت بهم نداده و خواست با قیمت پایین ازم بخره من گفتم نمیفروشم اونم رفته توقیف پلاک شکایت گذاشته و از کار زندگی انداختم هیچ وکالتی و حتی،ابلاغ نداده بهم

  6. اگر یک بار از مدت تعویض پلاک گذشته باشد و خریدار به هر دلیل نتونسته باشد تعویض پلاک کند و فروشنده بگه من دیگه وکالت نمیدم باید چیکار کنیم ممنون میشم بگید اگه زود جواب بدید که بینهایت عالی میشه 🙏🙏🙏🙏

  7. بنده 4یال پیش ماشینی فروختم به صورت وکالتی و جند دست وکالتی فروخته شده به شورای حل اختلاف رفتم برای فک پلاک گفتی باید یه دادسرای الکترونیکی برم رفتم اما اونجا نیز میگن برم راه ور شکایت کنم راهنماییم کنید خسته شدم الان بیمم نیز ماشین خریدم تخفیفش روی اون یکی ماشینم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا