تبلیغات در مستر وکیل
دانستنی‌های حقوقیکیفری

شکایت از کارگر و دریافت خسارت از کارمند بابت ترک کار⚖️【 آپدیت 1403 】

امروزه در صورت عدم رضایت کارگر از محیط کاری خود می تواند تصمیم به ترک کار بگیرد. برای این منظور باید مجموعه ای از قواعد و اصول رعایت شوند. رعایت این اصول از بروز مشکل بین کارگر و کارفرما هنگام تسویه حساب پیشگیری می کند. این امر باعث می شود در نهایت فرآیند کاری با رضایت طرفین قرارداد کار به اتمام برسد. در صورتی که کارگر یا کارمند بنا به دلایل مختلف تصمیم به ترک کار بگیرد، موضوع را باید ابتدا به مدیر شرکت یا کارگاه اطلاع دهد. همچنین بهتر است قصد و نیت خود را با دیگر همکاران در میان بگذارد. در این شرایط مدیر شرکت فرصت کافی برای پیدا کردن جانشین را خواهد داشت. در صورت عدم رعایت اصول ترک کار، کارفرما قادر به طرح شکایت از کارگر و دریافت خسارت از کارمند بابت ترک کار خواهد بود.

نحوه طرح شکایت از کارگر و دریافت خسارت از کارمند بابت ترک کار

هنگامی که کار و مسئولیت توسط کارفرما به عهده کارگر گذاشته می شود انتظار دارد در قبال پرداخت دستمزد، کارگر کار مورد نظر را به اتمام برساند. کارفرما با اعتماد به کارگر مسئولیت را به عهده ایشان قرار می دهد.  در صورت سوء استفاده کارگر از اعتماد کارفرما و ترک کار و مسئولیت خود به دلیل غیر موجه اگر از عمل ایشان کارفرما متحمل خسارت گردد، کارفرما می تواند شکایت از کارگر و دریافت خسارت از کارمند بابت ترک کار را مطرح نماید. کارفرما قادر به طرح شکایت خود در مراجع صالح رسیدگی به دعاوی کارگر و کارفرما می باشد. هیات تشخیص اداره کار از مراجع صالح رسیدگی به این شکایت می باشد.

نحوه شکایت از کارگر و دریافت خسارت از کارمند بابت ترک کار

کارفرما به منظور تضمین حسن انجام کار می تواند از کارگر چک یا سفته دریافت نماید. در قرارداد باید به این موضوع اشاره شود که در مواقع ترک کار غیر موجه توسط کارگر، کارفرما قادر به وصول خسارات تحمیل شده از طریق چک و سفته مربوطه می باشد. کارگر باید از طریق نامه کتبی یا متنی ساده و روان موضوع استعفا را به کارفرما اعلام کند. برای حفظ حقوق طرفین قرارداد توصیه می شود از اعلام تصمیم خود مبنی بر ترک کار در آخرین لحظه خودداری نمایید. قطع همکاری یک طرفه برای کارگر تبعاتی به همراه دارد. در صورت تحمیل خسارت به کارفرما، کارگر موظف به جبران خسارت می باشد.

مدارک مورد نیاز برای طرح شکایت از کارگر و دریافت خسارت از کارمند بابت ترک کار

قراردادهای استخدام کارگران تابع قوانین کار هستند اما برخی قراردادهای پیمانکاری ممکن است طبق ماده 10 قانون مدنی و در قالب اجاره اشخاص تنظیم شوند. در صورت بروز اختلاف باید تمام اسناد و مدارک بیانگر وقوع تخلف و دلایل اثبات ترک کارگاه را به مراجع صالح ارسال کرد. برای تهیه این مدارک می توان با وکیل آنلاین مشورت کرد. از مهمترین این مدارک می توان به دلیل ارائه شده توسط کارشناس رسمی دادگستری، سند قرارداد، فیلم، عکس، شهادت شهود و دیگر دلایل و مدارک بیانگر ادعاهای شما اشاره کرد. برای پیگیری روند این پرونده می توان از بهترین وکیل پایه یک دادگستری در کرج کمک گرفت و راهنمایی های لازم را از ایشان دریافت نمود. تمام این مدارک باید به پرونده پیوست شوند و همراه با لایحه دفاعیه به مرجع رسیدگی ارائه شوند.

مدارک مورد نیاز طرح شکایت

لازم به ذکر است که طبق قانون برای اثبات دعاوی می توان از سند، اقرار، شهادت، قسامه و سوگند استفاده کرد. علم و آگاهی کارشناس رسیدگی به پرونده ها در مراجع کار نیز تاثیر قابل توجهی در پرونده ها دارد. برگزاری جلسه مشاهده خوب و مناسب با مسیر دعوای پیش بینی شده ادله و راهکارهای منطقی را به شما نمایش می دهد.

زمان مورد نیاز برای طرح این شکایت

در صورت اثبات دعاوی انتصابی در جریان پرونده های ترک کار، می توان عنوان کرد طرح دعوا در رابطه با روابط کارگر و کارفرما اندکی طولانی می باشد. با توجه به مراحل مختلف رسیدگی به این دعاوی، مراجع زیر صلاحیت رسیدگی به این دعاوی را دارند:

  • هیات تشخیص
  • هیات حل اختلاف و مرحله تجدید نظر در دیوان عدالت اداری
  • برخی جرایم نیز در صلاحیت دادگاه و دادسراها می باشند.

اگر پرونده شما برای دیوان عدالت اداری ارسال گردد می توان در آن زمینه از بهترین وکیل دیوان عدالت اداری در کرج راهنمایی دریافت نمود. به خاطر داشته باشید که تخمین زمان آغاز و اتمام طرح شکایت به صورت دقیق غیر قابل پیش بینی است. رسیدگی به دلایل کارگران و کارفرمایان زمان مورد نیاز برای رسیدگی به این پرونده ها را اقزایش می دهد. از این رو تعیین زمان مشخص برای آن امری غیر ممکن است.

نحوه اثبات ترک کار در مراجع قانونی

اگر یک کارگر بدون عذر موجه استعفا دهد و کار خود را ترک نماید، کارفرما موظف است پس از کسب اطلاع از این موضوع ترک کار کارگر را در نخستین فرصت ممکن به اداره کار محل اعلام کند. این امر به ایشان کمک خواهد کرد تا در صورت شکایت از کارگر و دریافت خسارت از کارمند بابت ترک کار به راحتی این موضوع را اثبات نماید. در صورت طرح این شکایت هنگامی که نوبت به محاسبه حق و حقوق کارگر برسد و کارگر به صورت غیر قانونی کار را ترک نماید، طبق آخرین رای دیوان عدالت اداری در رابطه با پرداخت سنوات با کارگر برخورد می شود. با صدور این رای متوجه خواهیم شد که برای کارگری که کار را ترک کرده مجازات سختی در نظر گرفته نشده است.

مهلت زمانی اعلام ترک کار کارگران به مراجع مربوطه

اگر کارگر بنا به دلایل مختلف قصد قطع همکاری با کارفرما را داشته باشد این موضوع را باید در کوتاه ترین فرصت ممکن به کارفرما اطلاع دهد. برای اطلاع دادن این موضوع کارگر باید مراتب و تشریفات خاصی را طی کند. از مهمترین تشریفات در این رابطه می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • استعفای کارگر باید به صورت کتبی یا شفاهی به کارفرما اعلام گردد.
  • متن کتبی درخواست استعفا باید کوتاه باشد و نشان دهد کارگر قصد ادامه همکاری با کارفرما و شغل خود را ندارد.
  • در صورت موافقت با استعفای کارگر از تاریخ ارائه نامه به کارفرما تا 30 روز مهلت دارد به کار خود ادامه دهد. کارفرما در این مدت زمان قادر به جایگزینی کارگر مستعفی می باشد. این امر از تحمیل ضرر و زیان به کارفرما پیشگیری می کند.

کلام آخر

بهترین وکیل کرج متخصص در این زمینه با تسلط بر قوانین اداره کار، بخشنامه ها، بیمه تامین اجتماعی، آیین نامه و تمام قوانین مربوط به حوزه اداره کار و آشنایی کامل با روند دادرسی کار در مراجع صالح قادر به تسهیل سازی روند دادرسی می باشند. از این رو اگر کارفرما قصد طرح شکایت از کارگر و دریافت خسارت از کارمند بابت ترک کار را داشته باشد می تواند از بهترین وکلای متخصص در این زمینه کمک بخواهد.

5/5 - (1 امتیاز)

سحر تمدنی نژاد

سلام سحر هستم، از سال 1397 فعالیت مو در حوزه نویسندگی و تولید محتوای متنی یونیک شروع کردم، به حرفه تولید محتوا علاقه زیادی دارم و همواره سعی بر افزایش اطلاعاتم در زمینه سئو و تولید محتوا یونیک دارم، امیدوارم بتوانم مطالب با بهترین کیفیت را در اختیار شما عزیزان قرار دهم☘️💚

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا