تبلیغات در مستر وکیل
دانستنی‌های حقوقی

شکایت از ضرب و شتم همسر چگونه است؟⚖️【 آپدیت 1403 】

بدون شک وجود اختلافات در روابط زناشویی امری طبیعی است، اما در برخی مواقع اختلافات موجود جدی می شوند و شاهد رفتارهای ناخوشایند از سمت زوجین خواهیم بود. در سراسر دنیا شاهد ضرب و شتم همسر توسط شوهر هستیم. به طور کلی، می توان گفت ضرب و شتم نوعی خشونت علیه زنان است و این موضوع تنها در کشور ما اتفاق نمی افتد. اکثر مردان از عواقب این رفتارها بی اطلاع هستند و فکر می کنند قادر به انجام هر کاری در این زمینه، با همسر قانونی خود می باشند. در صورتی که زن از سوی شوهر مورد ضرب و شتم قرار گیرد، مطابق قانون قادر به طرح شکایت از ضرب و شتم همسر می باشد.

مسئله ضرب و شتم همسر را می توان از ابعاد حقوقی و کیفری مورد بررسی قرار داد. زن می تواند به دلیل کتک کاری از مرد، علیه ایشان دعوا کیفری مطرح نماید تا همسر ایشان مطابق قانون مجازات گردد. در این رابطه، بهتر است از راهنمایی ها و مشاوره های بهترین وکیل کیفری در تهران استفاده نمایید.

مراحل طرح شکایت از ضرب و شتم همسر

برای طرح شکایت از ضرب و شتم همسر، ابتدا باید متناسب با موضوع دعوا یک شکواییه تنظیم کرد. در صورت عدم تنظیم شکواییه به نحو صحیح، شکایت مورد نظر توسط مراجع ذی صلاح مورد رسیدگی قرار نخواهد گرفت. نخستین و مهمترین گام شکایت از ضرب و شتم همسر، ثبت و ارائه شکواییه می باشد. در صورت تمایل به بررسی شکایت در اسرع وقت و بدون وجود مشکل خاص، باید با رعایت اصول قانونی شکواییه تنظیم کنید. شکواییه را می توان با مشورت با وکلا و کارشناسان حقوقی تنظیم نمود.

پس از اتمام ساعات اداری، اقامه طرح دعوا در دادسرا امکان پذیر نمی باشد از این رو به منظور پیشگیری از بین رفتن دلایل و آثار جرم، شاکی می تواند به کلانتری مراجعه کند. فرد برای اثبات جرم، می تواند با دلایل و مدارک لازم مستقیم به دادسرا مراجعه نماید و شکایت را مطرح کرده و پرونده مورد نظر را تشکیل دهد. دادسرای عمومی محل وقوع جرم در این شرایط، به عنوان دادسرای صالح رسیدگی به شکایات محسوب می شود. دادگاه خانواده، قادر به رسیدگی به موضوع ضرب و شتم همسر نمی باشد.

تنظیم شکواییه شکایت از ضرب و شتم همسر

مرجع صالح رسیدگی به شکایت از ضرب و شتم همسر

شکایت از ضرب و شتم همسر، دارای جنبه کیفری است از این رو می توان آن را از طریق مراجع قضایی و کیفری مطرح کرد. به منظور ثبت این شکایت، می توان اقدامات لازم را با کمک دادسرا یا کلانتری انجام داد. برای تنظیم شکایت، می توان پس از وقوع حادثه ضرب و شتم به کلانتری محل مراجعه کرد. پس از تنظیم شکایت، پرونده به منظور بررسی به دادسرا محل وقوع جرم مرجوع خواهد شد. دادسرا در این شرایط، تحقیقات مقدماتی جرم را انجام خواهد داد و با توجه به تحقیقات صورت گرفته، کلانتری در رابطه با مجرم بودن متهم اظهارات خود را بیان می کند.

در صورت اثبات وقوع ضرب و شتم برای دادسرا، با صدور قرار کیفرخواست پرونده به دادگاه کیفری صالح در این زمینه مرجوع می شود. به خاطر داشته باشید که برای بررسی بهتر پرونده، باید تمام مدارک و دلایل کافی به شکواییه تنظیم شده ضمیمه شوند. در نهایت، پرونده همراه با اسناد و مدارک به دادسرا ارائه می شود. با توجه به تحقیقات صورت گرفته توسط ضوابط دادگستری، دادسرا و اظهارات کیفرخواست، حکم نهایی صادر خواهد شد.  پس از ارسال پرونده شکایت به دادگاه، مجرم بودن متهم و وقوع ضرب و شتم توسط شوهر ثابت خواهد شد.

مدارک مورد نیاز برای طرح شکایت ضرب و شتم همسر

به منظور طرح شکایت از ضرب و شتم همسر، باید دلایل و مدارک زیر را به دادگاه ارائه دهید:

  • مدارک شناسایی شاکی همچون کارت ملی و شناسنامه
  • شهادت شهود و دیگر دلایل
  • صورتجلسه مامور انتظامی در صورت وجود

نحوه اثبات جرم برای طرح شکایت ضرب و شتم همسر

برای طرح شکایت از ضرب و شتم همسر، باید قادر به اثبات وقوع جرم باشید. امکان اثبات وقوع جرم از روش های زیر امکان پذیر می باشد:

1. شهادت شهود

گاهی اوقات یکی از زوجین که از ایشان بابت ضرب و شتم همسر شکایت شده، ممکن است در دادگاه ادعا کند که بی گناه است و طرف مقابل خودزنی کرده است. مدعی قادر به اثبات ادعای خود با استفاده از شهادت فرزندان، همسایگان، خدمتکاران و دیگر کسانی است که این موضوع را مشاهده کرده اند.

2. اقرار

اگر مجرمی که ضرب و شتم انجام داده است در مقابل قاضی یا مامور نیرو انتظامی به این موضوع به صورت کتبی اعتراف کند، به این معناست که اقرار نموده است. مجرم باید اعترافات خود را با امضا و اثرانگشت تایید کند.

3. قسامه

با توجه به شرایط موجود در برخی پرونده ها، قاضی دادگاه ممکن است از طرفین بخواهد ادعای خود را با قسم خوردن ثابت کنند.

4. اماره

به خاطر داشته باشید که برای دادگاه، صدا و فیلم ضبط شده به عنوان دلیل ارزش و اعتبار ندارند؛ اما برای اثبات ادعای خواهان، می توان از آن ها به عنوان اماره و نشانه استفاده کرد. در صورت اثبات اصالت صدا و فیلم، می توان آن ها را به عنوان دلیل معتبر در نظر گرفت. از این رو می توان از دادگاه خواست تا اصالت آن ها را بررسی کند.

5. علم قاضی

با توجه به صحبت های طرفین و شهود، قاضی می تواند پرونده را با علم و تجربه خود مورد بررسی قرار دهد و به نتایج مطلوب دست یابد. در نهایت قاضی با توجه به این موارد، می تواند حکم نهایی را صادر نماید.

علم قاضی برای اثبات شکایت

کلام آخر

در صورتی که زوجه توسط زوج مورد ضرب و شتم قرار گیرد، امکان طرح شکایت از طریق دادسرا برای ایشان وجود دارد. زوجه علاوه بر طرح شکایت از ضرب و شتم همسر، می تواند دادخواست طلاق را نیز ارائه دهد. امکان طرح شکایت حقوقی و کیفری در این زمینه، برای زوجه وجود دارد. اگر قصد شکایت از همسر خود را به دلیل ضرب و شتم دارید، مناسب ترین راهکار استفاده از راهنمایی ها و مشاوره های وکلای حرفه ای و فعال در این زمینه است. یک کارشناس حقوقی، می تواند در تمام مراحل شکایت، راهنمایی های لازم را به شما ارائه دهد و اطلاعات حقوقی مورد نیاز را به شما منتقل کند. برای طرح این شکایت به رعایت مجموعه ای از قوانین نیاز خواهید داشت. بدون استفاده از نظر کارشناسان و مشاوران حقوقی، روند رسیدگی به پرونده شما دشوار خواهد شد.

3.8/5 - (5 امتیاز)

سحر تمدنی نژاد

سلام سحر هستم، از سال 1397 فعالیت مو در حوزه نویسندگی و تولید محتوای متنی یونیک شروع کردم، به حرفه تولید محتوا علاقه زیادی دارم و همواره سعی بر افزایش اطلاعاتم در زمینه سئو و تولید محتوا یونیک دارم، امیدوارم بتوانم مطالب با بهترین کیفیت را در اختیار شما عزیزان قرار دهم☘️💚

مقالات مرتبط

نظرات 2

  1. باسلام خدمت وکلای محترم : مدت 10 سال هست با عشق و علاقه با فردی ازدواج کردم که حاصلش دختری هست زیبا . مدتی هست که همسرم به وظایف خود عمل نمیکند و مدام در گروههای روبیکا یی حضور دارد . تا زمانیکه که گوشی همسرم دچار تداخل شد و انرا به تعمیرگاه فرستادم . که درست نشد . گوشی را جهت تست به کامپیوتر خود وصل کردم که با شناس گوشی روشن شد . شماره هائی در این گوشی موجود بود که پیامهای خلاف عرف برای همسرم ارسال شده بوده است که متاسفانه همسرم نیز با صاحبان این خط در پیام همراه بودند . روبیکا رتا نیز باز نمودم که شماره ها و پیامها نیز در روبیکا هم موجود بوده است به همسر گفتم گفتند که پیامهای هوشمصنوعی است و گردن نگرفته اند . لطفان یاری ام کنید تا زندگی ام را نجات دهم لطفن کمکم کنید

  2. سلام همسرم در حضور پدرم با من کتک کاری و فحاشی کرده آیا در دادگاه شهادت پدرم مورد قبول است؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا