تبلیغات در مستر وکیل
دانستنی‌های حقوقی

شکایت از صاحب کار چگونه است؟⚖️【 آپدیت 1403 】

صاحب کار فردی است که افراد مختلف برای ایشان کار انجام می دهند. صاحب کار از لحاظ حقوق کار در حقیقت همان کارفرما است که افرادی که برای ایشان کار می کنند به عنوان کارگر محسوب می شوند. گاهی اوقات ممکن است بنا به دلایل مختلف قصد طرح شکایت از صاحب کار خود را داشته باشید. به طور کلی می توان گفت کارگر و صاحب کار مجموعه ای از وظایف مشخص به عهده دارند. صاحب کار موظف است برای کارهایی که کارگر انجام می دهد با توجه به توافقات صورت گرفته در زمان مشخص دستمزدی را به او پرداخت کند. کارگر نیز موظف است دستورات صاحب کار خود را به نحو صحیح انجام دهد. در صورت کوتاهی یکی از طرفین نسبت به وظایف خود زمینه اختلاف ایجاد خواهد شد.

مطالب مشابه: جهت مشاهده 10 تا از بهترین وکیل پایه یک دادگستری در اهواز کلیک کنید

چگونه می توان شکایت از صاحب کار را مطرح کرد؟

برای مطرح کردن شکایت از صاحب کار در اداره کار باید شکواییه علیه ایشان تنظیم شود تا در نهایت به شکایات کارگر رسیدگی شود. به منظور تهیه و تنظیم شکواییه باید مجموعه ای از قواعد و مقررات دادرسی را رعایت نمایید. در صورت عدم تنظیم شکواییه به صورت اصولی و صحیح مرجع صالح آن شکایت مورد نظر را رد خواهد کرد و ترتیب اثر به آن داده نخواهد شد. لازم به ذکر است که تمامی افراد از عهده تنظیم شکواییه به صورت صحیح بر نمی آیند و تهیه آن را بهتر است به افراد متخصص بسپارید. هنگام تنظیم شکواییه رعایت برخی از نکات مهم و قواعد باعث خواهد شد هیات های تشخیص و حل اختلاف با سرعت بیشتری پرونده شما را رسیدگی نمایند. در نهایت در مدت زمان کوتاه تر پرونده شما به نتیجه مطلوب دست می یابد.

نحوه شکایت از صاحب کار

برای تنظیم شکواییه با هدف شکایت از صاحت کار بهتر است با افراد متخصص مشورت کنید. تهیه و تنظیم شکواییه را می توان به وکلای حرفه ای و فعال سایت مستر وکیل سپرد. وکلای فعال در این سایت در زمینه تنظیم انواع اوراق قضایی همچون شکواییه، دادخواست و لوایح دفاعیه تجربه درخشان دارند. این وکلا در ارائه انواع شکواییه می توانند به شما کمک کنند. از آنجا که تنظیم شکواییه نیازمند رعایت اصول و تشریفات قانونی خاص می شود بهتر است تنظیم این اوراق قضایی را به کارشناسان بسپارید.

دلایل شکایت از صاحب کار

در صورت کوتاهی صاحب کار نسبت به انجام وظایف خود و یا اعمال تخلفات از سوی ایشان، کارگر قادر به طرح شکایت از صاحب کار خود می باشد. کارگر می تواند بنا به دلایل مختلف بسیار زیادی از صاحب کار خود شکایت نماید که اکثر این موارد به مسائل مالی مربوط هستند. در صورت بررسی شکایات مطرح شده از صاحب کار در اداره کار به این موضوع پی خواهید برد که کارگران به دلیل عدم دستیابی به حقوق مالی خود این شکایات را ثبت کرده اند.

دلایل شکایت از صاحب کار

اگر صاحب کار وظایف خود نسبت به کارکنان را به بهترین نحو ممکن انجام دهد امکان طرح شکایت علیه ایشان وجود نخواهد داشت. کارگر در هر صورت چه قرارداد بین ایشان و صاحب کار منعقد شده باشد چه قراردادی وجود نداشته باشد در صورت تخلف صاحب کار قادر به طرح شکایت از ایشان خواهد بود.

از مهمترین دلایل طرح شکایت از صاحب کار می توان به موارد زیر اشاره کرد:

1. پرداخت دستمزد کارگر با تاخیر

همانطور که عنوان شد اصلی ترین و مهمترین دلیل شکایت از صاحب کار مربوط به مسائل مالی می باشد. در این بخش نحوه طرح شکایت در رابطه با پرداخت دستمزد را مورد بررسی قرار خواهیم داد. از مهمترین دلایل طرح این شکایت با موضوع پرداخت دستمزد دلایل زیر هستند:

  • پرداخت حقوق با تاخیر طولانی مدت
  • عدم پرداخت دستمزد
  • پرداخت حقوق کمتر از حد مشخص در وزارت کار

اگر صاحب کار دستمزد کارگر خود را با تاخیر پرداخت کند، کارگر می تواند شکایت از صاحب کار خود را مطرح نماید. در قرارداد انعقادی بین کارگر و صاحب کار زمان پرداخت دستمزد باید به صورت واضح مشخص گردد. کارفرما طبق متن قرارداد موظف است در تاریخ مشخص شده حقوق کارگر خود را پرداخت نماید. در صورت مواجهه صاحب کار با مشکلات مالی باید به کارکنان خود از قبل اطلاع دهد که ممکن است دستمزد آن ها با تاخیر چند روزه پرداخت گردد. بدون شک کارگران در این رابطه مخالفت نخواهند کرد. اما اگر کارفرما حقوق کارگران را چندین ماه به تعویق بیندازد تنها راهکار شکایت از صاحب کار خواهد بود. گاهی اوقات ممکن است صاحب کار از پرداخت حقوق کارگران امتناع کند که در این شرایط کارگر پس از درک موضوع باید در کوتاه ترین زمان ممکن موضوع را از طریق وزارت کار پیگیری نماید.

در برخی مواقع صاحب کار حقوق کارکنان خود را کمتر از میزان مشخص در قانون پرداخت می کند. در این شرایط نیز کارگر می تواند شکایت خود را اعلام کند. سقف حداقل حقوق سالانه توسط شورای عالی کار با همکاری هیات دولت مشخص می شود. در این شرایط صاحب کار باید بر اساس میزان مشخص شده حقوق کارگران خود را پرداخت کند.

2. بیمه نکردن کارگر

بیمه نکردن کارگر می تواند یکی دیگر از دلایل طرح شکایت از صاحب کار باشد. با توجه به قانون کارفرما موظف است کارگران خود را بیمه کند. اگر صاحب کار نیروی خود را بیمه نکند زمینه طرح شکایت قانونی در این زمینه مطرح خواهد شد و شاکی می تواند این موضوع را از طریق اداره کار پیگیری کند. قانون کار و قانون تامین اجتماعی به دلیل اهمیت بالای این موضوع آن را مورد بررسی قرار داده است. صاحب کار باید حق بیمه سهم خود و بیمه شدگان را به سازمان بیمه پرداخت نماید. از این رو صاحب کار موظف است هنگام پرداخت دستمزد و مزایا سهم بیمه شده را کم کند و در نهایت سهم خود را به آن اضافه کرده و مبلغ نهایی را به سازمان پرداخت نماید. قانونگذاز صاحب کار را موظف می کند تا تمام پرسنل خود را تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی قرار دهد.

شکایت از صاحب کار به دلیل بیمه نکردن

شکایت از صاحب کار به دلیل اخراج غیر قانونی کارگر نیز صورت گیرد.

کلام آخر

طرح شکایت از صاحب کار از طریق مراجع قضایی زمانبر می باشد و به رعایت مجموعه ای از موارد قانونی نیاز دارد. در این شرایط عدم استفاده از نظر کارشناسان و مشاوران حقوقی مجرب رسیدگی به پرونده را دشوار خواهد ساخت. اخذ وکیل در این زمینه به طرفین دعوا تا حد زیادی کمک می کند. در صورتی که بنا به دلایل مختلف به وکیل دسترسی ندارید بهتر است به صورت تلفنی مشاوره حقوقی دریافت نمایید.

5/5 - (1 امتیاز)

سحر تمدنی نژاد

سلام سحر هستم، از سال 1397 فعالیت مو در حوزه نویسندگی و تولید محتوای متنی یونیک شروع کردم، به حرفه تولید محتوا علاقه زیادی دارم و همواره سعی بر افزایش اطلاعاتم در زمینه سئو و تولید محتوا یونیک دارم، امیدوارم بتوانم مطالب با بهترین کیفیت را در اختیار شما عزیزان قرار دهم☘️💚

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا