تبلیغات در مستر وکیل
دانستنی‌های حقوقیکیفری

شکایت به تعزیرات چگونه است؟⚖️【 آپدیت 1403 】

یکی از مهمترین اهداف جوامع مختلف، مقابله با تخلفات اقتصادی در بازار کسب و کار می باشد. به طور کلی، می توان گفت هدف از تشکیل سازمان تعزیرات حکومتی در ایران، مقابله با تخلفاتی همچون گران فروشی است. این سازمان ظرفیت مناسب کنترل بازار را دارد. یکی از موضوعات مهم که بهتر است اشخاص حقیقی و حقوقی با آن آشنایی داشته باشند، نحوه شکایت به تعزیرات می باشد.

مراحل شکایت به تعزیرات

برای شکایت به تعزیرات حکومتی، روش های مختلف بسیار زیادی وجود دارند. ساده ترین و سریع ترین روش طرح شکایت در حال حاضر، طرح آن از طریق سامانه ارتباطات مردمی این سازمان می باشد. برای این منظور، شهروندان می توانند به این سامانه مراجعه نمایند و با ثبت شکواییه، گزارشات مردمی را ارائه دهند. برای تنظیم شکواییه، می توان با بهترین وکیل حقوقی در شیراز مشورت نمود.

به منظور ثبت گزارشات مردمی باید  در مرحله نخست اطلاعات همچون شهر، مورد گزارش، موضوع، شرح گزارش و مشخصات گزارش کننده را وارد نمود. در مرحله دوم، باید مشخصات متهم درج گردند. در مرحله نهایی مدارک بیانگر گزارش را در صورت وجود، باید به پرونده پیوست کرد. به منظور ثبت شکواییه همچون ثبت گزارشات مردمی، باید موضوع گزارش و شرح آن را همراه با مشخصات شاکی، متهم، اسناد و مدارک پیوست کرد.

نحوه شکایت به تعزیرات

پس از ثبت شکایت به تعزیرات، شعب بدوی این سازمان باید متهم و شاکی را برای حضور در جلسه رسیدگی احضار نمایند. در صورت عدم حضور متهم با وجود ابلاغ شعب سازمان در جلسات رسیدگی، به صورت غیابی رای نهایی صادر خواهد شد. شعب رسیدگی، قادر به صدور قرارهای قضایی مختلف همچون کفالت و وثیقه برای تامین دادرسی هستند. شاکی و متهم، قادر به دریافت کمک از بهترین وکیل پایه یک دادگستری در شیراز در تمام مراحل و جلسات رسیدگی کیفری و حقوقی هستند. آرای صادره توسط شعب سازمان تعزیرات حکومتی، باید به قوانین و مقررات ایران استناد کرده باشند. البته این آرا باید به تفهیم اتهام و تعیین مجازات نیز مستدل باشند. در صورت لزوم، شعب تجدید نظر باید به رسیدگی مجدد پرونده با رعایت مقررات و موازین بپردازند.

دلایل طرح شکایت به تعزیرات

شهروندان، نهادها و شرکت‌ها به دلایلی مانند عدم رسیدگی سریع به شکایات، نقض قوانین یا ضعف در ارائه خدمات، ممکن است شکایت خود را به سازمان تعزیرات حکومتی ارائه دهند. اشخاص حقیقی و حقوقی می‌توانند با مراجعه به سامانه جامع ثبت و پاسخگویی شکایات این سازمان، مشخصات و موضوع شکایت به‌همراه مستندات آن را وارد نمایند. همچنین، پیگیری شکایات و گزارشات مردمی از طریق همین سامانه امکان‌پذیر است.

چه افرادی قادر به طرح شکایت از سازمان تعزیرات هستند؟

سازمان تعزیرات حکومتی به طور معمول به گزارشات تخلفات ارائه شده از سوی اشخاص و نهادهای زیر رسیدگی می کند:

  • اتحادیه ها و واحدهای بازرسی و نظارت مجامع مختلف امور صنفی
  • سازمان بازرسی کل کشور و دیگر مراجع قضایی و دولتی
  • انجمن های حمایت از حقوق مصرف کننده
  • سازمان های بازرگانی
  • شکایات اشخاص حقیقی و حقوقی و گزارشات مردمی

نحوه رسیدگی شکایات به تعزیرات

در سازمان تعزیرات حکومتی، دو هیات بدوی و تجدید نظر برای رسیدگی به تخلفات صنفی و اقتصادی وجود دارند:

  1. هیات بدوی
    شکایات و گزارشات تخلفات ابتدا توسط اتحادیه‌های صنفی بررسی می‌شوند و ضابطین اتحادیه 10 تا 15 روز برای رسیدگی فرصت دارند. پس از بررسی در شعب بدوی، نسخه‌ای از گزارش‌ها به سازمان‌های نظارت و بازرسی ارسال می‌شود. شعب بدوی در مدت 15 روز کاری نظرات کارشناسی خود را برای صدور رای به شعبه مربوطه ارائه می‌کنند. در صورت عدم حضور متهم برای دفاع، رای به‌صورت غیابی صادر خواهد شد.
  2. هیات تجدید نظر
    شاکی و متشاکی می‌توانند نسبت به حکم بدوی درخواست تجدید نظر دهند. مهلت تجدید نظرخواهی برای طرفین دعوی 10 روز و برای دیگر افراد 3 ماه از تاریخ ابلاغ است. مطابق ماده 23 آیین‌نامه تعزیرات حکومتی، حق تجدید نظر برای شاکی خصوصی، اعضای کمیسیون هماهنگی تعزیرات در استان و شهرستان‌ها، و روسای سازمان‌های تعزیرات و بازرسی وجود دارد.

نحوه تنظیم شکواییه برای رسیدگی به تخلفات صنفی

طبق ماده 18 آیین نامه سازمان تعزیرات حکومتی، رسیدگی به تخلفات واحدهای صنفی تنها به وصول شکایت یا گزارش اتحادیه ها مربوط نمی باشد. شعب تعزیرات حکومتی پس از گزارش مامورین سازمان بازرسی و نظارت بر قیمت، توزیع کالا، خدمات، گزارش سازمان بازرسی کل کشور و دیگر مراجع قضایی، دولتی و انتظامی باید کار رسیدگی به پرونده را آغاز نمایند. مردم و افراد عادی با شماره گیری 135، می توانند تخلفات خود را گزارش دهند. همچنین افراد، می توانند شکایات خود را در سامانه جامع پاسخگویی به شکایات سازمان تعزیرات حکومتی در پایگاه اینترنتی این سازمان مطرح نمایند.

تنظیم شکواییه

برای ثبت شکایات خصوصی خود باید به بخش ثبت شکواییه مراجعه نمایید و با ورود اطلاعات، شکایات خود را ثبت نمایید. به منظور پیگیری شکایت خود، بخش پیگیری شکواییه باید انتخاب گردد. با ثبت شماره پیگیری خود، می توانید ادامه کار خود را طبق روال پیگیری نمایید. پیشنهاد می کنیم مقاله شکایت از نانوایی چگونه است را نیز مطالعه کنید.

کلام آخر

برای رسیدگی به تخلفات صنفی و اقتصادی کشور، می توان شکایت به تعزیرات را مطرح نمود. طبق قانون، سازمان تعزیرات حکومتی موظف به رسیدگی به تخلفات ناظر بر کالا و خدمات می باشد. در حقیقت تخلفات موجود در کار تولید، توزیع و فروش کالا و خدمات، باید توسط سازمان تعزیرات حکومتی مورد رسیدگی قرار گیرند. برای طرح شکایت در این سازمان، می توان با وکیل آنلاین مشورت کرد و راهنمایی های لازم را از ایشان دریافت نمود.

4/5 - (4 امتیاز)

سحر تمدنی نژاد

سلام سحر هستم، از سال 1397 فعالیت مو در حوزه نویسندگی و تولید محتوای متنی یونیک شروع کردم، به حرفه تولید محتوا علاقه زیادی دارم و همواره سعی بر افزایش اطلاعاتم در زمینه سئو و تولید محتوا یونیک دارم، امیدوارم بتوانم مطالب با بهترین کیفیت را در اختیار شما عزیزان قرار دهم☘️💚

مقالات مرتبط

نظرات 5

  1. سلام یک سوال یک تعمیرکار کولر کولرم خراب بوده پول هنگفتی ازم گرفته هنوز خرابه میگه من زحمت کشیدم درست نشده پول مفتی که گرفته چطوری پیش بگیرم ممنون

  2. یه سوال داشتم از خدمتتونممنون میشم که راهنمایی بفرمائیدیه عده از آرایشگرانی که بصورت غیر قانونی وبدون پروانه کسب چندین ساله فعالیت می‌کنند
    تکلیف اینا چیه ؟واقعا در حق اون یکی ارایشگران اجحاف میشه

  3. با سلام و احترام
    لطفاً مستأجرین محترم که در تمدید قرارداد مورد ظلم واقع شده و موجر بیش از درصد اعلام شده در قانون و استانداری، درخواست و قرارداد منعقد نموده حتماً نسبت به طرح شکایت اقدام نمایند. قطعاً این اقدام باعث می گردد همه موجران نسبت به رعایت قانون تمکین نمایند.

    1. درود بر شما دوست عزیز بنده هم سالها مورد ظلم موجر قرار گرفته ام برای شکایت همه جا هم رفتم ولی متاسفانه از تعزیرات تا شورای شهر تا چند جای دیگه مه بنده رو حواله دادند و هیچ نتیجه ای نگرفتم متاسفانه هیچ کس حرف خود رئیس سازمان تعزیرات رو هم گوش نمیکنه مه هیچ به…. نمیگیره

  4. سلام محمد هستم بنده قبلا راننده اتوبوس پتروشیمی بودم و پیمانکار من را بخاطر اینکه از حقم دفاع کردم بیکار کرد پتروشیمی شیراز پیمانکاری ایاب و ذهاب مسافربری شو به شرکت تیزرو مرودشت داد که هیچ سابقه ای در زمینه پیمانکاری ندارد و ایشان تعدادی ماشین از اصفهان آورده و در غیاب مالک اتوبوسها گازوئیل ماشین‌ها رو می‌فروشد حتی راننده طلب حقوق می‌کند به آنها کارت سوخت می‌دهد که بفروشد و حقوقش را بردارد لطفا با این پیمانکار که صلاحیت پیمانکاری هم ندارد بشدت برخورد کنید تا درس عبرتی شود برای بقیه قاچاقچیان سوخت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا