شکایت کارگر از کارفرما جهت عدم پرداخت حق السعی ایام تعلیق⚖️【 آپدیت 1403 】
گاهی اوقات بنا به شرایط فعالیت کارگر به شرایط معلق در می آید. تمام این شرایط در قانون کار در نظر گرفته شده اند و پس از رفع مشکلات موجود کارگر می تواند به کار خود بازگردد. تعلیق کارگر گاهی اوقات ممکن است توسط کارفرما صورت گیرد و از مواردی باشد که در قانون شرایط آن در نظر گرفته نشده است. در صورت ورود خسارت به کارگر در این شرایط امکان طرح شکایت کارگر از کارفرما جهت عدم پرداخت حق السعی ایام تعلیق وجود دارد. کارفرما در این شرایط موظف به جبران خسارت وارده به کارگر می باشد. لازم به ذکر است که جبران خسارت ناشی از تعلیق کار از حقوق اولیه کارگر محسوب می شود.
به منظور پیشگیری از بروز این مشکلات و نیاز به طرح این شکایت همواره توصیه می شود برای تنظیم قرارداد به صورت اصولی با بهترین وکیل حقوقی در شیراز مشورت نمایید.
نحوه طرح شکایت کارگر از کارفرما جهت عدم پرداخت حق السعی ایام تعلیق
اگر هیات حل اختلاف تشخیص دهد که کارفرما باعث تعلیق قرارداد کاری شده است، کارگر قادر به طرح شکایت کارگر از کارفرما جهت عدم پرداخت حق السعی ایام تعلیق می باشد. کارگر در این شرایط می تواند خسارت ناشی از تعلیق را از کارفرما دریافت نماید. کارفرما نیز موظف است کارگر تعلیق شده را به سر کار خود باز گرداند. اگر کارفرما بدون دلیل موجه و بنا به دلایل شخصی همچون مشکلات خانوادگی، روحی و روانی یا مشکلات فنی همچون خرابی دستگاه ها کارگر را از کار معلق کند، کارگر می تواند علیه ایشان شکایت مطرح نماید. زیرا تعلیق ایشان بدون استناد قانونی بوده است. در این شرایط مرجع صالح باید به موضوع رسیدگی کند. اگر بنا به تشخیص مرجع صالح تعلیق کارگر به ناحق انجام شده باشد و دلایل کارفرما موجه نباشد، کارفرما موظف به پرداخت خسارت ایام تعلیق کارگر خواهد بود.
مدارک مورد نیاز شکایت کارگر از کارفرما جهت عدم پرداخت حق السعی ایام تعلیق
تمام اسناد و مدارک بیانگر وجود رابطه کاری و وقوع تخلفات کارفرما را برای طرح شکایت کارگر از کارفرما جهت عدم پرداخت حق السعی ایام تعلیق باید به اداره کار ارائه داد. برای تهیه این مدارک می توان از بهترین وکیل شیراز کمک گرفت. از جمله این مدارک و اسناد می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- عدم به کارگیری کارگر پس از پایان شرایط تعلیق
- تامین دلایل از طریق کارشناس
- استشهادیه شهود
- دلایل و مدارک اثبات کننده ادعای کارگر
کارگر باید تمام این مدارک و اسناد را به پرونده شکایت خود پیوست نماید. این مدارک و اسناد باید همراه با لایحه دفاعیه به مرجع رسیدگی ارائه شوند. لازم به ذکر است که طبق قانون برای اثبات دعاوی مختلف می توان از سند، اقرارف شهادت، قسامه و سوگند استفاده کرد. علم و آگاهی کارشناس رسیدگی کننده در مراجع کار نیز در پرونده ها تاثیر قابل توجه دارد.
خسارات ایام تعلیق
از مهمترین خسارات ایام تعلیق می توان به حقوق این ایام اشاره کرد که کارفرما موظف به پرداخت آن می باشد. در صورت موجه نبودن تعلیق، مرجع صالح کارفرما را موظف می کند کارگر را به کار سابق خود بازگرداند. متاسفانه کارفرمایان زیادی از بی اطلاعی کارگر خود سوء استفاده می کنند. این کارفرمایان بدون دلیل موجه کارگران خود را تعلیق می کنند. این موضوع را در نظر نمی گیرند که کارگر در ایام تعلیق باید چه کاری انجام دهد و چه خساراتی را ممکن است در این دوران متحمل شود.
کارگران از این موضوع که تعلیق آن غیر موجه آن ها غیر قانونی است اطلاع ندارند و این مسئله را حق کارفرما می دانند. این کارگران تصور می کنند کارفرما هر زمان بخواهد می تواند آن ها را از کار تعلیق کند. قانون کار تنها در موارد احصایی تعلیق کارگر را پیش بینی کرده است. در رابطه با تعلیق به اراده کارفرما و بدون دلیل موجه مجوز وجود ندارد. کارفرما در این موارد موظف به جبران خسارت کارگر می باشد. همچنین باید کارگر را به کار سابق خود بازگرداند.
اگر کارفرما پس از رفع موارد تعلیق کارگر را نپذیرفت چه اقدامات قانونی می توان انجام داد؟
همانطور که عنوان شد موارد تعلیق قرارداد کار در قانون پیش بینی شده است. کارفرما موظف به پذیرش کارگر پس از رفع موارد تعلیق می باشد. در صورت عدم پذیرش کارگر توسط کارفرما، عمل کارفرما به عنوان اخراج غیر قانونی کارگر در نظر گرفته می شود. قانون در این مواقع به کارگر اجازه می دهد اعتراض خود را نسبت به این عمل کارفرما اعلام نماید. شکایت کارگر از کارفرما را در این شرایط می توان جهت عدم پرداخت حق السعی ایام تعلیق مطرح نمود. کارگر باید در طول 30 روز به هیات تشخیص، مرحله نخست رسیدگی در اداره کار مراجعه کند. شکایت خود را در این زمینه مطرح کند.
پس از ثبت شکایت، کارفرما احضار می شود. در صورت عدم توانایی ارائه دلایل موجه، هیات تشخیص کارفرما را موظف می کند کارگر را به کار سابق خود بازگرداند. حقوق و مزایای کارگر از روز مراجعه کارگر به کارگاه محاسبه خواهد شد و به ایشان پرداخت می شود. در صورت توانایی کارفرما در اعلام دلیل موجه برای عدم پذیرش کارگر، این امر به عنوان اخراج غیر قانونی محسوب نشده و به ازای هر سال سابقه کار باید مزد 45 روز آخر فعالیت کارگر به ایشان پرداخت گردد.
زمان مورد نیاز طرح این شکایت
در صورت اثبات ادعای انتصابی در جریان پرونده اداره کار، می توان عنوان کرد طرح دعوا در مسائل مربوط به روابط موجود بین کارگر و کارفرما در اغلب موضوعات زمان بر می باشد. با توجه به مراحل مختلف رسیدگی به این پرونده همچون مرحله هیات تشخیص، هیات حل اختلاف، مرحله تجدید نظر در دیوان عدالت اداری و دعاوی که رسیدگی به آن ها در صلاحیت دادگاه ها و دادسراها هستند، می توان عنوان کرد تخمین زمان آغاز و اتمام طرح شکایت به صورت دقیق غیر قابل پیش بینی است. رسیدگی به دلایل کارفرما و کارفرما زمان مورد نیاز برای رسیدگی به این پرونده ها را نیز افزایش می دهد از این رو نمی توان برای رسیدگی به این شکایت زمان مشخصی مطرح کرد.
کلام آخر
اگر کارگر بدون عذر موجه 30 روز پس از رفع حالت تعلیق، آمادگی خود برای انجام کار به کارفرما را اعلام نکند قادر به طرح شکایت کارگر از کارفرما جهت عدم پرداخت حق السعی ایام تعلیق نخواهد بود. همچنین اگر پس از مراجعه و استنکاف کارفرما، کارگر به هیات تشخیص مراجعه نکند مستعفی شناخته خواهد شد و در این شرایط قادر به دریافت حق سنوات به ازاء سالانه یک ماه آخرین حقوق خود خواهد بود. به طور کلی برای طرح این شکایت بهتر است با وکیل آنلاین مشورت نمایید.
سلام
بنده به نحوی مورد خصومت قرارگرفتم که اداره کار وهیات حل اختلاف هم قادر به نه گفتن واعمال قانون نبودند ناگزیر بیه دیوان شکایت بردم. چون بیشاز بیست سال کار مفید شبانه روزی ودر ایام ودوران سخت انقلاب جنگ. بخصوص اینکه مسؤل توزیع ارزاق ومدتی مدیرعامل وووووومسول کل شرکت بودم وتلاش انکار ناپذیری داشتم که برهمه گان مشهود است بخصوص درپیشبرد تعامل روستایی خرامه اما آنگاه که حکم دیوان گرفتم سبب خشم مدیرکل اداره کارشد ومرتب اعتراض خود به دیوان اعلان نمود
دیوان درپاسخ وی نوشت رای دیوان قطعی است اجرا واعلان نمایید
بازدید کل قادر به اجرا نشد وباشرمساری درخواست طرح در هیات حل اتلاف. دادند
نماینده دادگاه تحت تاثیر مدیر کل بیچاره قادر به اعمال قانون وانسان رای نشدند
خودم بجای قانون مداران استانی شرمنده شدم
خب بیچاره ها زورشان نمیرسید
صحبت بنده اینه که ازطریق داد سرا میتوانم سابقه دوران تعلیقی وصول واعمال نمایم
چون آخرین مرحله که به دیوان مراجعه نمودم بنده ارشاد به مراجعه به تامین اجتماعی نمودند و تامین اجتماعی از من تصفیه حساب خواست که کارفرما تصفیه حساب نمیده باید چ کنم
کجابرم
بنده راهنمایی کنید