تبلیغات در مستر وکیل
دانستنی‌های حقوقی

شکایت طلاق از طرف زن چگونه است؟⚖️【 آپدیت 1403 】

طلاق تنها از طریق مرد امکان پذیر می باشد و در صورت عدم رضایت زوج در این زمینه، امکان گرفتن طلاق وجود ندارد. با رعایت شرایط قانونی زوج می تواند به دادگاه مراجعه نماید و تقاضای طلاق همسر خود را ارائه دهد. در صورت عدم رضایت مرد برای طلاق، اجازه زن از لحاظ قانونی تاثیر چندانی نخواهد داشت. مرد می تواند به صورت مستقیم و بدون اطلاع همسر خود دادخواست طلاق را به دادگاه ارائه دهد. البته لازم به ذکر است که قانونگذار برای زنان نیز شرایطی را در نظر گرفته تا قادر به ارائه تقاضای طلاق باشند و شکایت طلاق از طرف زن را ارائه دهند.

مطالب مشابه: جهت مشاهده 10 تا از بهترین وکیل حقوقی در اصفهان کلیک کنید

نحوه طرح شکایت طلاق از طرف زن

زندگی مشترک در برخی مواقع برای زن سخت و طاقت فرسا خواهد شد و مخالفت زوج با طلاق ممکن است به زندگی مشترک و زوجه آسیب های جدی وارد کند. در صورت ارائه شکایت طلاق از طرف زن، پذیرش تقاضا تا حد زیادی به اوضاع و احوال مرد وابسته می باشد. اغلب مرد در این شرایط با تقاضای طلاق موافقت می کند و بدون ایجاد مشکل خاص طرفین از یکدیگر جدا می شوند. در حالی که در برخی مواقع مرد در رابطه با تقاضای طلاق موافقت نکرده و شرایط را برای زن دشوار می سازد.

نحوه طرح شکایت طلاق از طرف زن

هنگام تنظیم شکایت طلاق از طرف زن تمام تشریفات قانونی مندرج در قانون آیین دادرسی مدنی باید رعایت گردند. دادخواست طلاق اغلب توسط وکلا و کارشناسان حقوقی باتجربه نوشته می شود و تمام شرایط و ضوابط قانونی باید در آن رعایت گردند. نوشتن دادخواست طلاق دارای اصول و مقررات خاص خود می باشد. در این زمینه می توان با بهترین وکیل طلاق در تهران مشورت کرد و راهنمایی های لازم را از ایشان دریافت نمود.

دلایل شکایت طلاق از طرف زن

امکان طرح شکایت طلاق از طرف زن وجود دارد اما این موضوع شرایط خاصی دارد. موارد طلاق از طرف زن در قانون مدنی ذکر شده که هر یک دارای شرایط خاص می باشند. موارد امکان طرح شکایت طلاق از طرف زن شامل موارد زیر می باشند:

1. وکالت طلاق

وکالت در طلاق یکی از موارد امکان طرح شکایت طلاق از طرف زن می باشد. این نوع وکالت ممکن است به عنوان یکی از شروط ضمن عقد ذکر گردد. در این شرایط زوجین هنگام عقد ازدواج می توانند با یکدیگر توافق نمایند تا این وکالت به صورت دائم به زوجه داده شود. همچنین این وکالت باید در عقدنامه ذکر گردد. طبق این ماده یکی از موارد طرح شکایت طلاق از طرف زن این است که زوج به زوجه وکالت خواهد داد تا با تحقق شرایط همچون ازدواج مجدد زن قادر باشد طلاق خود را بگیرد.

در صورت وجود این وکالت هر زمان که زن بخواهد می تواند درخواست طلاق را ارائه دهد. مرد در وکالت نامه می تواند شرایط را ذکر کند تا در صورت وجود این شرایط زن حق طلاق داشته باشد. در صورت عدم اجرای شرایط مندرج در وکالت نامه به صورت کامل، زوجه قادر به ارائه تقاضای طلاق نخواهد بود. وکالت در طلاق گاهی ممکن است مطلق باشد به این معنا که زوجه تحت هر شرایطی قادر به مطلقه ساختن خود می باشد. در وکالت نامه طلاق مطلق شرایط از سوی مرد تعیین نخواهد شد از این رو زن قادر به ارائه شکایت طلاق از طرف زن به راحتی می باشد.

2. عدم پرداخت نفقه

از دیگر حق و حقوق قانونی و شرعی زوجه در زندگی مشترک می توان به نفقه اشاره کرد. مرد موظف به پرداخت نفقه می باشد. در شرایط خاص امکان عدم تعلق نفقه به زوجه وجود دارد که در این شرایط مرد قادر به خودداری از پرداخت نفقه خواهد بود. عدم پرداخت نفقه توسط مرد حق طلاق را برای زن به وجود می آورد. طبق این قانون در صورت عدم پرداخت نفقه توسط مرد در هر شرایطی، زن قادر به طرح شکایت طلاق از طرف زن خواهد بود. در صورت عدم توانایی مالی مرد برای پرداخت نفقه باز هم حق طلاق برای زن به وجود خواهد آمد. گاهی اوقات مرد تمکن مالی دارد اما از پرداخت نفقه خودداری می کند که در این صورت زن قادر به مراجعه دادگاه و طرح شکایت می باشد.

عدم پرداخت نفقه

بین حالت عدم توانایی مالی مرد برای پرداخت نفقه و پرداخت نکردن آن به صورت عمدی تفاوتی وجود ندارد. در هر حال عدم پرداخت نفقه شرایط طرح شکایت طلاق از طرف زن را فراهم می سازد. برای این منظور می توان با بهترین وکیل خانواده در تهران مشورت نمود تا به بهترین نحو ممکن شکایت نامه را تنظیم نمایید.

مرجع صالح رسیدگی به این شکایت

دادگاه خانواده صلاحیت رسیدگی به شکایت طلاق از طرف زن را دارد. در صورت عدم فراهم بودن شرایط شکایت طلاق، زن قادر به ارائه دادخواست خود به دادگاه خواهد بود. به منظور طرح دعاوی حقوقی همچون طلاق دادخواست باید از طریق مراجع قضایی صالح ارائه گردد. زن برای طرح شکایت طلاق در وهله نخست باید مناسب با موضوع دعوا دادخواست تنظیم کند. تمام اطلاعات زوج و زوجه باید در این دادخواست درج گردند.

دلایل و مدارک مورد نیاز نیز باید به دادخواست پیوست گردند. پس از تنظیم این دادخواست با کمک بهترین وکیل تنظیم قرارداد در تهران، باید آن را در دفاتر الکترونیک قضایی به ثبت برسانید. در مرحله بعد دادخواست طلاق باید به دادگاه خانواده ارسال گردد تا بررسی های مورد نیاز انجام گیرند. اگر در دادخواست مشکل خاصی وجود نداشته باشد مدیر دفتر دادگاه دادخواست را ثبت خواهد کرد و زمان رسیدگی به پرونده تعیین خواهد شد. در مهلت مقرر زوجین باید در جلسات دادرسی حاضر شوند تا شکایت طلاق از طرف زن مورد رسیدگی قرار گیرد.

مراجع صالح رسیدگی به شکایت

در صورت پذیرش دادخواست طلاق از سوی زن، دادگاه گواهی عدم سازش را صادر خواهد کرد و زوجین از این طریق با مراجعه به دفترخانه قادر به ثبت طلاق خود به صورت رسمی خواهند بود. صدور گواهی طلاق از سوی دادگاه ممکن است طولانی باشد و گاهی اوقات تا چندین ماه طول بکشد.

کلام آخر

طرح دعاوی خانوادگی همچون شکایت طلاق از طرف زن دارای پیچیدگی هاص خاص خود می باشد. از این رو داشتن اطلاعات و دانش حقوقی در این زمینه بسیار کارساز خواهد بود. عدم اطلاع از روش های قانونی و حقوقی باعث ایجاد مشکلات و مسائل پیش آمده در زمینه طلاق می شوند. از این رو وجود وکیل، مشاور و کارشناس حقوقی مجرب در این زمینه تاثیر قابل توجهی در روند پرونده خواهد داشت. پیشنهاد می کنیم مقاله «همه چیز درباره ازدواج سفید» را نیز مطالعه کنید تا اطلاعات حقوقی لازم در این باره را بدست آورید.

3.5/5 - (2 امتیاز)

سحر تمدنی نژاد

سلام سحر هستم، از سال 1397 فعالیت مو در حوزه نویسندگی و تولید محتوای متنی یونیک شروع کردم، به حرفه تولید محتوا علاقه زیادی دارم و همواره سعی بر افزایش اطلاعاتم در زمینه سئو و تولید محتوا یونیک دارم، امیدوارم بتوانم مطالب با بهترین کیفیت را در اختیار شما عزیزان قرار دهم☘️💚

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا