دانستنی‌های حقوقی

شکایت از شرکت کرمان موتور چگونه است؟

شرکت های خودروسازی متعدد با توجه به شرایط اقتصادی موجود در کشور تلاش خود را به کار گرفته اند تا خرید خودرو را آسان سازند. این شرکت ها خودروهای مختلف را به متقاضیان می فروشند. برخی از شرکت ها همچون کرمان موتور در این بین گاهی اوقات نسبت به تحویل خودرو و انجام تعهدات خود در زمان مشخص کوتاهی می کند. این کوتاهی در انجام مسئولیت ها برای مشتریان مشکلات مختلف بسیار زیادی را به همراه دارد. در این شرایط مشتریان قادر به طرح شکایت از شرکت کرمان موتور می باشند. به منظور طرح این شکایت می توانید به وب سایت مستر وکیل مراجعه کنید و بهترین وکیل فعال در این حوزه را پیدا نمایید.

نحوه طرح شکایت از شرکت کرمان موتور

افراد در زمان های قدیم برای طرح شکایت و اقامه دعوا خود تنها باید به دادگاه مراجعه می کردند. در حالی که امروزه تنها کافی است مدارک و ضمایم خود را به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی ارائه داده و دعوا مد نظر خود را مطرح نمایند. برای شکایت از شرکت کرمان موتور پس از ثبت آن باید مراحل را از طریق مراجع صالح پیگیری کنید. در این موارد هزینه دادرسی به خواسته مطرح شده در دادخواست وابسته می باشد. در صورت خصوصی بودن شرکتی که قصد طرح شکایت از آن را دارید می توانید شکایت خود را به دادگاه محل اقامت اصلی شرکت( مرکز امور شرکت) ارائه دهید.

نحوه طرح شکایت از شرکت کرمان موتور

طرح شکایت از شرکت کرمان موتور ممکن است حقوقی یا کیفری باشد. در صورت کیفری بودن شکایت، دادگاه محل وقوع جرم صلاحیت رسیدگی به آن را دارد. در این شرایط شخص پس از طرح دعوا باید به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی یا دادسرا مراجعه نماید. اگر شکایت مطرح شده حقوقی باشد دادگاه محل اصلی شرکت قادر به رسیدگی شکایات خواهد بود. هنگام طرح شکایت علیه این شرکت باید این نکته را در نظر داشته باشید که جرم ارتکابی شرکت قابل گذشت یا غیر قابل گذشت می باشد.

رسیدگی به شکایت در صورت غیر قابل گذشت بودن جرم

اگر جرم ارتکابی توسط شرکت کرمان موتور غیر قابل گذشت باشد دادگاه بدون اجازه ذی نفع قادر به رسیدگی به پرونده نخواهد بود. در این شرایط به طرح شکایت از شرکت کرمان موتور توسط شاکی نیاز خواهیم داشت. تنها در این شرایط است که دادگاه قادر به رسیدگی به موضوع خواهد بود. به طور کلی می توان گفت در این شرایط تا زمانی که شاکی شکایت خود را مطرح نکند دادگاه حق رسیدگی به پرونده را ندارد.

رسیدگی به شکایات در صورت قابل گذشت بودن جرم

جرایم قابل گذشت دارای جنبه عمومی می باشند از این رو از اهمیت ویژه ای برخوردار هستند. مقامات قضایی در صورت کسب اطلاع از وقوع این جرایم موظف به رسیدگی و تعقیب آن ها حتی در صورت عدم ارائه شکایت از سوی شاکی می باشند.

رسیدگی به شکایات کرمان موتور

شکایت از شرکت کرمان موتور: کیفری و حقوقی

در صورتی که شکایت از شرکت کرمان موتور دارای جنبه کیفری باشد باید به مجموعه ای از نکات توجه کنیم. مسئولیت شکایات کیفری از لحاظ قانونی به عهده اشخاص حقیقی می باشند. شخص حقوقی تنها زمانی مسئولیت کیفری خواهد داشت که نماینده شخص حقوقی باشد یا جرم صورت گرفته در راستای منافع شخص حقوقی باشد. مطابق با قانون مجازات اسلامی شخص حقوقی متخلف بر اساس جرم  و نتایج زیان بار آن مجازات خواهد شد. مجازات شخص حقوقی متخلف ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • انحلال اشخاص حقوقی
  • مصادره تمامی اموال
  • ممنوعیت از فعالیت های شغلی یا اجتماعی به صورت دائم یا برای مدت حداکثر 5 سال
  • عدم امکان افزایش سرمایه به صورت دائم یا موقت برای 5 سال
  • ممنوعیت صدور برخی از اسناد تجاری حدود 5 سال
  • انتشار حکم محکومیت از طریق رسانه ها یا پرداخت جزای نقدی

شکایت از شرکت کرمان موتور به صورت حقوقی

شکایت از شرکت کرمان موتور به صورت حقوقی اغلب به ملزم ساختن شرکت برای انجام تعهدات قراردادی، دعاوی مالی و دعاوی مربوط به درخواست صدور حکم ورشکستگی مربوط می باشد. هنگام طرح این شکایت خواهان باید در دادخواست نام شرکت کرمان موتور را ذکر نماید. دادگاه صالح رسیدگی به این شکایات دادگاه مرکز اصلی شرکت است. برای طرح دعاوی مربوط به تعهدات شرکت، خواهان می تواند به مراجع زیر مراجعه نماید:

  • دادگاه محل انعقاد قرارداد
  • دادگاه محل تسلیم کالا
  • دادگاه محل پرداخت پول
  • دادگاه محل اقامت خوانده

شما می توانید با توجه به سلیقه و نیاز خود یکی از این دادگاه را برای طرح شکایت از شرکت کرمان موتور انتخاب نمایید. مسئولیت شرکای شرکت در مقابل اشخاص ثالث با توجه به قانون تجارت به نوع شرکت که ممکن است سرمایه ای باشد، وابسته است. هنگام طرح شکایت از یک شرکت مسئولیت اصلی به عهده شرکت است و شرکت باید با توجه به اموال و دارایی های خود پاسخگو شکایت باشد. در صورت عدم کفایت اموال شرکت برای جبران خسارت، سهامداران با توجه به نوع شرکت، مسئول جبران خسارت بر اساس آورده خود می باشند.

شکایت بر اساس مواد آیین نامه اجرایی قوانین حمایت از حقوق مصرف کنندگان

در صورت انجام تعهدات شرکت های خودروسازی همچون کرمان موتور در رابطه با تحویل خودرو در موعد مقرر آن، برای مشتریان مشکلاتی ایجاد خواهد شد. در این شرایط قادر به طرح شکایت از شرکت کرمان موتور خواهیم بود. اگر مصرف کنندگان خودرو از عملکرد شرکت کرمان موتور در زمینه فروش و خدمات پس از فروش شکایت داشته باشند با توجه به آیین نامه حمایت از حقوق مصرف کنندگان خودرو، باید شکایت خود را به اداره کل رسیدگی به شکایات وزارت صنعت و معدن ارجاع دهند. پرونده شاکی در این شرایط در صورت حل نشدن باید به هیئت اختلاف خودرویی ارسال گردد. لازم به ذکر است که هیئت حل اختلاف خودرویی شامل نهادهای زیر می باشد:

  • نماینده عرضه کننده خودرو
  • کارشناس رسمی دادگستری
  • کارشناس راهنمایی و رانندگی نیروی انتظامی

شکایت بر اساس مواد آیین نامه اجرایی

ریاست این هیئت را کارشناس رسمی دادگستری به عهده دارد. این هیئت موظف است در طول 20 روز از آغاز ثبت شکایت با توجه به نظر اکثریت اعضای هیئت، رای نهایی را صادر نماید. رای نهایی باید به صورت کتبی به اعضای هیئت اعلام شود. در صورتی که طرفین دعوا نسبت به رای نهایی اعتراض نداشته باشند، در طول 10 روز باید رای اجرا گردد. اگر یکی از طرفین نسبت به رای نهایی اعتراض داشته باشد، برای اعلام اعتراض خود 20 روز فرصت دارد. در نهایت موضوع در دادگاه پیگیری خواهد شد.

کلام آخر

شکایت از شرکت کرمان موتور چالش ها و پیچیدگی های بسیار زیادی به همراه دارد. از آنجا که افراد به قوانین تسلط ندارند یک اشتباه کوچک در این زمینه خسارات جبران ناپذیری برای آن ها به همراه خواهد داشت.

5/5 - (1 امتیاز)

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا