شکایت از لوازم یدکی فروشی خودرو چگونه است؟⚖️【 آپدیت 1403 】
نخستین گام شکایت از لوازم یدکی فروشی خودرو، مراجعه به دفاتر خدمات قضایی و تنظیم شکواییه در آنجا می باشد. شما باید نسبت به تنظیم شکواییه با عنوان کلاهبرداری اقدام نمایید. این شکواییه با توجه به خسارت یا جرم فروشگاه متخلف، ممکن است شامل ارائه دادخواست برای مطالبه خسارت باشد. مشخصات هویتی خواهان و خوانده و عنوان دقیق خواسته، باید در دادخواست ذکر شوند. پس از بررسی دادخواست توسط دفاتر خدمات قضایی و کسب اطمینان از عدم وجود نقص، دادخواست به دادگاه های عمومی محل وقوع معامله ارسال خواهد شد و در نهایت شکواییه به دادسرای محل وقوع جرم مرجوع می گردد. بعد از این که پرونده به دادسرا مرجوع شد، زمان رسیدگی پرونده به خواهان و خوانده اعلام خواهد شد. در نهایت پس از اتمام جلسه رسیدگی، رای نهایی صادر خواهد شد. رای نهایی ممکن است مطالبه خسارت از فروشنده لوازم یدکی باشد.
مراحل شکایت از لوازم یدکی فروشی خودرو
برای طرح شکایت از لوازم یدکی فروشی خودرو، دو روش کلی وجود دارد. خریدار لوازم یدکی تقلبی قادر به ارائه شکایت از لوازم یدکی فروشی خودرو از طریق اتحادیه صنف فروشندگان، تولیدکنندگان لوازم یدکی خودرو و ماشین آلات استان ها می باشد. ایشان می تواند تمام اقدامات قانونی مربوط به این حوزه را از این طریق انجام دهد. خریدار لوازم یدکی خودرو، ابتدا باید شکایت خود را همراه با رسید یا فاکتور رسمی خرید کالا و شکواییه به اتحادیه ارائه دهد. بر اساس اعلام اتحادیه صنف لوازم یدکی، بازرس اصناف در طول 10 روز کاری با دریافت نظر کارشناسان رسمی دادگستری پرونده را پیگیری و رسیدگی می کند. در صورت اثبات تخلف فروشنده لوازم یدکی خودرو، اتحادیه ایشان را موظف می سازد تا رضایت شاکی را جلب نماید. اگر فروشنده لوازم یدکی از دستورات اتحادیه سرپیچی کند، پرونده تخلف به مراجع بالادستی مرجوع خواهد شد.
در صورت عدم دستیابی به نتایج مطلوب در اتاق اصناف یا اتحادیه، خریدار می تواند شکایت از لوازم یدکی فروشی خودرو را از طریق سازمان تعزیرات حکومتی پیگیری نماید. در صورت قرار داشتن پرونده در صلاحیت و حدود اختیارات سازمان تعزیرات حکومتی، نسخه ای از آن به اداره نظارت و بازرسی سازمان ارسال خواهد شد. سازمان تعزیرات حکومتی پس از گذشت دو هفته، می تواند نظر خود را به شعبه سازمان ارسال کند. حکم نهایی پس از دریافت مستندات مربوطه و اظهارات فروشنده لوازم یدکی صادر خواهد شد.
مراجع صالح طرح شکایت از لوازم یدکی فروشی خودرو
دادسراهای عمومی محل وقوع جرم، به عنوان دادسرای صالح رسیدگی به جرایم کیفری کلاهبرداری شناخته می شوند. پس از بررسی شکواییه توسط دادسرای محل وقوع جرم، در صورت احراز وقوع جرم با صدور کیفرخواست پرونده به منظور صدور حکم نهایی به دادگاه کیفری صالح مرجوع می شود. شما می توانید با دریافت مشاوره از وکلای حرفه ای سایت مستر وکیل، نسبت به تنظیم شکواییه برای طرح این شکایت اقدام نمایید.
مدارک مورد نیاز در طرح شکایت از لوازم یدکی فروشی خودرو
تمام اسناد و مدارک مربوط به تخلف، باید همراه با لایحه و نوع دقیق خواسته به پرونده پیوست شوند و موضوع به سازمان تعزیرات، اتحادیه یا مرجع قضایی ارسال خواهد شد. از مهمترین مدارک مورد نیاز برای طرح این شکایت، می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- قرارداد با فروشنده لوازم یدکی
- رسید واریز وجه
- فاکتور رسمی
تمام مستندات و مدارک که بر حقانیت شما دلالت دارند را در صورت نیاز هنگام طرح شکایت یا ادعا، باید به مرجع مربوطه ارائه داد. این مدارک و مستندات باید همراه با لایحه دفاعیه به پرونده ضمیمه شوند. طبق قانون برای اثبات دعاوی مختلف، می توان از موارد زیر استفاده کرد:
- سند
- اقرار
- شهادت
- قسامه
- سوگند
علم و آگاهی قاضی و کارشناس رسیدگی کننده به پرونده در جریان پیگیری آن تاثیر قابل توجهی خواهد داشت.
مدت زمان مورد نیاز برای طرح شکایت از لوازم یدکی فروشی خودرو
اوضاع نامطلوب اقتصادی کشور، باعث شده تا طرح شکایت از اصناف مختلف را مشاهده نماییم. به طور معمول همه روزه حجم بالایی از این شکایات در سازمان تعزیرات حکومتی، دادگاه ها و اتحادیه اصناف ثبت می شوند و مورد رسیدگی قرار می گیرند. از این رو، تخمین زمان آغاز و خاتمه دعوا مناسب با موضوع دعوا به صورت دقیق غیر قابل پیش بینی است. نیاز به کارشناسی های متعدد در این مراحل زمان رسیدگی به پرونده را تا حد قابل توجهی افزایش می دهد. حتی ماهرترین وکلای کشور با توجه به پیچیدگی های امور قضایی، از ارائه زمان نهایی اتمام کار خودداری می کنند.
شکایت از لوازم یدکی فروشی خودرو اینترنتی
به منظور شکایت از لوازم یدکی فروشی خودرو اینترنتی، روش های مختلف بسیار زیادی وجود دارند که از جمله آن ها می توان به مطرح کردن شکایات از طریق پلیس فتا یا دادسرای جرایم رایانه ای اشاره نمود. هنگام خرید لوازم یدکی خودرو به صورت اینترنتی، باید به نشان اعتماد الکترونیکی سایت مورد نظر توجه نمایید. پلیس فتا موظف به انجام تحقیقات جرایم اینترنتی کشور می باشد. پلیس فتا موظف به تامین امنیت در تبادل و تولید اطلاعات در بستر اینترنت و فضاهای مجازی کشور می باشد. به طور کلی، می توان گفت ماهیت شکل گیری پلیس اینترنتی عملیاتی است و با هدف پیشگیری، مقابله و کشف جرایم اینترنتی اقدامات مورد نیاز را انجام می دهد.
به منظور انجام تحقیقات در رابطه با جرایم اینترنتی، مراجع قضایی از پلیس فتا که زیرمجموعه نیروی انتظامی است کمک می خواهند و در صدور دستورات قضایی راهنمایی های لازم را از ایشان دریافت می کنند. گاهی در این زمینه، طرح شکایت از سایت اینترنتی امکان پذیر می باشد. شاکی سایت اینترنتی و آنلاین فروش لوازم یدکی خودرو که محصولات مورد نیاز خود را به صورت اینترنتی خریداری نموده، قادر به طرح شکایت خود از این طریق خواهد بود. از جمله مشکلات موجود در بستر اینترنت برای خرید لوازم یدکی، می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- قربانی کلاهبرداری
- خرید اجناس تقلبی
- ربوده شدن مال آن ها
شما می توانید با مراجعه به پلیس فتا تخلفات فروشگاه های اینترنتی، شبکه های اجتماعی و وب سایت ها را اعلام نمایید.
مجازات فروش جنس تقلبی
در صورت دریافت شکایت از لوازم یدکی فروشی خودرو با این مضمون، مراجع ذی صلاح باید موضوع را با جدیت مورد رسیدگی قرار دهند و مجازات مربوطه را برای ایشان تعیین کنند. در صورت ارتکاب این تخلف، تولیدکننده باید تولیدات خود را متوقف کند و اطلاع رسانی دقیق در رابطه با کالاهای تقلبی را انجام دهد. چنین تولیدکننده ای، ممکن است به پرداخت جریمه نقدی 50 میلیون تومان توسط سازمان تعزیرات حکومتی محکوم شود.
کلام آخر
شما می توانید شکایت از لوازم یدکی فروشی خودرو را از طریق سازمان های حمایت از حقوق تولیدکننده و مصرف کننده، سازمان بازرسی کل کشور، سازمان تعزیرات حکومتی و موسسه استاندارد و تحقیقات صنفی مطرح نمایید. تمام این سازمان ها در راستای دفاع از حقوق مصرف کننده مشغول به فعالیت هستند.