چگونه از پیمانکار ساختمان شکایت کنم؟⚖️【 آپدیت 1403 】
شکایت از پیمانکار ساختمان یکی از محتمل ترین اتفاقات در قراردادهای پیمانکاری می باشد. این قراردادها به طور معمول دارای مدت زمان طولانی هستند و ممکن است در آغاز روند کار تاخیر ایجاد شده باشد. کارفرمایان معمولا توان تحمل این تاخیرات را ندارند از این رو نسبت به طرح شکایت از پیمانکاران اقدامات لازم را انجام می دهند. در این شرایط کارفرما ممکن است از طریق دادگاه مطالبات خود را پیگیری کنند. در این شرایط می توان از بهترین وکیل پایه یک دادگستری در اصفهان کمک خواست.
از آنجا که قراردادهای پیمانکاری تخصصی هستند همواره به کارفرمایان توصیه می شود تا در این زمینه به مشورت با وکلای متخصص بپردازند. دریافت کمک از وکیل به شما کمک می کند تا در وقت و هزینه خود صرفه جویی کنید و به نتایج مطلوب دست یابید. لازم به ذکر است که عدم تخصص کافی برای طرح دعاوی حقوقی وقت و هزینه دادرسی شما را هدر می دهد.
نحوه شکایت از پیمانکار ساختمان
در صورت مواجهه با تخلفات پیمانکار در امور ساخت و ساز و مشاهده عملکرد ایشان مغایر با موارد ذکر شده در قرارداد، مالک ساختمان یا فرد آسیب دیده به دلیل اشتباه و کوتاهی پیمانکار می تواند شکایت از پیمانکار ساختمان را مطرح نماید. طرح این شکایت دارای مراحل مختلفی است که از جمله آن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- درخواست تامین
- تشکیل صورت جلسه
- بررسی پرونده
در صورت آشنایی با روند این مراحل می توان با سرعت بالا به نتایج مطلوب دست یافت. همچنین شما می توانید از بهترین وکیل اصفهان متخصص در امور کاری بخواهید تا در تمامی مراحل راهنمایی های لازم را به شما ارائه دهد.
دلایل شکایت از پیمانکار ساختمان
شکایت از پیمانکار ساختمان زمانی مطرح می گردد که پیمانکار کل یا بخشی از تعهدات قراردادی خود را عملی نکند. پس از انعقاد قرارداد پیمانکاری با کمک بهترین وکیل تنظیم قرارداد در اصفهان، پیمانکار در قرارداد تعهداتی را به عهده می گیرد و در طول مدت قرارداد باید آن ها را به بهترین نحو ممکن انجام دهد. از این رو هنگام کوتاهی پیمانکار در انجام تعهدات خود، کارفرما قادر به طرح شکایت از پیمانکار ساختمان تحت عناوین مختلف می باشد. لازم به ذکر است که طرح شکایت بدون اخذ وکیل مانند جراحی قلب توسط غیر پزشک می باشد. با اخذ وکیل می توان صحت و درستی پرونده های خود را تضمین نمایید.
1. فسخ قرارداد
در صورت دولتی بودن قرارداد یا استناد به شرایط عمومی پیمان در قرارداد، با توجه ماده 46 شرایط عمومی پیمان با ساز و کار مشخص خود کارفرما بابت فسخ قرارداد قادر به طرح شکایت از پیمانکار ساختمان خواهد بود. اگر قرارداد موجود بین کارفرما و پیمانکار به شرایط عمومی پیمان مستند نباشد، اقدامات لازم باید با توجه به شرایط فسخ قرارداد مندرج در قرارداد انجام گیرند. در صورت عدم پیش بینی شرایط برای فسخ قرارداد، اقدامات لازم باید با توجه به قانون مدنی به عنوان قانون مادر انجام گیرند.
2. مطالبه خسارت تاخیر
امکان طرح شکایت از پیمانکار ساختمان بابت مطالبه خسارت تاخیر در صورت مشاهده عملکرد نامناسب و قصور پیمانکار نیز برای شما وجود دارد. طرح این شکایت باید از دو جنبه مورد بررسی قرار گیرد. جنبه اول با توجه به شرایط عمومی قرارداد می باشد که در قراردادهای دولتی و پیمانکاری خصوصی به آن ها استناد می شود. طبق شرایط عمومی قرارداد اگر پیمانکار در انجام پروژه طبق برنامه زمانی تفضیلی و برنامه زمانی کلی، تاخیر داشته باشد پیمانکار در صورت طرح شکایت توسط کارفرما با توجه به ماده 50 شرایط عمومی بابت تاخیر موظف به پرداخت خسارت تاخیر خواهد بود. خسارت با توجه به این ماده محاسبه و اعمال می شود. جنبه دوم در صورتی است که قرارداد موجود به شرایط عمومی پیمان مستند نباشد، خسارت تاخیر طبق نظر کارشناس و مستندات قرارداد محاسبه و اعمال خواهد شد.
3. تعطیلی کارگاه
شکایت از پیمانکار ساختمان موارد بسیار متعددی دارد. یکی از مهمترین موارد طرح شکایت از پیمانکار بابت فسخ قرارداد با توجه به تعطیلی کارگاه است. یکی از موارد مهم ماده 46 شرایط عمومی پیمان که حق فسخ قرارداد را برای کارفرما ایجاد می کند، بی سرپرست گذاشتن کارگاه یا تعطیلی کار، بدون اجازه کارفرما بیش از 15 روز می باشد. در صورت محقق شدن این شرط کارفرما می تواند با توجه به ماده 46 شرایط عمومی پیمان قرارداد را فسخ می کند. قراردادهای پیمانکاری که به شرایط عمومی پیمان مستند نیستند، کارفرما برای استفاده از این حق باید این شرط را در قرارداد موجود ذکر کند.
4. اضافه پرداخت
در صورتی که کارفرما قرارداد پیمانکاری را خاتمه داده یا آن را فسخ کند اما پرداختی ایشان به پیمانکار نسبت به کارهای انجام شده زیاد باشد، امکان طرح شکایت از پیمانکار ساختمان برای شما فراهم خواهد شد. در این شرایط می توان شکایت از پیمانکار بابت اضافه پرداخت را مطرح کرد. دادگاه باید با تعیین کارشناس متخصص مستندات طرفین را بررسی کند و در نهایت رای مربوطه را صادر کند. همواره توصیه می شود برای بهبود روند پرونده خود از وکلای متخصص و کارآمد کمک بخواهید.
5. خاتمه پیمان
به دلیل خاتمه پیمان می توان شکایت از پیمانکار ساختمان را مطرح کرد. با توجه به ماده 48 شرایط عمومی پیمانکار، کارفرما قادر به خاتمه قرارداد پیمانکاری بدون نیاز به دلیل خاص می باشد. پیمانکار در این شرایط حق هیچ گونه اعتراضی ندارد و باشد طبق ماده 48 شرایط عمومی پیمان، حساب های پیمانکار را رسیدگی کند. در صورت عدم همکاری پیمانکار در این زمینه کارفرما می تواند پیمانکار را با طرح دادخواست الزام مجبور به انجام اقدامات ماده 48 نماید.
کلام آخر
یکی از رایج ترین دعاوی حقوقی، شکایت از پیمانکار ساختمان می باشد. شما برای دستیابی به نتایج مطلوب در این پرونده ها می توانید با بهترین وکیل حقوقی در اصفهان مشورت کنید. در صورتی که پیمانکار مطابق قرارداد عمل نکند و مراحل ساخت و ساز به خوبی انجام نگیرند امکان طرح این شکایت فراهم می شود. در صورت وجود اختلافات در حوزه مناقصه پیمانکاری، شکایات مربوطه به هیات رسیدگی به مناقصات مرجوع می شوند. اگر قرارداد وجود داشته باشد، مرجع حل اختلاف به احتمال زیاد در قرارداد ذکر می شود و با مراجعه به مرجع می توان اختلافات موجود را حل و فصل کرد. اختلافات موجود در این زمینه در اکثر موارد از طریق داوری اتاق بازرگانی یا داور انتخابی توسط محاکم حل می شوند.