رشوه در گمرک فرودگاه امام خمینی( ره)⚖️【 آپدیت 1403 】
یکی از نهادهای ضروری به منظور ایجاد حکومت کارآمدتر، تامین درآمد بیشتر و ساده سازی امور تجاری و محافظت از جامعه، گمرک می باشد. این نهاد موظف به جابجایی، حمل کالا و مسافرین در سطوح بین المللی می باشد. گاهی اوقات اشخاص برای دستیابی به حقوق قانونی خود مجبور هستند به کارکنان گمرک رشوه بدهند. یکی از نهادهایی که اخیرا دچار این اشتباه شده است فرودگاه امام خمینی می باشد. ماجرای رشوه در گمرک فرودگاه امام خمینی( ره) بسیار غوغا کرده است. طبق قانون امکان طرح شکایت از این مورد برای افراد وجود دارد در ادامه با دقت بیشتر به بررسی این موضوع خواهیم پرداخت.
بررسی پرونده رشوه در گمرک فرودگاه امام خمینی( ره)
دولت ها برای اجرای برنامه ها و سیاست های مالی، اجتماعی و اقتصادی خود به نحو مطلوب به نهاد گمرکی کارآمد و موثر نیاز دارند. یکی از مهمترین گمرک های کشور، گمرک فرودگاه امام خمینی( ره) می باشد. اجناس وارداتی و ترخیص بار هوایی از طریق این شرکت بارگیری و اخذ می شوند. یکی از اساسی ترین مراحل تسلیم کالا از گمرک، ترخیص آن می باشد. به همین دلیل است که عنوان می شود آشنایی با روند، مراحل، هزینه ها، قوانین و ضوابط گمرکی ترخیص کالا از اهمیت ویژه برخوردار است. تمام تاجران و بازرگانان فعال در حیطه واردات کالا و صادرات آن باید با تمام مراحل وقوع مشکلات و جریمه های ممکن آشنا باشند. اخیرا موضوع رشوه در گمرک فرودگاه امام خمینی( ره) جنجال عجیبی در کشور به پا کرده است.
ماجرای رشوه در گمرک فرودگاه امام خمینی( ره) چیست؟
قاضی پرونده شرکت کروز در جریان رسیدگی به پرونده شرکت کروز عنوان کرد که 21 نفر از مسئولان گمرک فرودگاه امام خمینی از شرکت کروز رشوه دریافت نموده اند. معاون این گمرک 30 سکه بهار آرادی و طاهری معاون این گمرک 25 سکه بهار آزادی به عنوان رشوه دریافت نموده اند. در رابطه با کسب تکلیف از مدیر گمرک فرودگاه امام خمینی( ره) در رابطه با تحویل خودرو از ارباب رجوع عنوان کرده است که مدیر کل گمرک فرودگاه امام خمینی از تحویل خودروها آگاه بوده است. در رابطه با درخواست های غیر قانونی شرکت کروز همچنین عنوان شده است که این شرکت درخواست غیر قانونی نداشته است و پذیرش هدایا از ارباب رجوع برای سرعت در انجام کارها بوده است. مدیر کل و معاون این گمرک عنوان کرده اند که با سابقه بالای خود در این زمینه تنها وظایف قانونی خود را انجام داده اند.
طرح شکایت دریافت رشوه در گمرک فرودگاه امام خمینی(ره)
سامانه اعلام جرم رشوه خواری و سو استفاده از مقامات اداری زیرمجموعه وب سایت سازمان تعزیرات حکومتی است که از سال 1400 تاسیس شده است. منظور از ماده 91 این سامانه، ماده 91 قانون مدیریت خدمات کشوری است. طبق این ماده دریافت رشوه و سو استفاده از مقامات اداری جرم محسوب می شود. استفاده از امتیاز، تسهیلات، حق مشاوره، کادو، هدیه و موارد مشابه برای انجام وظایف و مسئولیت های اداری و اختیارات مربوط به کسب و کار توسط کارمندان گمرک امام خمینی در تمام سطوح تخلف محسوب می شود. سازمان تعزیرات حکومتی به شکایت رشوه در گمرک فرودگاه امام خمینی( ره) رسیدگی می کند. این نوع شکایات ممکن است به نهادهای نظارتی مرجوع شوند. توصیه می شود برای طرح این شکایت با بهترین وکیل تهران مشورت کرده و راهنمایی های لازم را از ایشان دریافت نمایید.
نحوه ثبت شکایات رشوه در سامانه
برای ثبت شکایت از رشوه در گمرک فرودگاه امام خمینی( ره) ابتدا باید وارد وب سایت سازمان تعزیرات کشور شوید. آدرس این سازمان HTTPS://WWW.TAZIRAT.GOV.IR می باشد. حال باید روی آیکون سامانه ثبت و اعلام رشوه خواری و سو استفاده از مقامات اداری کلیک نمایید. در مرحله نهایی وارد سامانه خواهید شد و گزینه ثبت شکایت را باید انتخاب نمایید. اگر از قبل در این سامانه شکایت ثبت کرده باشید به منظور کسب اطلاع از نتیجه آن می توانید گزینه پیگیری شکایت را انتخاب نمایید.
پس از ورود به سامانه باید فیلدهای موجود در صفحه را تکمیل نمایید و متن شکایت را بنویسید. در نهایت باید شکایت خود را ثبت کنید. پس از اتمام این مرحله کد رهگیری برای شما ارسال خواهد شد و به منظور پیگیری شکایت ثبت شده می توان پس از ورود به سامه و انتخاب گزینه پیگیری شکایت، کد رهگیری خود را وارد کنید تا از وضعیت پرونده خود آگاه شوید.
مدارک مورد نیاز برای ثبت این شکایت
لازم به ذکر است که رشوه در گمرک فرودگاه امام خمینی( ره) از جرایم کیفری محسوب می شود از این رو برای اثبات این جرم لازم است دلایل اثبات جرایم کیفری را به دادگاه ارائه دهید. از مهمترین مدارک مورد نیاز برای ثبت این شکایت می توان به موارد زیر اشاره کرد:
1. اقرار رشوه گیرنده یا رشوه دهنده
یکی از مهمترین دلایل اثبات وقوع جرم، اقرار می باشد. اگر بر علیه خود و به سود دیگران موضوعی را اقرار کنید موضوع پذیرفته می شود.
2. شهادت شهود
اگر دو مرد عاقل و بالغ بر موضوع ارائه یا دریافت رشوه شهادت دهند و دلایلی برای عدم سوء قصد وجود نداشته باشد، این مسئله هنگام ادای شهادت ثبت خواهد شد.
3. علم قاضی
علم قاضی با اکتفا به اسناد و مدارک موجود در تشخیص رشوه موثر می باشد. در برخی مواقع به حساب کارمند دولت وجه هنگفت واریز خواهد شد یا منزل با قیمت بسیار بالا به ایشان فروخته شده باشد. این موارد هنگام وجود موقعیت از مصادیق رشوه دادن و رشوه خواری محسوی خواهد شد و هنگام اثبات آن مجازات برای این جرم در نظر گرفته می شود. برای طرح این شکایت باید مدارک هوینی خود را نیز ارائه دهید.
هزینه مورد نیاز برای طرح این شکایت
برای تنظبم شکواییه و دادخواست مبلغ زیادی از شما توسط مقامات رسیدگی کننده به این موضوع دریافت نخواهد شد. جای هیچ گونه نگرانی وجود ندارد کافی است هنگام مواجهه با مشکل همچون رشوه، شکایت خود در این زمینه را مطرح نمایید.
کلام آخر
از آنجا که جرم رشوه به عنوان یکی از جرایم کیفری شناخته می شود، بهترین وکیل کیفری در تهران صلاحیت رسیدگی به این جرم را دارد. این جرایم ابتدا باید در دادسرا کارکنان دولت مطرح شوند و مورد رسیدگی و تحقیق قرار گیرند. در نهایت پرونده برای رسیدگی نهایی و صدور حکم به دادگاه کیفری دو مرجوع می شود. پرونده رشوه در گمرک فرودگاه امام خمینی( ره) نیز اخیرا توسط بهترین قضات مورد رسیدگی قرار گرفته است.