تبلیغات در مستر وکیل
دانستنی‌های حقوقیکیفری

شکایت چند روز طول می‌کشد؟⚖️【 آپدیت 1403 】

افراد درگیر در دعوا به طور معمول در قضاوت عجله کرده و تصمیم به طرح شکایت می گیرند. اختلافات مربوط به تصادفات رانندگی و صدمات تا مسائل خانوادگی و اختلافات مالی از طریق ارتباط و سازش قابل حل هستند. تمام اختلافات دلایل قانونی ندارند و برخی از آن ها که شامل دعاوی مدنی هستند و شامل غرامت مالی می باشند ممکن است به راحتی رفع نشوند. پول دریافتی به عنوان دیه ممکن است شامل هزینه تشکیل پرونده قضایی، هزینه وکیل و زمان مورد نیاز برای آماده سازی و مراجعه به دادگاه را رفع سازد اما قادر به بازگرداندن پول شما نمی باشد. اگر در وضعیتی قرار دارید که شکایت از فرد و سازمان حق شماست، بهتر است بدانید که طرح شکایت چند روز طول می‌کشد؟

مدت زمان مورد نیاز برای طرح شکایت

برای پاسخ به سوال طرح شکایت چند روز طول می‌کشد؟ باید نوع دعاوی را در نظر بگیرید. پرونده های بسیار مهم همچون قتل یا تجاوز که به بررسی های زیاد نیاز دارند، ممکن است تا یک سال نیز به طول بیانجامد. در صورت قرار داشتن شکایت شما در وضعیت مالی قابل اغماض، ممکن است در مراحل اولیه قادر به دریافت بخشش باشید. برای پاسخ به سوال طرح شکایت چند روز طول می‌کشد؟ باید بدانید از چه چیزی، با چه مدارکی؟ و به کجا شکایت خود را مطرح می کنید. پاسخ دادن به این سه سوال مدت زمان مورد نیاز برای پیگیری شکایت را مشخص می سازد. در این مدت زمان، شخص شاکی نیز تاثیر قابل توجهی دارد. با مشورت با بهترین وکیل حقوقی در تهران می توانید به پاسخ بهتر برای این سوال دست یابید.

سوال شکایت چند روز طول می کشد

در صورت طرح شکایت علیه شما به عنوان مزاحم تلفنی، مدت زمان مورد نیاز برای دریافت ابلاغیه دو هفته می باشد. اگر به حکم صادره اعتراض داشته باشید و درخواست تجدید نظر خود را ارائه دهید باید بدانید که این موارد در روند کلی پرونده تا مختومه شدن آن نقش اساسی ایفا می کند. زمان مورد نیاز برای طلاق از سوی زن، با توجه به مراحل و مدارک مختلف مورد نیاز معمولا بین سه ماه تا یک سال طول می کشد. برای مختومه شدن این پرونده فرد باید در 5 جلسه مشاوره شرکت کند. در این شرایط طرح شکایت 45 روز طول می کشد. همچنین لازم به ذکر است که طول زمان در روند پرونده موثر است. در صورت گذشت مدت زمان مشخص از زمان وقوع جرم، فرصت کافی برای طرح شکایت وجود نخواهد داشت.

عوامل موثر بر مدت زمان طرح شکایت

برای مشخص شدن این موضوع که شکایت چند روز طول می کشد باید از وجود تمام موارد لازم برای طرح شکایت در پرونده اطمینان حاصل نمایید. وکیل آنلاین به شما توصیه می کند برای پاسخ به این سوال تمام مستندات و ادعای خود را فراهم نمایید. برای کسب اطلاع از این که چند روز شکایت طول می کشد باید از موارد زیر کسب اطمینان نمایید.

عوامل موثر بر مدت زمان شکایت

1. تشکیل قرارداد

در صورت مالی یا تجاری بودن دعاوی باید ثابت کنید که با طرف مقابل یک قرارداد قانونی الزام آور دارید. اگر توافق نامه کتبی در اختیار داشته باشید، اثبات این موضوع آسان خواهد بود. در صورت عدم وجود قرارداد کتبی، باید ثابت کرد که یک قرارداد شفاهی لازم الاجرا وجود دارد.

2. کارایی

باید ثابت شود آنچه طبق شرایط قرارداد از شما خواسته شده، انجام گرفته است. با فرض انجام پرداخت های توافقی می توان این موضوع را به راحتی ثابت کرد در غیر این صورت باید با فرد یا سازمان مقابل، همکاری لازم را داشته باشید. در صداقت و میزان عملکرد مفید شما نباید تردید وجود داشته باشد.

3. اثبات عملکرد ضعیف طرف مقابل

باید ثابت کنید کسی که قصد طرح شکایت علیه ایشان را دارید به تعهدات قرارداد خود عمل نکرده است. این موضوع اغلب قلب قضیه را تشکیل می دهد و به این سوال که شکایت چند روز طول می کشد به راحتی پاسخ می دهد. در صورت عدم توانایی اثبات ادعای خود به درستی ممکن است پرونده شما به زمان بیشتری نیاز پیدا کند یا در ابتدی امر مختومه شود. باید ثابت شود که پیمانکار در انجام امور مورد توافق شکست خورده یا کاری را با کیفیت غیر قابل قبول و ضعیف انجام داده است.

4. میزان خسارت وارده

باید ثابت کنید که در نتیجه نقض قرارداد طرف مقابل، متحمل ضرر اقتصادی شده اید. در صورت در اختیار داشتن تمام مستندات بالا، اثبات این عنصر امری ساده است. بهترین وکیل تهران می تواند راهنمایی های لازم را در این زمینه در اختیار شما قرار دهد.

طرح شکایت تا چند روز امکان پذیر است؟

مسئله مرور زمان بر جرم در متن قانون مجازات اسلامی مورد بررسی قرار گرفته است. قبل از طرح شکایت و بررسی این موضوع که طرح شکایت چند روز طول می کشد باید این نکته را به خاطر داشته باشید که آیا گذشت زمان، موضوع پیش آمده را تحت تاثیر قرار داده است. طبق ماده 105 این قانون، گذشت زمان در صورتی تعقیب جرائم موجب تعزیر را متوقف می سازد که از تاریخ وقوع جرم تا انقضای مواد زیر، تعقیب نشده باشد. همچنین باید از تاریخ آخرین اقدام تعقیبی یا تحقیقی تا انقضای این مواعد حکم قطعی صادر نشده باشد:

  • جرائم تعزیری درجه یک تا سه دارای انقضای 15 ساله می باشد.
  • جرائم تعزیری درجه چهار با انقضای ده ساله
  • جرائم تعزیری درجه 5 با انقضای 7 ساله
  • جرائم تعزیری درجه 6 با انقضای 5 ساله
  • جرائم تعزیری درجه 7 و 8 با انقضای سه ساله

تبصره های مهم این ماده شامل موارد زیر می باشند:

  • به اقدامی که مقامات قضایی در اجرای وظایف قانونی همچون احضار، جلب، بازجویی، استماع اظهارات شهود و مطلعان، تحقیقات یا معاینه محلی و نیابت قضایی انجام می دهند، اقدام تعقیبی یا تحقیقی گفته می شود.
  • در رابطه با صدور قرار اناطه، گذشت زمان تعقیب از تاریخ رای قطعی مرجعی که رسیدگی کیفری منوط به صدور آن می باشد، آغاز می گردد.

کلام آخر

دعاوی قضایی ممکن است به زمان و انرژی زیاد نیاز داشته باشند. این دعاوی ممکن است از لحاظ احساسی خسته کننده باشند. پرونده شکایت ممکن است شامل تکمیل دادخواست، تکمیل مدارک، تشکیل پرونده در دادسرا، انتظار در دادگاه تا نوبت صحبت کردن و انجام دستورات قاضی باشد. از این رو توصیه می شود قبل از طرح شکایت مشخص کنید که شکایت چند روز طول می‌کشد؟

2.4/5 - (7 امتیاز)

سحر تمدنی نژاد

سلام سحر هستم، از سال 1397 فعالیت مو در حوزه نویسندگی و تولید محتوای متنی یونیک شروع کردم، به حرفه تولید محتوا علاقه زیادی دارم و همواره سعی بر افزایش اطلاعاتم در زمینه سئو و تولید محتوا یونیک دارم، امیدوارم بتوانم مطالب با بهترین کیفیت را در اختیار شما عزیزان قرار دهم☘️💚

مقالات مرتبط

یک نظر

  1. سلام‌ من‌ یک‌ سال‌ وسه‌ ماه پیش‌ یه‌ پراید‌ خریدم‌ .رفتم‌ تعویض‌ پلاک‌ گفتند‌ تیکه‌ گذاری‌ شده‌ پلاک‌ نمیشه‌.شکایت‌ کردم هنوزخبری‌ نشده.کارشناسم اومده‌ دیده‌ تایید‌ کرده.چقدردیگه‌ بایدصبرکنم؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا